dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAanzet tot bouw penitentiaire inrichting Oost-Suriname

Aanzet tot bouw penitentiaire inrichting Oost-Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het Ministerie van Justitie en Politie heeft de aanzet gegeven tot de bouw van een penitentiaire inrichting in Oost Suriname en wel in het district Marowijne. De bouw van de inrichting staat in lijn met de gedachte van het Openbaar Ministerie om de rechtspraak te decentraliseren in meerdere gebieden dan in Paramaribo en Nickerie alleen. Beleidsadviseur Georgine Acton belast met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaar (KPA) en projectcoördinator van het Jeugdcorrectiecentrum (JCC) heeft op donderdag 11 februari een presentatie hierover gegeven. 

De presentatie is een eerste aanzet om te komen tot een projectdossier en is gehouden voor de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee, de voorzitter van de vaste commissie, Edgar Sampi en de directeur Operationele Dienst, Olton Helstone. De aanwezigen hebben aan het einde van de presentatie hun kanttekeningen en opmerkingen gegeven over zaken die verder uitgewerkt moeten worden.

Minister Amoksi zegt ingenomen te zijn met het concept, omdat het een goede aanzet is. “Er zal een commissie worden ingesteld, want dit project is belangrijk. Het gaat om decentralisatie, economische activiteiten die ontplooid zullen worden, werkgelegenheid, kortom een keten van brengen wij naar het oosten”, benadrukt de bewindsman. DNA-voorzitter, Marinus Bee, vindt het een gedurfd initiatief. Hij haalt voorbeelden aan van de vele ongemakken die het met zich meebrengt voor het uitzitten van een straf buiten het woongebied van de gedetineerden. De voorzitter van de vaste commissie 

Edgar Sampi deelt dezelfde mening, namelijk dat de presentatie een goede aanzet is. Hij wil meer weten over de impact die het project zou kunnen hebben voor het hele gebied. De DNA-voorzitter geeft tot slot aan dat nadat hij meer gedetailleerde informatie heeft verkregen, hij betere ondersteuning kan bieden aan de uitvoering van het project. Afgesproken is dat beleidsadviseur Acton in de verdere aanpak van dit project ook voor de DNA-voorzitter en de Raad van Ministers een presentatie verzorgt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. ibaH halluB 21 februari 2021 At 17:33
  De aanzet is natuurlijk het grote aantal geweldsdaden gepleegd door de zwarten. Hun stelling is dat Black Violence is Cool.
  ====================
  ====================
  En weer een naar racisme riekende post! Ik zal het westelijke district maar niet bespreken.
  Uit ervaring weet ik dat je zwarten van verschillende afkomst hebt in Suriname.


  Maak melding
 2. Heel goed initiatief. Had reeds lang moeten gebeuren. Boma peilt uit. Inderdaad en hiermee wordt er meer werkgelegenheid gecreëerd. Het moet wel een zeer streng bewaakte gevangenis worden met modern bewaakte camera’s rondom ook binnen. Ook goede training voor de medewerkers. Nieuw personeel moet goed gescreend worden. Geen rotte appels in dienst nemen. Dagelijks evalueren met elkaar en de leiding. Scholing voor het personeel per kwartaal mag niet ontbreken. Alle cellen moeten in beeld zodat men.kan zien wat de gevangenen uitvreten. In de Amerikaanse gevangenissen is kans op ontsnappen zowat nihil.
  Goede zaak maar goed aanpakken.


  gemodereerd
 3. dus de minister kan liever een resocialiserings plan beginnen te maken zodat de meeste criminelen weer het normaal pad kunnen bewandelen. Zo een lekker land als Suriname en dan ga je stelen, dwz dat men opnieuw opgevoed moet worden.


  Maak melding
 4. marowijne zit al decennia lang te dromen van een middelbare scholencomplex , maar blijkbaar heeft dat geen prioriteit..er bestaat geen ongemak voor studenten en hun ouders waneer ze uit hun woongebied moeten trekken voor studie op middelbaar niveau..dan nog hebben politici het lef district bewoners op te roepen hun woongebied niet te verlaten en naar paramaribo te verhuizen om overbevolking te voorkomen..maar er word ze geen andere keus gelaten..


  gemodereerd
 5. nou Faya wat je ook doet met criminelen om ze weer op het goede pad te brengen , ze kunnen niet opnieuw opgevoed word , paarse gedachten zit in hun kop verankerd en hun ouders weten niet beter ja en voorbeelden van stelen van de vorige regering 10 jaren lang zegt al genoeg.


  Maak melding
 6. Ronnie is zo dom dat hij ook hier aan zal mee werken. Sterker nog, hij zal zich op de borst kloppen vanwege zo een prestatie. Chan gaat door waar hij gebleven was als minister JusPol, hoofdtaak is opsluiten van zoveel mogelijk mensen die op zijn VP lijken. En de VK staat erbij en kijkt er triomfantelijk, met een vergenoegd lachje, glimmend van trots naar! Aai baja, a sari so! Komt er dan ook een nieuwe gevangenis in Nickerie????


  Maak melding
 7. Het verraad en de domheid van de Aukanisi blijkt weer eens grenzeloos! Kijk naar de foto, kijk naar de actoren die op de voorgrond worden geduwd….en raad eens wie het brein op de achtergrond is?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES