zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRuim 65.000 euro opgehaald na overlijden oud profskater Clyde Semmoh aan corona

Ruim 65.000 euro opgehaald na overlijden oud profskater Clyde Semmoh aan corona

-

Does Travel - naar Suriname

Eind jaren tachtig werd Clyde Semmoh de eerste Nederlandse profskater. Hij werd daarna ook bekend als dj en stylist. Een week geleden overleed de Surinaamse Amsterdammer op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus.

Zijn vrienden hebben 5 dagen geleden deze GoFundMe actie opgestart waarmee op dit moment ruim 65.000 euro is opgehaald. Met het geld willen ze bijdragen aan zijn uitvaart, een fotoboek van zijn werk dat zal worden uitgegeven en aan een fonds voor zijn 4-jarige dochtertje Stella (foto).

Semmoh werd vrijdagavond 5 februari met spoed opgenomen op de intensivecare, waarna hij een dag later op zaterdag 6 februari rond het middaguur is overleden aan de gevolgen van besmetting met COVID-19.

Stand-upcomedian Howard Komproe zegt in Het Parool over hem: “Clyde was de onzichtbare leider in alles. Hij stond aan de basis van de Nederlandse skatecultuur”. AT5 maakt deze reportage over Clyde.

Het doel van de crowdfunding actie was om 25.000 euro op te halen, maar dat is al lang gehaald. Doneren kan nog steeds via deze GoFundMe actie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. We kunnen Nederlanders van alles en nog wat uitschelden en beschuldigen van discriminatie en racisme maar als de beurs moet worden opengetrokken dan zijn zij onvergelijkbaar. Hoeveel van dat bedrag is door niet Nederlanders gedoneerd ? Daar ben ik zo benieuwd naar. Henk en Ingrid laten hun hart weer spreken.


  Maak melding
 2. @ Vincent

  Daar heb je 100% gelijk in, maar je kent waarschijnlijk het al wat de Hollanders zeggen !
  Holle vaten klinken het hardst, en je wordt eerder door de strontkar overreden dan door de goudenkoets. (Bij calamiteiten waar geld nodig is, zijn de Hollanders echt niet karig. Ik kan me nog herinneren een actie toen ”Eten” voor Biafra, 1966/1967 toen werd er miljoenen opgehaald (Donatie.)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Vincent, je weet niet eens met zekerheid dat Henk en Ingrid 1 cent gedoneerd hebben, maar in je gatlikkerige, onderdanige dankbaarheid neem je zonder meer aan dat bakras het geld hebben opgebracht. Tijdens de overstromingsramp.in Zeeland in 1953 hebben mijn Surinaamse ouders in Suriname ook geld gedoneerd om Nederland te helpen bij de wederopbouw. Hoe weet je dat het geld gedoneerd voor Semmoh niet gewoon van zijn Surinaamse vrienden afkomstig is?


  Maak melding
 4. Vincent ben je een bank officiers om te weten wie er allemaal geld hebben gestort voor deze Meneer en wat maakt het nauw wie er wel of niet heeft gestort , jij zoekt aandacht vriend, ga het maar ergens anders zoeken maar niet op deze manier, oprotten vriend.


  gemodereerd
 5. denk jij henkes , zou kunnen maar zijn zijn vrienden dan geen Nederlanders , ja jij bedoelt zeker Nederlanders van Suriname afkomst , en je ouders met een goed hart waren in 1953 toch ook Nederlander


  Maak melding
 6. WAT, De meeste Surinamers die in Nederland wonen hebben zowel Nederlandse en Surinaamse vrienden. Mijn ouders waren Nederlanders (wat nationaliteit betreft) omdat er toen geen Surinamers met een Surinaams paspoort bestonden,, maar ze waren zeker geen Bakras.
  K heeft gelijk, het maakt niets uit wie er geld gestort hebben voor deze meneer, alleen een aandachtzoeker gaat erover nadenken wie er gedoneerd zouden kunnen hebben.


  Maak melding
 7. Wat een gelul allemaal hier! Geld bestemd voor de uitvaart, Hoezo? Had hij dan geen uitvaartverzekering? En hij is notabene bekend. Wel, ik zal je zeggen :velen hebben niet eens een ziekenfonds en als er wat gebeurd dan moet fam vrienden en alles daarom heen ervoor gaan opdraaien. Idd de blanken zijn een sentimenteel volk, dus die gaan zeker doneren.


  Maak melding
 8. Als je op GoFundMe.com kijk, dan zie je wie er allemaal aan hem gedoneerd hebben en hoeveel. Deze meneer was stylist bij de Esquire, hij had verschillende kleuren mensen in zijn werk- en vriendengroep.
  Hij zal gemist worden door hen.


  gemodereerd
 9. Dus deze man is professor en hij is skater en dan nog geen geld voor een crematie?
  Het kan toch worden betaald uit ons €19 mln of uit de compensatie voor het slavernijverleden


  Maak melding
 10. @Vincent

  “We kunnen Nederlanders van alles en nog wat uitschelden en beschuldigen van discriminatie en racisme maar als de beurs moet worden opengetrokken dan zijn zij onvergelijkbaar.”

  Is dat zo Vincent. Hoe kom je erbij dat de meeste bijdragen bij deze crowdfunding actie van blanke Nederlanders komt?
  Wat probeerd Vincent te zeggen?
  Omdat ook blanken geld bijdragen aan zo’n actie voor een zwart persoon, moeten voortaan zwarte en bruine mensen hun mond houden wanneer ze weer het pispaaltje van blanken zijn. Ook als ze om het minste door witte agenten worden doodgeschoten?
  Moeten zwarte en bruine mensen daarom etnisch profileren door witte agenten voor lief nemen? Moeten de voornamelijk niet blanke en Moslim ouders die onterecht bij de belasting toeslagen affaire van de belastingdienst waren betrokken, zwijgen en het onrecht in stilte ondergaan?
  Ook omdat Vincent dat aangenamer vindt?
  De Belastingdienst en het Ministerie van Financiën (witte mannen bolwerk) heeft de genoemde voornamelijk niet witte ouders jaren voor dief uitgemaakt en hen meer dan tien jaar als frauderende “smerige buitenlanders” behandeld.
  En zo zijn er meer van dergelijke zaken waarbij je als niet witte Nederlander steeds vanwege je huidskleur of geloof het leven wordt zuur gemaakt. Maar Vincent ziet ondanks alles graag dat bruin, zwart en Moslims tegen blanken moeten blijven opkijken want het zijn, in Vincent’s ogen van die gulle mensen.
  Is Vincent een blanke betuttelaar?
  Of is Vincent zo’n zichzelf verloochenende zwart/bruin persoon die bescheiden doet en bang is om te leven?


  gemodereerd
 11. Vincent lijdt aan valse schaamte en pleased graag de blanken.
  Doet mij aan een huisdier denken die gaat kwispelen als het baasje in de buurt komt.


  gemodereerd
 12. Konsensi daarom vind ik het vreemd dat hij niet eens €10 per maand kon betalen voor een begrafenis verzekering. Daar ben ik als surinamer absoluut niet trots op hoor!


  Maak melding
 13. @paul, kolibri, Marwanna, Daga

  Stylist, dj en skater geweest.
  Veel mensen denken meteen dat hij miljonair is.
  Als je regelmatig naar het nieuws kijkt dan zie je hoeveel zaken er het afgelopen
  Corona jaar kapot zijn gegaan.
  Stylisten en dj’s zitten in showbizz gerelateerde jobs waar je het van close contacts hebt met massa’s mensen.
  En de showbizz zit zoals iedereen weet op zijn gat. Er zijn al een heel jaar geen shows en festivals meer.
  Mensen uit die branche zijn hun spaargeld aan het opmaken omdat de huur van de winkel of het bedrijf gewoon door gaat. Al snel zie je dan ook dat begrafenis verzekeringen en zelfs de ziekenfonds premie worden opgezegd.
  Men gokt erop dat bij betere tijden dat alles weer kan worden teruggedraaid.
  In gevallen als deze dus niet. En dat hoor je vandaag de dag vaker.
  Dus mensen denk eerst na voordat je bevooroordeelde uitspraken de wereld in slingerd. Wij kennen de thuis situatie van deze man niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES