maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPartij AstraZeneca vaccin in Suriname aangekomen

Partij AstraZeneca vaccin in Suriname aangekomen

-

Does Travel - naar Suriname

Een partij AstraZeneca vaccin is op donderdag 11 februari gearriveerd op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Het gaat om een hoeveelheid die is geschonken aan Suriname door Barbados . Dit op basis van goed parterschap tussen de beide landen. 

Tijdens die COVID-19 persconferentie van woensdag 10 februari zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid dat Suriname een partij van 1.000 doses mag verwelkomen. Ook buurland Guyana heeft een partij van 1.400 doses ontvangen.

Oorspronkelijk heeft India een grote partij aan Barbados geschonken dat op haar beurt een aantal Caribische naties heeft bedacht. De 1.000 doses houden in dat er 500 personen gevaccineerd kunnen worden. Dit is in eerste instantie bestemd voor de werkers in de frontlinie.

Echter zal de vaccinatie pas plaatsvinden zodra de World Health Organization (WHO) daar toestemming voor geeft. Een panel van wetenschappelijke experts heeft gisteren wel positief advies gegeven voor het gebruik van AstraZeneca voor elke leeftijdsgroep. 

De regering van de Republiek Suriname is Barbados erkentelijk voor de geste van een hoeveelheid AstraZeneca vaccins.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Goede zaak. Gezien er mensen zijn die denken of lopen te verkondigen dat osodresie helpt tegen corona moet de regering maar afwachten of men zich wil vaccineren of niet. Jammer dat er al mensen zijn overleden aan deze virus in ons land en in het buitenland.


  gemodereerd
 2. Zullen slechts FRIENDS AND FAMILY in aanmerking komen om gevaccineerd te worden?
  Of alleen mensen die op de minister van Volksgezondheid lijken?

  Voor de verkiezingen was ik een trotse aanhanger van Chan Santhoki.


  Maak melding
 3. Volk van Suriname, hierbij even een hart onder de riem van mijn kant; ik ben vanmorgen als één van de eersten gevaccineerd. Mijn dokter was zeer verheugd om mij de nieuwe Russische versie van het COVID19-vaccin (Sjiepusnjetnie 1) toe te dienen. Tot nog toe gaat het meer dan prima, geen bijwerkingen en voor diegənen van jullie diə bang zijn dat het niet getest is, ik həв het geproвееяd, en kan met een gеняust hart zеббeи dat и я почему прямые награды…..
  будьте уверены, если вы выжить вам повезло.


  Maak melding
 4. Iedereen en ieder surinamers moet ingeënt worden, het zijn allemaal surinamers en kondre mang,
  Ene meneer stuart rahan, is racistisch bezig op de ware over hindoestaanse dit en hindoestaanse dat, maar hindoestaanse surinamers niet allemaal maar toch, hebben geld genoeg om te investeren, waarvan moet Suriname vooruit komen, met gebakken lucht zeker, stuart, mijn volk heeft zins de onafhankelijkheid regeert niks van gebakken, laat het aan degene die het wel kunnen, hou op over racisme, daarmee komt Suriname niet vooruit, bovendien sommige mensen zullen denken wat stuart schrijft is de waarheid, u bent eeracistisch bezig stop ermee aub


  Maak melding
 5. Geef de artsen eerst, de verpleegkundigen en dan bejaarden.
  Minister moet als eerste krijgen en we moeten zien hoe de spuit gevuld wordt


  gemodereerd
 6. Waarom geeft India Suriname niet meer vaccin. De president van India was enkele weken terug heek blij toen hij Zijne Excellentie Chandrikaperkash Santokhi in India verwachtte Suriname en India hebben de laatste tijd goede banden met elkaar.

  Hopelijk dat de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname Alvert Ramdin hier wat aan gaat doen. tenzij hij de eer aan zichzelf houdt en opstapt omdat hij een functie heeft aangenomen in een opgeruchte NV in Suriname.


  Maak melding
 7. india geeft vaccins aan andere landen ,ze hebben 1 miljard inwoners , hebben ze dan meer dan 2 miljard vaccins , lijkt ons sterk , dus daar in india zijn velen en zeker de armen die kunnen fluiten naar een vaccin , schande , , zou ons eens benieuwen wie die 500 personen zijn die hier in Suriname als eersten gevaccineerd worden ?????


  Maak melding
 8. Dus Barbados met 290.000 inwoners heeft 100.000 vaccins ontvangen en Suriname krijgt daar 1000 van? Er zit iemand te slapen in deze regering. In dit tempo zitten we nog 3 jaar in lockdown.


  Maak melding
 9. Hallo landgenoten,
  Weiger de vaccin van AstraZeneca te laten vaccineren. Het is van een zeer lage kwaliteit en onbetrouwbaar. Zelfs Zuid Afrika heeft het in zijn land geweigerd.
  Die van India voldoet aan de gebruikelijke normen.

  Even terugkomen op de reactie van ,,Wat,,.
  Door de covid besmetting zat Santokhi in quarantaine. Dus heeft hij India niet kunnen bezoeken. Trouwens India heeft niet de behoefte om zelf te gaan vragen of je wel of niet gebruik van hun vaccin wil maken. Suriname zal zelf met het verzoek moeten komen. Hun vaccin zijn zo goed dat je maar 1 keer hoeft te krijgen. De houdbaarheid is langer gewoon in de koelkast. En is ook beter dan die van PfiverBiontac. Per saldo is het zo goedkoop dat het amper €2 per stuk kost!👍


  gemodereerd
 10. Fa Waka 12 februari 2021 At 00:30
  Hallo landgenoten,
  Weiger de vaccin van AstraZeneca te laten vaccineren. Het is van een zeer lage kwaliteit en onbetrouwbaar. Zelfs Zuid Afrika heeft het in zijn land geweigerd.
  Die van India voldoet aan de gebruikelijke normen.
  ===================================

  Grapjas. Die uit India IS AstraZeneca. AstraZeneca laat een groot deel namelijk onder licentie in India maken. Is goedkoper.


  Maak melding
 11. Houden deze gasten her wereldnieuws niet bij?
  Na weken mensen te hebben geinjecteerd met dit vaccin in zuid Afrika,is dit land gestopt met dit vaccin, daar het waardeloos blijkt te zijn. Restant is vernietigd.
  Dus laten ze ophouden alsof ze iets nuttigs hebben gedaan. Zou zeggen santhoki en brunswijck gebruik die 1000 doses maar voor jullie familie en vooral de klein en achterklein kinderen.


  Maak melding
 12. dagga 12 februari 2021 At 02:08
  Houden deze gasten her wereldnieuws niet bij?
  ==========================

  Klopt niet. Ze zijn gestopt om te kijken wat de effectiviteit doet bij de nieuwe variant. Andere landen gaan gewoon door met vaccineren. Als een vaccin maar 60% effectief is wil dat nog niet zeggen dat 40% dood gaat. Het kan namelijk heel goed zijn dat 40% wel ziek kan worden maar dat je alleen mild ziek wordt en niet naar het ziekenhuis hoeft. Dat lijkt me ook al prima. Ik denk dat niemand er bezwaar tegen heeft om een week even grieperig te zijn als ze zeker weten dat het verder niet zal leiden tot een ernstige longontsteking met een ziekenhuisopname als gevolg.


  Maak melding
 13. hé robles , yu paarse rat yu vertel dat Barbados 100 000 vaccins heeft gekregen van india , en Suriname krijgt er 1000 van , maar paarse stront , wat maakt het uit volgens jou bouta lover
  eventjes een griepje door staan en dan gaan ze de pijp uit , jammer van het vaccins ,
  paarse kontenklapper jij zal al flauwvallen als je de spuit ziet die je gaat prikken ,

  😁😂🤣😂😃😁😂🤣😁😂🤣😁😁😁😁😁


  Maak melding
 14. Doe mij maar die oso dresie geef die channeka en zijn gezanten maar een prikje pfffft zelfs het WHO geeft aan dat die dingen gevaarlijk zijn het meest grappige van al is dat in ons land Poessa verklaard wie besmet is of beter wie als gevolg van het virus gestorven is hihihi ze krijgen geld voor corrupte zaak net als die bieuwe nv de zogenaamde staatsbedrijf…..


  gemodereerd
 15. PARTIJ VACCIN AANGEKOMEN ????? Partijtje ja Voor die Bende.
  Jullie hebben toch een covid pot. BAI DRESI GI DING SMA inplaats van minister vervoertoelage te verhogen of benzine prijs te verhogen of ministers met ( Surf gedrag…..😂😎…) de zogenaamde surfinnen te accomoderen. Joe las ing in plaats van jo set ing !


  Maak melding
 16. in duitsland al meer dan 100 gevaccineerde gestorven.
  hoe verklaar je dat?
  ondanks een vaccinatie blijf je nog steeds besmettelijk.

  vroeger met pest tyfus cholera en andere ziektes die veel erger waren.
  werden besmette mensen afgezonderd…. tegenwoordig gooien ze gewoon het hele land op slot, en slopen daardoor het hele land en economie zodat er niets overblijft.
  de besmette niet afzonderen houdt alleen het ziektebeeld in stand..
  iets wat overal ter wereld gebeurd.
  en waarom worden er geen andere medicijnen gebruikt waarvan heel veel experts zeggen dat het werkt? alle vaccins zijn niet eens goed getest op bijwerkingen e.d.
  dan heb ik liever een ouder middel waarvan de neven effecten wel bekend zijn.

  steek dat vaccin maar lekker waar de zon niet schijnt. ik hoef het niet


  Maak melding
 17. @@@Robles
  Je zit helemaal naast collega. Lees op Google door wie Astra Zeneca vaccin is ontwikkeld. Door de Oxford Universiteit in Oxford Engeland.
  Dit heeft ook plaatsgevonden in samenwerking van een Zwitsersbedrijf.
  Het is wel zo dat in opdracht van Oxford het spul wordt geproduceerd door een laboratorium in India. Maar de octrooi blijft beveiligd en het medicijn heeft niets te maken met de ontwikkeling door India.

  Die van India is de;
  Jansen & Jansen Pharmacy uit Leiden in Nederland. Voor 75% aan de ontwikkeling van de vaccin is bijgedragen door Indiase wetenschappers en 25% door Jansen. Het bedrijf is ook in zijn geheel van India maar draagt alleen de naam Jansen. Het gaat allerlei trucjes hierachter schuil.

  Momenteel zijn er 4 soorten van de covid 19 vaccin in vergevorderde testfase in India. De verwachting is dat in maart of april wordt bekend gemaakt en zal aangeboden worden voor verkoop. Pas dan komt er een wereldwijde oplossing om de Corona op een effecte manier te bestrijden.

  Het is toch Godslaster dat de wereld te kampen heeft met een GIGA probleem, de vaccin wordt uitgevonden maar de kennis niet wordt gedeeld met wereldwijde pharmacy bedrijven om de productie capaciteiten op te voeren, zodat in een rap tempo dit probleem breed kan worden aangepakt. Het is nu dit moment om de wereldleiders ervan doordrongen wordt, dat dit soort kennis direct verplicht wordt om wereldwijd elkaar te delen zonder beperkingen. Anders zie ik bij een nieuwe uitbraak van nieuwe ziekten de helft van de mensheid vergaan. En dit alleen maar om economische redenen.


  gemodereerd
 18. HI Dezus Christoez , je spreekt en schrijft rusisch na de vaccinatie met de rusische vaccin.
  Je moet de veranderingen in je lichaam goed in de gaten houden , voor het te laat is.


  gemodereerd
 19. ER WORDT FLINK GEHANDELD MET VACCINS.

  EET GEZOND, GEEN SUIKER, BEWEEG, DRINK S’MORGENS VÓÓR
  HET ONTBIJT 2 KANNEN GEKOOKT WATER.


  gemodereerd
 20. @WAT. Ben die gore grote bek van jou zo zat. Steeds als ik op WK kom.heb jij niets anders te lullen dan over “Paarse ratten” ed. Geef eens een keer goed commentaar..met inhoud. Idioot. Moest dit ff kwijt..en, wie qil vaccineren moet dat lekker doen..je zult de gevolgen binnen enkele jaren merken..sukkels


  gemodereerd
 21. Fa Waka 12 februari 2021 At 09:22
  @@@Robles

  ========

  Nee u zit er naast. AstraZeneca heeft een licentie gegeven aan 1 van de grootste vaccine leveranciers in India.
  “Serum Institute of India obtains emergency use authorisation in India for AstraZeneca’s COVID-19 vaccine”. Google hierop en lees het bijbehorende artikel.

  Hier ook een stukje van de tekst uit een artikel van het Parool d.d. 23 januari 2021 met de titel: Vaccinatiestrategie moet omgegooid na tegenslag Oxfordvaccin. U kunt dit artikel ook via Google vinden.

  “Ook de productie van het Oxfordvaccin door ’s werelds grootste vaccinproducent, het Serum Institute of India, leek goed geregeld. Verder is de kostprijs per dosis met 1,78 euro laag te noemen. Pfizer rekent 12 euro, Moderna zo’n 15 euro. Wat Nederland eveneens aansprak: het Oxfordvaccin kan in een gewone ijskast worden bewaard. De andere vaccins vergen koeling tot -70 graden Celsius (Pfizer) of -20 (Moderna).”

  Dus een substantieel deel van dit vaccin wordt in India geproduceerd. Wat niet zo vreemd is want India is sowieso een enorm medicijn producerend land. Dit is ook het vaccin wat op dit moment uitgedeeld is aan Barbados.

  Het Leiden vaccin wat valt onder Johnson & Johnson en zal waarschijnlijk voor een deel geproduceerd gaan worden door het Indiase bedrijf Biological E. Dat zou gaan om 600 miljoen doses. Die deal is nog niet rond en dit vaccin zit nog in de laatste klinische testfase. Meer hierover is te vinden als je Googled op de titel :”Biological E to produce 600 mn doses of Johnson & Johnson COVID-19 vaccine a year:”

  Verder zal het mij een rotzorg zijn welk vaccin naar Suriname komt. Zolang het door de klinische phases is gegaan en ondermeer de WHO maar ook de FDA en de EMA hebben er naar gekeken dan geloof ik het wel. Snelheid is geboden. Dat is alles. Net als in Nederland kan de gezondheidszorg hier de zorgdruk niet aan als opeens iedereen tegelijk opgenomen moet worden. Maar ook hier in Suriname worden mensen Covid-moe. Nog 2 jaar avondklok en total lockdowns van tijd tot tijd is niet vol te houden. De boel maar opengooien is ook geen oplossing. Dan puilen binnen no time de mortuaria uit. Of sterven mensen aan kanker omdat alle bedden bezet zijn door zwaar zieke Covid patienten.
  Ik hoop dat deze regering weliswaar de lijn van de WHO volgt maar ook zelfstandig besluiten durft te nemen en net als Guyana ook andere bronnen gaat aanboren. Want Guyana heeft op dit moment al veel meer vaccins die hun kant op komen dan Suriname. Blijkbaar zit daar iemand in de regering die wat vlotter z’n werk doet.

  P.S.

  Voor al die zogenaamde anti-vaxxers. Stel je minder aan. Inenten doen we al sinds 1800. Enorme sterftes worden door vaccinaties elk jaar voorkomen. Welk kind in NL krijgt niet z’n DKTP vaccins in z’n jeugd. Hoeveel mensen nemen geen gele koorts vaccin om vrij te kunnen reizen naar bijvoorbeeld Brazilie. Haal je geen tetanusprik als je door een straathond bent gebeten? Vaccinatie is 1 van de meest veilige vormen van preventie/medicatie die we hebben. Al die angst en die hoaxes worden gevoed door mensen op social media die door hun angstverhalen veel bezoekers krijgen en dus meer verdienen aan advertentie inkomsten. Hou je bij de officiële instanties. Of geloof je liever een 100 keer doorgestuurd whatsapp berichtje met een veel knip en plakwerk gemaakt spookverhaal dan mensen die al hun hele leven in de wetenschap werkzaam zijn?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES