Twee personen aangehouden in Suriname na dodelijke backtrack oversteek

18
Drie mensen mogelijk verdronken bij illegale oversteek tijdens lockdown

In Suriname zijn twee personen aangehouden voor verhoor, in verband met een bootreis vanuit Suriname naar Guyana via de backtrack route. Daarbij raakte drie personen vermist. De lichamen van twee personen zijn reeds geborgen, het lichaam van een ander is nog steeds vermist.

De drie passagiers verlieten Nickerie maandag omstreeks 19.00 uur in een vissersboot en zouden rond 20.00 uur op het Guyanese strand nummer 63 aankomen. De bootsman zou uit Suriname afkomstig zijn. Hij liet de passagiers uitstappen op een zandbank en heeft inmiddels aangegeven dat hij zich niet realiseerde dat het ver van de kust was.

De passagiers die toen in het water doorliepen namen nog telefonisch contact met familie en vertelden hen dat ze waren aangekomen, maar dat het gebied donker was en ze geen idee hadden waar ze waren. Vermoedelijk heeft het naderende hoog water hen in problemen gebracht.

Woensdag werden lichamen van Alvin Joseph en de seniore burger Baboni Harihar geborgen. Passagier Sharida Hussein wordt nog vermist (foto).


18 REACTIES

 1. Wat gebeurt er allemaal in het paradijs van Bouterse? Is het land vervloekt, heeft God het land Suriname verlaten? Wat gebeurt er allemaal. Zoveel doden. Mensen die op een tragische manier het leven verliezen. Mijn God wat gebeurt er in mijn land?
  Jongeren die kiezen om dit leven te verlaten door het innemen van gif, anderen door van het Bosje brug (genoemd naar een vervloekt mens) te springen, anderen door ophanging, anderen door de kogel ??? Mijn God wat heeft de mens allemaal gedaan om beschoren te worden met dit lot, het noodlot?
  IN HET PARADIJS VAN BOUTERSE EN DE NDP ZOU HET GOED TOEVEN MOETEN ZIJN. IN PLAATS DAT ZE DE HEMEL VOOR ONS HEBBEN GESCHAPEN, BLIJKT DAT ZE DE HEL OP DEZE AARDE VOOR ONS HEBBEN GEREALISEERD.


  Maak melding

 2. Ik veel gereisd, suriname is een mooie land, zoals ik al eerder schreef ndp moet met wortel en tak uitgeroeid worden, deze 3 personen waren illegaal bezig, geen goede nieuws, ze konden ook met gum air reizen, omdat het ingezetene waren van Guyana, Maar ze kozen voor de illegale weg, verantwoordelijkheid begint bij je zelf, rip gado de nanga oenoe, triest verhaal
  gemodereerd

 3. Sing sing,wat heeft Bouterse nou hiermee te maken?
  Ik ben geen Boutist,

  Er moet gewoon scherper gecontroleerd worden.
  Dat de grens kilometers lang is ,is geen excuus.
  Doe je werk.
  Het zelfde verhaal hoor je ook met de oostgrens
  We hebben zoveel militairen die op hun droge kont zitten.Zet ze in voor patrouille!


  Maak melding

 4. Deze bootsman hoort een flinke straf te krijgen. Door hem zijn deze 3 mensen nodeloos overleden. Hij hoort dat geld af te staan wat hij ontvangen heeft aan de nabestaanden en de begrafeniskosten te betalen. Hierna ook een fikse boete.
  gemodereerd

 5. Deze bootsman moet met zijn klote aan een boom worden opgehangen. Als bootsman ben je hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor je passagiers. De kans is groot dat hij met opzet de passagiers nog ver van het strand heeft afgezet om zelf te worden gesnapt.
  Dit kan echt niet door de beugel.
  gemodereerd

 6. Beste Dionies
  Bouterse heeft er alles mee te maken.ik zal het proberen uit te leggen.
  Stel je hebt een vader. Zijn vrouw en 3 kinderen.
  Optie één deze vader komt thuis gaat alcohol drinken en dansen met jonge meisjes en kijk niet om naar zijn gezin.
  Optie twee deze vader komt thuis gaat bij zijn vrouw en kinderen zitten en gezellig babbelen.geef adviezen.en luister aandachtig naar zijn gezin.en zorgt goed voor hun.

  Welke van deze 2 opties zal een positieve bijdrage hebben op de toekomst van deze mensen.
  Je mag het zeggen.
  En in welke optie zie je Bouterse als vader.

  Ba zuku ba fini ba tjari


  Maak melding

 7. @Sing sing: Je hebt goed naar de leugenachtige leiders geluisterd en gaat maar door met alles dat fout gaat en dat is een heleboel sinds de VHP aan de macht is, in de schoenen van Bouterse te schuiven. Het zijn jou eigen mensen die nu al bijna een jaar aan de macht zijn!! Natuurlijk krijg je hier van de rottende drollen bijval in de onzin die je uit, want die zijn al even dom of dommer dan jij.


  Maak melding

 8. sharida hussein was voor de begravenis van haar vader naar Suriname, die vrouw is al vermist weet niet waarom men onzin schrijft dat ze met gum air oonden reizen, als ze eerder had geweten dat haar vader zou sterven dan zou ze idd die vlucht geboekt hebben!!!
  gemodereerd

 9. Zwemvesten moet verplicht worden bij elke oversteek ook vanaf albina ander forse boete.
  Je leven verliezen omdat je geen zwemvest aan hebt is zonde.
  Die bootsman gaat echt niet met opzet mensen laten verdrinken 3 personen je zal dat maar op je geweten hebben toch.
  Hij zal ook kapot zijn van verdriet denk ik.
  Alle partijen gecondoleerd.


  Maak melding

 10. Ze waren volwassen en moesten beter weten. Waarom niet terug gekomen??
  Ze zijn toch uit de boot gestapt. Gelukkig hebben ze mt hun familie gesproken dus het is niet de bootsman die ze vermoord heeft
  Hij moet een boete krijgen omdat hij mensen smokkelde
  gemodereerd

 11. Met dit land komt het NOOIT meer goed. Lijkt alsof DOMHEID in alle gelederen aan de orde van de dag is. Verloedring bij de mensen en in hun instelling, op staat, in de natuur.
  Vandaag de dag is Suriname laughing stock en is er heen hoop meer bij de man van de straat. De komst van olievelden beloofd niets goed en terecht de benoeming van Kondre Bananenrepubliek Nomru Wan!!


  Maak melding

 12. Jammer dat er mensenlevens te betreurn zijn, maar ik begrijp het even niet….als ik mij niet vergis zijn onze grenzen gesloten? of niet?
  gemodereerd

 13. Dit zijn de naweeën van het beleid van de NDP. Heel veel met elkaar te maken. Armoede, de situatie waarin het land nu verkeert, de effecten van het destructief gevoerd beleid van de afgelopen 10 jaar maak je voorlopig niet goed, verarmd land en verarmd omgeving, waarden en normen naar de kloten, de mens die in deze omgeving kiezen voor de makkelijkste- en goedkoopste oplossing, niet wetend dat het verkeerd kan uitpakken. Ja, een hoop heeft met het verleden te maken. Het verleden dicteert nu het heden, het verleden bepaalt in heel veel mate de sociale relaties, het verleden produceert het criminele gedrag die we nu ervaren. Corruptie en wangedrag maakt nu de omgeving/de context waarin mensen nu moeten acteren. Een mens in een omgeving van armoede vertoont geen sociale- en geestelijke veerkracht meer. De sociale harmonie is met kracht uit deze samenleving geslagen. Dit is het resultaat van 10 jaar destructie en kleptocratie. De mens die vermangeld wordt op alle fronten in deze samenleving. Moreel, geestelijk, economisch, educatief. De mens die nu gaat voor de goedkoopste oplossing, het kiezen voor de weg van de minste weerstand (Bosje Brug, de kogel, gif). De context in sociaal, morele en economisch opzicht bepaald het welbevinden en het welzijn van de mens. 10 jaar paars heeft dat allemaal kapot geslagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.