Politie rolt gewapende nep-politie roversbende binnen 24 uur op

27
Politie rolt gewapende nep-politie roversbende binnen 24 uur op
Foto Korps Politie Suriname - bewerking Waterkant.Net

Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM), bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU), hebben in de middag van vrijdag 12 februari de verdachten A.P. (26) en O.P. (25) opgespoord en aangehouden. Hun 22-jarige kompaan X.A. werd eerder op diezelfde dag door de benadeelden aangehouden en overgedragen aan de politie meldt het Korps Politie Suriname.

Drie benadeelden deden op donderdagavond 11 februari aangifte van diefstal middels geweldpleging op het politiebureau De Nieuwe Grond tegen drie gewapende manspersonen. Volgens verklaring van de aangevers werden ze gebeld door een manspersoon die aangaf dat hij geld wilde wisselen, waarbij er werd afgesproken dat zij elkaar te Tout Lui Fautkanaal zouden ontmoeten.

Bij aankomst op de afgesproken locatie werden zij overvallen door twee gewapende manspersonen die uit een voertuig waren gestapt. Eén hunner was gekleed in T-shirt die zowel op de voor- en achterzijde voorzien was van het opschrift “Politie”, terwijl de andere manspersoon een camouflage tenue aanhad.

Onder bedreiging werden zij beroofd van een groot geldbedrag in SRD, vinger ringen en halskettingen van geel metaal en andere persoonlijke spullen. Na hun daad stapten zij weer in het voertuig, waarna de bestuurder met volle vaart wegreed.

De verdachte X.A. die zich voordeed als Pseudo-politieman werd op 12 februari op het Latourproject aan de hand van zijn grote baard positief herkend door de drie benadeelden. Deze verdachte begaf zich op dat moment met de gouden vinger ringen en halskettingen in zijn bezit naar een goudsmid. Hij werd meteen aangehouden door de drie aangevers die hun sieraden positief herkenden. X.A werd vervolgens overgedragen aan de Surinaamse politie.

De verdachte bekende het strafbaar feit te hebben gepleegd, waarna het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.Na bekomen informatie te hebben uitgewerkt, werden de twee andere verdachten A.P. en O.P. op hun woonadressen aan de Boschreitz- en de Boedhoeweg door het gemengd team opgespoord en aangehouden.

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat A.P. militair van beroep is, waardoor hij is overgedragen aan de Militaire Politie die belast is met het verder onderzoek. Op de verdachten zijn een alarmpistool, een wapen met scherpe patronen en een deel van het geldbedrag aangetroffen. Bij een huisonderzoek op het adres van één van de verdachten werd een derde wapen met scherpe patronen gevonden.

Zowel het voertuig waarmee het drietal het strafbaar feit heeft gepleegd als de wapens zijn door de politie in beslag genomen. Het trio is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De politie vermoedt dat meerdere personen op deze manier beroofd zijn geworden.

Slachtoffers worden hierbij oproepen zich in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden. Deze afdeling is ondergebracht in het politiebureau de Nieuwe Grond en is te bereiken op het telefoonnummer 582050.


27 REACTIES

 1. Waarom werken deze mannen niet en verdrijven ze hun tijd om anderen van hun zuurverdiende geld te beroven? Gewoon de zweep erover.Dat is de taal die ze verstaan.
  gemodereerd

 2. Rappers Chivv en Bigidagoe aangehouden na conflict over gestolen kettingen
  Kijk naar deze personen en vergelijk ze met de rappers.
  Vraagje
  Wat valt je dan op?
  Kun je deze vragen beantwoorden zonder 1 fout te maken?
  A – Ze zijn niet wit maar
  B – Ze zijn geen Antilianen maar


  Maak melding

 3. Ze lijken heel veel op mijn antilliaanse buurvrouwen. Die zijn ook harstikke crimineel vette stekelvarkens lijken op deze mannen . Vrouwen hebben ook manneijke trekjes en uiterlijk vette stekelsvarkens bah eng.


  Maak melding

 4. Goed zo Team Amoksie !

  Keihard en meedogeloos aanpakken al die schoften en criminelen.

  Hopelijk kunnen we binnenkort zonder diefijzer op ons eigen balkon zitten.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 5. De dood straf herinvoeren en zo snel mogelijk, eventueel aangevuld met electrische stoel !
  Het is wel frappant altijd kroeskoppen, er wonen toch ook andere etnische mensen in SU ????
  Sorry ben vergeten, dat de meeste mensen van de andere (ras,) hard werken voor hun boterham. Onze zwarte broeder die wel hard werken, worden door deze 3 MPP gelijk neer -gehaald. 95% van de Criminele activiteiten die in Su plaats vindt, wordt door een kroeskop gepleegd. (ik ben zelf een kroeskop,) dus ik schaam me ook voor deze 3 MPP, graag ophangen en wel zo snel mogelijk !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Franco,
  Niet alleen in Sur. Overal waar ze in grote getale aanwezig zijn en als de politie een doodschiet, komt de actiegroep BLM in actie ipv de misdaad die ze plegende te veroordelen.
  Inderdaad, waar zal het aan liggen. Ik denk dat ze niet van werken houden.


  Maak melding

 7. Dit is geen soort, het is een vloek in de wereld deze koeparies.
  MAAR LIEVER NIET DE ACHTERGROND BESPREKEN WANT DAN BEN JE GELIJK DEGENE DIE OP CHAN LIJKT.
  maar het gekke is dat het 9 van de 10 keren wel deze zelfde soort is.


  Maak melding

 8. Sammy+the+Queen
  14 februari 2021 At 20:33
  @Paul: Niet waar hij heeft zich in het begin verzet en men was genoodzaakt hem te boeien voor zijn eigen veiligheid.

  Dan zijn de beelden die ik zag vertekend


  Maak melding

 9. Dat deze criminelen wapens en politie attributen in hen bezit hadden is niet vreemd. Komt door het selectiebeleid van zowel de politie als het leger. Criminelen accommoderen door de selectie commissie en Belfort die loopt te roepen dat het een normale zaak is ( Neks no Fout ). Wat een afgang in Suriname! Als die mensen niet aan de vereisten voldoen , geen school hebben afgerond en nota bene met de Justitie in aanraking zijn gekomen dan ben je toch een KOE om ze toch aan te nemen! ik hoop dat men nu wakker is geschud stelletje EZELS.


  Maak melding

 10. Lekkere gasten zijn deze ezels. De vrouwen die hun tijdens de bevalling hebben geholpen te overleven, gaan ze op latere leeftijd dezelfde vrouwen beroven en verwonden. In het ergste geval vallen er ook doden.
  gemodereerd

 11. Schande schande door mijn bevolking groepen, aan de politie 1 advies, fong ding dagoe boeng, geen genade harde beleid tegen deze koeparies, ze zijn gezond en willen alleen stelen, mensen in Suriname mobiliseren en in groepen de hele buurt, flink afranselen, en dan pas de politie bellen, het moet afgelopen zijn met mensen benadelen,


  Maak melding

 12. vaak de zelfde bevolkingsgroep , zal wel liggen aan de opvoeding en weinig scholing en te lui om te werken , en ze hadden jaren lang een voorbeeld dat je zonder werken maar gaat stelen en roven om ook aan geld kunt komen , dit soort figuren zijn toch geen mede mensen , laat staan mensen , , gooi ze in het varkenshok en de varkens ruimen ze wel op , of gooi ze in een ongebluste kalk opslag put en je ziet ze ook nooit weer.


  Maak melding

 13. Alweer een Surinamer! Ik schaam me voor Surinamers. Ik ben zelf een Surinamer. Ik vind het zo raar dat er in Suriname, Surinamers zijn, die elkaar mishandelen en beroven. Ik had liever gewild dat het Brazilianen waren of Guyanezen. Wanneer gaat Chan iets aan de ontspoorde Surinamers doen? Of ,houdt hij zich meer bezig met het IMF? Of ,is hij voor de zoveelste keer stiekem bezig met het opzetten van allerlei nieuwe constructies zonder met Brunsie te overleggen?


  Maak melding

 14. Booooiiii we worden wakkkeeerrr. Eindelijk beseffen jullie dat het maar steeds hetzelfde soort is wat steeds hetzelfde doet. Kondre mang, komt dit ook door het slavernij verleden? Ik kan je een ding zeggen :het zit in hun genen en heeft geen ka te maken met slavernij verleden. Waar blijft opvoeding. In Nederland hetzelfde probleem!


  Maak melding

 15. pakiratigri 15 februari 2021 At 03:38
  Alweer een Surinamer! Ik schaam me voor Surinamers.

  pakiratigri
  Je schaamt je zeker op neer te zetten “alweer een zwarte Surinamer” .
  Er zijn zat gekleurde Surinamers die dit nalaten hetgeen deze zwarte Surinamers plegen te doen.
  Ja zelfs de zwarte Surineds laten dit ook zien.
  Jammer genoeg zijn er genoeg zwarte Surinamers die wel als vele gekleurde Surinamers hard werken en leven zoals het hoort.
  Ik ben een gekleurde Surinamer en zal mij zeer zeker niet als deze soort zwarte Surinamers gedragen. Gelukkig maar.
  Omdat Suriname veel groepen kent dien jij de Surinamers in hun soort te benoemen, zoals nu in Nederland.
  Dus bijvoorbeeld de Surinamer van Javaanse afkomst of de Javaanse Surinamer.


  Maak melding

 16. @Bigisma,
  Ik ken geen zwarte Surinamers. Ik ken Surinamers. Zo worden Surinamers aangeduid. Kennelijk heeft men er dringende behoefte aan vooral niet homogeen te zijn. Voor de buitenwereld komt Suriname over als een land met een multicultureel volk waar men vredig naast en met elkaar leeft. Dat beeld moet vooral behouden worden. Toch heb je velen (Surinamers) die regelrecht indruisen tegen het homogene. Men wil duidelijk onderscheid maken. Termen als; “het is jouw soort”, doen de rondte. Heel smalend klinkt dat. Alsof men een bepaald ras ten opzichte van een ander wil denigreren. Een vorm van verhevenheid die de kolonisator ook had/heeft. Ik denk niet dat dit de juiste gang van zaken moet vertegenwoordigen. Geen enkel ras is beter dan het andere. Geen enkele Surinamer is beter dan de andere.


  Maak melding

 17. @Parikatigrie: wil je met je academische prietpraat goedpraten dat er onder de surinaamse creolen een hele grote groep is, die liever lui dan moe is, die elke dag liever rooft, steelt en moord i.p.v. te gaan werken? Het is in vrijwel alle gevallen dezelfde soort die zich schuldig maken aan dit soort strafbare feiten. Dus stop je homogene geneuzel maar daar waar de zon niet schijnt, want je maakt jezelf belachelijk.
  Ik generaliseer niet want, ik ken genoeg Surinamers met een Creoolse achtergrond die wel hard werken, niet stelen, niet roven, maar een eerlijk bestaan leiden. Een rotte appel in de mand, maakt al het gave fruit te schand….


  Maak melding

 18. Ding hogrie, hoe groot de neus, des te meer, zijn criminelen, vuillaken, zo jong en alleen stelen, ipv werken, nu zitten jullie gevangen, en dan bij de rechter beweren, ik zal netjes gedragen, eenmaal buiten begint opnieuw hun plannen, roven beroven, hou ze langer in de gevangenis, zijn recidivist, 100 procent


  Maak melding

 19. pakiratigri
  Geen enkel ras is beter dan het andere. Geen enkele Surinamer is beter dan de andere.

  @pakiratigri
  dat hoor je mij ook niet zeggen / beweren. Tenzij jij meer / beter lezend begrijpt wat ik niet heb geschreven noch bedoeld.
  Wat ik wel heb aangegeven dat er velen van de “zwarte” Surinamers leven zoals wij het verwachten van een normaal opgevoed mens met normen en waarden en sociaal gevoel.

  Maar eerlijk is het wel om te beweren dat het grootste deel zeg maar gerust het grootste deel van alle personen in de gevangenissen in Suriname wel de “zwarten” zijn.
  En die zwarten hebben een afkomst. Want sommige Hindoestanen zijn ook “zwart” en sommige Chinezen zijn ook “zwart” o.a. Foe A Man en Tjin Liep Sie etc.
  Maar als ik bedoel met misdaad technisch gezien zijn het de “zwarte” stadsneger en de bosneger de zogenaamde Marrons.
  Als je in Suriname neger zegt dan bedoel je een zwarte Surinamer zoals ze in Amerika zeggen Black Lives matters dan bedoelen zij niet de Indianen of de Eskimos of de Mexicaan.
  Overal ter wereld hebben ze het over een kleur aanduiding.
  En ja het overgroot deel van de misdadigers dus
  – overvallers
  – inbrekers
  – verkrachters
  – moordenaars
  Zijn toch wel de “zwarten”. Erken eerst dat dit zo is dan pas kun je iets doen voor deze groep want een Surinaamse Chinees is anders opgevoed dan de Surinaamse “zwarte”
  de Surinaamse Javaan is anders opgevoed dan de Surinaamse “zwarte”
  Ik hoop dat je snapt wat er wordt bedoeld met “zwarte” de blaka man.
  Als deze criminelen zelfs worden uitgekotst door hun eigen cultuur en achtergrond dan vertel ik niets nieuws
  Want je hebt hopie goede opgevoede sociaal goede “zwarte” blaka mangs die iets in hun leven bijdragen aan een gezond blije en mooi Suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.