maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTerrassen in Suriname mogen vanaf morgen open; krijgen keurmerk

Terrassen in Suriname mogen vanaf morgen open; krijgen keurmerk

-

Does Travel - naar Suriname

Goed nieuws voor de horecasector in Suriname: terrassen mogen per zaterdag 13 februari open, met inachtneming van de geldende protocollen voor de horecasector.

“Partijen hebben zich gecommitteerd aan de afspraak dat er clusterinspecties zullen plaatsvinden, waarbij er niet geschroomd zal worden om sanctionerend op te treden en ernstige sancties op te leggen aan overtreders van de protocollen, zowel bezoekers als eigenaren”, aldus de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

De horecasector heeft toenadering gezocht bij de regering. Er is breedvoerig overleg geweest op donderdag 11 februari 2021 met de minister van Volksgezondheid. De horecasector heeft haar inzichten gepresenteerd. De stakeholders hebben duidelijk aangegeven waar ze naar toe willen, namelijk het instellen van een keurmerk.

“Je krijgt een keurmerk als terras wanneer je geïnspecteerd bent door het clusterteam van de overheid, wanneer je voldoet aan alle eisen en protocollen krijg je zo een keurmerk.” Het verkrijgen van een keurmerk zal wat tijd kosten. 

Robbin Roemer, voorzitter van de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo, geeft aan dat er een belangrijke taak is weggelegd voor het horecacollectief. Op hen is een dringend beroep gedaan dat zij via hun kanalen bezoekers informeren dat zij zich aan de protocollen houden bij bezoek aan de diverse terrassen.

“Wij moeten erop toezien dat bezoekers hun mond- en neusbedekking ophouden als ze niet eten of drinken, en wij moeten ook ervoor zorgen dat bezoekers op tijd naar huis gaan, zodat ze niet tijdens de lockdown nog over straat zijn”, zegt Roemer.

Vanuit de overheid is een dringend beroep gedaan op het collectief om erop toe te zien dat er geen verdere verspreiding plaatsvindt van het COVID-19 virus, “omdat de vrees bij de overheid blijft dat met name in de horecasector de spreiding snel kan toenemen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Heeft de overheid data waaruit blijkt dat de laatste of de meeste clusters afkomstig zijn uit de horeca sector? Verder is er ook een taak voor de media weggelegd om diepgaand onderzoek te verrichten ipv steeds oppervlakkig bezig te zijn.


  Maak melding
 2. Melanie zal ik jouw eens diepgaand onderzoeken!
  bedankt chan nu is het een stuk eenvoudiger, wie op het teras zit heeft geld en is een potentieel slachtoffer


  Maak melding
 3. Triest, nauwelijks nog Surinamers gevaccineerd en daarvoor toestaan dat mensen bij elkaar komen op terrassen. Niet zo een slimme besluit. Men moet in Suriname niet raar opkijken als het aantal besmettingen flink stijgt.

  De rationaliteit, de logica en kritisch zijn ontbreekt bij dit besluit.

  bij deze regering zie je dat men eerst doet en en achteraf gaat nadenken of het besluit goed was. Voorbeelden hiervan meer dan genoeg bij deze regering.


  Maak melding
 4. Ik weet één ding. Als ik op vakantie kom loop ik net als die slippers dragers daar. Geen holland mang spelen en zo snel mogelijk de kwie-kwie’s opzoeken. Tot gauw in Su, mits quarantaine verdwenen is.


  Maak melding
 5. Passant 12 februari 2021 At 16:26
  Triest, nauwelijks nog Surinamers gevaccineerd en daarvoor toestaan dat mensen bij elkaar komen op terrassen. Niet zo een slimme besluit.
  ===================================

  Casino’s zijn open maar de horeca niet? Dat is het probleem. Bovendien is op een terras alles heel goed middels protocollen te reguleren. Mensen houden afstand. Zodra je gaat lopen om naar het toilet te gaan je mondmasker op. Handen wassen.
  Er is verder nog steeds een avondklok dus het zal ook voornamelijk gaan om lunchen. Niet om tot diep in de nacht door te feesten.


  Maak melding
 6. NÙ Pas lijkt het op een WÈL DOORDACHTE SAMEMWERKING.
  CHAN NO GIE MIE SCHING …SET OENG KONB want het was huilen met de pet op, maar waarschijnlijk a Holy Ghost doro baka en hopelijk blijft het zo. EEN GOEDE KAPITEIN BLIJFT OP ZIJN SCIP duss 😉BEWIJS ONS DAT U KAPITEIN BENT EN BLIJFT 👤😷💪 CHAN SANTHOKI IS DE MAN….zulke dingen moeten we horen. SUCCES 😯💜SIT A KONDRE jere 😉👌👍


  gemodereerd
 7. delano jij zal wel op de uitkijk staan bij een van die horeca terrassen , wie je kan bestelen he paarse jan doedel , , maar die rijke mensen die daar volgens jou op het terras zitten , nemen je gelijk te pakken , velen van hen hebben een wapen bijzig , en schieten je recht voor je raap , daaag delano.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES