PALU in kwestie inbeslagname 19,5 miljoen euro

55
euros

[INGEZONDEN] – Nu het erop lijkt dat in maart dit jaar het Nederlandse OM ook in hoger beroep zal worden veroordeeld om de inbeslaggenomen Euro19.5 miljoen vrij te geven is de PALU van mening dat de Surinaamse regering een enorme schadevergoeding moet eisen. Daarmee zal de Surinaamse regering tevens de soevereiniteit van Suriname verdedigen.

Vanaf het begin van deze kwestie was het duidelijk dat het om een geldzending ging van de Centrale Bank van de onafhankelijke staat Suriname. Het Nederlandse OM was hiervan op de hoogte ook gegeven het feit dat de CBvS door haar vanaf het begin als de rechtmatige eigenaar is beschouwd. Toch heeft het Nederlandse OM besloten de geldzending van een onafhankelijke Staat in beslag te nemen wat duidde op een politieke actie.

Maar de grote vraag is of de huidige regering Santokhi die zich erg loyaal opstelt naar politiek Den Haag ertoe zal overgaan om de soevereiniteit van Suriname te verdedigen, al is het slechts om de gederfde rente terug te vorderen. Al snel zal moeten blijken uit welk hout onze president is gesneden.

WEL OF NIET ONAFHANKELIJK
De PALU herhaalt haar standpunt voor juridische vervolgactie als een onafhankelijke staat Suriname. De vorige regering heeft ook niet gedurfd vanaf het begin om harde acties te ondernemen. De eerste actie van de vorige regering was na lang dralen een geheime reis naar Nederland om de eerste gesprekken te voeren over deze kwestie. Dit leverde zoals verwacht niets op. Het heeft slechts de eigen rechtspositie van Suriname verzwakt en het Nederlandse OM stelde daarna hardere eisen waaronder verantwoording van de gelden.

Als de voorgaande beleidsmakers hadden gehandeld als leiders van een onafhankelijke natie, dan zouden ze geweten moeten hebben dat het Nederlandse OM geen juridische gronden had om verantwoording te vragen. Maanden nadat de verantwoording niets opleverde, pas dan is Suriname overgegaan tot een rechtsproces. De huidige regering Santokhi-Brunswijk zal daaruit de juiste lessen moeten leren. 

SCHADE AAN SURINAME
Het Surinaamse volk heeft enorm geleden en lijdt nog steeds door de inbeslagname. Door de inbeslagname is de schaarste aan vreemde valuta alleen maar verergerd vanaf 2018. Hierdoor is niet alleen schade berokkend aan de Surinaamse economie, maar zeker ook het gezichtsverlies dat Suriname internationaal heeft geleden omdat het zogenaamd ging om een onderzoek naar witwassen. Zelfs nadat de Surinaamse Banken hadden verantwoord waar de gelden vandaan kwamen bleef het Nederlandse OM volharden.

Deze schade had beperkt kunnen blijven als de voorgaande regering de onafhankelijkheid van Suriname had verdedigd zoals dat hoort in relaties tussen landen. De advocaten van Suriname in deze kwestie hadden in een vroeg stadium een enorme schadevergoeding moeten eisen voor elke dag dat de inbeslagname voortduurde voor het moedwillig berokkenen van schade aan de Surinaamse economie.

HARD EN DUIDELIJK REAGEREN
De huidige Surinaamse regering zal daarom hierop hard en duidelijk moeten reageren, niet alleen om een signaal te sturen naar politiek Den Haag, maar ook om herhaling hiervan te voorkomen. Nederland was al in een vroeg stadium op de hoogte van de overeenkomst met China gegeven het feit dat er reeds diverse geldzendingen en valutaswaps hadden plaatsgevonden. Bij de valutaswaps met China worden euros in contanten omgeruild tegen de tegenwaarde aan Amerikaanse dollars die giraal terugkomen via de rekening van CBvS bij de Nederlandse Bank, de centrale bank van Nederland. Hiervan moet het Nederlandse OM op de hoogte zijn geweest.

De PALU blijft bij het standpunt dat het om een politieke actie ging waarbij het Nederlandse OM is gebruikt om onder een schijn juridische grondslag de euros in beslag te nemen. Nu zal het overkomen alsof het om een verkeerde juridische inschatting gaat. De PALU is van mening dat juridische acties genomen om de eigen onafhankelijkheid te beschermen veel eerder zouden hebben geleid tot het vrijgeven van de inbeslaggenomen euros.

Het is nu aan President Santokhi om te laten zien uit welk hout hij precies is gesneden.

55 REACTIES

 1. Deze palu zg.”redder van SU spelen “, een van de ndp criminelen.Al de tijd samen met ndp al het geld van het volk gestolen en heeft hij een grote mond wanneer het hun opkomt.
  gemodereerd

 2. Palu? Wie?

  Quote
  De huidige regering Santokhi-Brunswijk zal daaruit de juiste lessen moeten leren. Unquote
  Is dat zo? Dacht het niet. Frappant dat de vorige regering cq de veroorzakers nergens in het artikel worden genoemd. Zij hebben deze constructie bedacht.

  Quote
  Het is nu aan President Santokhi om te laten zien uit welk hout hij precies is gesneden. Unquote
  Fout! De president hoeft niemand iets te bewijzen en vooral niet aan Palu-whatever.
  Ik vermoed; Bamboe!

  Schrijver(ster)?


  Maak melding

 3. De vorige regering bestond uit parasitaire jaknikkers en politieke lichtgewichten ! De huidige regering bestaat uit hooggeschoolden die politiek ook nog eens iets te vertellen hebben. De rechterlijke macht in Nederland heeft zeker rekening gehouden met de huidige regering want op dictator Bouterse schijten ze een grote hoop.


  Maak melding

 4. Niet te vergeten het gaat om drugsgeld, witwas praktijken van de vorige regering. Dus Palu wil ook zijn handen nu vuil maken om het drugsgeld te innen. Zegt ook veel over de Palu.
  gemodereerd

 5. Palu moet zwijgen want ze zijn gewoon onderkoffer NDPers Ze kruipen voor opa boelerse same sjit other name De Barbapapa advokaat is nog steeds Paluer en heeft altijd boelerse en co gesteund en vergeleken met al het gestolen geld en de ondergedoken/of reeds neergeknalde ex minister van financiën is die 19.5 miljoen euro veilig gesteld en niet verdwenen. Ik denk dat Nederland allang wist van de diefstallen van overheids en burger financiën door die geraffineerde boevenbende. van de ndp en palu.


  Maak melding

 6. Beste President, laat u niet op stang jagen.
  Velen willen, dat u alle rommels van de vorige regering” moet,” oplossen.
  Tijdens de vorige regering, lag de rechtstaat te grabbel.

  Uit welk hout u bent gesneden is maar een uitdrukking.
  Geloof me u bent van goed hout gesneden, spreekwoordelijk gezegd.

  Palu, weet tot welke groep die hoort. Aaha,van krom hout kwam nooit een rechte staak.
  De vorige regering, heeft geen goeds bewezen en heeft “van geen hout pijlen weten te maken.”
  En ja, over welke schade kan de palu, meer hebben en tegen/met wie?


  Maak melding

 7. Palù Palù mi patron Soma wani mik a kon.want we hebben nauwelijks aanhangers.
  “Uit welke hout president Santokhi is gesneden “ uit geen enkele hij is van vlees en bloed.
  Niet zo als die opa b .ex pres.
  Uit waaibomenhout met als Pinokkio.
  Ps waar is die ex vp gebleven ik heb nog niet gehoord dat ze een aloe of uien zak met lijk gevonden hebben in de Surinamse rivier.
  Of ondergrondse verdwenen? ?

  Mi no sabi jere.


  Maak melding

 8. Palu is las ten.
  Ze zijn mede schuldig aan alle ellende waar Suriname vandaag de dag mee te maken heeft.
  Het zijn al die lieden die voor de zogenaamde “revo” nooit wat te zeggen hadden in het land die zich nu van een hoop bla bla bla bedienen. Niemand van deze mensen hebben kunnen zorgen voor ontwikkeling in Suriname. Integendeel hebben zij hun kans gepakt tijdens hun “revo” om hun zakken over de ruggen van het volk te vullen.
  En waren deze lieden ook niet medeverantwoordelijk voor het draaiboek van de december moorden?
  Hun selectieve verontwaardiging van tijd tot tijd over de huidige ontwikkeling en vooruitgang in Suriname op dit moment, dient alleen maar om chaos te creëren om zo het volk op een verkeerd been te zetten.
  Precies zoals hun counterpart NDP dat ook elke keer doet.


  Maak melding

 9. Je kunt met de PALÙ verschillen in stijl of politieke visie, ballen, djadja man, hebben ze wel in tegenstelling tot de ‘mietjes’ hier op WKT. De Surinaamse Overheid moet zich niet laten wegzetten als een stelletje criminelen door een Nederlandse Overheidsinstelling. Het moet repercussies hebben.
  Santokhi, als president van de Republiek Suriname , mag niet zo over zich heen laten lopen. Heel de wereld denk nu dat Suriname een roversnest is, failed State. Dit kan Suriname niet hebben. Straks denken zij dat er alleen maar criminelen in Suriname wonen.
  Wat Nederlanders hier op WKT vinden of zeggen over hun Overheidsinstellingen is niet relevant.


  Maak melding

 10. Pony over relevant gesproken.jouw mening is ook niet relevant hier.
  Af en tot ben ik het wel eens met je.
  Maar vaak ook niet. Het lijkt dat je automatisch criminelen gaat verdedigen.wordt je zo aan getrokken door negatieve invloeden.
  Vaak spreek je je zelf tegen.
  Dat is wel jammer .
  Ik vind je geen dom persoon.
  Ik Kan ook soms om je lachen.
  Niet om dat het altijd grappig is hor.

  Ik hoop dat je dit als opbouwende kritiek aan neemt.

  🙏🏻


  Maak melding

 11. De regering Chandrikaperkash Santohki, Alber Ramdien van Buitenlandse Zaken, Rajendre Khargi, ambassadeur van Suriname in Nederland zullen het in een plan, tactisch, strategisch, psychologisch, moeten inpassen en het in te praktijk uitvoeren en er hun voordeel uit te halen.

  Men moet het slim spelen, waardoor als Nederland er mee geconfronteerd wordt, ze alleen maar kunnen in binden.

  Daarom moet Suriname een goede plan maken, wat ze van Nederland willen en kijken wat Nederland voor ons wil doen. Men zal eerst moeten kijken wat we aan elkaar hebben en betekenen. Pas als men ziet hoe het raamwerk is, kan men dit uit de borstzak halen en bespreekbaar maken. Men moet goed kijken hoe belangrijk dit is in het hele plaatje wat Nederland financieel-economisch, sociaal, kennis, ervaring, historie, voor ons betekent. Dat zal men eerst moeten weten, alvorens men op haar strepen gaat staan. Want als wat we kunnen krijgen vele malen groter is, blijft de vraag of dit wel ter discussie moet worden gebracht.

  Suriname moet haar knopen tellen. Het geld moet terug komen, maar kijken of de raamwerk meer heeft dan de geleden schade. Nederland is niet bepaald om herstelbetalingen, zie maar slavernij verleden of excuses. Daarom moet men langs een andere weg en afwegingen dit bekijken.

  Het plan van PALU is niet zo slim en veel te agressief om het doel te bereiken.


  Maak melding

 12. Hahaha als het op aankomt om Suriname, staat niemand daarvoor in de rij.omdat wij geen echte surinamers zijn we kennen geen een van ons de geschiedenis van su nieteens waar we het moeten halen we kennen geen verantwoordeljikheid gevoel behalve, als het om een niang gaat


  Maak melding

 13. Sukru sani at 14.43
  Spiegelvorm: de bal kaatst terug,
  Sukru Sani, over relevant gesproken.jouw mening is ook niet relevant hier.
  Af en tot ben ik het wel oneens met je.
  Maar vaak ook wel. Het lijkt dat je automatisch anti paars gaat verdedigen.wordt je zo aan getrokken door ‘gutmenselijke invloeden.
  Vaak spreek je je zelf tegen.
  Dat is wel jammer .
  Ik vind je geen knap persoon.
  Ik Kan ook soms om je huilen.
  Niet om dat het altijd lullig is hor.
  Ik hoop dat je dit als negatieve kritiek aan neemt.
  🙏🏻
  Sukru sani, nooit van inhoud en bijzaak gehoord, als je mijn stukje niet begrepen hebt, soit. Ik weet dat jij als Nederlander eerder valt over de laatste opmerking. Wiens reactie hier is relevant, relevant voor wie. Verder, jouw mening over mij interesseert mij geen reet. Als je het niet mee eens bent, je mag mijn stukjes zelfs waardeloos vinden, moet jezelf weten, het zal mij een rotzorg zijn. Dit is geen kritiek, het is opbouwend bedoelt🙏🏼


  Maak melding

 14. Pony 13 februari 2021 At 14:26
  De Surinaamse Overheid moet zich niet laten wegzetten als een stelletje criminelen door een Nederlandse Overheidsinstelling.
  ==========================

  Suriname heeft 1000 vaccins binnen gehad en in dit tempo zijn we nog 2-3 jaar bezig. Wil deze regering zorgen dat we zo snel mogelijk iedereen ingeënt hebben en weer terug kunnen naar normaal dan is het nu niet de tijd om ruzie te maken met Nederland over rentes en herstelbetalingen. Hoe spijtig dat ook is. Neem je verlies en gebruik dat geld desnoods met behulp van Nederland om zo snel mogelijk de bevolking van Suriname veilig te hebben en in staat te stellen voor voor de volle 100% economisch te gaan draaien.


  Maak melding

 15. @Robles
  Dat geld is niet van de overheid, sterker nog misschien is het je spaargeld. Het is geld van 3 handelsbanken in suri. De bedoeling was/is om het geld te storten op een internationale rekening bij de Nederlandse bank.


  Maak melding

 16. De vaccinaties uit Barbados zijn een gift.

  Dit is de status:
  Directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezond-heid vertelde, dat er volgens planning tussen negenduizend en vijftienduizend doses vaccin binnen moeten zijn tegen eind van de komende maand. De frontliniewerkers zoals verpleegkundigen, dialysepatiënten en inwoners van bejaardentehuizen krijgen bij de eerste vaccinatieronde voorkeur. De ziekenhuizen en bejaardentehuizen zullen worden gebruikt als vaccinatielocaties.

  In het tweede kwartaal worden volgens Gajadar Sukul, ruim veertigduizend vaccins verwacht. In die ronde komen dan de gewapende machten, onderwijzers en hoge regeringsfunctionarissen, aan de beurt. De resterende risicogroepen worden in het derde en vierde kwartaal gevaccineerd. In totaal beoogt de regering in 2021 negentigduizend personen te vaccineren. Aan het eind van dit jaar zijn we dus nog lang niet klaar. De regering wil ongeveer vierhonderdduizend mensen immuniseren.
  Bron: de West 110221


  Maak melding

 17. Esmerald 13 februari 2021 At 16:34
  @Robles
  Dat geld is niet van de overheid, sterker nog misschien is het je spaargeld.
  ========================

  Ik snap je punt maar in beginsel heeft een overheid sowieso geen geld. En de Surinaamse overheid momenteel al helemaal niet. Soms moet je pragmatisch zijn en keuzes maken. Elke dag dat mensen niet vrij kunnen werken kost ook geld. Als die middelen vrij komen en je kan daarmee de economie weer op volle toeren laten draaien en het luchtruim opengooien dan denk ik dat menig Surinaams ondernemer heel gelukkig is.


  Maak melding

 18. Esmerald 13 februari 2021 At 16:40
  De vaccinaties uit Barbados zijn een gift.

  Dit is de status:
  ================

  Ok maar dan Guyana:

  De bewindsman deelde mee dat de regering op zoek was naar meer vaccins. Guyana heeft zich al verzekerd van een donatie van 22.000 doses van het Chinese Sinopharm-vaccin en 104.000 AstraZeneca-vaccins via Covax. Onder de samenwerking tussen de Afrikaanse Unie en Caricom zal Guyana ook 149.000 doses ontvangen. Het land is in gesprek met India voor meer vaccins.
  Bron: Starnieuws 110221


  Maak melding

 19. Suriname is verslaafd aan Nederlandse bemoeienis in haar binnenlandse politiek ,lijkt het wel!Alsof De verenigede staten van Amerika eerst met haar voormalige kolonisator Groot Brittannië moet overleggen welke richting ze moet inslaan op politiekgebied!
  gemodereerd

 20. Palu zoekt aandacht.

  Palu moet Hoefdraad en co op sporen en verder gewoon mond dicht houden.

  Palu heeft net als HvB geen bestaansrecht meer.

  Opzouten !


  Maak melding

 21. Nou mooie vragen voor een onderzoeksjournalist @Robles.
  Suri is ook lid van de Caricom, is misschien ook een optie.

  Tsja, ik weet ook niet alles.


  Maak melding

 22. Pony 13 februari 2021 At 14:26
  Je kunt met de PALÙ verschillen in stijl of politieke visie, ballen, djadja man, hebben ze wel in tegenstelling tot de ‘mietjes’ hier op WKT.
  =============================================

  Pony onze WKT narcist en onderkruipsel, laten wij die zich aangesproken voelen dan lekker de “mietjes” blijven hier op WKT. No hard feelings, het is nog altijd beter een mietje te zijn dan je te vereenzelvigen met moordenaars, zoals de oprichter van de Palu die volgens Horb het draaiboek voor decembermoorden zou hebben geschreven en zelf ook tot de bewuste Bloedraad behoorde.


  Maak melding

 23. Sjomo de grote gelddraaierpartij als het gaat om onderhands percelen uit te delen mrt geld onder tafel
  gemodereerd

 24. @Pakiratigri
  Kijk eens aan. Zo praten rechtgeaarde Surinamers. Dyadya man. Bij deze, complimentjes aan de PALU.

  Hok hield bij iedereen zijn hand op beste pakiratigri. Maakt hem niet uit waar de dollars vandaan komen. Weet u nog de Area’s of Interest die eerst geregeld moesten worden rondom de Newmont mijn voor dat Newmont aan de slag kon.

  Robles
  Er zijn ondertussen ook 40.000 vaccins uit India. Die eerste 1.000 waren volgens mij om te testen hoe te organiseren.

  Pfizer is een veel te gevoelig vaccin om in Suriname te gaan gebruiken. Bewaren bij min 70 was al in NL een groot dilemma (daar is aardig mee geblunderd).


  Maak melding

 25. Sabaku, heb je een kwartje nodig om het te laten vallen. Ik dacht dat het je oren waren, dat je niet goed hoort, maar het is wat tussen je oren zit, hahaha. Ik zeg het nog een keer, ik ben geen NDPer, voel mij niet aangesproken op wat zij gedaan hebben, dus ik tors geen slecht geweten met mij mee, het heeft geen enkele zin mij in verband te brengen met de walgelijke daden. Beoordeel mij op de inhoud. Ik lever kritiek op wat nu gaande is in het land ongeacht welke partij aan de macht is. Bovendien doe je als de pot die de ketel hetzelfde verwijt, jij staat toch ook achter Brunswijk, toch ook geen lieveling.


  Maak melding

 26. Whoooo pony ik heb wel een gevoelige snaar bij je geraakt.
  Hierbij wil ik wel wat terug nemen wat ik van jouw vind en dat wast dat ik je niet dom vind dit neem ik terug.ik vraag me alleen af waarom domme mensen altijd zo opgefokt reageren.
  Ga maar daar over nadenken.
  Hoop je over een jaar weer te spreken.

  Ps is het je op ge vallen dat ik geen scheelt en krachttermen heb gebruikt.ik zal me niet verlagen naar jouw niveau.
  Fijne dag.


  Maak melding

 27. Hoogeberoep doen voor wat ! Men wil het geld gewoon aan deze regering geven hoe kan je in hooge beroep gaan voor een zaak gaan dan weet je dat het niet kan,smokkel is al een feit ,men gaat het geld terug krygen zonder douane tax or transparatie kosten ,jullie mensen van palu zyn oderste boven ,jullie moeten gdwoon gaan kyken wat het wet zegt over smokkel geldt in het europeese unie ,be real
  gemodereerd

 28. Sukru sani, zo zo, ik heb ook bij jouw een zeer gevoelige snaar geraakt. Dit wil ik je meegeven; Alleen zogenaamde “verstandige” mensen reageren op een manier dat zij “verstandig” plegen te noemen!!!! Haha
  Ik, dom of niet, reageer altijd opgefokt als iemand mij persoonlijk aanvalt, val mij aan op mijn mening, vindt het desnoods niks, weet ik veel wat, maar blijf met je “handjes” van mij af.
  O je, even dit nog, Reet is geen onbehoorlijke krachtterm, het is de naam van je ach……. dus qua niveau hoef je niet in te zitten.
  Btw, je speelt soms de humorist, maar waarom lacht de één en is de ander boos, denk daar maar over na. Trouwens wij hebben aan één WAT al genoeg in huis.
  Fijne middag.


  Maak melding

 29. Beste famiri, het is weer vuurwerk uit de oksels van Palulu.
  En Palulu heeft wel gelijk als de er wordt aangekaart dat de president moet bewijzen uit welke hout die is gesneden. Maar,….. niet aan Palulu maar aan het Surinaamse volk.

  Het gaat Suriname goed.


  Maak melding

 30. JoJo 13 februari 2021 At 19:33
  Robles
  Er zijn ondertussen ook 40.000 vaccins uit India. Die eerste 1.000 waren volgens mij om te testen hoe te organiseren.
  =====

  Heeft u daar een bron voor? Want de enige bron die ik serieus neem is de minister van volksgezondheid die aangeeft eind van het jaar maximaal 30% van de 65plussers te kunnen vaccineren. Dat is bij lange na niet genoeg om de boel weer op normaal te krijgen. Er moeten 400.000 mensen gevaccineerd worden volgens de minister. Dat zijn dus 800.000 vaccinaties. We zullen echt uit een ander vaatje moeten tappen dan dat we nu doen.
  Een triomfantelijke foto vanaf zanderij waar de eerste doos met 1000 vaccins in ontvangst wordt genomen (goed voor 500 personen) is belachelijk.

  Verder is Pfizer helemaal niet te gevoelig. De minister had zelf aangekondigd dat dit door Pfizer opgelost zal worden met speciale vervoerscontainers. De reden dat we geen Pfizer krijgen is omdat Pfizer niet kan leveren wat ze hebben beloofd.

  Esmerald 13 februari 2021 At 17:39
  Nou mooie vragen voor een onderzoeksjournalist @Robles.
  Suri is ook lid van de Caricom, is misschien ook een optie.
  ======================

  Wat er nu loskomt uit Covax valt volgens mij onder de Caricom. Dat is dus bij lange na niet genoeg. De journalisten in Suriname stellen nooit kritische vragen trouwens bij persconferenties. Maar dat is al heel lang zo.


  Maak melding

 31. whaha Pony … leer tellen voor je wilt schaken… je zet hoe goed of slecht zelfs “je baas” voor schut…. dat zegt wel iets over gefrustreerd , parasitair gedrag… ( dit is precies dat als ” grote mensen over dingen praten en jij daar zit … begin je 123/abc te leren) maar oudere meneer/mevrouw wil shine … vertel … iedereen verdient n kans … wat moet gebeuren komende 3 jaar …? We luisteren… … tbv van Su ….????? ps alleen feiten …


  Maak melding

 32. paki-rat- igri , he paarse scheet , die palu zijn rechtgeaarde Surinamers , zou je denken he , die kloten partij was ook overal bij betrokken en konden zo ook hun deel halen uit al die gestolen gelden , en de ndp , de hvb en de bep zijn dat ook rechtgeaarde Surinamers , nou paarse gal bak , al die partijen hielden niet van Suriname , maar van een duivel , je weet wel wie he paarse rat , , en ze zouden ook het land een andere naam geven , ze zijn al begonnen met een weg naar die duivel te noemen.


  Maak melding

 33. Sukru sani at 21.50
  Sukru sani@@WAT heeft tenminste een eigen mening@@ anderen afzeiken, als je dat een mening wilt noemen, wat een niveau, en daar ben jij trots op, één zo’n type is genoeg, dus wat ga je doen. Slaap daar een nachtje over!!!!!!!en morgen met “humor” weer op.


  Maak melding

 34. ja he Robles … vertel dat is tien ( tallen ) jaren zo,,, Nee … bedoel waar is alle su rijkdom ? vertel of zet je je zelfs je eigen bazen voor schut ? yu lobi sranang toch … yu koni tog…. geef adviezen …ieders mening telt tbv SU…. geef een voorbeeld a d jeugd …


  Maak melding

 35. pony jij zal zeker wel geen ballen meer hebben , weg gehaald door een van die Nederlandse Overheid Instellingen , jij woont daar in Nederland in een krotje in de bijlmer , en ze hebben jou ndp-er natuurlijk zo gevonden , jammer dat hier de Overheid Instellingen nog niet optimaal werken , maar komt nog als ze verder samen werken en kennis opdoen , en dan wordt een van je lovers boefdraad ook zo gevonden , en als die gaat lullen zijn de ndp de lul , maar ook palu.


  Maak melding

 36. realitymaster 14 februari 2021 At 00:16

  Kun je ook inhoudelijk ingaan op wat ik heb gezegd of kan je alleen die grote domme smoel opentrekken. Want grote domme smoelen hebben we genoeg op internet.


  Maak melding

 37. klopt robles jij bent een van die domme smoelen hier op WTK (internet ) , en als jij jou domme smoel of scheur open trekt zal zelfs de palu flauwvallen en jou paarse club wordt vergast.
  het zelfde wat je zegt over die duizend vaccins is een en al dommie van jou , maar jou paarse god krijgt als laatste een prik , maar die gaat vandaag of morgen met die russische helikopter naar cuba voor zijn spuitje , maar hij moet wel op tijd terug zijn want hij moet hier brommen in de jail.


  Maak melding

 38. WAT is een boeler die lijd aan paars en bouta syndroom. Het NDP tijdperk is al voorbij. WAT loop je nog te kankeren. WAT doet me denken aan de zwervers die op straat allerlei onzin lopen uit te kramen. Of is WAT een zwerver die een verdwaalde smartphone heeft gevonden en op WTK de grote wisi wasi is.

  Het boeit me ook niet want WAT is niet belangrijk. WAT heeft geen inhoud. WAT is een hol vat. WAT is een vriendje, een boeler, een aandachtstrekker, een NIETSNUTTER.


  Maak melding

 39. WAT, je zegt het zelf ik had ballen maar jij hebt ze überhaupt nooit gehad, ik heb je nog steeds niet kunnen betrappen op een fatsoenlijke weerwoord op anderen hun mening.
  Zodra wij een drol laten ben als je de kippen bij, ik weet niet wat jouw eerder aantrekt de reuk van de drol of onze mening.
  Maar no spang, haha, je hebt nog genoeg fans hier op WKT die vinden dat je een eigen originele mening hebt. Wan swietie lobi dey.


  Maak melding

 40. Beste pony volgens mijn leef je nog in het anale fase. Je hebt het steeds over drol 💩 reet enz.
  Je vind het volgens mijn heerlijke om hier in rond te hangen.
  Ik hoop dat je deze fase snel ontgroeid.
  Daar na kunnen wij weer gezellig kletsen.
  Succes mi boi


  Maak melding

 41. Realitymaster at 00.02

  Realitymaster. Ik kan er geen knoop aan vastbinden in jouw gekrabbel. Leer eerst maar eens de woorden vast aan elkaar te schrijven. Ik moet leren tellen voordat ik wil schaken, ik ben even in verwarring, weet echt niet wat je hiermee bedoelt haha. Kunnen tellen is geen pre om een goede schaker te worden, denk maar aan jouw grote voorbeeld/onderduiker ex minister Boefdraad, sorry meneer Hoefdraad. Hoefdraad was een voortreffelijke schaker en tellen dat hij kon, tot hij geld moest gaan tellen, toen kreeg hij jeuk van het geld en vergat de schaakstukken. Ik moet van jouw een drie jarige planning maken tbv su met feiten. Liefst met feiten, welke feiten, ik dacht dat je eerst een fiets moet hebben om te leren fietsen. Dus maw ik kan hier van alles gaan lopen roepen, en dat ga jij dan op haalbaarheid analyseren.

  Realitymaster, lees wat boven staat, gaat er geen lampje branden, voel je al hoe belachelijk jij jezelf maakt met de stomme vragen die jij stelt. Begin eerst een fatsoenlijk weerwoord te geven op de meningen hier op WKT.
  Is het zelfde wanneer iemand jouw vraagt om origineel te zijn, terwijl niemand na de geboorte nog origineel is, ala Sukru sani.


  Maak melding

 42. Sukru sani, het heeft niks met fase dit of fase dat te maken, de drol is meer metaforisch gebruikt, je moet de strekking snappen, toch niet zo moeilijk met jouw intelligentie, het zijn woorden die niet gebruikt zijn als scheldwoord, zou jij moeten weten als zelfbenoemde humorist. Maar nee jij bent enkel op uit mij voor joker te zetten, want ik zie geen weerwoord op mijn mening. Doe nou niet zo schijnheilig.


  Maak melding

 43. Sukru sani, zo te zien ben ik niet de enige vandaag die het leuk vind op WKT te zitten, ik zie dat je niet achterblijft. Overigens reageer ik niet op sensatie artikelen, bijv. diefstal hier of verkeersongeluk daar, die nieuwtjes hebben niet zozeer mijn aandacht. Trouwens, ik heb dagen dat ik overal op de Media zit, komt door binnen zitten vanwege COVID-19 en veel vrije tijd. Ik neem aan dat je geen bezwaar hebt. De vele hobby’ s wissel ik af met zitten op Media kanalen anders gaan de leuke hobby’s ook vervelen. Op mijn leeftijd ben ik nog een bezige Bij, leuk tog. Van Esmeralda zou ik de hele dag in mijn hangmat moeten liggen, hahaha.


  Maak melding

 44. Sukru sani, de nieuwe technieken en mogelijkheden, deze zijn een zegen voor deze tijd, vanuit ons land kun je overal inloggen, alleen moet je de juiste middelen hebben. Met Internet, goede contacten, computer, iPad, Tv, radio, kranten ( binnen en buitenlandse), iPhone mobieltje met life bellen enz, kun je heel veel, bovendien als je slim bent kun je de kosten laag houden.


  Maak melding

 45. Pony ik krijg het gevoel dat je me stalkt.
  Je houdt me goed in de gaten. Je heb bewondering me.
  Jij vind dat ik humoristische ben.
  In heel veel van jouw reactie’s heb je het over mij .
  Het begint een beetje uit de hand te lopen.
  Je zeg dat je niet overal op zit en reageert.maar daar zit wel je meervoudigepersomelijkheid.
  Dalano enz.

  Ps je zegt dat ik niet reageer op je mening. Oooo noem je dat zo mening ik hoor alleen maar gemekker ik dacht dat het een van de schapen was.
  Zeker een wolf in schaapskleren.
  Een ding wil ik wel even recht zetten ik wil je echt niet voor
  joker uit maken.
  Dat doet je zelf al .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.