Hoofdkwartier SUR-CAD nu in Wanica

6
Hoofdkwartier SUR-CAD

Het nieuwe hoofdkwartier van Stichting Suriname Centrale Ambulance Dienst (SUR-CAD) staat nu aan de Poerwodadiweg in het district Wanica. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, was als afgevaardigde van president Chandrikapersad Santokhi, aanwezig tijdens de ingebruikname hiervan op 15 februari. Tezamen met directeur-eigenaar Roël Brug, is het lint doorgeknipt en de plaquette onthuld.

Bewoners in de districten Wanica, Para en Brokopondo kunnen sinds gisteren gebruik maken van de diensten van SUR-CAD. Naast het transporteren van zieke of gewonde personen naar bestemming, levert dit bedrijf ook medische diensten voor sociale projecten, zorgvervoer op abonnementenbasis en medisch logistieke diensten aan oliemaatschappijen. Zij zijn het eerste geregistreerde ambulancedienstbedrijf in Suriname.

SUR-CAD biedt ambulance diensten over land, water en lucht; het laatste geschiedt in samenwerking met partners in de regio. Luchtambulancediensten hebben betrekking op repatriëringen van of naar het buitenland zoals Guyana, Frans-Guyana, Cuba en Columbia. SUR-CAD heeft door samenwerking met andere partijen meer kunnen bereiken en doen. Het bedrijf bezit nu 12 wagens.

De regering stimuleert alle initiatieven van particulieren om de kwaliteit van het leven van de mens te verbeteren. Zowel Brug als minister Ramadhin zijn ermee eens, dat de ambulancedienst opgenomen dient te worden in de Wet Basiszorg. De gedachte van de regering is om de ambulancedienst te decentraliseren; in elk gebied in Suriname dient er medische stabilisatie van gedegen transport naar een ziekeninstelling of hospitaal te zijn. De regering zal alles in het werk stellen dat dit initiatief blijft voortbestaan.

Naast het nieuwe hoofdkwartier staat de medische shop, waar mensen terecht kunnen voor hulpmiddelen zoals glucose- en bloedrukmeter en krijgen ze daarbij ook voorlichting over het gebruik ervan.


6 REACTIES

 1. Vraagt niemand waar Brug zn geld vandaan heeft???? In Su moet je rover of crimineel zijn om het te maken.
  De regering doet niets.
  gemodereerd

 2. Deze regering heeft weinig middelen, maar laat met veel inspanning en toewijding zien instaat te zijn om toch successen te boeken.
  Zo heeft de first lady de meest behoeftigen en ouderen (die uiteraard eerst in kaart zijn gebracht) voorzien van een waardebon van 500 SRD te besteden bij de Combemarkt.
  Bouta en al zijn dwalende ezels krijgen loesbere….


  Maak melding

 3. Waar heeft Brug het geld vandaan vr zn ambulance park??hij mag niet in AZ. Dief.
  Waar heeft melissa het geld vandaan???
  gemodereerd

 4. Goed initiatief , nu nog een goede Alarmcentrale dat men bij calamiteiten direct beroep kan doen op de Ambulance , en niet zoals nu dat eerst de politie komt en die schakelt de Ambulancedienst in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.