Rappers Chivv en Bigidagoe aangehouden na conflict over gestolen kettingen

13
Rappers Chivv en Bigidagoe aangehouden na conflict over gestolen kettingen
Foto: screenshot videoclip Chivv - Chain Swap

In een lopend onderzoek heeft de districtsrecherche van Amsterdam Oost op 12 en 13 februari drie mannen aangehouden op verdenking van onder meer diefstal. De verdachten zijn Amsterdammers in de leeftijden van 23, 25 en 27 jaar oud. Volgens diverse media is een van de verdachten Danzel S., beter bekend als rapper ‘Bigidagoe’. De redactie van Waterkant.net verneemt dat ook rapper Chivv is aangehouden. Beiden zijn van Surinaamse afkomst.

Het gaat om een conflict tussen twee groepen rappers uit Amsterdam Zuidoost, waarbij gestolen kettingen een rol spelen. Aan de ene kant rapper Chivv uit Kraaiennest. Aan de andere kant een groep rappers uit Holendrecht. De ketting van Chivv zou zijn gestolen, waarna de ketting van Bigidagoe ook werd geroofd.

In een preview van Chivv’s nieuwe nummer ‘Chain Swap’ is vervolgens te zien dat hij met een ketting bezig is (foto). (tekst loopt door onder filmpje)

Het Arrestatieteam (AT) werd ingezet om de aanhoudingen te verrichten. Twee verdachten zijn aangehouden op vrijdag 12 februari in de middag op de Karspeldreef . De derde verdachte (Chivv) is in de nacht van 12 op 13 februari aangehouden in een woning in Amsterdam Zuidoost. Zij aanhouding is zojuist ook bevestigd door zijn management.

Op de videobeelden van de aanhouding, onderaan dit bericht is te zien hoe rapper Bigidagoe geblinddoekt in een politieauto wordt gezet. Hij wordt verdacht van diefstal van een ketting.

De verdachten zitten in beperkingen wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. In dit stadium kan er daarom nog geen nadere informatie gegeven worden over de rol van de aangehouden verdachten in dit onderzoek.


13 REACTIES

 1. Bedankt jongens bedankt. jullie willen compensatie voor het slavernij verleden noh.
  Zet ze op een opblaasbootje naar Suriname. Kunnen ze daar hun ka gaan uithalen


  Maak melding

 2. Ongelooflijk dat de overheid de rap genre dat openlijk tot geweld aanzet niet verbiedt. Vaak is het de gemakkelijkste weg om snel geld te verdienen terwijl over het niveau en smaak twijfels zijn. Zo een dansende en bewegende rapper doet mij denken aan een persoon die aan de vallende ziekte lijdt.


  Maak melding

 3. Het beste is om helemaal geen media aandacht te schenken aan deze jongens. Hoe meer ze in aanraking komen met justitie des te meer aanzien ze krijgen van hun volgelingen en van de straat.

  De jongeren die vinden het allemaal stoer en gaan het ook nog nadoen. Foute voorbeeld zijn deze gasten voor de jeugd.


  Maak melding

 4. Die bigidagu is alleen maar op zoek naar aandacht!! Chivv zet zich regelmatig in voor de jeugd en zijn gemeenschap en die jongen doet het heel goed! Waarom lul je om die jongen (chivv) zijn ketting te stelen! Die bigi dagu is alleen op zoek naar aandacht lijkt het wel, en staat alleen maar voor geweld! Pas geleden is hij nog beschoten! Ik kende hem niet tot die ruzie met Chivv! Wat een zonde weer, en dit moet een voorbeeld zijn voor de jeugd!


  Maak melding

 5. Rappers Chivv en Bigidagoe aangehouden na conflict over gestolen kettingen.

  Ondanks BIGIDAGOE eerder werd neergeschoten, is hij daarna vervolgens ook op het DIEVENPAD geweest.
  En met de gestolen GOUDEN KETTING ging hij vervolgens zijn absurde stomme videoclip maken.
  Wat voor OPVOEDING hebben deze gasten gekregen?
  Nu wil ik straks een verklaring van de moeder van BIGIDAGOE in het (parool.nl) hierover lezen.

  BIGIDAGOE wordt gezien als de rechterhand van Joël H., alias Joey AK, de frontman van Zone 6 uit Holendrecht.
  Rond deze rapformatie, waarvan sleutelspelers aan de internationale drugshandel worden gelinkt, is het al maanden onrustig.
  Anderen uit de periferie van de groep zijn geliquideerd.

  Het wordt nu echt tijd, dat deze gasten uit Amsterdam Zuidoost verbannen worden.

  WKN 25-08-2020
  Rapper ‘Bigidagoe’ neergeschoten in Amsterdam.
  Kijken jullie ook goed naar de foto bij het artikel.
  Had hij toen ook een GESTOLEN GOUDENKETTING op?

  Van beide aangehouden (rappers), zijn hun foto’s ook duidelijker te zien via (Google) op
  afbeeldingen.


  Maak melding

 6. @ Marwanna

  Heb je soms een trauma opgelopen met de slavernij, was je die tijd al geboren ?
  Ik ben heel benieuwd ff kijken was in 1863 afgeschaft, zelfs mijn opa was nog geen eens geboren.

  sari tori

  Jako
  gemodereerd

 7. Hoop dat de surinamers ook dit lezen. Ze beweren dat zuidoost veilig is en dat er niets aan de hand is. Ik heb ze hierop gewezen maar de kritiek die ik over mee heen kreeg? Waauuuuuw, echte achterlijke soort wat niet begrijpt en het enige woord wat ze weten is discriminatie en hun kaolo slavernij verleden. Let maar op dat binnenkort de hele pleuris uitbreekt in zuidoost onder de criminelen.


  Maak melding

 8. Bigidagoe wat een orginale naam. Regering doet niets voor deze jongeren hun gaan criminaliteit in. Regering stuurt alle geld en medicijnen naar de Caraibische gebied vind je gek dat deze jongeren in de criminaliteit gaan. Hard werken voor de witte man en hun sinterklaas spelen. Wel zielig dat ze elkaar afmaken.


  Maak melding

 9. Grote honden, blauwe honden in Rusland zwarte honden witte honden. Idiote honden. Een antilliaan zouden ze niet kunnen pakken wel een surinamer. Altijd surinamer de grote sigaar ik weet het beter niets zeggen. Witte man komt met dooie op mij kop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.