Clusterteam beboet bedrijven die open zijn tijdens lockdown

4
Clusterteam beboet bedrijven die open zijn tijdens lockdown

Het clusterteam in Suriname dat vanaf december 2020 operatief is, heeft onlangs de bevoegdheid gehad om bestuurlijke boetes op te leggen aan werkgevers. In dit kader heeft het team de afgelopen periode boetes opgelegd aan bedrijven die tijdens de partiële- en totale lockdown open zijn aangetroffen. Gelet op de aangepaste maatregelen met betrekking tot de horecasector, zullen ook daar de inspectiewerkzaamheden aangescherpt worden.

In de komende periode voert het clusterteam her inspectiewerkzaamheden uit in de horecasector. Deze her inspectie houdt in dat er gelet zal worden op de naleving van de protocollen die in het bijzonder betrekking hebben op bar- en eetgelegenheden. De ondernemingen zijn verplicht om de gegevens van de bezoekers te registreren, die opgeslagen worden voor minimaal 10 dagen.

Hierbij moet het volgende terug te vinden zijn van de bezoekers namelijk: naam, voornaam, aanmeldtijd, huidig woonadres, telefoonnummer en de opgemeten lichaamstemperatuur. Deze informatie dient opgeslagen te worden voor een eventuele tracering van potentiële Covid-19 besmettingen. Ook moet de locatie voldoende voorzien zijn van desinfecterende middelen.

Elke onderneming in de horecasector moet beschikken over duidelijke signalen van aankomst en vertrek zodat de bezoekers niet langs elkaar lopen en fysiek contact geminimaliseerd wordt. Ook is de “seatingplan” van eminent belang. Dit geeft aan dat er een afstand van 1.5 meter per stoel gehanteerd moet worden (maximaal 4 stoelen) bij een tafel. Het verwijderen van de mond- en neusbedekking is alleen toegestaan bij het nuttigen van voeding en drank.

De lockdown is nu van maandag tot en met donderdag van 21.00-05.00 uur en vrijdag tot en met zondag van 19.00-05.00 uur. Gevraagd wordt dat er een uur voor het ingaan van de lockdown er geen nieuwe bezoekers toegelaten worden het pand te betreden, ter voorkoming van het overtreden van de lockdown protocollen.


4 REACTIES

  1. Is een manier van geld aftroggelen van de mensen. Agenten maken geld.
    Dit slaat nergens op want die klote mensen kunnen niet een een site mt 150 covid mensen bijhouden. Machtsmisbruik noemt men dit
    gemodereerd

  2. w…y , wat een dommie ben jij , als deze ondernemers de lockdown tijden niet in acht nemen terecht een forse boete , en als jij door rood rijd en je wordt bekeurd is het zeker ook agenten maken geld , , wat je wel weet he ratje is dat je baasje misbruik maakte van zijn macht , maar jij geilt daarop.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.