Brunswijk ziet noodzaak voor oprichten van New Surfin NV wel in

64
De oprichting van New Surfin NV is

De vice-president van Suriname Ronnie Brunswijk, heeft vanmorgen gereageerd op de veel besproken oprichting van New Surfin NV. Brunswijk zegt dat hij niets ervan wist , maar dat hij de noodzaak voor het oprichten van deze NV wel inziet. Hij zegt er wel bij dat De oprichters zeker niet de juiste wegen hebben bewandeld. De vp plaatste deze tekst op Facebook:

De oprichting van de NV is recentelijk besproken binnen de regering. Voor de gemeenschap moet het wel duidelijk zijn dat ik van niks op de hoogte was. Nadat de oprichting van New Surfin NV via de media bekend werd, heb ik opheldering gevraagd aan de Surinaamse president. Hij heeft mij uitgelegd dat de NV kapitaal moet aantrekken. 

De oprichters hebben zeker niet de juiste wegen bewandeld. Bij de oprichting van een Staatsonderneming zijn er duidelijke regels die in acht genomen moeten worden. Zo moet er eerst in de Raad van Ministers vergadering een besluit worden genomen, waarna een missive uitrolt. Nadat er een missive is uitgerold geeft de president een machtiging om een NV op te richten. 

De gedachte achter het oprichten van de NV is op zich geen slecht idee, maar het is belangrijk dat wij als regering altijd op één lijn staan. Ik zie de noodzaak voor het oprichten van deze NV wel in. Intussen zijn juristen al bezig na te gaan welke wegen de regering moet bewandelen om zaken te corrigeren.


64 REACTIES

 1. maar een minister mocht toch geen neven functie hebben?
  dit is de slager die zijn eigen vlees keurt.

  dit is gewoon een bouta 2.0 regering.

  triest… maar deze regering gaat het echt niet redden
  een stichting opzetten en zeggen dat het een staatsbedrijf is om diaspora geld aan te trekken.
  lekker al het geld verduisteren en niemand die weet hoe het dan allemaal zit.
  typisch een boutaatje of boefie doen


  Maak melding

 2. Whahahaha die is goed @think twice.

  Maar wat voor ‘blitz setje’ heeft de VP weer aan baja.
  De VP kan liever nu naar CNN kijken, gratuz masterclass politics.


  Maak melding

 3. De komende 4 jaren zal het ook zo blijven vp belangrijke zaken kom pas aan jouw oren als het gaande is je kan ook niets aan doen om dat je vp ben op papier het werk is voor een andere
  gemodereerd

 4. @Brunsi je kijkt zo moeilijk zat je je in te houden om kind honderdzoveel niet te verspillen ofzat je naar dat voicebericht te luisteren?
  Voicebericht van meneer darm . Meneer darm seni meneer Puf gwe nanga wang boskopoe go na masra gogo dati masra grote dah pasi e kong


  Maak melding

 5. Negatieve ten top, hoe moet het land uit de problemen worden gehaald, er moet toch kapitaal krachtig investeren in Suriname, 40 jaar niks gedaan, in 1 keer is het fout, wanneer moet Suriname vooruit komen, sommige mensen houden van pinaren, deze regering is goed bezig, wel moet bij zo’n besluit inderdaad Brunswijk op de hoogte worden gesteld, ga zo door regering, deze regering doet tenminste nog wat voor Suriname, de voorige regering bouta, die kwam amper opdagen in het parlement, ik zie hepositief in, een dag zullen iedereen vruchten van plukken, en ben politiek bewust, vertrouw nooit een politicus, santokhi Brunswijk vertrouw ik wel,


  Maak melding

 6. Bouterse is geestelijk en fysiek dood mensen die om hem roepen zijn geestelijk ook dood. Dat zijn de mensen die liever op hun luie billen liggen Ipv iets voor het land te betekenen. Een verwijzing naar een bepaalde bevolkingsgroep is overbodig.


  Maak melding

 7. “Intussen zijn juristen al bezig na te gaan welke wegen de regering moet bewandelen om zaken te corrigeren.”
  Dus al die dikbetaalde juridische adviseurs, sommige met 5 banen, en accountants..wisten niet welke wegen je moet bewandelen om een staatsbedrijf op te richten??.


  Maak melding

 8. Alweer een failure van Chan:
  Geen transparantie. Zelfs de VP niet op de hoogte van financiële onderonsjes.
  Waarom moet het achteraf? Als het slandsbelang is mag iedereen het toch weten?
  Is het weer zo’n constructie a la Boefdraad?
  Wat is het toch met bestuurders van dit land Suriname?


  Maak melding

 9. Lijkt me een geval waarbij je de ‘luie’ PG letterlijk uit zijn schommelstoel moet schoppen om te kijken of alles wel correct verlopen is, en er geen sprake is van een dubbele agenda. Bovendien heb je de DNA, andere spelers en uiteraard het Surinaamse volk. Het heeft weinig zin deze regering te hypen terwijl er ondertussen sprake kan zijn van zaken die niet koosjer verlopen. Het volstaat dus niet te zeggen dat er nu juristen bezig zijn de zaak te corrigeren. Dan zou het Surinaamse volk zich met een kluitje in het riet laten sturen. Nee, nee ,onderzoeken die handel! Is er niets aan de hand , gaan we vrolijk door. Zich houden aan het NRA speelt ook een voorname rol.

  Deze regering heeft reeds laten blijken dat kritische begeleiding een absolute noodzaak is. Denk maar aan het nepotisme. Daar is hij goed mee weggekomen. Maar ,als het zo doorgaat , gaan er regelrechte wantoestanden ontstaan. We krijgen dan te maken met een regering die zich untouchable voelt en ernaar handelt. Moeten we niet hebben. Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden. Het is een heugelijk gegeven dat er steeds meer Surinamers ( die inderdaad in Suriname woonachtig) zijn, die feedback geven en deze regering en andere ontwikkelingen betreffende Suriname ,kritisch op de voet volgen. Het hypen van de regering en alles maar goedpraten, moeten we maar overlaten aan de SuriNeds. Kanker moet je in een vroeg stadium bestrijden! Het oog van de meester maakt het paard vet.


  Maak melding

 10. Santhoki al uw uitspraken over transparantie, nepotisme aan al die dingen maakt u zich schuldig. Brunswijk weet niet wat u uitvoert. Het wordt een bende, het volk heeft.bet vertrouwen in deze regering verloren.


  Maak melding

 11. Men moet zich niet zo laten meeslepen met de haat en onrust die de paarse slangen verspreiden. Het is weer duidelijk dat deze paarse slangen een reden hebben gevonden om een storm in een glas water te maken.

  Brunswijk blijft nuchter en ziet het belang maar hij ziet ook wat voor werk en in wat voor een tempo dat allemaal wordt gerealiseerd.
  Want zeg eens eerlijk welke regering heeft ooit in deze High Speed tempo geopereerd ?

  Voor de oprichting is er overleg geweest met juristen en adviseurs. Dit is eigenlijk het belangrijkste. Dat er in de formele procedure stappen zijn overgeslagen komt meer vanwege te tijdsdruk en de ambitie om van Suriname z.s.m. weer een productie en export land te maken.

  Aangezien een groot deel van het volk kortzichtig en ongeduldig is en ook het feit dat ook covid ongeduld laat toenemen en de druk verhoogt, is het gewoon begrijpelijk dat de ministers het op deze manier hebben gedaan.
  Het voordeel zal ten goede komen voor het volk. Deze jongens werken voor de prestatie en niet voor het geld, zij willen weer iets presteren om trots op ze zijn.

  Juridisch gezien zijn er geen fouten gemaakt. Enkele discutabele punten vallen onder de noemers van preventie / ter voorkoming van / een mogelijkheid tot belangenverstrengeling.

  En over belangenverstrengeling gesproken, van Trikt en co zitten niet zomaar vast.
  En waar is Hoefdraad ?
  De zogenaamde Nationale partij heeft in de afgelopen 10 jaar alle nationale belangen vernietigd en alleen eigen belangen behartigd ! Zij hebben tot de laatste seconde gestolen en geroofd, zelfs correction fluid hadden ze niet achter gelaten.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 12. Men spreekt over de regering Santokhi Brunswijk, maar uit dit verhaal blijkt dat we de naam zouden moeten veranderen in de regering Santoklaas Bravo. Santoklaas is de baas en knecht Bravo mag Spek Koeken en Snoep Bonen rondstrooien.


  Maak melding

 13. ” …
  Maripa ko,12 februari 2021 At 22:26

  Paul die ,je hebt het ook gelezen, over de ene stuart rahan, hij kan zo mooi schrijven en verbloemen, maar toch zie je een racistisch sentiment in zijn schrijven, 

  … ”

  Met stom verbazing heb ik dat ook gelezen.

  Dit soort gifschrijvers zorgen voor een verdeeld Suriname ! Zij zien niet dat de zogenaamde Nationale Partij o.l.v. Bullshit Bouta al 40 jaar zogenaamde Nationalistisch is. Het is een Nationale Denkfout dat de NDP nationalistisch is, dit wordt al 40 jaar bewezen. De naam van deze plaag is een en al misleiding !

  Waarom hebben deze Surinamers moeite met de Hindoestanen ? En met deze regering ?
  Het is overduidelijk wat deze regering wilt neerzetten. Zij hebben de ambitie om Suriname tot een succes te maken. Deze jongens werken voor de prestatie en niet voor het geld, zij willen weer iets presteren om trots op ze zijn.
  Hun ambitie is in het voordeel van geheel Suriname !

  Beste landgenoten,
  De regering Santo. / B. is goed opweg. Er is al veel gedaan maar er moet nog veel meer gebeuren. Wij zien naarmate zij meer succes boeken worden de paarse slangen giftiger.
  Laat u zich daarom niet misleiden door gifschrijvers en de paarse slangen.
  Laten wij meewerken en ook bijdrage leveren.
  Laten wij elkaar niet breken.
  Maar laten wij elkaars helpende hand zijn.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 14. @THINK TWICE 12 februari 2021 At 23:37
  Vandaag gaat de VP een bordje SPEK en BONEN eten

  LOL

  Zo zoetjes aan wordt een bordje spek en bonen dagelijkse kost voor de VP
  gemodereerd

 15. Dit zaakje stinkt van alle kanten. Deze bank is een constructie om heel veel binnenlandse en internationaal kapitaal wit te wassen. Zij willen met name internationaal crimineel geld van nationale en internationale criminele benden via deze constructie witwassen. Brunswijk ziet nu in dat hij via deze constructie ook zijn criminele gelden kan witwassen. Ik ben van mening dat de autoriteiten van het internationale bankwezen van deze rare bank instructie op de hoogte moet worden gesteld. Gewoon hetzelfde doen wat men deed met de vorige regering. Deze mensen die achter de constructie van deze bank zitten zijn financieel zeer onbetrouwbaar.


  Maak melding

 16. Aan de mensen die er heilig van overtuigd zijn dat team paars plots 360° gedraaid is, en nu het braafste jongetje van de klas is zeg ik; doe maar niet!

  Als je vanwege omstandigheden geen kennis bezit, kun je altijd nog kennis vergaren, alles is mogelijk.
  Maar… integriteit, betrouwbaarheid, slinksheid, louche inborst zijn eigenschappen die zelden verdwijnen. Ze blijven sudderen op de achtergrond.


  Maak melding

 17. Para Express
  13 februari 2021 At 09:10
  ” …
  Maripa ko,12 februari 2021 At 22:26

  Paul die ,je hebt het ook gelezen, over de ene stuart rahan, hij kan zo mooi schrijven en verbloemen, maar toch zie je een racistisch sentiment in zijn schrijven,

  … ”

  Met stom verbazing heb ik dat ook gelezen.

  Klopt , het racisme gehalte in het stuk van Stuart Rahan is er een om U tegen te zeggen. Jammer dat er uit de creoolse gemeenschap geen woord van verontwaardiging over racisme is te horen.
  Racisme door blanken is niet oke. Racisme door kleurlingen is altijd Oké!
  Zo hypocriet !


  Maak melding

 18. Dolf
  13 februari 2021 At 10:29
  Brunswijk ,als een koe van zondag kan zo een ondernemende frommel nooit begrijpen hij is een jaknikker hij praat die kullies na, jammer voor

  Die kullies zijn geestelijk in staat om overal iets goeds op te bouwen en Brunswijk heeft dit goed gezien. Waarom heeft fascist Bouterse kullies in zijn partij? Omdat hij weet dat zijn soortgenoten nooit eenzelfde ondernemingsgeest heeft als dr kullie. Duidelijk toch ?


  Maak melding

 19. Vanaf 1980 zijn velen steenrijk geworden in een straatarm Suriname. Gaan ze dat geld nu in Suriname investeren.
  gemodereerd

 20. Er moet een daad worden gesteld. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten.

  Er heeft iets zeer ernstig plaats gevonden bij de oprichting van New Surfin.


  Maak melding

 21. @ Paul13 februari 2021 At 11:41

  Niet alle creolen discrimineren de Hindoestanen. En niet alle Hindoestanen discrimineren creolen. Niet alle blanken zijn racisten.
  Jammer genoeg worden de slechte mensen wel het vaakst in de spotlights geplaatst en vallen zij dus meer op.
  Laten wij daarom niet dezelfde fout maken om te generaliseren.

  Bij deze doe ik een beroep op journalistiek en media Suriname en verzoek ik journalistiek en media Suriname om de goede voorbeelden te belichten. Zij zijn te vinden in alle culturen.

  Ik verzoek Journalistiek en Media Suriname om de goede burger initiatieven te belichten en breng zo een positieve vibe in werking.

  Ik verzoek Journalistiek en Media Suriname om geen aandacht te schenken aan haatzaaiers. Sensatie is eventjes leuk maar op lange termijn schadelijk.

  En ik wijs Journalistiek en Media Suriname op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.
  Journalistiek en Media Suriname hebben de kracht en de macht om begrip en saamhorigheid te bevorderen.

  Wij zullen het als volk samen moeten doen. Elkaar uitbannen is geen optie !
  Laten wij kijken naar onze vrienden die op basis van karakter ons verbinden.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 22. A dolf je wil ook wat zeggen.
  We hebben je door je wil hier gaan stoken. Dat gaat je echt niet lukken hoor dolfie.
  Zelf je grote voorbeeld is het niet gelukt in de 2e Wereldoorlog.


  Maak melding

 23. Ander perspectief;
  Team paars zou trots moeten zijn omdat surfin nv een kopie is van hun eigen bedenksel.
  Het verschil is, dat bij team paars deze constructie bedoeld was voor privé-doeleinden en surfin nv is bedoeld als staatsbedrijf.

  Het volk mag uiteraard zelf de keuze maken, weg met IMF, weg met Surfin nv (investeerders), weg met diaspora, en vervolgens eerst de 110 leningen aflossen zonder inkomsten. Wie denk je dat zal betalen?
  Niet hoefdraad of team paars, maar het volk.


  Maak melding

 24. @Robg,

  Je hebt heel wat ervaring met WITWASPRAKTIJKEN zo te lezen. Ik kan je niet kwalijk nemen. Je hebt deze heel goed gevolgd afgelopen 10 jaren in de schoolbanken van de NDP.


  Maak melding

 25. Deze zaak stinkt aan alle kanten, lijkt wel een herleving van NDP in een andere gedaante. Stel dat dit kwam van de NDP, dan was WKT te klein. Moet je nu de reacties lezen, allemaal prietpraat, hypocrieten, dit stinkt ook van alle kanten. Brunswijk moet zijn been stijf houden en zich niet in de maling laten nemen. Alle goede plannen zijn welkom, dit is geen issue, het gaat om de plannen die het daglicht niet mag zien, plannen in het geheim zonder de bevoegden er weet van hebben. Brunswijk spreekt deze twee ministers aan op hun onbetrouwbaarheid, zijn ze nog te vertrouwen.

  Even over dat stukje van Rahan, ik vind het helemaal niet racistisch, hij benoemt alleen de spelers die betrokken zijn bij de oprichting van New Surfin, het zijn toevallig allemaal leden van één en dezelfde politieke partij, met name de VHP, is dat racistisch. Jullie springen gelijk in een spagaat als er een opmerking wordt gemaakt op de eigengereidheid van de VHP, die weinig met anderen wil samen werken. Je vraagt er toch zelf om.

  Paul je beticht Stuart van racisme terwijl je hetzelfde doet, nu niet gaan huilie huilie.
  Bovendien, Paul en Para express, de VHP, is niet enkel een Hindostaanse partij, het is een Hervormingspartij op multi culti gestoeid. Ze hebben leden uit alle bevolkingsgroepen. Zijn jullie dat vergeten in jullie drift om anderen van racisme te beschuldigen, het is een Broemtjie djarie partij, Paultje het is geen koelie partij als ik jouw woorden mag gebruiken.

  Ik heb het eerder gezegd, jullie snappen de ballen van, van wat er allemaal speelt in Sranan. Schoenmakers blijf bij jullie leest, schrijf over Nederland, jullie eigen land, daar weten jullie meer van. Hahaha.
  gemodereerd

 26. De Chan vd VHP was zo goed bezig met de partij voor alle etniciteiten beschikbaar te stemmen. Alle etnciteiten hebben op deze partij gestemd, waardoor ze 20 zetels hebben gehaald. In plaats van dat de partij nu laat zien dat ze voor alle etniciteiten een kans geeft, zie je alleen dat ze bezig zijn men mensen die alleen op Chan lijken.

  Als Chan hiermee niet onmiddellijk stopt en ook de andere etniciteiten zichtbaar maakt voor bepaalde funties moeten ze niet verwachten dat ze nog groter gaan worden, maar kleiner. Het volk de kiezers/de stemmer van andere etniciteiten die op de VHP gestemd hebben zien zich niet vertegenwoordigt in de hoge functies.

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald jZijne Excellentie Chandrikaperkash Santokhi je kan beter iets voortijdig stoppen dan doorgaan tot het helemaal verkeerd gaat. Let op uw kiezers om deze niet te verliezen bij de volgende verkiezingen van 25 mei 2025.

  Chan doe er wat aan en aan de leus, samen werken, samen sterker en Wo Set In.

  Time4Change!


  Maak melding

 27. Wahahahaha! Brunsie bergrijpt waarmee deze patjakkers bezig waren???? De man kan nog niet eens fatsoenlijk een statement voorlezen!! Dit is het lachertje van de maand! En Parra Express, haal je tong uit Chan zijn aars, want adjeng yu e tak wan lo k’ka! Je bent echt de weg kwijt, laat je helpen!!


  Maak melding

 28. @Passant: Zeg geen gekke dingen hoor, want Chan is niet instaat buiten zijn eigen etniciteit te denken! Toen niet, nu niet, nooit niet! De man is eerst Hindustaan, dan Hundustaan, daarna Hollandlover en ergens ver daarachter een beetje Surinamer!


  Maak melding

 29. @ Lucien Kakafowru

  Niet iedereen heeft de paarse mentaliteit om baasje zijn aars te vereren.
  Dat jij zulke gedachtes hebt zegt al veel over je eigen gedrag.
  Jullie paarse poepeters doen van alles om deze regering in het kwaad daglicht te zetten zodat de grote paarse poepzak, Bullshit Bouta, weer kan profiteren.

  Dus Lucien Kakafowru, nyang ka.


  Maak melding

 30. VP u harde taal gebruiken want dat is achter je rug opgericht.
  U het VP zijn een glans geven. Niet direct mee eens zijn.
  gemodereerd

 31. Brunswijk ziet noodzaak voor oprichten van New Surfin NV wel in.

  Als je geen kennis van zaken hebt en je eigen adviseurs uit ABOP alsmede ook uit de NPS, dan krijg je natuurlijk zo’n slimme constructie. gasten dachten heel slim
  New Surfin NV werd opgericht door de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Financiën in Suriname.
  Let ook op de snelle inschrijving bij het KKF in Suriname.
  Frappant dat beide ministers ook in de RvC plaatsnemen.

  Deze gasten dachten ook ook slim te zijn.
  Er zijn namelijk statuten gekopieerd van het FMO in Nederland.
  FMO werd in het jaar 1970 opgericht in Nederland.
  Google zelf naar FMO, dan kunnen jullie ook lezen waarvoor het was opgericht.

  Vroeger had je in Suriname NOB.
  Wel deze kon gewoon worden voortgezet met wat nieuwe ideeën van deze tijd.
  New Surfin NV is gewoon een gecamoufleerde onderneming.

  Stof tot nadenken.


  Maak melding

 32. Brunswijk ziet noodzaak voor oprichten van New Surfin NV wel in.

  Als je geen kennis van zaken hebt en je eigen adviseurs uit ABOP alsmede ook uit de NPS, dan krijg je natuurlijk zo’n slimme constructie.

  Die gasten dachten heel slim te zijn.
  New Surfin NV werd opgericht door de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Financiën in Suriname.
  Let ook op de snelle inschrijving bij het KKF in Suriname.
  Frappant dat beide ministers ook in de RvC plaatsnemen.

  Deze gasten dachten ook ook slim te zijn.
  Er zijn namelijk statuten gekopieerd van het FMO in Nederland.
  FMO werd in het jaar 1970 opgericht in Nederland.
  Google zelf naar FMO, dan kunnen jullie ook lezen waarvoor het was opgericht.

  Vroeger had je in Suriname NOB.
  Wel deze kon gewoon worden voortgezet met wat nieuwe ideeën van deze tijd.
  New Surfin NV is gewoon een gecamoufleerde onderneming.
  Maar vanuit Nederland zullen ze de GELDSTROMEN naar New Surfin NV in de gaten houden.
  Want DIASPORA lukt niet helemaal.
  Dus snel New Surfin NV oprichten.

  Stof tot nadenken.


  Maak melding

 33. Trouwens, Brunswijk en ABOP hoeven niet te klagen. Want zij zijn in de afgelopen 7 maanden, let wel 7 maanden !, behoorlijk gegrooid qua ontwikkeling. Veel meer dan in de jaren toen zij samenwerkten met met de
  Nationale delinquenten partij.

  Nu ABOP zich heeft aangesloten bij
  slim-Suriname streeft ABOP met kop en schouders de NDP voorbij. De NDP had ABOP nooit serieus genomen. Dit moeten zij nooit vergeten. ABOP is nu groter dan de NDP.
  ABOP is nu geen yon yoni partij meer !

  Together we will make it.
  Yess, we will. W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 34. En wat is je punt @Fer

  Wie zijn “die gasten”? Ik vind dit respectloos van je. Van welke Facebook page heb je dit (retorisch).

  FMO is een tripple A investeringsbank. Met behulp of onder supervisie van deze bank kunnen investeerders, ondernemers en/of starters op weg helpen. 50jr Internationale ervaring. He-le-maal, niets mis mee!!!

  Het plan is om de “doing business” rate op te krikken. Dit doe je onder andere door de slim om te gaan met de ambtenaren-molen= korte lijnen en visa perikelen vergemakkelijken.

  Ik ben diep teleurgesteld in je.


  Maak melding

 35. En wat is er mis mee om een oud idee / oud project dat slecht was vorm gegeven en slecht was uitgevoerd en dus een mislukking was geworden, terwijl het eigenlijk wel een goed idee was, opnieuw te beoordelen en opnieuw vorm te geven en er wel een succes van te maken ?

  Bij de NDP is er een groot en structureel gebrek aan kwaliteit en daadkracht. Het is een blablabla en tralala partij meer niet.
  De NDP bestaat uit klojo’s die van elk mogelijk succes een mislukking weet te maken.

  Niet storen.
  Slim-Suriname heeft de leiding.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 36. Brunswijk ziet noodzaak voor oprichten van New Surfin NV wel in.
  Betreft het artikel van 12-2-2021.

  Ik had reeds eerder op bovengenoemd artikel gereageerd.

  Maar ik reageer nog even op de reactie van Esmerald 13 februari 2021 At 19:33
  En wat is je punt @Fer

  Wie zijn “die gasten”? Ik vind dit respectloos van je. Van welke Facebook page heb je dit (retorisch).

  Ik ben diep teleurgesteld in je.
  Aldus @Esmerald.

  Over (respectloos) zal ik in deze buiten beschouwing laten.
  En dat je (diep) teleurgesteld bent om mijn reactie is je goed recht hoor.
  Zelf ben ik ook niet aangesloten op Facebook.

  Maar het belangrijkste mag je nimmer over het hoofd zien.
  Blijf (scherp) en ook (nuchter) m.b.t. de oprichting van de bovengenoemde New Surfin NV.

  En er is ook een artikel hierover geschreven op een Surinaamse site.
  Bron: (dwt.online.com) d.d. 13-02-2021
  Lees meer. ANALYSE: Kwestie New Surfin legt arrogantie VHP bloot.

  Maar ik blijf de activiteiten van het bedrijf New Surfin NV volgen.


  Maak melding

 37. ” …
  Uit eigen research, konden wij opmaken dat het doel van de NV wel goed was. Surfin mag bestaan uit maximaal zeven leden van de Raad van Commissarissen (RvC) en voordat Surfin geoperationaliseerd zou worden in de praktijk, zouden de overige vier leden aangezuiverd worden door de overige coalitiepartners, maar dan na zeer gedegen screening. Figuren met een dubieus of besproken gedrag zouden er geen zitting in mogen nemen, want anders zouden investeerders afgeschrikt worden. Surfin moest naar buiten toe vertrouwen uitstralen. Die screening zou wat tijd in beslag nemen. Vooruitlopend op die screening heeft men alvast acties ondernomen.

  Je moet eerst het vertrouwen van investeerders winnen, alvorens investeerders een koperen cent zullen willen investeren. Het vertrouwensaspect is heel belangrijk bij investeerders. Het feit dat twee ministers zitting hebben in Surfin, is ons ook niet voorbij gegaan. Het doel van de ministers was om direct toezicht te kunnen houden op het reilen en zeilen binnen Surfin, om te voorkomen dat zaken misgaan en vooral gezien de grote belangen van Suriname hierbij. Het Surinaams belang is te groot om vanuit afstand zaken waar te nemen.
  … ”
  ” …

  Er werd niet gesproken over het doel van Surfin, maar over de etnische samenstelling ervan. Men heeft dus gekeken naar de verpakking en niet naar de inhoud. Men heeft niet gefocust op de competenties van de bedenkers van Surfin. Voor ontwikkelingsgezinde personen zou het niet mogen uitmaken of die ontwikkeling door een Hindostaan, Creool, Chinees, Marron, Javaan, of wie dan ook gebracht wordt, als die ontwikkeling maar gebracht wordt. Surfin heeft op een lelijke manier blootgelegd hoeveel mensen niet ontwikkelingsgezind zijn en eerder kijken naar de verpakking/etnische samenstelling.
  … ”

  Bron: SR Herald
  Bos die hele Surfin N.V. en richt een nieuwe op

  13 februari 2021 om 16:22


  Maak melding

 38. Deze kwestie, SurFin, maakt duidelijk dat het criminele kartel dat Suriname al 40 jaar gijzelt nog steeds zeer invloedrijk is bij dom-Suriname. Door het aanzetten tot haat en verdeeldheid wordt het Suriname heel moeilijk, zeg maar onmogelijk, gemaakt zich te ontwikkelen. Helaas is de groep dom-Suriname nog steeds zo groot dat het behoorlijk veel schade kan aanrichten.

  De schade die nu weer is aangericht moet niet worden onderschat !
  Suriname is dankzij dom-Suriname weer belemmert !

  Deze kwestie, SurFin, laat zien dat het crimineel kartel gebrand is om de regering Santo. / B. op elk mogelijke manier te dwarsbomen. Het is daarom nu een noodzaak om met spoed en urgentie dit crimineel kartel te ontmantelen en op te rollen. Dit is nu een top prioriteit !

  Regering Santo. / B. ,
  Maak a.u.b.
  in het belang van land en volk,
  in het belang van eenheid in bestuur,
  in het belang van eenheid in de samenleving en
  in het belang van onze ontwikkeling
  met spoed een eind aan dat crimineel kartel dat ons gegijzeld houdt.
  Wij, het volk van Suriname, staan achter u !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 39. @Para Express, jij krijgt wederom last van je waandenkbeelden. Komt terug op de grond, stap in de realiteit. Mensen hebben zich zwaar vergist om te stemmen op Brunswijk. Jij bent van mening dat Brunswijk zijn Abop groter is dan de NDP omdat Brunswijk zoveel goede plannen heeft uitgevoerd. Maar nu moet hij laten zien wat hij kan. Brunswijk denkt alleen aan zijn positie als vice president. Alle shit van de VHP slikt hij in om op deze positie te blijven. Het is een hele eer voor een man met weinig ruggengraat om vice president van het land te zijn.

  Deze investeringsbank is niets anders dan een witwas machine van de VHP. Op een slimme manier wil men drugsgelden witwassen. Wij zijn niet op onze achterhoofd gevallen. Ik weet veel meer dan je zou vetmoeden. De totstandkoming van een dergelijk instituut is een onderonsje geweest van de VHP. Chan heeft ook boter op zijn hoofd en geeft er zijn goedkeuring. Waarom is men niet open en transparant geweest bij de oprichting van dit instituut? Achteraf wordt Brunswijk op de hoogte gesteld. Waarom moeten ministers zitting nemen in de directie. Friends & Family, een belangenverstrengeling van politieke figuren en kapitalisten. Ik besprak dit vraagstuk met een aantal Hollandse collega’s. Een ieder fronste de wenkbrauwen.Ook binnen de VES weet men dat er een andere agenda is. Maar ze houden hun mond. In Nederland zou dit ondenkbaar zijn. Maar in de bananenrepubliek van de VHP kan alles.


  Maak melding

 40. @robg
  Fantast die je bent. Opruier en volksmenner van het laagste soort die alleen met nepnieuws een wig probeert te drijven.
  Zelf woon je Nederland en ben he behalve RobG ook Pony …. mensen die geestelijk in de war zijn lijden aan identiteitscrisis. Je bent een levensgevaarlijke gek!


  Maak melding

 41. Blijkbaar heb je @Fer, nog steeds niet door dat genoemde krant doordrenkt is van de revo hersenspinsels. Allen, zonder uitzondering schrijven voornamelijk kolder over deze regering. Die snijderman heb ik nog nooit betrapt op een kritisch stuk over team paars. En omdat hij dat ‘roept’ is het waarheid. Nee hoor, absoluut niet!

  Onbehoorlijk bestuur is als je miljoenen leent in naam van het volk voor eigen gebruik en een ander ervoor laat opdraaien. Onbehoorlijk crimineel bestuur is als je spaargeld van burgers steelt. Etc etc.

  Zelfs lapje liegt er vrolijk op los en niemand die het opvalt. Want als je schrijft dat bij de avondklokrellen in Ned, alleen maar witte Ned aanwezig waren, dan ben je opruiend bezig en dom ook nog. Want in rottjeknor, Arnhem, Adam en Schilderswijk waren er genoeg allochtonen aanwezig.En die stuart, ach blijkbaar verkoopt racisme, etc etc. De goeien zijn vertrokken.

  Waardeloos krant, halfhide en die Chinese redacteur, het gaat niet lukken om het land te destabiliseren met jullie rioolkrant.

  Er staan genoeg degelijke kritische artikelen over dit onderwerp in andere kranten. Het is zondag, Valentijn is hoogstwaarschijnlijk niet aan jou besteedt, dus ’eat your heart out’, lees eens een keer een objectieve krant.

  Misschien handiger om de op handen zijnde rechtszaken op de voet te volgen, das nou interessanter. Het gaat om miljoenen gestolen gelden.


  Maak melding

 42. Wow, ik proef rancune, jaloezie en haat @robg.
  “Deze investeringsbank is niets anders dan een witwas machine van de VHP.”
  Jullie zijn opruiend bezig, dit is geen banabong bank. Team paars heeft de reputatie van suri wereldwijd verbruid door als een criminele gek leningen af te sluiten en niet af te lossen. Dat is pure rattengedrag.

  “Waarom is men niet open en transparant geweest bij de oprichting van dit instituut?”
  Had iemand ooit gehoord v NV1 en NV2.
  Jullie draaien door met jullie zogenaamde transparantie. Jullie zijn plots echt geen ‘nette mensen’ geworden.

  Heb je het met je collega’s gehad over hoefdraad en putter, die €19 mil en die 120 leningen met een waarde van miljarden. Waarschijnlijk heb je ze op ideeën gebracht en zien ze suri nu ook wel zitten. Die heb je ook.

  Grote angst dat het deze regering wel zal lukken om de economie weer op gang te krijgen. En daarnaast haat naar de marrons toe, omdat die jullie voorbij streven in groei. Niets meer en niets minder.


  Maak melding

 43. @ RobG14 februari 2021 At 09:19

  jij maakt net als jouw afgod een denkfout !

  De NDP loopt nu met hangende pootjes te slijmen bij ABOP.
  De NDP probeert nog steeds de laffe verdeel en heers tactiek toe te passen.
  Het is niet voor niks dat de NDP Akiemboto dwingt aan te blijven.

  Beste RobG,
  U bent een intelligent mens maar u doet uw verstand tekort.
  Een goed begin is nooit te laat. Doewet !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 44. Paultje, ooit gehoord van de balk in je eigen oog die je niet wilt zien. Je bent zelf aan het opruien, lees je eigen inbreng nog een keer goed. Zodra een niet Hindostaan een opmerking maakt over Hindoestaanse Surinamers, zit je gelijk in een spagaat, en ben je dan zogenaamd diep verontwaardig, en trek je de racistische kaart.
  In Nederland leven nog heel veel ex landgenoten met de ouderwetse denkbeelden uit de vorige eeuw, dus dat kan ik enigszins begrijpen.
  Wij leven in Suriname, immer, in een multi culti samenleving waar iedereen de maat mag nemen van een ieder ongeacht uit welke bevolkingsgroep hij of zij uit voortkomt. Natuurlijk zul je altijd groepen mensen hebben uit de bevolkingsgroepen die steeds op de verschillen zullen wijzen. Waarom zij dat doen kun je beter aan hen zelf vragen.
  Neem nauw meneer Rahan, die volgens jouw zich racistisch heeft uitgelaten met betrekking tot de oprichting van New Surfin. Toevallig zijn het wel top VHPers die bij de oprichting zijn betrokken, dit klopt toch of niet. Zo heeft het ook gestaan in de Media, zijn die dan ook racistisch.
  Bovendien is de VHP geen Hindostaanse politieke partij meer, maar een Hervormingspartij met leden uit alle bevolkingsgroepen, het is een bromtjie djari van diversiteit zegt onze president Santokhi. En een idioot uit NL die net als Parra Express iets anders beweert. Kom op zeg!!!!! Paultje en anderen, ik zal het in jouw eigen woorden zeggen: de VHP staat voor Verenigde Hervormings Partij, het is geen koelie partij, het is een Surinaamse nationale partij.

  Ik heb een vraagje voor mister Realitymaster, waarom moeten Surinamers met Chinese roots, dus medelandgenoten, een eigen nieuwjaarsdag hebben, terwijl voor alle Surinamers, dus medelandgenoten, 1 januari geldt als onze nationale nieuwjaarsdag. Geen enkele andere land op deze aardkloot heeft een tweede nieuwjaarsdag. En nee meneer Realitymaster, het is niet racistisch bedoelt, jij zou het moeten weten met zo’n naam.

  Waarom elkaar afzeiken over wie nauw gelijk heeft met de aantallen vaccins en van wie ze afkomstig zijn. Houd tog op.

  Over New Surfin heb ik al eerder geschreven wat ik ervan vindt, broddel werk van een stel amateurtjes die zich arrogant waanden. Parra Express zou zeggen Slim Suriname is bezig, de rest moet stil zijn. Parra begin niet weer met de opblaas pop, anders moet ik een slechte grap met je uithalen die je niet leuk zult vinden.
  gemodereerd

 45. @ Pony14 februari 2021 At 12:17

  Lees je eigen stuk opnieuw en ga fietsen !

  Hahaha

  Kom maar op met je grap nadat je met je opblaas pop hebt gespeeld.

  Hahaha


  Maak melding

 46. De Surinamers in het buitenland willen best wel investeren in Suriname, maar willen zekerheid dat hun geld in veilige handen is. Er is helaas weinig vertrouwen in de andere partijen. Zowel de ABOP als de NDP hebben bewezen niet goed om te kunnen geld van particulieren. Ik denk dat er wel vertrouwen is in de VHP. De VHP heeft een grote fout begaan om dit niet met de overige coalitie partners te bespreken. De belangen voor Suriname zijn groot. Als de potentiële investeerders zich terug trekken heeft de coalitie weinig financiële ruimte om de schulden te gaan herschikken en dan kan het zelf snel bergafwaarts gaan.


  Maak melding

 47. Ik snap heel goed dat bouta-lovers elke vooruitgang of ontwikkeling met kromme tenen aanzien en geen gelegenheid voorbij laten gaan om deze regering in het kwaad daglicht te plaatsen. Het probleem van deze duivelaanbidders is dat ze met hun kop zo diep in het hol van hun baas zitten, dat ze geen realiteitsbesef meer hebben.Deze zgn. patriotten hebben nadat hun leider van het toneel verdwenen was, het hazepad gekozen en zitten gefrustreerd 8 hoog in een flat in Nederland te profiteren van een uitkering. Daarvan wordt hoog van de toren geblazen kritiek zonder enig fundament op wtk. gelanceerd. Wie de schoen past, trekt hem aan…


  Maak melding

 48. ” …
  Ik denk dat er wel vertrouwen is in de VHP. De VHP heeft een grote fout begaan om dit niet met de overige coalitie partners te bespreken. De belangen voor Suriname zijn groot. Als de potentiële investeerders zich terug trekken heeft de coalitie weinig financiële ruimte om de schulden te gaan herschikken en dan kan het zelf snel bergafwaarts gaan.
  … ”

  Mee eens, alleen moet vertrouwen ook wederzijds zijn. De coalitie partners moeten ook vertrouwen hebben.
  Het is duidelijk dat de paarse duivels ook veel immateriele schade hebben aangericht. Iedereen is ernstig getraumatiseerd en vertrouwd niemand meer.
  Er is veel contact en veel overleg tussen de leiders, maar de leiders koppelen te weinig terug naar hun eigen partij. De ene leider vertrouwt de andere leider wel maar de ene partij vertrouwt de andere partij nog niet totdat ze weer up to date zijn.

  Iedereen ziet het belang van SurFin maar de angst dat er weer wordt gesjoemeld is te groot. Dus inderdaad, VHP moet rekening houden met getraumatiseerde coalitiepartners die nog bang zijn om er op te vertrouwen dat het nu goed komt.
  Men moet zeker beseffen dat Santokhi de enige leider in Suriname is met een intelligent, kapitaalkrachtig en daadkrachtig netwerk.
  En nogmaals: Team Santokhi werkt voor de prestatie en niet voor het geld, zij willen weer iets presteren om trots op te zijn. Zij zijn professionele topsporters. Alleen topsporters herkennen die mentaliteit.

  Beste landgenoten en coalitiepartners,
  kritisch zijn is goed maar achterdochtig zijn breekt de relatie. En dit is precies waar de paarse slangen op in spelen !

  Wij zijn slim-Suriname en wij werken aan een beter Suriname.
  Wij kunnen onze partners vertrouwen, want wij kennen onze partners.
  Het komt goed. Krakti !


  Maak melding

 49. Toch blijf ik het vreemd vinden dat niemand zich verder druk maakt of heeft gemaakt om al die schimmige Nv’tjes, Bv’tjes en stichtingen die de vorige regering heeft opgericht om het grote kapitaal van het volk weg te lozen. Denk bijvoorbeeld aan de verkoop praktijken van de gebouwen van de staat die zogenaamd doorverkocht moesten worden aan CBvS. Daar is ook gebruik gemaakt van een NV en een stichting die beheerd werd door die Nederlander Putter?
  En te bedenken dat die gebouwen niet eens eigendom waren van de staat Suriname en zeker niet aan Boefdraad of wie dan ook om ze door te verkopen.
  De focus ligt hier erg gelegen op de in eerste instantie te enthousiaste en verkeerd uitgepakte opzet van de oprichting van New Surfin NV, ondanks de goede bedoelingen die er ten grondslag liggen.


  Maak melding

 50. Laatste reactie.
  De ministers hebben helemaal geen fout gemaakt @Para Express.

  Wat absurd is en waar niemand over praat is dat een ambtenaar documenten op social media heeft gelekt. (Idem dito Silos).
  Dat is het probleem. De grote mol.

  Bewijs maar dat de ministers niet v plan waren om met overige stakeholders te overleggen. In principe heeft hun ijver ze parten gespeeld. Sinds wanneer bespreekt de burger de economische activiteiten van een minister, notabene op social media.

  Dit is zo krom, krommer kan niet!


  Maak melding

 51. Rob en poeny zeggen dat dit zaakje aan alle kanten stinkt, duh
  wat had je dan verwacht met je kop in de reet van je afgod bouterse
  gemodereerd

 52. ” …
  @Esmerald14 februari 2021 At 18:39

  Laatste reactie.
  De ministers hebben helemaal geen fout gemaakt @Para Express.
  … ”

  In mijn eerdere posting zei ik ook al dat de ministers geen fout hebben gemaakt. Ik ben het met je eens. Alles is met de nodige juristen en adviseurs besproken. Juridisch is er volgens mij ook geen probleem. Vanwege de tijdsdruk zijn zij vooruit gaan lopen. Knap werk dus. Echter is er een mogelijkheid dat men beschuldigd kan worden van belangenverstrengeling. Het is een attendering maar geen verbod. En hier hebben de paarse slangen gretig misbruik van gemaakt.

  Maar waar verwijst “fout” naar ?
  Wat ik “fout” vind is dat de ministers de paarse slangen geen reden hadden moeten geven om onrust te zaaien. Zij hadden in ieder geval de andere leiders op de hoogte kunnen brengen. Veel mensen zijn nog gevoelig en kunnen snel gedesorienteerd raken en ook hier maken de paarse slangen gretig gebruik van.
  Het is jammer dat coalitie partners ook gevoelig blijken.
  Etnel en Brunswijk hadden ook kunnen zeggen dat ze eerst gaan overleggen in plaats van gelijk toehappen. In de trend van: in het belang van het onderzoek doen wij nu geen uitspraken.

  En ja, wat betreft dat uitlekken op vooral verkeerde en gevoelige momenten. Dit maakt weer eens heel goed duidelijk waarom deze regering alleen betrouwbare mensen aanneemt en op de door hun gewenste posten plaatst.

  Ik moet bij deze toegeven dat het de paarse slangen toch gelukt is om op een gevoelige plek te schoppen. En dit hadden de ministers / de regering kunnen voorkomen. Hopelijk maken zij zo een fout niet meer en weten zij de paarse slangen het vervolg voor te blijven.

  Het komt goed. Krakti !


  Maak melding

 53. ” …
  Sinds wanneer bespreekt de burger de economische activiteiten van een minister, notabene op social media.
  …”

  Zo is maar weer te zien dat deze regering in maar een paar maanden tijd het hele volk economisch heeft bijgeschoold. Want tot 25 mei 2020 wist een groot deel niet eens hoe economie geschreven wordt.

  Hahaha

  Suriname wordt slimmer.
  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 54. Para Express 14 februari 2021 At 13:26
  @ Pony14 februari 2021 At 12:17

  Lees je eigen stuk opnieuw en ga fietsen !

  Hahaha

  Kom maar op met je grap nadat je met je opblaas pop hebt gespeeld.

  Hahaha @@

  Die grap ga ik niet maken, het is te smerig. Ik blijk nog een beetje respect te hebben hahaha.


  Maak melding

 55. Pony stinkt het zaakje nog steeds? Hen je je kop al gewassen nadat je deze uit de reet van bouterse hebt gehaald? zit die van rob er nog in?
  Nog steeds dus allebei
  Dan moet je aan boefdraad zeggen dat z;n zaakje stinkt als je weer op de saxofoon van hem blaast. Je kan hem ook gelijk zeggen dat als je z;n sak zo zie
  er niets meer van over is


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.