dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurAvondvierdaagse gaat ook dit jaar niet door

Avondvierdaagse gaat ook dit jaar niet door

-

Does Travel - naar Suriname

De Avondvierdaagse (AVD) oftewel wandelmars gaat ook dit jaar niet door in Suriname vanwege de coronasituatie.

De BVSS meldt dat de AVD is afgelast omdat de gezondheid van het volk centraal staat. De samenleving wordt gevraagd om de instructies van de overheid op te volgen.

De AVD wordt ieder jaar in de maand april georganiseerd. Het is een vierdaags wandelevenement in Paramaribo met daarin elementen van het Zuid-Amerikaanse carnaval geïntegreerd. Naast een wandelevenement is het een culturele manifestatie en een show van kleding en bedrijfspromotie. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

38 REACTIES
 1. De intentie van de redactie is duidelijk! Er zijn duizenden andere foto’s die de AVD beter kunnen uitbeelden, maar juist deze geeft het beeld weer dat zij van de zwarte Surinaamse vrouw wilden neerzetten! Ik snap dat er genoeg mensen zijn die de “tekenende” kleding in dit geval afkeuren, maar er waren ook deelnemers in koto, sarie, slendang, Indiaanse kledij, panjie of gewoon sportief. Maar nee, deze geeft de mindset van WK.net over de Blakaman beter weer, maar dat weten we al lang, zo heeft de Hindoestaan altijd de zwarte vrouw gezien en het past feilloos in de groeiende etnische spanningen die tegenwoordig, gevoed door de VHP, heersen in de samenleving. Foei WK.net!! En gaan jullie maar lekker los, racistische drollen!


  Maak melding
 2. wtf is er mis met de kleding. Wat voor complex heb je lulcieKeurig alemaal in hetzelfde pak. je moet hulp zoeken jongen, dat jij hier iets achter zoekt. Zielig zielig oprecht zielig


  gemodereerd
 3. Avondvierdaagse
  Wandelmars of Koloniale verkleedpartij/Carnaval?

  Men moet de afstand verruimen naar 40 KM per dag, dan zal men zien wat wandelmars inhoud.


  Maak melding
 4. Paul: Wat is er mis met de kleding van deze mooie zwarte vrouwen.
  Ik bekijk deze kritisch, maar heb er niets op aan te merken. Keurig netjes en stuk voor stuk voor zover ik het kan beoordelen, zijn ze allen gezegend met een perfect figuurtje.


  Maak melding
 5. @ Bolly: zou jij ook zo reageren als jouw dochter zo erbij liep ? Dan had je haar vast en zeker opgesloten schaamteloze vlegel die je bent. Ja en hebben deze vrouwen ook iets onder hun hoofdhuid ? Schaamteloze vlegel.


  Maak melding
 6. Ik hoop niet dat deze jonge dames bruine bonen met zoutvlees hebben gegeten want dat kan een grote puf mars worden … brrrtttttttt brrrtttt bbbrrttttt


  Maak melding
 7. @@Lucien Karwafodi ,Als jij foto,s hebt van VLEESKEURIG bij andere bevolkingsgroepen mag jij dat bij deze LATEN ZIEN….Tenminste als jij het verschil kent NORMEN/WAARDEN en ASIOCIAAL !


  Maak melding
 8. Paul natuurlijk is het niet jouw dochter of enig vrouwelijk familielid van jouw, noso un ben kap kap ing kaba leki soutumeti toch? Want na so un tang. De Blakaman treed corrigerend op door gesprekken, dem no e kiri dem eigi piking lek unu! Als het Mila was, babung ben kakap ing kaba. Er hebben zich zelfs gevallebn voorgedaan waar zelfs de broer het doet of haar zelfs verkracht. Breek me de bek niet open, waardeloze vlegel! Sommige tradities en gewoonten in India zijn hardnekkig blijven voortleven in Suriname en de minachting en mishandeling van vrouwen is een zeer hardnekkige!


  Maak melding
 9. @ThinkTwice: Wat is vleeskleurig???? Welke kleur heeft vlees volgens jou? Om te zien hoe je denkt stomme oelewapper. Geen mens is vleeskleurig! Geen ras is vleeskleurig. We zijn niet in India waar de licht getinte mensen zichzelf betitelen als vleeskleurig, een zeer achterlijke denkwijze overigens. Je bent vleeskleurig als je geen huid hebt stomme lul! Overigens zijn de woorden die jij met elkaar verbindt en op hun verschil wil benoemen, zijn niet met elkaar te vergelijken. Normen zijn geen waarden en ze zijn geen tegenovergestelden van elkaar, ezel en asociaal is een duiding van gedrag, buriki! Dus dat jij het verschil tussen deze drie zaken zoekt of duidt geeft het geringe aantal hersencellen die je hebt weer. Als je leven zo waardeloos is dat je die alleen aan onzin schrijven op internet wijdt, kan je liever nog een shotje nemen en Jogi en zijn maatjes gaan helpen met geitenneuken!


  Maak melding
 10. lucien jij kan wel wat fonq gebruiken,
  man o man wat een geestelijke problemen heb jij toch
  doe ook wat boodschappen bij Etos, dan zit je daarna lekkerder in je vel.
  man o man wat een geestelijke problemen heb jij toch

  Geen wonder dat angela en jij op een lijn zitten.


  Maak melding
 11. Lucien: ik heb geen banden met India dus waarom jij steeds dat land aanhaalt is voor mij een raadsel. Wat ik wel aan dat land waardeer is dat zij niet hun handjes ophoudt om te smeken. Ze lost zelf hun eigen problemen op. Hoe zit het met de Afrikaanse landen ? Zijn het ook net zo hardwerkende mensen die een land kunnen opbouwen? Jouw soort heeft de bek vol over racisme maar de grootste racisten zijn jullie zwarten zelf. Kijk naar de genocide in Rwanda, de oorlogen in Nigeria, Somalië , Soedan, Mali , zuid Afrika …. geen een ras is zo gewelddadig als de zwarte ras. Hoeveel vrouwen is door het tuig van Boko Haram niet verkracht en in stukken gehakt? Daarover trek jij je grote smoelwerk niet open. O ja over racisme gesproken …. de slaven die door de zwarte dorpsoudsten werden verkocht kwamen niet in India terecht. Smerige zwarte haatzaaier !


  Maak melding
 12. Het is niet nodig bepaalde zaken te dramatiseren
  Het gaat om de eerste damen in haar pakje waarvan je van onderen bij kan liplezen. Met andere woorden haar schaamlippen zijn duidelijk zichtbaar in dit pakje. De organisatie van haar groep had de dames moeten controleren op oneffenheden. Dit is kennelijk niet gebeurd. Deze dame heeft het ook niet in de gaten.
  Veiligheid wat gezondheid betreft staat op de eerste plaats dus is het verstandig de 4 daagse on hold te zetten. Mensen er is geen geld voor massa begrafenissen. Ook de begraafplaatsen liggen bijna vol.
  Corona maakt geen onderscheid in kleur of ras. Hou je aan de regels. Niets moet als het even niet kan. Volgendjaar nieuwe kansen.


  gemodereerd
 13. Paul, je kletst, ik zie niets aanstootgevend aan de kleding van de meisjes op de foto. Ik heb geen tienerdochter, maar als ik die had, dan mocht zij zo gekleed meedoen met de wandelmars.
  Eigenlijk zou WKN jouw racistisch gedram niet moeten plastsen, want tuig komt onder alle bevolkingsgroepen voor. Uit jouw gezeur maak ik op dat je een Hindoestaan moet zijn en je suggereert dat Hindoestanen nooit misdaden begaan. Hoe verklaar jij dan dat die Hindoestaan het Hindoestaanse meisje dat hij bezwangerd heeft, met medeweten van zijn broer en vader heeft vermoord en haar lijk heeft laten verdwijnen, waarschijnlijk door haar op te lossen in zuur?


  Maak melding
 14. Avondvierdaagse gaat ook dit jaar niet door.

  @HongKongFree 18 februari 2021 At 22:50.
  Je hebt gelijk. Ik lees sommige reactie en moet er ook om lachen.

  Maar het zit ergens nog steeds DIEPGEWORTELD. Ook in het jaar 2021
  ‘HIER GEEN STANDBEELD VAN GANDHI’
  Mahatma Gandhi Must Fall: verzet tegen een revolutionair

  Na eerder verzet in Ghana en Zuid-Afrika voeren nu ook jonge Malawiërs actie tegen de plaatsing van een standbeeld van Gandhi.
  Het artikel is ook verder te lezen. Geschreven op 11-12-2018 door (Tjerk Faber)

  Gemengde liefde in Zuid-Afrika: ‘Zelden wordt aangenomen dat wij samen zijn’
  Ook een artikel d.d. 6 maart 2019 van Hadas Itzkovitch en Anya van Lit
  Het verbod op relaties tussen wit, zwart, gekleurd of Indiërs in Zuid-Afrika sneuvelde 34 jaar geleden.
  Maar doorsnee zijn ze nog altijd niet.

  Tijdens de apartheid, 1948-1990, werden Zuid-Afrikanen ingedeeld in vier raciale groepen: wit, zwart, gekleurd en Indiërs. Tot 1985 mochten die verschillende groepen niet met elkaar trouwen. Ook onderlinge seksuele relaties waren verboden.
  En dit was onder leiding bij Wet geregeld door de WITTE RACISTISCHE NEDERLANDER Hendrik Frensch Verwoerd.

  Maar dat een simpele FOTO geplaatst bij het artikel zoveel verschillende (reacties) teweeg zou brengen had ik echt niet verwacht.


  Maak melding
 15. Wat een gezeik allemaal over de kleding van de jonge meiden, moeten ze soms in gala jurkjes lopen, of hebben jullie het liever naakt ! Ik zie persoonlijk deze dames liever schaars gekleed rond lopen: dan Boefdraad en Bouta, in hun zondagse pak rond huppelen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 16. Terrecht dat dit evenement niet doorgaat, jammer dat men er een etnische tintje aan geef.
  Het is een evenement meer voor tieners, en die hebben zo hun eigen ding die ouders niet altydt leuk vinden maar ach waren wy toen met deze leeftydt, ook niet zo bezig.
  Het is ook een moment waar de verschillende culturen samen iets doen en dat zou vaker moeten gebeuren,om de harmonie terug tebrengen, tussen onze multy culturele samenleving.


  Maak melding
 17. @Fer.E
  terecht deze man heefd niks voor ze betekend,hy komt als revolutioner voor in de geschiedenis van INDIA, voor Suriname heeft hy ook geen weinig maar is ons door de kolonisten opgedrongen


  Maak melding
 18. rbrowny met y , , welke man heeft niks voor Suriname betekend , jij hebt gelijk je baasje bouta , en als die moordenaar de pijp uit is komt er geen standbeeld voor die tiran.


  Maak melding
 19. @Wat
  jammer dat je intelegentie vermogen je in de steek laat ,dat heb je als teveel in je kwadadige bubbel vertoeft ,je kan amper aan een discussie mee doen, je klets erop los en lees helemaal niet wat anderen aangeven dus weet je niet waar het overgaat.
  wie ben je,vanwaar al die verwaarde reacties,heb je hulp nodig, heb je het nog na je zin?
  Je verziekt hier wel het discussie,mensen willen niet meer mee doen vanwege jouw krabbe mentaliet,laat anderen toch hun mening uiten,een beetje respect zal je wel staan hoor


  Maak melding
 20. Henkes, het is irrelevant wat mijn afkomst is. En je schijt weer naast de pot met je racistisch gedram over de moord gepleegd door een familielid.Alsof dit onder zwarten niet voorkomt. Misschien herinner je de moord van de Surinaamse zanger in 2018 nog wel. Vermoord omdat deze zwarte dacht dat zijn vrouw vreemd was gegaan. Wat dacht jij van de neger Delano L die in 2016 zijn vriendin vermoordde en in stukken sneed ?
  Toe boi zoek die moorden ook eens op…


  gemodereerd
 21. Avond 4 daagse is nog netjes vergeleken met carnaval bij onze buren en in het Caraibisch gebied. Daar ga je alleen maar poenta en bobie zien links recht boven en onder.

  Dus Suriname houdt het nog een beetje netjes…


  Maak melding
 22. Paul: Ik heb ook drie dochters allemaal net zo mooi, goedverzorgd en allemaal academisch geschoold.
  Zij gaan als zij het nodig achten, ook zo gekleed hoor, wat is er precies mis met de kleding van deze dames?
  Trouwens wij zijn niet zwart hoor, hoewel kleur bij ons niet toe doet. Wij zijn mens en daar blijft het bij.


  Maak melding
 23. Wat een reacties hier van genetische achter gebleven idioten. Nu snap je waarom Suriname nooit vooruit zal komen. Als je je niet kan aanpassen in dit mooie indianen land,ga dan lekker terug. Ga naar je land van afkomst en daar leven volgens jou traditie,of geloof.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES