Uitspraak rechter: ‘Sergio Akiemboto geen DNA-lid meer’

38
Hardnekkige geruchten over vertrek Sergio Akiemboto bij NDP
Sergio Akiemboto (NDP)

In de zaak die Sergio Akiemboto aangespannen heeft tegen assembleevoorzitter Marinus Bee en de staat Suriname, heeft de kortgedingrechter zojuist een uitspraak gedaan en laten weten dat de NDP’er geen DNA-lid meer is. Dat melden diverse Surinaamse media vanmorgen.

Vorige week werd Akiemboto door Bee niet toegelaten tot een vergadering van De Nationale Assemblée (DNA). Dit omdat het DNA-lid begin januari zijn ontslagbrief aan zijn partij had geschreven en daarmee volgens Bee DNA-lid af zou zijn. Akiemboto kwam daarna terug op zijn besluit.

Zijn advocaat Nailah van Dijk had middels een kort geding de toelating van Akiemboto tot het DNA-gebouw van Suriname gevraagd. Zij vroeg de rechter om te verbieden dat de opvolging wordt voortgezet totdat het lidmaatschap rechtsgeldig zou zijn beëindigd.

UPDATE: “Het is walgelijk in dit fokking land. Die fokking rechtsstaat bestaat niet meer“. Opmerkelijke ongepaste, maar ook onprofessionele woorden van jurist Jennifer van Dijk-Silos in een voice-note als reactie op de uitspraak:


38 REACTIES

 1. Zooo, de Surinaamse rechtelijke macht mengt zich weer eens in zaken van de wetgevende macht.
  gemodereerd

 2. Ik had al geschreven dat hij die zaak zou verliezen.
  Je hoeft geen advocaat te zijn omdat te zien .Hij heeft zelf
  een brief geschreven om geen lid meer te zijn .Eigen schuld.
  Nu uithuilen knap kop. Bee je hebt hem een poepje laten ruiken.
  Die grappenmaker.


  Maak melding

 3. De rechter heeft als taak de wet zoals deze door de wetgevende macht is opgesteld en ten uitvoer dient te worden gebracht te toetsen en constateert dat de wet zoals deze bedoeld is niet op de juiste wijze is nageleefd.


  Maak melding

 4. j.bakra, nog eens even goed lezen, “Zijn advocaat Nailah van Dijk had middels een kort geding de toelating van Akiemboto tot het DNA-gebouw van Suriname gevraagd. ZIJ VROEG de rechter om te verbieden dat de opvolging wordt voortgezet totdat het lidmaatschap rechtsgeldig zou zijn beëindigd.”
  Hoezo zich in zaken van de wetgevende macht mengen? De rechtelijke macht doet uitspraak op een verzoek.
  Hou toch eens op met dat negatieve gelul altijd.


  Maak melding

 5. Een Assembleelid wordt door het volk gekozen en als je het besluit neemt om een stap terug te doen, is het verstandig jouw achterban eerst hiervan in kennis te stellen. Akiemboto zal dus nu de consequenties van zijn besluit moeten dragen.


  Maak melding

 6. J. Bakra, Akiemboto is naar de rechter gestapt, de rechterlijke macht is zich NIET op eigen houtje met de zaak gaan bemoeien. DiDiBri zou zeggen: “DAT IS HET VERSCHIL”.


  Maak melding

 7. Clad moet maar eens gaan uitrekenen hoeveel goud en grind er verdampt is onder het bewind van broko sergio akiem boto soengnoe en daarvoor ook vervolgen.


  Maak melding

 8. De tijd dat die corrupte, criminele en misdadige paarse NDP-rioolratten konden doen en laten wat ze zelf wilden, is definitief voorbij. Dat hele ongeregelde zootje schurken heeft inmiddels voor de rechter gestaan, zijn veroordeeld, zitten vast of zijn op de vlucht geslagen. LOCK THEM UP…..ALL OF THEM.


  Maak melding

 9. @J. Bakra
  De gerechtelijk macht heeft de eis van Akiemboto getoetst aan alle relevante wetten en is op geen enkele wijze de stoel van de DNA gaan zitten.

  Volgens de weten is duidelijk vastgesteld hoe het ontslag van een DNA lid geregeld is.

  Bij het nemen van ontslag op eigen initiatief gaat het ontslag in op het moment dat het genomen is ofwel het moment dat de brief ondertekend is door de parlementariër.
  Niemand kan daar iets aan veranderen. De brief is slechts een kennisgeving die het vervangingsproces op gang brengt.
  De president heeft de grap alleen vergroot door de kennelijke vergissing qua datum te verwerken in een absurd verhaal.

  Zelfs wat verstandiger NDPers maken er een puinhoop van.


  Maak melding

 10. De enige juiste beslissing van de kort geding rechter. Nu snel aan het werk ! Het luie leven van politicus is voorbij zwaai zwaai bye bye welcome happiness


  Maak melding

 11. Ach ja, paarse djamoe edes zullen altijd de rechtstaat aanvallen, omdat zij in hun wezen GEEN democraten zijn. Maar aanhangers van een dictatuur. A soengoe boto wist dat en had toch zijn ziel verkocht aan de duivel, opa D, en wilde zélf aftreden als DNA lid.
  Ga maar lekker in hoger beroep, zoals vetklepix de 2e wil doen.Het OM moet NU zelf doorpakken en alle malversaties bij grassalco onderzoeken en hem vervolgen. Beetje bij beetje wordt die paarse stront opgeruimd, totdat opa D alleen komt te staan. Maar zal hij het overleven, als dát gebeurd?


  Maak melding

 12. sorry jojo
  maar het ontslag gaat pas in op het moment dat dat afgegeven wordt.
  dus op het moment dat hij het aan chan gaf.
  aan de datum te zien had hij de brief allang klaar liggen.
  als je uitgaat van wat jij zegt? en de datum op de ontslagbrief?
  dan heeft akiemboto onrechtmatig gelden/vergoedingen verkregen met een baan die hij niet meer had.
  tevens is hij dan onrechtmatig aanwezig geweest bij vele vergaderingen van het dna.
  dus beginnen over de datum kan akiemboto ook al niet doen….lol


  Maak melding

 13. pakiratingi is stil, zooooooooooooo stil#Whoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  Ponny is stil, zoooooooooooooooooooooo stil

  nu niet meer over akiembotto praten ok. het is verleden tijd toch robbro
  luci ka wang gries.
  akiemboto weet hoe hij anderen pootje heeft gelicht bij grassalco toch, nu is hij aan de beurd maar nu is het alleen volgens de wet gegaan.
  natuurlijk zulen de zwakzinnigen ndp idioten hier zeggen dat daarom boefdraad dokt. hij zal worden veroordeeldt en dat is niet eerlijk.


  Maak melding

 14. Na soso njang nanga dring’i a djoeka beng denkie ,para a boto go na’i bushkondre da’i werie i pangie A driedelig pakie ne sta you ,bika A bushkondreman na traditioneel krosie moesoe werie.


  Maak melding

 15. “Sergio Akiemboto is niet teleurgesteld. “Ik heb vrede met mijn geweten”
  Akiemboto vindt dat zijn boodschap naar de partij en de samenleving is overgekomen. Er moet anders omgegaan worden in politiek Suriname. Na afstemming met zijn advocaat zal besloten worden welke stappen verder genomen zullen worden.”

  Hoezo vrede met zijn geweten, heeft hij iets verkeerd gedaan dat hij met deze actie probeerde weg te komen?
  Zijn boodschap naar de partij en de samenleving is in ieder geval helder overgekomen.
  1. Dat hij zich niet meer kon vereenzelvigen met de smerige beslissingen binnen de partij (NDP) en
  2. Dat hij inmiddels heeft bewezen heel erg onbetrouwbaar te zijn voor de samenleving.

  Verder geeft hij blijk van een slechte verliezer te zijn “Er moet anders worden omgegaan worden in politiek Suriname”.
  Een typische NDP uitspraak, als het ze niet schikt zijn ze beried alles eraan te doen om het naar hun eigen inzicht te laten gaan…


  Maak melding

 16. “Ik heb vrede met m’n geweten. Als je een rechtszaak aanspant kan het beide kanten opgaan. In het leven moet je op alles voorbereid zijn. Elke stap die je maakt heeft consequenties. Het kan positief het kan negatief zijn”, stelt de NDP’er. De belangrijkste les die de politicus uit de hele kwestie haalt is dat je moet durven om stappen te maken uit je comfort zone te gaan. “Je moet altijd staan waarvoor je wil gaan om je boodschap over te brengen”, aldus Akiemboto.

  Staat haaks op zijn genomen beslissing om uit de NDP te stappen en zijn zetel in het parlement in te leveren…De man denkt dat hij in een bananenwinkel is en allerlei spelletjes kan uitproberen.


  Maak melding

 17. Sergio Akiemboto ziet er met zijn mond-en neuskapje tegen COVId019 zeer gevaarlijk uit. Ik herken die man niet met zijn mond-en nueskapje tegen COVID-19 op. Met zijn mond-en neuskapje op lijkt hij als twee druppels water op Amafo. Zijn ze soms familie van elkaar? Beiden zijn toch Marrons van Afri-Surinaamse afkomst?

  Ben benieuwd naar zijn volgende move in deze case of is het een gelopen race?.


  Maak melding

 18. Wat een gedoe.
  nr 2 en 3 op de lijst bewilligen niet en dan kan Akiemboto weer gevraagd worden of willen mr 2 en 3 geen ruimte meer maken voor Akiemboto op de lijst omdat SRD 16.000/maand plus plus binnen harken best aantrekkelijk is voor deze mensen. Ze hoeven er niets voor te doen.

  Gegeven is dat Akiemboto als hij niet terug kan komen via een omweg zijn achterban en de NDP een slechte dienst heeft bewezen.


  Maak melding

 19. akiemwa je hebt je eigen handen afgehaakt., en nu treur je..

  wacht maar op de volgende ronde, onder tussen moet je je vertrouwens relatie weer opbouwen,.., als je nog vertrouwelijk wil over komen..

  nu heb je een te zware deuk opgelopen..


  Maak melding

 20. Akiemboto heeft zeker niet genoeg geprofiteerd uit de pot, hij wil persé terug om het werk van NDP af te maken. Wel mi matie mijnheer de lontoe édé, ” A moni klari kba” jou partij genoten hebben flink huis gehouden daar in het land.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 21. deze man is toch geen politicus , hij is een aanhangsel van de ndp , en wel iemand die moet denken en spreken volgens de ndp , hij hoorde bij de ja-knikkers , maar op eens wilde hij niet meer mee spelen met die ndp boeven bende , en trok vrijwillig zijn dna zetel in en dan kun je zien dat hij het politieke spel niet kent , , maar deze ndp bende zal hem wel bedreigd hebben dat hij zijn dna zetel terug moet halen , , kijk en zo kun je ook zien dat die ndp boeven partij , en hun honderden advocaten er ook de ballen van weten , ze dachten de laatste 10 jaren onze wil is wet , , ndp -ers zijn allemaal laaggeschoolden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.