Auto volgepropt met 14.500 krapé-eieren onderschept

16
krapé-eieren-onderschept-suriname

De politie in Suriname heeft vrijdagmorgen ongeveer 14.500 krapé-eieren in een auto onderschept bij de controlepost ter hoogte van het Marwina Ziekenhuis in Albina. Het voertuig was letterlijk volgepropt met schildpadeieren.

De bestuurder is aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Hij vervoerde de schildpadeieren vanuit Albina in de richting van Paramaribo. Bij de controlepost viel hij echter door de mand.

Controle in het voertuig wees uit dat hij 29 zakken met schildpadeieren in de wagen had. Volgens zijn verklaring bracht hij de eieren vanuit Galibi. 

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Dit misdrijf zou om als voorbeeld te stellen, zwaar bestraft moeten worden. Surinamers vernietigen hun eigen natuur voor een beetje geld. In Afrika hebben Afrikanen zich ingezet voor natuurbehoud en de bescherming van diersoorten, Surinamers zijn geboren rovers en plunderaars! Ik heb er geen goed woord voor over!


  Maak melding

 2. Uitgaande dat een schildpad 100 tot 200 eieren legt dus een gemiddelde van 150 st dan zijn de 14.500 eieren het legsel van circa 97 zeeschildpadden. Dit is echt treurig wetende dat van alle gelegde eieren van 1 schildpad er hooguit 1 tot 2 overleven om terug te keren naar het strand.
  Echt verschrikkelijk deze niets ontziende nietsnutten die de dieren in de natuur om zeep helpen .
  Ieder jaar weer wordt dit in de krant weergeven en ieder keer heb je van die imbecielen.
  Regering waarom geen zwaardere straffen opleggen bijvoorbeeld voor elk ei een boete gelijk aan de verkoopprijs van een krappe ei en daarbovenop een boete wegens aantasting van de natuur en daarop een gevangenisstraf gelijk aan 1 dag per ei.


  Maak melding

 3. Sommige gasten zijn geboren om mens,dier en onze hele natuur te vernietigen. Soms voor geld, lust,hebzucht, onwetendheid of puur zucht naar moord.
  Goed van de KPS. Deze vernietigend fossiel een fikse boete laten betalen en wat ons slappe rechtsysteem voor 10 jaar de bak in zonder vervroegde vrijlating.
  Er zijn veel toeristen die juist, ook voor de schildpadden en ons schitterende natuur ons land bezoeken. En zie hier wat er nog steeds dagelijks gaande is, alles wordt vernietigd. De bossen die ons land rijk is, waarvoor zelfs het SLM toestel is versierd met een groene staart als symbool wordt dagelijks tenietgedaan. Nog even en Suriname bestaat voor het grootste deel uit bouwvallige krotjes. De restant dieren trekken weg uit ons land. Zelfs de apen worden nog steeds gedood, opgegeten of zwaar mishandeld. Onze tijgers,poemas,jaquards zijn niet veilig in ons land. Honden, katten, vogels zijn aan de goede goden overgeleverd. Er moet serieus wat gedaan worden aan bewustwording en het belang van onze natuur. Zonder de natuur is het land en volk aan de duivel overgeleverd.

  Sari Tori
  gemodereerd

 4. @Jane de Wit, het tellen gaat ongeveer zo:
  Men neeme 10 eieren en weege het en noteere het gewicht.
  Dan weege men alle zakken en deele het totaalgewicht door het gewicht van de 10 eieren.
  Dan vermenigvuldige men het resultaat met 10.
  Zo kom je op een aantal van 14.500 eieren. Dus binnen 10 minuten heb je het klusje geklaard.


  Maak melding

 5. Ik ben kwaad,deze schoft moet jaren de gevangenis in.De bewakers van het strand zijn ook schuldig,allen opsluiten.wat doet de regering met deze menselijke beesten.
  gemodereerd

 6. Inderdaad, zwaarder straffen !

  Flora en fauna van Suriname is ons zegen.

  Sommige Surinamers weten niet te waarderen wat zij hebben.
  O.l.v. van Bullshit Bouta is ook behoorlijk veel natuur vernietigd.
  En ook dit moet de regering Santo. / B. herstellen.

  Ons natuur is ons heilig. Krakti !


  Maak melding

 7. Kali+Madjoe, eenmaal opgegraven eieren moet je zo snel mogelijk terugzetten in de grond. STINASU deed dat in de tachtiger jaren met eieren die onder de vloedlijn gelegd waren, die zouden anders niet uitkomen, maar dat moest binnen de kortste keren gebeuren en ook moesten ze uit hetzelfde nest afkomstig zijn. Met eieren die al uren onderweg zijn geweest en afkostig uit verschillende nesten, is dat onmogelijk en zinloos. Het is jammer, maar het enige dat men met deze eieren kan doen, is ze vernietigen. Men moet ze niet eens doneren aan kindertehuizen, want dan denkt men dat het dan minder erg is dat men die eieren heeft geroofd.


  Maak melding

 8. Laat hij ze alml opvreten zodat hij aln mr schildpaden gaat uitpoepen.overal waar hij n opening hft aan z’n lichaam gaan die scildpadjes eruit kruipen. Ook uit zijn tollie buisje gaat hij ze uitspuiten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.