Man lost schoten met illegale wapens en dreigt omstanders neer te schieten

4

De Surinaamse politie heeft afgelopen maandag de 22-jarige T.V. aangehouden omdat hij op twee verschillende plaatsen te Albina schoten zou hebben gelost met vuurwapens die hij illegaal in zijn bezit had. Hij bedreigde omstanders te zullen neerschieten en verrichte daarbij vernielingen aan, meldt het Korps Politie Suriname.

Deze verdachte die meer bekend staat als ‘Toetem’, werd eerder opgespoord in een berovingszaak die in de maand januari 2020 is gepleegd te Moengo. Vanwege het feit dat T.V. merendeels in Frans-Guyana vertoefde, wist hij uit handen van de politie te blijven.

Toen de verdachte T.V. van anderen begreep dat hij door de politie werd opgespoord, meldde hij zich op maandag 8 februari samen met zijn raadsman aan bij de Recherche van regio Oost. Hij is die dag door de politie van Recherche regio Oost aangehouden.

Bij zijn voorgeleiding heeft T.V. toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan de bedreiging, vernieling en het lossen van schoten met een illegaal vuurwapen. Echter ontkent hij enige betrokkenheid te hebben in de berovingszaak die is gepleegd in de maand januari 2020.

Verder verklaarde hij bij de politie dat de vuurwapens waarmee de schoten zijn gelost te Albina, toebehoren aan zijn vrienden waarmee hij samen ter plaatse was. De illegale vuurwapens zijn nog niet teruggevonden.

T.V. werd na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie voor overtreding van de vuurwapenwet, vernieling en bedreiging in verzekering gesteld meldt de politie.


4 REACTIES

 1. Hopelijk worden de illegale vuurwapens gevonden voordat er doden gaan vallen. Deze gast voor 10 jaar uit de gemeenschap verwijderen. De straffen zijn te laag waardoor deze gevaarlijke criminelen zo weer op straat staan met alle gevolgen van dien.
  gemodereerd

 2. @ Boeboe +bit+Sjori (vroeger gewoon Boeboe bit Sjori )????

  Mooi 10 jaar opbergen, weet je dat geen ”zijn heeft ”. Allereerst moeten de belasting betalers voor deze LUL gaan zorgen, En aangezien de rijke mensen in Su geen belasting betalen, zijn de minder dracht krachtigen weer de lul. Als je goed leest, dan is deze 22jarige gewoon een crimineel, die een coffin hoort te liggen. Dat is naar mijn inziens de juist straf, die toegepast moet worden.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Preventief fouilleren in Sur zou helpen om de misdaad aan te pakken. Geen vuurwapens, knuppels, messen en andere steekwagens bij je hebben en ook niet in auto’s.

  Een andere aanpak is de gevangenen laten werken voor kost en inwoning.
  Heel vroeger werden misdadigers nog door de politie afgeranseld, zowel op straat als op het politiebureau, maar ja. Tijden veranderen T.g.v. de criminelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.