Danielle Veira ontheven uit functie; DNV krijgt interim managementteam

43
DNV directeur Veira als verdachte verhoord in zaak Rodney Cairo

Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) krijgt vanaf dinsdag 16 februrai 2021 een Interim Managementteam (IMT-DNV). Met dit besluit is de Luitenant-Kolonel Danielle Veira, die sedert 30 september 2016 de scepter zwaait, ontheven uit haar functie en per gelijke datum ter beschikking gesteld van het Bevoegd Gezag.

Bij de ontheffing is Overste Veira door president Chandrikapersad Santokhi bedankt voor haar niet onopgemerkte bijdrage aan de ontwikkeling van de Staat Suriname.

Luitenant-Kolonel Veira geeft in reactie op dit besluit aan, dat het een prerogatief is van de president te bepalen wie geplaatst wordt in politiek gevoelige posities en hoe invulling gegeven moet worden aan de doelstellingen die het staatshoofd en de regering hebben vastgesteld. De Overste geeft verder aan, altijd rekening te hebben gehouden met de politieke realiteit.

Ze zegt het als unicum te hebben ervaren om als vrouw aan de wieg te hebben gestaan van het DNV, die voorheen uit twee overheidsinstanties bestond. Het DNV heeft onder haar leiding vele hoogtepunten gekend en is daarmee een niet weg te denken instituut geworden binnen de Surinaamse samenleving als ook binnen de internationale gemeenschap.

Op woensdag 17 februari 2021 vindt de overdracht plaatst. De majoors Eria Wamenie en Gerard Kalka vormen het IMT-DNV en zullen als collectief verantwoordelijk zijn voor de verdere voortgang van het instituut. Luitenant-Kolonel Veira is gereed voor de nieuwe uitdagingen.

43 REACTIES

 1. mooi opdonderen deze paarse model , , en straks gaat ze ook nog het gevang in door de zaak Cairo , opgeruimd staat netjes , en daar in de jail kan ze echt gebruik maken van : red je zelf.


  Maak melding

 2. De opdracht die Venray heeft gegeven om de jongeman Cairo te gijzelen is een verschrikkelijke en mensonterende daad. En dan doet zij of haar neus bloed. Haar naam is nu mejuffrouw Haas Veira.
  Cairo is een intelligente jongeman. Zij en haar kornuiten wilden zijn mond voorgoed snoeren. Het plannetje is mislukt. Wij zijn blij dat Cairo nog leeft en het kan na vertellen wat hem.is overkomen. Dit mag nooit meer gebeuren. Veira heeft het leven van deze familie Cairo letterlijk op zijn kop gezet. Hij en zijn familie zijn ernstig getraumatiseerd geraakt door dit hele gebeuren. Hopelijk hebben zij psychologische hulp gehad. Veira heeft dringend psychiatrische hulp en begeleiding nodig voor zij weer aan een nieuwe baan begint. Vreselijk mens.
  gemodereerd

 3. Of julie zyn racistisch of achterlyk ,en ook nog ondankbaar gelukkig zyn niet alle surinamers stom en kunnen zelf oordelen, men hoefd het ze niet voor tekauwen WAT jo koe
  gemodereerd

 4. Niet alle top positie,s moeten politiek geengageerd zyn, en als dat zo geweest is dan zou deze regering het toch beter kunnen weten. myn vermoeden is dat deze regering zich zelf overschat
  en dus alle politieke crediet aan het verbruiken is,tot dat het volk ze uitspugt .
  Het valt op dat belangryke besluiten weg blyven en dat men bezig is alle politieke tegen standers wil vervangen maar wel op de zelfde voet doorgaat met geldt verslinden.
  het recht om de vorige regering te verwyten is reeds verspeeld, jullie zyn erger bezig
  ik denk dat zovelen nu al teleurgesteld zyn want ze hebben geen werkgelegenheidt gebracht
  en zyn ook van leningen afhankelyk . ik vraag de bevolking zowel de regering
  Waar zyn wy mee bezig , want het voorspeld weinig goeds.De armen worden armer
  is dat wat we willen?
  gemodereerd

 5. Luitenant – Kolonel mag ik weten hoe komt zij aan die benoeming!!! Bouterse heeft een torentje kwijt, pionnen heeft hij niet meer……..Schaakmat!


  Maak melding

 6. Een functie is een functie. Is men bekwaam of niet? De Luitenant-kolonel geeft aan dat haar ontheffing het gevolg is van een politiek besluit. Over haar bekwaamheid valt dus niet te twisten. Haar ervaring kun je haar ook niet afpakken. Wat hebben ze nu in petto voor haar? Dit is Suriname anno 2021 waarbij niet gekeken wordt naar de bekwaamheid van een kandidaat ,maar slechts of het een marionet is of niet. Dit is dus vooruitgang. De verlichting komt sneller dan u verwacht. Suriname is 80 procent op weg een fascistisch marionetten-instituut te worden. Een klein Noord-Korea. A so yere president Kim Jong Chan. In ieder kefal weet Brunsie hiervan. Die had het enige tijd geleden reeds aangekondigd. Hij is de domme kracht die het vuile werk mag opknappen. Zo, en nu op naar de volgende blunder.
  gemodereerd

 7. Functie van deze nietsnutter was ingegeven door de etnische politiek van fascist Bouterse. Nu moet de president en vp dhr Caïro in deze positie benoemen. Laat dhr Caïro een heksenjacht openen op de ndp zoals Maccarthy dat in de jaren 50 op de communisten deed. Zolang ndp bestaat zal deze beweging proberen Suriname te destabiliseren. Fascist Bouterse riep al op tot geweld.


  Maak melding

 8. En nu nog voor de krijgsraad voor de ontvoering van rodney Cairo en alle illegale praktijken van de dnv. Doewet doewet ka now. En nu nog melvin L weghalen als adviseur veiligheid. Het is normaal, dat een nieuwe regering zijn eigen mensen op vitale functizet.Dus pakira, het heeft niks met fascisme te maken. Denk maar aan het spoils system van de USA. Je kan het NOG steeds niet verkroppen dat opa D en zijn paarse criminele boevenbende van ocer en leonsberg GEEN zeggenschap meer hebben over de gelden van Suriname. PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? Waar is de beste mini ster ooit? Doewet doewet gwe. Who’s next?


  Maak melding

 9. Rbrown, waar zit je verstand man.
  Of je probeert opzettelijk onzin te verspreiden of je woont in NL en ziet zelf niet dat het land en volk nu bovenop krabbelt.

  Ook sommige die hard ndp’ers zeggen nu zelf dat het leefklimaat ondanks corona toch anders begint te worden.

  De regering lost schulden af en betaalt uit eigen kast ipv uit geleend geld.
  Ze stellen orde op zaken nu, en dit is zo een maatregel.

  Lijkt me logisch dat sommige personen op bepaalde posities vervangen moeten worden.
  Tenminste is dat mens netjes bedankt.
  De vorige regering re-shulfelde non-stop zonder een reden.
  Je bent die Pienarie van de ndp ineens vergeten …
  Tot in je …… zeker verwend.
  gemodereerd

 10. @pakiratigri

  Wees niet te voorbarig met het is politiek en dat mevrouw Veira bekwaam is.
  Dat Santohki haar lang gehandhaafd heeft maakt duidelijk dat zij aan redelijke eisen voldeed en nuttig was.

  Laat duidelijk zijn mevrouw Viera was duidelijk en voortvarend. Of zij bekwaam was kunnen wij niet oordelen omdat binnen Paars goed functioneren niet zo moeilijk is.
  Vergeet u aub niet dat er met het Cairo gebeuren heel grote twijfels ontstaan zijn die haar aardig kunnen criminaliseren als het onderzoek afgerond is.


  Maak melding

 11. Een mooi moment om op te krassen. Natuurlijk is het aan de president gelegen om het beleid invulling te geven zoals hij het wil hebben. Anders ben je president niet waardig. Danielle was nu echt uitgekeken.
  Nu nieuw bloed, nieuw beleid met nieuw visie, dat is pas regeren.
  gemodereerd

 12. Er zijn in het leven genoeg uitdagingen voor mevrouw Veira. Zij is naast legerofficier ook jurist en kan mijn inziens ook de advocatuur in of een raio opleiding gaan volgen. Mevrouw Veira er komt een dag waarop u een nog hogere positie in de samenleving zal bekleden.


  Maak melding

 13. Mw: Veira

  Anders doet RobG het wel, hij is capabel genoeg om een hoge functie binnen het Suinaamse
  overheid te bekleden( vervullen !) RobG je kan nu alvast met je kennis en je paarse kameraden, een coupe beramen ik wens je succes hiermee !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. pakiratigri 16 februari 2021 At 07:24
  De Luitenant-kolonel geeft aan dat haar ontheffing het gevolg is van een politiek besluit. Over haar bekwaamheid valt dus niet te twisten.
  Dit is Suriname anno 2021 waarbij niet gekeken wordt naar de bekwaamheid van een kandidaat ,maar slechts of het een marionet is of niet. Dit is dus vooruitgang.

  pakiratigri
  Je kunt alles wat benoemd wordt door de coalitie een politiek besluit noemen en een eigen mening wat je over een ander zijn / haar bekwaamheid vindt is niet vatbaar voor discussie want het is een persoonlijke mening.

  Jou mening pakiratigri over bekwaamheid van een kandidaat anno 2021 moet je wat dieper uitdiepen.
  Bekwaamheid om de doelstellingen te realiseren met de aangeboden “tools”.
  Dan reist de vraag “welke doelstellingen”.
  In de periode van de NDP coalitie was waarschijnlijk de doelstelling “zoveel mogelijk stelen zowel op legale en illegale wijze” en deze realiseren met de geboden tools van mens en “tools”.
  Mensen waren toen de DNA leden die Hoefdraad beschermden
  Mensen waren toen Hoefdraad en consorten die via Chotelal hebben geroofd en verrijkt.
  etc etc

  Dus pakiratigri
  ik bedoel aan te geven geef wat inhoudelijkere en diepere betere uitleg waar je naartoe verwijst inzake bekwaamheid en politiek en a.u.b. met enkele voorbeelden.


  Maak melding

 15. Op een belangrijke functie hoort een betrouwbaar persoon te zitten. Haar loyaliteit zat bij de vorige regering. Daarnaast is haar methode v benadering niet mijn ding. Je behandelt mensen niet als honden.

  Ze moest vanaf het begin weg, dat is normaal in de rest vd wereld. Eigen administratie op cruciale plekken.

  En als de eigen admin, niet uit blacka mang bestaat so be it. De hindustanen zitten massaal bij de ndp, maar ik zie zeer weinig blacka mang bij de vhp. Waarom zitten er zo weinig blacka mang bij de vhp, zijn ze bang ofzo. Meld je maar aan zou ik zeggen.
  De vinger op de zere plek!


  Maak melding

 16. Er is de hindoestanen die bij de ndp zitten een worst voorgehouden. Velen konden vergunningen of houtconcessies krijgen in ruil voor hun lidmaatschap. Cambio houders kregen goedkope valuta aangeboden. In Suriname zetten veel mensen hun principes opzij als het om geld gaat.


  Maak melding

 17. Heeft Santoki haar ook bedankt voor die mooie hit die ze heeft bewerkstelligd ” Doewet”?
  Ze had minimaal een paar euro’s mogen krijgen voor haal deelname.


  Maak melding

 18. @Pakiratigri.
  Dit is Suriname anno 2021 waarbij niet gekeken wordt naar de bekwaamheid van een kandidaat ,maar slechts of het een marionet is of niet.

  Lachen… Hoe ging het in de jaren 2010-2020.


  Maak melding

 19. Er schijnt ook een onderzoek te lopen naar wapenhandel onder haar verantwoordelijkheid.
  Wat is waar en hoe het zit zal later wel duidelijk worden. Nu kan men alleen speculeren.

  Iets anders over dat Hindoestanen en creolen gedoe wil ik iedereen verzoeken om in hun eigen netwerk en contactenlijsten te kijken hoe kleurrijk en multicultuureel dat is.

  Soort zoekt soort hetzij op basis van uiterlijk of cultuur hetzij op basis van karakter. Daar is niks mis mee ! Als dit een probleem is dan durf ik te zeggen dat iedereen discrimineert en ik waarschijnlijk dan ook.

  Het wordt pas een probleem wanneer anderen worden uitgesloten en worden afgestoten zoals extremisten doen. En dit is niet het geval want wij kunnen ons bij elkaar aansluiten als het om andere zaken gaat dan politiek.

  Dus beste mensen, kijk eerst naar je eigen netwerk, omgeving en referentiekader voordat je dat van een ander beoordeel en anderen uitmaak voor iets dat jij zelf ook bent.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 20. @RobG
  U bent wel erg prematuur met u oordelen. mevrouw Veira is voorlopig voorzien van gouden handboeien omdat ze ter beschikking gesteld is en dus haar salaris door betaald krijgt en zij beschikbaar moet zijn.

  De kans is groot dat zij vanwege de zaak Cairo een strafblad krijgt en dan voor het merendeel van de door u genoemde functies niet meer gekwalificeerd zal zijn. Niet in Su of Elders.

  Haar belangrijkste taak zal zijn er voor te zorgen dat zij niet veroordeeld wordt in de zaak Cairo.
  Het is te loven aan deze regering dat zij de zaak Cairo niet direct boven het hoofd van mevrouw Veira gehangen heeft aangezien zij duidelijk sterk kon optreden in haar uitvoerende functie.

  Ik wacht af wat er gebeurd en zie dan wat haar diploma’s waard zijn. Die van de AdeKUS kun je niet zo veel mee.


  Maak melding

 21. We zien alleen maar wat we willen zien.
  Kijk naar de vorige regering, kijk naar deze regering dan merk je dat ze inhoudelijk
  niet zoveel van elkaar verschillen.
  Door geconditioneerd gedrag, door onze eigen gedachten, beperken we onszelf
  in datgene wat we zien.
  Bouterse, Santokie, brunswijck, bordo, ga zo maar door dna- leden
  en ministers, vrienden en familie van ze.

  Allemaal duistere figuren die niet te vertrouwen zijn hebben dit land vernietigd.

  Ach, we kennen allemaal de geschiedenis vanaf 1975


  Maak melding

 22. Oma go sribi jere.het is tijd voor uw middag dutje.
  Je kan opa D niet vergelijken met mensen van de deze regering.
  Dat is als vloeken in een kerk.


  Maak melding

 23. Oma
  16 februari 2021 At 14:33
  We zien alleen maar wat we willen zien.
  Kijk naar de vorige regering, kijk naar deze regering dan merk je dat ze inhoudelijk
  niet zoveel van elkaar verschillen.
  Door geconditioneerd gedrag, door onze eigen gedachten, beperken we onszelf
  in datgene wat we zien.
  Bouterse, Santokie, brunswijck, bordo, ga zo maar door dna- leden
  en ministers, vrienden en familie van ze.

  Allemaal duistere figuren die niet te vertrouwen zijn hebben dit land vernietigd.

  Ach, we kennen allemaal de geschiedenis vanaf 1975

  Hoeveel miljoenen spaargeld heeft ZE Santokhi en VP Brunswijk van het volk gestolen?
  Hoeveel kilo’s drugs zijn naar het buitenland geëxporteerd ?
  Hoeveel miljoenenleningen heeft deze regering met vage partijen en schijnconstructies gesloten?
  Hoeveel miljoenen heeft deze regering in uien geïnvesteerd?
  Hoeveel miljoenen in aardappels?
  Hoeveel miljoenen in knoflook ? IK ZEG U GEEN EEN KOPEREN CENT OMA! En mijn neus wordt niet langer oma.


  Maak melding

 24. Ze moest al heel lang zijn vervangen alleen maar op grond dat ze familie is van de grootste crimineel van Suriname. Op zo’n belangrijke post, is ze niet te handhaven voor de huidige coalitieregering en internationaal zeker niet een goed gezicht voor Suriname naar buiten toe.

  Opzouten.

  Suriname moet hard werken om de juiste mensen die niet alleen de juiste competenties hebben voor een functie, maar ook beschikken over goed gedrag. Op die manier kan Suriname haar gezicht (inter)nationaal aan de wereld en Surinamers laten zien en zich zelf presenteren. Hierdoor ontstaat degelijk, normen, waarden, vertrouwen en dat is heel belangrijk om je zelf op de wereldkaart te tonen. Men weet dan wie je bent en wat erin huis is en van verwacht wordt. Degelijkheid.


  Maak melding

 25. Met dit besluit is de Luitenant-Kolonel Danielle Veira, die sedert 30 september 2016 de scepter zwaait, ontheven uit haar functie en per gelijke datum ter beschikking gesteld van het Bevoegd Gezag
  ============================================
  ============================================
  Vooral het 2e gedeelte van de zin bevalt mij goed. Nu hopen dat ze niet intekt bij Boeffie.


  Maak melding

 26. Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) krijgt vanaf dinsdag 16 februrai 2021 een Interim Managementteam (IMT-DNV). Met dit besluit is de Luitenant-Kolonel Danielle Veira, die sedert 30 september 2016 de scepter zwaait, ontheven uit haar functie en per gelijke datum ter beschikking gesteld van het Bevoegd Gezag.

  Bij de ontheffing is Overste Veira door president Chandrikapersad Santokhi bedankt voor haar niet onopgemerkte bijdrage aan de ontwikkeling van de Staat Suriname.@@@

  Is toch mooi wat hier staat, ze wordt bedankt voor haar bijdrage. Ze is niet ontheven vanwege onbekwaamheid, zij is niet oneervol ontslagen. Waarom zou er dan over haar beklaagt moeten worden. In het geval Caïro heeft zij misschien ongrondwettelijke gehandeld, niemand weet haar aandeel in deze zaak, de PG nog bezig met het onderzoek, dus niet voorbarig zijn. Aversie tegen de persoon vertroebeld een juiste mening, schiet je niks mee op.

  Bouterse en consorten verdienen het om permanent in diskrediet te worden gebracht, door het volk en het oordeel van de geschiedenis, maar het moet geen onneembare drempel vormen op de weg naar herstel, anders schieten wij niks op. Discussies voeren op basis van wat zich de afgelopen 10 jaren politiek heeft afgespeeld leidt alleen tot een grotere kloof, dit kunnen wij niet hebben in Suriname, wij hebben juist verbinding nodig. Het OM is bezig alle onfrisse zaken van de afgelopen 10 jaren onder de loep te nemen. Er lopen al rechtszaken tegen bepaalde personen. Dus waarom de wandaden steeds maar herhalen en anderen met een ander mening monddood willen maken. En als je toch consequent wilt zijn, dan moet je de daden van deze regering ook onder een vergrootglas houden, anders ben je geen haar beter. Jip en Janneke


  Maak melding

 27. Hoe is deze mevrouw luitenant kolonel geworden? welke prestaties en verdiensten heeft ze gehad? Wat zijn haar kwalificaties??? Het faciliteren van het cocaïne kabinet van Bouterse-Adhin?? Denk dat wij de wandel en handel van deze mevrouw goed onder de loep moet nemen. Goed dat ze van deze post wordt verwijderd. Op geen enkele manier is zij in haar functie te handhaven. Ze vormt een groot risico factor voor de nieuwe regering van Suriname.


  Maak melding

 28. Net als Lesley heb ik ook een vraag. Waarom staat u hier met een oude foto op? In werkelijkheid bent u niet zo mooi om te zien met je gogo bril en tanden zo veel als bananen.


  Maak melding

 29. Waarom wordt zo,n heisa gemaakt ,zitten toch ook criminelen in de regering
  met dubbele maten meten daar zyn jullie goedt in , het is straks een jaar dat deze regering ,
  er zit dan hoop ik dat ze een ander afleidings zin hebben gevonden, want van dit jaar is de zin , De vorige regering het meest besproken zin in Sriname


  Maak melding

 30. ” …
  Dus waarom de wandaden steeds maar herhalen en anderen met een ander mening monddood willen maken. En als je toch consequent wilt zijn, dan moet je de daden van deze regering ook onder een vergrootglas houden, anders ben je geen haar beter.
  … ”

  En hier zitten de fouten.
  Ten eerste worden de wandaden niet herhaald, maar komt er steeds meer aan het licht.
  Ten tweede worden mensen met een ander mening niet monddood gemaakt, maar blijft men bij de feiten terwijl er ruimte is voor discussie.
  Ten derde wordt deze regering constant met groot licht en schijnwerpers gevolgd en wordt elk minuscuul foutje op de voorpagina geplaatst.

  Verwarren en verdraaien is een kunst. Chapeau !

  No mek den char yu ede gwe !

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 31. @jojo, mevrouw Veira die een goede c.v. heeft was voorbereid op haar ontheffing uit de functie. Dat zij uit de functie is ontheven wil nog niet zeggen dat U en de uwen en uw politieke vriendjes haar maatschappelijk geneutraliseerd hebben. U probeert haar opleidingsniveau ook te downgraden omdat zij volgens u aan de Adek heeft gestudeerd. Aan die universiteit heeft ook de rechter gestudeerd die een oordeel gaf in de kwestie Misikaba.

  Mevrouw Veira is een persoon met de potentie om president van Suriname te worden. Uw politieke vriendjes zullen naar nu blijkt de eindstreep niet halen. Santokhi heeft het volk nog dieper in de armoede gedompeld. Mevrouw Veira zal eerder dan u had verwacht in een belangrijke hoge bestuurlijke functie terechtkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.