Nederlands parlement wil dat koning Willem-Alexander naar Suriname gaat

81
Ook Nederlandse koning Willem-Alexander feliciteert president Santokhi
Beeld: © RVD - Martijn Beekman

Een meerderheid van de Nederlandse Tweede Kamer wil dat de Nederlandse koning Willem-Alexander dit jaar een staatsbezoek brengt aan Suriname. Dat zou rond 25 november, de Surinaamse onafhankelijkheidsdag moeten gebeuren.

De Tweede Kamer steunt hiermee een motie van Tunahan Kuzu van de politieke partij DENK. Volgens de motie zou een staatsbezoek van de koning goed zijn om de relatie tussen Nederland en Suriname een verdere impuls te geven. 

De diplomatieke banden tussen de twee landen worden sinds vorig jaar weer aangehaald na het vertrek van Desi Bouterse, die tien jaar president was.

Zo zal de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Paramaribo zijn geloofsbrieven woensdag 10 februari aanbieden aan de Surinaamse president Santokhi. Anderzijds zal de Surinaamse ambassadeur in Nederland zijn geloofsbrieven woensdag aan de koning bieden:


81 REACTIES

 1. Hij mag precies daar blijven. Stuur liever kennis en materiaal om dit mooi lang op te bouwen.
  Komen paraderen op ons belastingsgeld lievert geen moer op voor ons.
  gemodereerd

 2. Komt U maar niet want als bouta nog vrij rond loopt in november gaat dit sergeantje Paramaribo hermetisch afsluiten ( zijn woorden in ocer ).
  De regering moet U pas uitnodigen als die couppleger en massamoordenaar weggerot is , en die ndp boevenbende zijn verdelgd.


  Maak melding

 3. @hierboven :hij is geen blaka bakra of diaspora maar kan toerist wirden en het touriste in Su een opleving bezorgen. Wie zijn jullie om zo te reageren?
  Hij mag niet komen maar zijn giften en hulp zijn wel welkom jaja ik ken dit gedrag.


  Maak melding

 4. Nadat ze Surinamers beledigen moet hij hier komen?? Hij kan daar blijven. Laat hem op skyvakantie gaan.
  gemodereerd

 5. Het was maar een sugestie en jullie beginen al van alles uit tekraaien, beginen jullie de spaning in het landt weg telaten, worden jullie een stukje vriendelyker naar elkaar en mocht deze koning komen is het maar voor een dag of twee daarna zyn ze ons weer vergeten,
  het gaat namelyk niet om jullie maar om onze grondstoffen .
  wakker worden volk van Suriname, we staan er alleen voor en moeten het zelf doen,dan pas kun je zeggen ,WI FRI
  gemodereerd

 6. Van harte welkom het zal in ieder geval een positieve bij dragen leveren.Kunnen we bigi poku dansen met maxima.
  Net als met prinses Beatrix.
  Sranan grom é Kari u.


  Maak melding

 7. Dat is toch goed dat de koning van Nederland op bezoek komt in Suriname.
  Dan kan hij gelijk zien hoe kinderen over de straten van Paramaribo bedelen voor hun eten.
  En dat hij zulke kinderen kan stimuleren via een fonds, voor de rechten voor kinderen.


  Maak melding

 8. Alk kind heb indertijd zijn moeder en vader gehuldigd na hun eerste bezoek samen aan Suriname. Koning Willem is altijd welkom in Suriname en het is onze zaak om hem onze gastvrijheid aan te bieden. Hij moet wel beseffen dat hij een verontschuldiging namens de regering en koninklijk huis zal moeten aanbieden aan de hele bevolking van Suriname voor het 400 jaar oud koloniaal sociaal economies experiment Suriname en nare bijwerkingen zoals slavernij, re-inventie van slaverij met contract arbeiders, verdeel heers politiek en ervaren racisme in Nederland. Net als Bondskanselier Willie Brandt die op zijn knieen ging in Auswitsh en zijn excuses aanbood naast het standbeeld van zijn oma Wilhelmina.


  Maak melding

 9. Nog steeds vertikt Bouta het om de families van de 15 december moorden zijn excuses aan te bieden. Dagelijks wordt ons volk nog steeds uitgemoord door de vele geestig zieke zielen in ons land. Roven en moorden is een dagelijkse kost in.ons land. Niet steeds blijven wijzen met je vingers over de grens. Eerst de handen in eigen boezem steken. Heeft dit dit een laag IQ te maken. Willem Alexander is welkom in ons land. Hoeveel Surinamers wonen er in Nederland
  Zij hebben daar een veel beter leven dan in hun geboorte land. Zijn de in Nederland wonende Surinamers ziek, worden ze direct geholpen. De artsen slaan in Nederland niet de deuren dicht voor hun smoel.
  Professionele hulp wordt direct geboden. Wanneer houden sommigen op om steeds maar de blanken te verwijten?
  gemodereerd

 10. Waarom??
  Moeder Beatrix is 33 jaar koningin geweest, nooit een voet als koningin op Surinaamse bodem gezet.
  Als prinses wel !!!!
  Het koningshuis heeft decennialang Suriname genegeerd. Ook tijdens Venetiaan.

  Tell me, why now????
  Ze hebben al door dat Chan, geen moraalridder is. Regeren met een VP op de wanted list.
  Onderonsjes met Bouta op het paleis.
  Vriendjespolitiek!

  Maar ja, ik denk alles voor het zwarte goud.
  Amerika is op de loer, die dragen het goud samen met Canada weg. China die neemt zijn deel.
  Alleen Nederland ontbrak nog.

  Voordat Alex een voet op Surinaamse bodem zet wil ik een verklaring waarom het zolang geduurd heeft.
  Ze zijn zo vaak in de buurt geweest. De Antillen, Brazilië en Argentinië maar nee nooit Suriname. Het door Nederland gecreëerd land.
  God hebben ze gespeeld.
  En maar anderen de schuld geven.

  Suriname oen no seer a kondre voor eigen gewin. Laat het land profiteren van alles wat moeder aarde ons geschonken heeft.
  Wanneer gaat het ons lukken om zelf de regie in handen te nemen??
  gemodereerd

 11. Als koning Wim naar landen gaat heemf hij altijd een team van captains of indusrty mee naar die kanden. Nederland is een handelsland, de koopman en de dominee.

  Suriname is door Nederland gemaakt, ze kennen het gebied, de diverse etniciteiten, het dialect van het Nederlands dat daar gesproken wordt, hebben de onafhankelijkheid vanaf de ronde tafelconferentie in 1948 voorbereid en op 25 november 1975 door gedrukt, weten ook alles van de staatsgreep van 25 februari 1980. 8 december 1980, weten wat kolonel Hans Valk ( NAVO) samen met sergeant ddb heeft uitgehaald, kennen Ronny Brunswijk en het verzet, weten wat er aan natuurlijke rijkrommen in Aueinsme zijn, weten dat Suriname een zeer kleine economie is met een handje vol Surinamers, waarvan de overheid de grootste werkgever is , kennen de financieel, economische, sociale situatie van het land, weten dat er meer dan 300.000 Surinaamse Nederlanders i. Nederlsnd wonen, waarvan meer dan 2/3 in armoede leven.

  Kortom ze weten van de hoed en de rand van Suriname. kennen de geschiedenis, maar praten er liever niet over, omdat ze de VOC-mentaliteit hebben. Handel drijven, winst maken en het vingertje ophouden naar derden.

  Suriname/rs zullen daarom goed hiermee moeten omgaan, dat weten ze ook. Met Zijne Excellentie predident Chandrikaperkash Santokhi is er hoop, Mark Rutte kan Chan en de jans iz groot dat hij weer presudent van Nederland wordt na 17 maart 2021.

  Surinsmers in Nederland kunnen op 17 maart 2021 massaak stemmen op Belford van Denk, nr 17 op de lijst van Denk. Dit ook omdat dwze partij zijn nek uitsteekt voor het AOW gat van dd Surineds en Belford hiermee bezig is. Surineds, stem op 17 maart 2021 op lijst 17 op plaats 17, Belfort van Denk, waardoor hij de AOW van jullie door de Tweede Kamer tot een succes kan maken.

  Denk rationeel en zie dat vele Surineds in de Tweede Kamer VD Staten Generaal niets void de Surneds hebben kunnneb realiseren. Gewoon bankvullingen zijn geweest.


  Maak melding

 12. tralalaaaaa
  ontmoeting met brunswick sardine hersens.dief boef.ze doen er alles aan om zo lang mogelijk aan de macht te blijven .maar a schaakbord e bepaal trafasie.time will tell.


  Maak melding

 13. Nou hij komt niet om de vhp ,hij komt niet voor de abop,maar de koning komt voor de zwarte bevolking excuus aan te bieden voor het slavernij verleden dat
  de zwarte bevolking hier in suriname heeft meegemaakt.Ik zelf vind ook dat men het
  slavenschip dat voor de marowijne rivier is gezonken met daarin honderderden zwarten erin ,dat zij dat schip boven water halen dat is mjin aller grootste wens.Goeie dag


  Maak melding

 14. Ik heb heel lang op dit moment gewacht! Ik hoop dat de surinamers nu wel lering trekken om niet te laten herhalen wat bepaalde mensen vermoeden.ik zou zeggen wees welkom enatuurlijk daarmee basta! Geen afspraken over “wat staat daar tegenover” gewoon samenwerking met als prioriteit surinamers eerst de kans te bieden .


  Maak melding

 15. Zijne Koninklijke Hoogheid der Nederlanden is meer dan welkom. Suriname is niet van de nazaten van slaven die zoiets niet zien zitten vanwege het verleden. Laten ze eerst bij de echte zondebokken excuses gaan vragen en die waren als stamoudsten verantwoordelijk voor de slavenhandel. Komt u maar ! Koffie staat klaar.


  Maak melding

 16. @Obama, zal het aanbieden van excuses ertoe leiden dat het beter gaat met Suriname ? Wat is het toch met onze broeders en zussen dat ze zo naar excuses snakken. Niet Nederland maar wij zelf zijn de oorzaak van dat het land zo slecht ontwikkeld is en daar is de voormalige president schuldig aan. Niet Nederland.


  Maak melding

 17. Beste famiri, wat voor zin heeft het om de “Koning der Nederlanden ” om eventueel op bezoek te krijgen in Sur. Deze man voelt geen enkel binding met Sur. Sur is altijd een wingewest voor Nederland geweest. Hij gaat veel eerder naar Argentinië met zijn vrouw, daar heeft hij binding mee. Natuurlijk moeten we de relaties met Nederland aan halen, maar op gelijkwaardig niveau. Sur gedraag je niet als een bedelaar!!!!!!!!!!

  Gado de wi fesi man.
  gemodereerd

 18. Uit gelekte nieuws .Willem Alexander komt niet om zijn excuses aan de biedingen.
  Hij komt om de Redi musu’s te bedanken voor al het goede werk die ze hebben geleverd.
  Hij zal de Redi musu’s in het geheim ontmoeten.met als opa D als leider.

  Feti gi Sranan


  Maak melding

 19. Het Nederlandse parlement moet wel hele GROTE €€ of $$ in haar ogen hebben, dat ze het nodig achten hun koning als loopjongen af te vaardigen naar Suriname, hetzelfde land, waar ze in 1975 maar al te graag van verlost wilden zijn.
  gemodereerd

 20. @Hedwig
  Het gaat niet om de excuses
  maar de herstelbetalingen die betaald zouden moeten worden.
  Bepaalde mensen houden nu eenmaal van krijgen, stelen en roven.
  gemodereerd

 21. Goud, olie, aardgas, hout, diamanten, schoon water. Kleine bevolking.

  Zo makkelijk om over te nemen…
  gemodereerd

 22. LET OP HEEL HOLLAND MAG KOMEN. ZOLANG DE EURO,S MAAR BINNENSTROMEN.

  EENMAAL IN SURINAME MOGEN ZE GENIETEN VAN HET LEKKERE KLIMAAT ETEN DRINKEN ALSOOK DE NATUUR.

  WORDT EEN TOERISTISCHE PUSH OMDAT HET LAND VERLEGEN ZIT OM GELD. SURINAME HEEFT VALUTA NODIG ALSOOK SAMENWERKING MET BEDRIJVEN OM HOGER OP TE KOMEN.

  ZO GAAT HET NIET LUKKEN.


  Maak melding

 23. Beste wkn, goedemorgen,
  Misschien handig om in het vervolg geen koptekst te plaatsen boven een artikel. Sommigen rollen letterlijk uit hun bed, lezen de “kop” en plaatsen een reactie, pffff.

  Mijn commend; waarom wil DENK dat de koning een bezoekje brengt aan suri?
  Ik kan mij niet herinneren dat de koning ooit een bezoekje bracht aan Turkije.
  Verkiezingsstunt? Mislukt!

  De koning gaat vaak naar Brazilië voor business, een tussenstop zou kunnen, maar niet vanwege Denk.


  Maak melding

 24. Laat hem komen en geef hem een warm onthaal. In zijn kielzog zitten altijd zakenlui. Nu er een nieuwe wind waait, is het goed voor de Surinaamse economie om handelsakkoordjes te sluiten. Suriname heeft meer dan genoeg te bieden, b.v. producten die we normaal vinden aan te treffen in de Nederlandse supermarkt (advocado-bananen-sinaasappels-mango-ananas)
  Onze producten zijn veel lekkerder en een deal met de AH of Jumbo geeft arbeiders in Suriname bestaanszekerheid en een impuls om dergelijke plantages in Suriname nieuw leven in te blazen.
  gemodereerd

 25. Voor sommigen onder ons is begrijpend lezen een grote ”KUNST”. Dit geldt voor @Na mi en @ Faya chiga, W.Alexander mag niet komen maar mag Su wel helpen opbouwen. Wat hebben we dan in die 46 jaar dan gedaan ? wij zijn al 46 jaar onafhankelijk, en wat hebben we bereikt ?? Wij hebben alleen criminelen voort gebracht, en een heleboel rovers en moordenaars !
  Schande schande en niets anders man, het hele probleem in Su is, ”wij kunnen samen eten en feesten drinken” maar…. niet samen leven.( etnische problemen. ) Dat is het grootste probleem wat wij gezamelijk hebben.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 26. @ Ram Singh

  Alle uitspraken die de koning doet vallen onder de ministeriële verantwoordelijkheid van de regering.Daarom gaat de minister van buitenlandse zaken altijd mee.Elk woord wat hij tijdens een toespraak houdt is vooraf goedgekeurd door de regering.Dus excuses maken gebeurt op instigatie van de regering en niet namens het Koninklijk Huis.


  Maak melding

 27. @Ariet
  De koningin kon en mocht tijdens haar bewind geen staatsbezoek afleggen aan Suriname omdat Bouterse voor een politieke onstabiele situatie zorgde.Het was not done dat de toenmalige koningin en regeringsleden de handen zouden schudden van DB laat staan met hem aanzitten tijdens een staatsbanket.


  Maak melding

 28. Willem je hoeft niet te komen. Ten eerste zal dit bezoek niet een eigen ingeving zijn, maar eentje die je word opgedragen door een Turk uit het parlement. Ten tweede, na de onafhankelijkheid is er geen koninklijk bezoek meer ontvangen in Suriname. Jullie waren klaar met ons. Nog jij nog je moeder heeft ooit moeite gedaan om nog een keer om te kijken naar het land waar jullie honderden jaren, van geprofiteerd hebben, waar jullie de beest hebben uitgehangen. Waar de geschiedenis van Suriname, een zwarte bladzijde is in jullie bestaan. Rutte weigert excuses te maken en vanuit de monarchie is daar ook nooit een woord over vuil gemaakt.

  Dus no spang nanga Sranang, we komen er ook wel zonder jou. Na alle bittere pillen, te hebben geslikt. Ziet de toekomst er met een beetje geduld er rooskleuriger uit.


  Maak melding

 29. Waarom de SuriNeds op de Politieke Partij Denk moeten stemmen is om de volgende reden:
  1. Deze Turkse-Marokkaanse politieke partij komt op voor de belangen van haar mensen, die moslims zijn en zichzelf beschouwen dat ze anders zijn, allochtonen,
  2. Door op partij te stemmen kan Dennis Belfort, nr 17 op deze lijst op 17 maart binnen komen en met ondersteuning van andere kandidaten van deze partij een grote groep vormen om voor de Surinaamse allochtoonse belangen op te komen,
  3.- SuriNeds moeten kunnen hierdoor ophouden zich als een knuffel nep Nederlander te willen voordoen, maar dat de witte Nederlanders hen keihard discrimineren en belazeren,
  4.- SuriNeds moeten ophouden om de knuffel chimpy van witte Sjors te willen zijn, maar een keer voor hun eigen belangen op te komen, oa. het AOW-gat.

  Samen sterker met Denk, stem op 17 maart 2021, op lijst 17 Denk, nr 17 Dennis Belfort ( vechter voor dichten AOW-gat). Ook de Turken en Moslims hebben dit probleem en daarom kan je bij die groep zijn, waardoor ons belang, ook hun belang zijn.

  Als deze moslims in Nederland ergens komen om te demonstreren zijn ze bereid om voor hun zaak te sterven. Hier kunnen wij Surinamers een wijze les uit leren.


  Maak melding

 30. Pff, wat een aanfluiting! Spijtbetuigingen over het koloniaal verleden komen er toch nooit. En denken wij dat DENK zo “begaan” is met Suriname?? DENK TOCH NA!!


  Maak melding

 31. Echt niet!
  Die gladjanussen v denk krijgen never nooit onze stem.
  Zelf heb ik een mindset van “alles zelf regelen”. Eigen keuzes maken. Das nou echte vrijheid.
  De overheid creëert en wij grijpen de geboden kansen aan. Ik vind het prima dat de autochtoon alles regelt. 🏝🏖
  Wij stemmen VVD.

  Zouden meer suri’s moeten doen, niet wachten op de overheid maar jezelf opbouwen.


  Maak melding

 32. Wat is er tegen een staatsbezoek van de Koning van Nederland, alle vrienden van Suriname zijn welkom!!! Ik snap niet dat ervan alles bij wordt gehaald, laat maar komen zou ik zeggen, als wij maar niet met z’n allen gaan zwijmelen bij het aanschouwen van de boomlange witte man.


  Maak melding

 33. NATUURLIJK zal het GOED zijn dat de KONING van NEDERLAND een
  bezoek brengt aan SURINAME. WANT de SURINAAMSE OVERHEID is
  sinds de onafhankelijkheid in 1975 blijven vastzitten in besluiteloosheid
  en gebrek aan een voortuitziende kijk/visie.

  MISSCHIEN ZAL EEN VERNIEUWDE RELATIE MET NEDERLAND DAARIN
  VERBETERING BRENGEN.
  gemodereerd

 34. Su heeft nog heel veel te leren als het gaat om diplomatieke banden.
  Niet altijd in het verleden blijven leven.
  En Uit de slachtoffer rol komen.
  Je kan beter aan een mooi toekomst samen werken Waar beide partijen wat aan hebben.
  Dat levert veel meer op.
  Leren vergeven dat wil nog niet zeggen vergeten.
  Emoties even opzij zetten en door gaan.
  Samen als gelijke partners aan een mooie toekomst werken. Dat gaat beide landen helpen.
  Su en NL hebben elkaar veel te bieden en kunnen veel aan elkaar hebben.
  Maar dan moeten ze het verleden achter zich laten en zich richten op de toekomst


  Maak melding

 35. Sarasara hoofden:

  Denken dat SU. al rijk is met al haar gevonden olie etc. als troef in de hand?
  Denken jullie nou echt dat Nederland daarop zit te wachten.

  Wie heeft zich een weg gebaand naar onafhankelijkheid: Het volk
  Wie heeft 10 jaar geleden een president gekozen: het volk
  zo kunnen we even doorgaan.

  Omgekeerd kon het ook zo zijn dat wij het beter konden hebben, dan hoe wij nu pinaren
  dankzij bovengenoemde punten.

  Als Nederland een reikende hand biedt, waarom zou je deze niet aannemen? van excuses komen we echt niet vooruit, wij moeten het zelf doen.

  Wie in het verleden leeft, doen zichzelf tekort in de toekomst.


  Maak melding

 36. Esmerald. Iedere partij heeft zijn doelgroep. Voor de VVD is dat het bedrijfsleven, de hogere inkomens en de witte Nederlanders. Ze zijn je echt liever kwijt dan rijk. De verkiezingen komen eraan. Let maar op hoe ze het vuurtje gaan opstoken om de rechtse stemmen te winnen. Wees niet naïef en doe niet alsof mensen die op andere partijen stemmen hun hand ophouden. Dat is gewoon niet zo.
  gemodereerd

 37. Als wy onderling niet kunnen samenwerken,wat moet ik my dan voorstellen van buitenlands samenwerking, dus als volk vechten wy elkaar de tent uit en met blanken zyn we poes lief
  lykt my een minderwaardigheidts complex of trauma geval dat jullie hebben
  een wyze heefd ooit gezegd
  WEES GERUST EN HET KOMT TERECHT


  Maak melding

 38. Beste mensen… De afgelopen jaren sprak de Tweede Kamer meerdere malen over de onvolledige AOW-opbouw door ouderen van Surinaamse afkomst.. Let op wilt men wat bereiken dan moet men blijven praten.. Mijnheer Winston koud een prominente Surinamer is er niet meer.. … . Tijdens het algemeen overleg over pensioenonderwerpen op 19 februari 2020 verzocht Kamerlid Van der Linde (VVD) minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de belangrijkste feiten op een rij te zetten… Het kan zijn dat er opeens na de Nederlandse tweede-kamer verkiezingen in maart 2021 opeens wel wat gunstig uit de bus kan komen voor Surinaamse ouderen…. Mensen vooral uit Suriname moeten hun eensgezindheid naar voren laten komen… Ik denk dat de Nederlandse Christelijke partijen cda en christenen-unie een rol kunnen spelen… Ook de PvdA kan de Surinaamse ouderen een beter bestaan gunnen. D66 denk ik ook…. Kathleen Ferrier is een politicus van Surinaamse oorsprong…Zij kan de bespreking van dit onderwerp een gunstig karakter geven.. Koning Willem Alexander en koningin Maxima.., zijn van nature ruimte gevende mensen.. . Ik denk dat er een wil is… Voor nu mensen sterkte en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 39. Ja waarom ook niet?
  Kan hij meteen zelf meemaken in wat voor een ellende zijn nazaten Suriname door de historie heen hebben achtergelaten.
  Een fikse donatie doen aan Suriname zoals ze dat ook in het verleden aan Manhattan New York hebben gedaan (zie Nieuw Amsterdam Paviljoen ).
  En asjeblieft neem die redi musu van je meteen mee, zodat hij z’n straf in Nederland kan uitzitten.


  Maak melding

 40. De komst van koning Willem Alexander met zijn gezin en delegatie zou de handdruk en de brasa kunnen zijn van onze herboren vriendschap en verbroedering.
  Een vriendschap en verbroedering van de nieuwe generaties waarbij het leed en de daden van onze voorouders worden bijgelegd. Het zou een plechtigheid zijn waarbij wij als beide naties samen het glas heffen en samen proosten op elkaars welvaart en elkaars welzijn.

  Beste landgenoten,
  laten wij de regering Santo. / B. en de rechterlijke machten de krachten en de steun geven om het kwaad dat ons gescheiden heeft van onze overzeese broeders en zusters te verwijderen.
  Laten wij hun onvoorwaardelijk steunen om het criminele kartel dat ons land heeft vernietigd, ons land heeft geisoleerd, ons land te schande heeft gezet te veroordelen. Zodat zij onze wegen weer vrij kunnen maken.

  Beste landgenoten,
  Laten wij werken aan een Nieuw Suriname !

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 41. Het is zielig dat er nog mensen zijn die bang is voor bouterse!
  Heel jammer dat ze zich niet willen binden met mensen die vrienden willen zijn voor Suriname en Surinamers.
  Niet bang zijn, het is tijd om te ondernemen.


  Maak melding

 42. Weet je hoeveel geld er door de jaren heen in Suriname is gepompt.
  Wat is ermee gebeurd, waar is ontwikkeling en vooruitgang voor volk gebleven.

  Maar het volk is dom want ontwikkelen en vooruitgang heb je zelf in eigen hand.

  Alle regeringen die wij hebben gehad hebben het volk keer op keer belazerd.
  Onze eigen zwarte mensen met hun vrienden hebben het gestolen.

  Jammer, de meeste Surinamers gaan arm sterven of zijn reeds gestorven.


  Maak melding

 43. Waarom hoor ik niemand iets zeggen over genoegdoening voor het schrikbewind van DB,het traumatiseren van de nabestaanden van de 8 decembermoorden en anderen moorden,het leegroven van Su,het verkwanselen van de banktegoeden van de burgers etc etc.Wordt dit allemaal ooit vergoed? Die oude fossiel heeft geen ballen om zich tot het volk,de nabestaanden te wenden en zijn verontschuldigingen aan te bieden.Waarom slikt het Surinaamse volk dit allemaal? Vonden zij het fijn om onderdrukt te worden? Het blijft voor velen heel vreemd dat men zo iemand tot 2x toe kiest als president ondanks zijn met bloed besmeurde klauwen.Dit is hetzelfde als je met satan de tango danst.


  Maak melding

 44. Leek dat zijn ongeschoolde mensen die niet kwalijk kunt nemen, zij zien het voordeel van dit alles, maar blijven in hun verhaal van 30 jaar geleden, samen werking met andere landen brengen veel voordelen op, maar dat zien de negatieve meningen toch,
  Is gewoon dom zijn en dom reageren, dhr Willem Alexander is altijd welkom in Suriname, het relatie met Nederland moet genormaliseerd worden, suriname is niet van kleine bouta ok


  Maak melding

 45. 2/3 vd Surineds zijn ongeschoolden die leven vd bijstand.
  VVD een rechtse bolwerk kijkt niet naar deze armzalige mensen en moet niets can ze hebben. Deze armoedzaaiers moeten dan wel gek zijn om voor dd vvd te stemmen

  Idem voor D66 of PVDA oc CDA waar Tweede Kamer Kandidaten van Suruned afkomst nooif iets voor ze t.a.v. dit onderwerp. AOW- gat hebben betekent.

  In denk zit een Surinamer, Denniz Belfort die vd hoed en de rand hierover weet en over de armoede vd Surineds.

  In Denk is een moslimpartij, die 3-5 zetels kan halen en opkomt voor zijn achterbab. Ook zij hebben een gat in de AOW. Zij zijn ook Nederlander, maar geven eerlijk toe dat ze anders zijn. en willen geen knuffelbeertje zijn vd Hollander. zoals Surineds. vooral die van Afri-afkomst.

  Deze mensen komen op voor hun belang, zijn beter georganiseerd en kennen hun doelen en strijden ervoor. Surineds zijn niet georganiseerd, iedef met zijn eigen belanv bezig. per saldo is het resultaat vd groep. nihil

  Als Surined Tweedekamer leden in het nieuws kwamen, schaamdd jij je om Surineds te zijn. Ik zal jullie de namen besparen.

  Surineds zijn verdeeld en vele die bij de autochtone politieke partijen vd komende verkiezingen zijn, zullen gelet op wat hun voorgangers gepreseerd hebben niets voor de Surineds betekenen, gewoon bankvullers. in slaap vallen. voor aap vood de camera Surineds plaatsen, et cetera.

  Bij Denk, Dennis Belfort weet je dat het iemand is die de materis redelijk beheerst. goede adviseurs kan hebben en strijdvaardig is. Alz hij in een groep zif die ook het gat vd AOW wil dichten. zis hos groot het aantal Tweede Kamerleden is. dis hier als ern team achter staan.

  Ieder is vrii in zijn/haar keus om ts gaan stemmen op wie ze willen. maar een vestandiv menz kijkf ook naar zijn/haar belang, oa het AOW- gat.

  De oude Hollandse politieke partijen hebben nooif ietz hieraan gedaan en zullen het ook niet doen met de huidige Surineds kandidaten als die gekozen worden.

  Zie dan waar je t.a.v. Dennis Belfort moet zijn.


  Maak melding

 46. Sabakur na de onafhankelijkheid van Suriname is 6 miljard geschonken aan Suriname, al het geld is gestolen, 2 die voor de onafhankelijkheid waren die hebben Suriname in een ellende gestort en vertrokken richting het noorden, dus naar Nederland, Nederland heeft degelijk geld gegeven, no mik mie taking yere sabaku, mie na wang blaka mang, vandaag de dag als dit land aan Indiër en chinesi waren achter gelaten, was het een paradijs,


  Maak melding

 47. Wij hadden beter bij Nederland gebleven, dan hadden wij een wereld paspoort, en had je het goed, laxman wilde geen onafhankelijkheid, maar andere zagen gulden tekens, hebzucht heeft ons in dit situatie doen belanden, liebie soema ding moeilijk yere⅞


  Maak melding

 48. In Nederland, kan iedereen een mooie toekomst opbouwen.
  Genoeg legale wegen zijn er?
  Maar als men liever de hand willenophouden, dan komt men in de armoedecirkel terecht. En dan maar klagen bij de regering.
  De regering is voor u en u bent voor de regering.


  Maak melding

 49. @passant
  Quote
  2/3 vd Surineds zijn ongeschoolden die leven vd bijstand. unquote
  Dit klopt niet.

  Ik denk er niet aan om op denk te stemmen, niet mijn ding. Wat Belfor kan, kan ik ook.
  Iedereen moet voor zichzelf beslissen.


  Maak melding

 50. Laat deze Harlekijn blijven waar hij is.Geen toegevoegde waarden.In Nederland zitten al veel in de bijstand…zoniet dakloos.Kijk naar zijn kids een jaarlijkse bijdrage zonder een boertje te laten .
  Laat su innen waar ze recht op hebben en laat um daar waar ie hoort(ben ik van Duitse bloed en heb ik de Spaanse koning geéérd…Kom op met die uitvreters …hun domein enz enz .Weg met ze.!!!
  gemodereerd

 51. Sommigen begrypen niet wat voor landt nederland is ,daarvoor moeten wy terug naar de geschiedenis, er zyn vreselyke dingen geweest onderde nederlandse vlag en elders, waar Nederland toen geen afstandt heefd genomen( het uitmoorden van een hele wyk by jullie bekend als Soweto) pynlyk genoeg voor de toenmalige regering onderleiding van de HR
  Pengel die samen met het koningkryk der nederlanden een comumunique zouden uitbrengen waaruit ze Afstandt en hun afgrynsen kenbaar wilden maken aan de zuid africanen
  toen pengel terug was in Paramaribo bleek dat het koninkryk der nederlanden een ander mening was toe gedaan, daar ontstondt een scheuring die niet meer hersteld kon worden
  de HR Pengel heefd toen tydens een pers uurtje gezegd dat Suriname dan maar zelfstandig verder zou moeten en twee maanden viel de regering Pengel NPS EN VHP
  mensen wordt wakker de invloedt van nederland was toen zo groot,ze bepaalden alles wat in suriname gebeurde een paar maanden daarna overleed Hr pengel nadat hy de verkiezing verloor en de VHP met de PNP was gaan samen werken ,
  de VHP heefd dus altydt in het machts centrum van ons landt gezeten dus moet men nu niet de onschuldige spelen, kyk maar wie de mensen zyn die zich verrykt hebben
  een creool steel klein een hindoe steelt groot


  Maak melding

 52. @RBrown

  Heb jij niks beters te doen dan Nederland constant de maat te nemen. Je blijft maar terugkijken naar het verleden.Haal je daar je bevrediging uit?


  Maak melding

 53. Rbrown 11 februari 2021 At 03:34
  “een creool steel klein een hindoe steelt groot”
  ==============================================

  Nog nooit in de geschiedenis van Suriname heeft een “hindoe” Suriname in zoveel ellende achtergelaten zoals die “creool” het in de afgelopen 40 jaar heeft gedaan. Dus kan je liever die “hindoe” aanbidden die “groot steelt”, want dan weet je zeker dat er ook een klein beetje voor je overblijft.
  En kom ons niet vertellen dat je afgod geen creool is, want dat spelletje van pikin ingi boy is allang achterhaald.


  Maak melding

 54. Alle Nederlanders die enige tijd buiten Nederland/Europa/EU gewoond hebben hebben een gat in hun AOW.

  Het probleem voor een groep Surinamers, Antillianen, is dat Suriname deel was van het Koninkrijk Der Nederlander en dat is nu net het probleem. Nederland heeft de wet op een bepaalde moment aangescherpt en gezegd, dat alleen voor Nederlanders in de EU er geen sprake is van AOW-gat vanaf hun geboorte altijd in Nederland woonachtig zijn. Suriname en Antillen vielen hierdoor buiten deze wet en kregen hierdoor een gat in hun AOW van 2 % elk jaar erbuiten..

  Voor de Witte Nederlanders die buiten Nederland elders gingen wonen en werken, konden/kunnen rekenen op goede banen en hiermee kapitaal verdienen en hebben als ze terug kwamen/komen naar Nederland. Die Surinamers en Antillianen die naar Nederland kwamen waren velen arme en ongeschoolde stumpes, die als ze in Nederland aankwamen als ze geluk hadden een baantje konden krijgen. Velen redden het toen niet tot de dag heden. Hun kids 2 tot de 3de generatie zijn nog steeds stakkerds, grote groepen alleenstaande moeders bij de Afri-Surinamers die in de bijstand zitten en schulden tot over hun oren hebben.

  Gelukkig zijn er tussen die Surinamers die in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, naar Nederland kwamen ook enkele groepen die het goed delen, oa onderwijzers/leraren, studenten, verpleegsters, de betere gesitueerde Surinamers. Maar ook voor hen gold/geldt dat ze een gat in hun AOW-hebben, door de wijziging van de wet in de jaren 90 vd vorige eeuw dacht ik.

  Grote groepen Suriname kwamen hier door de onafhankelijkheid op 25 november 1975 toen Suriname onafhankelijk werd. In deze groep had je veel laagopgeleiden en ongeschoolde Surinamers en vele die na hen kwamen waren dat ook oa na de staatsgreep van 25 februari 1980. Ze waren in Suriname laag geletterden, die in Suriname grote armoede leefden.

  Niemand moet mij komen vertellen dat grote groepen Surinamers niet laag geletterden zijn.


  Maak melding

 55. haha, die brown toch, continu een grote smoel over het verleden laten rusten, de criminele ndp en haar sekteleden niet vervolgen, laat het verleden rusten.
  lees ik zijn reacties dan lult deze zwakzinnige alleen maar over het verleden.
  Jongen in plaats van hier je ka te komen lullen ga je huiswerk leren, ga je huiswerk maken en zodra je een hele zin zonder fouten kan schrijven mag je je smoelwerk hier weer komen vertonen. Tot die tijd opsodemieteren,
  Je kraamt alleen ka uit
  gemodereerd

 56. haha, die brown toch, continu een grote smoel over het verleden laten rusten, de criminele ndp en haar sekteleden niet vervolgen, laat het verleden rusten.
  lees ik zijn reacties dan lult deze zwakzinnige alleen maar over het verleden.
  Jongen in plaats van hier je ka te komen lullen ga je huiswerk leren, ga je huiswerk maken en zodra je een hele zin zonder fouten kan schrijven mag je je smoelwerk hier weer komen vertonen. Tot die tijd opsodemieteren,
  Je kraamt alleen ka uit


  Maak melding

 57. Wilhelmus van Nassau , ben ik van Duitse bloed, den vaderland getrouwe, blijf ik tot in den doet.
  Nederland leeft, denkt en handelt alleen volgens haar eigen uitgestippelde normen en waarden, en zullen daar nooit van afwijken.
  Holland eerst, daarna Europa, daarna het blanke geslacht, daarna hun witte Jezus, daarna hun koninklijke monarchie, daarna hun bedrijfsleven, eerst de koninklijke bedrijven, daarna de Nederlandse economie, etc etc
  Wanneer komt Suriname en de Surinamers aan de beurt?


  Maak melding

 58. ” …
  een creool steel klein een hindoe steelt groot
  … ”

  Ik schaam me om dit te zeggen maar de creolen Bouterse en Hoefdraad hebben meer van ons gestolen dan de kolonist.
  De kolonist was een vreemde maar Bouterse, Hoefdraad, Wijdenbosch e.a. zijn Surinamers als jij en ik.

  Zij zijn een schande voor Suriname en de Surinamers.

  Laten wij onze trots en reputatie herstellen. Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 59. @Passant
  Laaggeletterd betekent dat je moeite hebt met lezen en schrijven of helemaal niet kan lezen en schrijven.Dit zou betekenen dat veel Surinamers in Su niet naar school zijn gegaan of maar een paar jaar lager onderwijs hebben genoten.Volgens mij slaat jouw bewering nergens op.!!!


  Maak melding

 60. Kijk maar als je grootmoeder, je grootopa een Nederlands boek, Nederlandse kranten leest.
  Kijk maar als Surinamers Nederlandse of Surinaamse boeken lezen.

  Hoe zou dat toch komen?


  Maak melding

 61. @Passant.
  Ja ze lezen allemaal boeken.Nederlandse en ook in andere talen.Mijn grootvader was zelf redacteur van een Engelstalige krant in Suriname.Ik heb reizen in het binnenland gemaakt en heb een paar lagere scholen bezocht en ze hadden allemaal een goed gevulde kleine bibliotheek met Nederlandstalige boeken verkregen uit donaties uit Nederland.Waar haal jij toch al die bagger vandaan?


  Maak melding

 62. Sorry passant, je reageert vanuit je eigen perspectief, dat kan, maar het is handig om het ook vanuit een andere hoek te bekijken.
  Bij de 2 grootste verhuizingen was er sprake v/e braindrain(mensen met kennis) en middenstand/rijk. Procentueel werken surineds het meest van alle buitenlanders.

  Ik lees vaak verhalen over hoe zwaar mensen het hebben gehad, dat geld echt niet voor een ieder.
  Ik kom uit een modaal gezin, 2 werkenden, ‘gehaald en gebracht’ naar school, en heb een fantastische jeugd gehad die niemand mij afpakt.
  Mijn ouders lazen verhaaltjes voor en de opa die nog leefde ook. Daarom ben ik ook een leesfreak.
  Mijn punt is, veel suri’s hadden het verdomd goed en diaspora nu ook. Alleen zijn ze op de achtergrond, eigenlijk wereldwijd te vinden. Tuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, hoeveel %?


  Maak melding

 63. @janmohal, zie ik nu pas.

  Quote;
  Iedere partij heeft zijn doelgroep. Voor de VVD is dat het bedrijfsleven, de hogere inkomens en de witte Nederlanders. Ze zijn je echt liever kwijt dan rijk. Unquote

  En dit is het exact het probleem van een bepaalde generatie. Denken in hokjes, ik ben marron dus ik stem Abop. Ik ben rijk stem dus VVD. De generatie van nu heeft een totaal andere mindset.

  Quote;
  Wees niet naïef en doe niet alsof mensen die op andere partijen stemmen hun hand ophouden. Unquote
  Kun je aangeven waar ik dit getypt hebt? Want dit klopt niet. Is je eigen interpretatie.

  Mag ik lekker zelf bepalen op wie ik stem, pfffff.


  Maak melding

 64. Er is een klein gedeelte Surinamers die het goed doen in Nederland. De meeste in de grote steden zijn armoedzaaiers, die over zaken praten of mee bezig zijn die hen niet hoger op de sociaal economische ladder brengen. Bewijzen meer dan genoeg van.

  In Suriname waren er groepen die nooit een boek gelezen hadden, maar toen ze met hun kids naar Nederland kwamen deze vanaf de lagere school, voortgezet onderwijs rechtstreeks naar HBO en Universiteit gingen. Anderen bleven maar kletsen over discriminatie en achterstanden, bingo-avonden enz. Deze mensen lezen geen boeken. Vinden het erg als hun kids adviezen krijgen om naar VMBO-adviezen krijgen. Gelukkig zijn er in deze groep wel personen bij, waar de kids wel naar HAVO, VWO kunnen gaan.

  Ouders zullen meer tijd aan hun kinderen moeten besteden en moeten beseffen dat door middel van goede schoolopleidingen ze zich kunnen verheffen en betere posities op de arbeidsmarkt kunnen krijgen. Ze hoeven niet voor een baas te werken, maar hun eigen baas zijn, hun eigen ondernemingen hebben.


  Maak melding

 65. Surinamers moeten maar voor gaan zorgen dat hun eigen familienaam van hun ondernemingen op gevels van gebouwen in de grote steden staan.

  Ook in Paramaribo zie je dat de familienamen van de Afri-Surinamers zeer beperkt aanwezig is. Men moet ophouden dat men denkt slim te zijn en snel geld wil verdienen.

  Men moet veel boeken gaan lezen en daarna gaan ondernemen. Mogelijkheden meer dan genoeg in Nederland.

  Laaggeletterden gaan het niet redden.


  Maak melding

 66. @Passant
  Je moest vroeger vanaf je vijftiende tot je 65 onafgebroken in Nederland gewoond hebben .De AOW opbouw wordt over 50 jr berekend.Nu is de AOW leeftijd omgoog gegaan dus nu is het 16 jr en een paar maanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.