zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheid16 nieuwe COVID-19 besmettingen; reproductiegetal is 0,58

16 nieuwe COVID-19 besmettingen; reproductiegetal is 0,58

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn de afgelopen 24 uur 16 nieuwe COVID-19 besmettingen geregistreerd na in totaal 89 keer testen. Dat blijkt zaterdagavond 13 februari uit de update van de cijfers op de officiële COVID-19 website van de Surinaamse regering.

De meeste besmettingen werden geregistreerd in Wanica (7), gevolgd door Paramaribo (5) en Para (3). Naast de 16 nieuwe gevallen zijn er ook 15 patiënten het afgelopen etmaal genezen. Er zijn op dit moment 49 personen in het ziekenhuis en 7 in de intensive care.

Het reproductiegetal (R) bedraagt momenteel 0,58. Dit getal laat zien hoe snel het virus zich verspreidt en geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één patiënt met COVID-19. In de laatste week van januari was dit nog 1,02.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Nu het reproductie getal laag is 0,58 zal er dus minder mensen covid krijgen , en dat is een goed teken , zo worden de ziekenhuizen minder belast met corona patiënten en kan de gewone zorg weer aan opgang komen , Surinamers laten wij er wel voorzorgen dat we ons nog steeds aan de covid protocollen houden en niet denken dat covid is bestreden , pas als iedereen hier is ingeënt kunnen we weer langzaam naar normaal gaan?


    Maak melding
  2. Iedere Surinamer die denkt dat corona een grapje is, zou een kijkje moeten gaan nemen bij onze buren, om de hoek, in Manaus. Daar maakt de Braziliaanse variant van het virus nog meer dodelijke slachtoffers bij de tweede dan bij de eerste golf, toen ze daar alleen te maken hadden met de ‘milde’ , minder besmettelijke Chinese variant.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES