Administratieve kosten rijbewijs in Suriname flink omhoog

15
VIDEO: Minister neemt eerste nieuwe biometrische e-rijbewijs in ontvangst
Foto: Minister Kenneth Amoksi toont trots zijn e-rijbewijs. Hij mocht op dinsdag 9 februari 2021 als eerste dit biometrische document in ontvangst nemen.

Het Korps Politie Suriname heeft zojuist bekend dat de tarieven van de verleende diensten op de afdeling Rijbewijzen met ingang van woensdag 24 februari zullen worden aangepast. Het gaat hierbij om de administratieve afhandelingskosten bij het afhalen van de rijbewijzen. Zo stijgt het tarief van een nieuw rijbewijs voor pas geslaagden van SRD 100 naar SRD 250.

De overige tarieven worden:

– Verlenging rijbewijs : van SRD 100 naar SRD 250
– Dupliceren van het rijbewijs : van SRD 200 naar SRD 350
– Tripliceren van het rijbewijs : van SRD 200 naar SRD 500
– Internationaal rijbewijs : van SRD 150 naar SRD 250
– Rijtoestemmingsbewijs : van SRD 150 naar SRD 350

– Echtheidsverklaring : van SRD 200 naar SRD 250

De afgifte van rijbewijzen zal deels worden gedecentraliseerd en wel op de politiebureaus Lelydorp, Nieuwe Haven en de afdeling Verkeers Technische Dienst (VTD) meldt de Surinaamse politie.


15 REACTIES

 1. Dit is te gek voor woorden. Voor iets wat 5 minuten werk is moet men zoveel betalen. Dan zijn het gouden rijbewijzen. Of kost het plastificeren zoveel tijd.
  gemodereerd

 2. Voor vele Surinamers maakt het niet uit , ze rijden toch zonder rijbewijs , Ram jij hebt gelijk als die klojo’s zonder rijbewijs opgepakt worden , moet de boete heel hoog zijn zo tussen de 25 000 en 100 000 SRD , nou die debielen rijden nooit meer.


  Maak melding

 3. Goed zo. Dan moet je Santo Boma ook uitbreiden met meer cellen want de surinamer gaat moeten stelen om dit te betalen en er komen meer mensen bij die zonder rijbewijs een auto gaan besturen. Eventueel een nieuw mortuarium bouwen voor de extra verkeersdoden die er volgen.


  Maak melding

 4. Ik feliciteer u met dit geweldige initiatief.
  Maar ik heb onder meer een vraag:
  In afwachting van uw reactie binnen korte tijd, gelieve mijn oprechte groeten te aanvaarden.
  gemodereerd

 5. Ter vergelijking in Nederland kost een rijbewijs gemiddeld Eur.40.00. Dan is dit best veel voor Surinaamse begrippen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.