Koppel dat bakru’s verdreef ingesloten voor diefstal en overtreding vuurwapenwet

15
Man geeft 'bakru’s' de schuld voor het stelen

Leden van de Recherche van Regio midden bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op woensdag 10 februari een koppel aangehouden. Het gaat hierbij om een 44-jarige manspersoon A.F. die aan de Schmeltzweg in de kraag is gevat, terwijl zijn 40-jarige vrouw S.S. aan de Saralaan in de boeien is geslagen.

Een 72-jarige benadeelde deed op dinsdag 8 december 2020 aangifte van diefstal van een geldbedrag in vreemde valuta en twee halskettingen van geel metaal tegen dit koppel op het politiebureau Lelydorp. Volgens verklaring van de bejaarde aangeefster woont zij alleen. Haar zoon is in Nederland woonachtig, waardoor zijn vriend A.F. vaker met zijn vrouw S.S. bij haar op bezoek komen.

Tijdens hun bezoek in de avond van 8 december 2020 gaf het koppel de bejaarde vrouw te kennen dat zij voor haar moesten bidden, omdat haar woning niet goed aanvoelde. Vol vertrouwen stemde de aangeefster toe en nam samen met A.F. plaats in de woonkamer waar hij voor haar begon te bidden, terwijl zijn vrouw S.S. vrij in beweging was.

Verder gaf de bejaarde vrouw aan dat zij op een bepaald moment bewusteloos raakte en toen ze weer bijkwam zag ze dat de vrouwelijke bezoeker iets in haar kamer pakte en vervolgens de kamer uitliep. De mannelijke bezoeker hield haar toen voor dat zijn vrouw die een spirituele gave heeft, een bakru zag in haar slaapkamer en deze met haar handen pakte en naar buiten had gebracht.

Na vertrek van het koppel hield het gebeurde de bejaarde vrouw bezig, waardoor zij op het idee kwam haar vreemd geld en sieraden te controleren. Zij ontdekte dat het geld en de sieraden waren verdwenen van de plekken in haar slaapkamer waar zij deze had bewaard. De vrouw des huizes stelde de politie van Lelydorp gelijk in kennis hiervan.

Bij aankomst van de politie op het woonadres bleek er geen sprake te zijn van inbraak of forcering aan de woning. Het onderzoek werd toen overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Na de informatie te hebben uitgewerkt, werd het koppel opgespoord en aangehouden. Bij de voorgeleiding heeft het koppel aan de politie verklaard dat zij slechts bakru’s uit de woning van de aangeefster hebben verdreven en zich niet schuldig hebben gemaakt aan diefstal van het geld en de twee gouden halskettingen.

Bij een ingesteld onderzoek in de woning van A.F. stuitte de wetsdienaren op een illegaal vuurwapen en namen die in beslag. Het tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.


15 REACTIES

 1. Oké dus zo noemen die boeven het tegenwoordig als ze geld stelen.
  Bakru’s weghalen.
  Dan heeft hoefdraad het heel erg druk gehad om “bakru’s” weg te halen.al die jaren.


  Maak melding

 2. DIT IS NOG NIKS. HEB GEHOORD DAT ER ERGENS AAN DE KWATTAWEG IN DE BUURT VAN MANKISTRAAT EEN WEDUWE EN HAAR ZOON ( ZOU EX RIJBEWIJSVERKOPER ZIJN VOLGENS DE BUURT) VRESELIJK DE BUURT TERRORISEREN MET DEZE PRAKTIJKEN IN DEZE MODERNE TIJD VAN TECHNOGIE.

  JE ZOU HET NIET DENKEN. MAAR ALLE MANNEN EN JONGENS DAAR HEBBEN ZE AL GEOFFERD. OM DE 2 JAAR IS DIT VERPLICHT.

  ZE ZIJN ERNSTIG BEZIG ELKE DAG. ZELFS HALVE LIJKEN EN SCHEDELS HALEN ZE OP WAAR DAN OOK.
  ECHT DEZE LIEDEN MOETEN MET DE HARDE HAND AANGEPAKT WORDEN. ZE BLIJVEN JAN EN ALLEMAN TERRORISEREN EN DIE KA DINGEN WERKEN AL GELOOF JE ER NIET IN. PECH ALS PECH ACHTERVOLGT JE GEWOON ZONDER DAT JE HET WEET.

  HET IS EEN MOEDER EN ZOON HOOR IK. HOOR DAT DIE ZOON APPARTEMENTEN OOK ZOU VERHUREN DUS DAAR ERGENS IS HET WAARSCHIJNLIJK.


  Maak melding

 3. Wat is het probleem? De man heeft toch duidelijk gezegd en de mevrouw ging akoord dat

  De mannelijke bezoeker hield haar toen voor dat zijn vrouw die een spirituele gave heeft, een banku zag in haar slaapkamer en deze met haar handen pakte en naar buiten had gebracht.
  Van een ketting weten ze niets. Die arme mevrouw is een beetje vergeetachtig en heeft nu haar beste en enige vrienden valselijk beschuldigd.
  Nu heeft ze straks niemand meer en voor je het weet lesen we dat ze twee jaar niet is gebaat

  En waarom staat hier niet dat het koelies waren?
  gemodereerd

 4. Wat is het probleem? De man heeft toch duidelijk gezegd en de mevrouw ging akoord dat

  De mannelijke bezoeker hield haar toen voor dat zijn vrouw die een spirituele gave heeft, een banku zag in haar slaapkamer en deze met haar handen pakte en naar buiten had gebracht.
  Van een ketting weten ze niets. Die arme mevrouw is een beetje vergeetachtig en heeft nu haar beste en enige vrienden valselijk beschuldigd.
  Nu heeft ze straks niemand meer en voor je het weet lesen we dat ze twee jaar niet is gebaat

  En waarom staat hier niet welke bevolkingsgroep het waren?
  gemodereerd

 5. In alle takken van sport vind je oplichters en rovers in Suriname. Als je nou politicus bent of bonu mang, ze lichten je allemaal en van alle kanten op! Het is een trend in Suriname. Verduistering, diefstal, valsheidsingeschrifte, vriendjes politiek, drugsbaronnen, doodrijders, liquidaties, verkrachters, vrouwenhandel, vrouwen keel dichtknijpers en ga zo maar door…….teveeel om op te noemen. Hier in Nederland krijg m,n geld toch, ondanks een opdrachtgever meer dan €10.000 achter loopt met betalen. Ik slaap gewoon lekker en rustig, want ik krijg mn geld! 😄😉 in Suriname kan je naar je geld fluiten zoals het mij eens is overkomen.


  Maak melding

 6. Om un daden te rechtvaardigen verzinnen zeedn heleboel nonsense,nu kunnen ze did bakroesactiveren om ze uit de bak te halen.Even kijken als het lukt.
  gemodereerd

 7. Daga Interprice alles wat je daar hebt opgenoemd watt in Su voorkomt komt helemaal niet voor in Ned Wacht maar totdat je rekening is geplunderd dan zal je anders lullen Heb je de liquidaties vorig jaar geteld in Ned


  Maak melding

 8. Obama. Het valt op dat er zo weinig mensen zijn in Su en de criminaliteit zo hoog is. Dus je kan geen appels met peren vergelijken, kon,kon mang Obama. En mn geld staat veilig op de bank die ooit eens triple AAA status had. Standaard&Poor’s heeft Suriname in zijn geheel gedegradeerd. Dus ik zit lekker in Nederland brada.
  gemodereerd

 9. Oplichterij is de nationale sport van Suriname. Bakroes, staatsadviseurs, Facebook, monteurs, politici, zijn hun afgoden. Ze hadden in elk geval een vuurwapen nodig om zichzelf te beschermen van dezelfde bakroes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.