VIDEO: Minister neemt eerste nieuwe biometrische e-rijbewijs in ontvangst

8
VIDEO: Minister neemt eerste nieuwe biometrische e-rijbewijs in ontvangst
Foto: Minister Kenneth Amoksi toont trots zijn e-rijbewijs. Hij mocht op dinsdag 9 februari 2021 als eerste dit biometrische document in ontvangst nemen.

In Suriname is deze week eindelijk het eerste nieuwe e-rijbewijs afgegeven. Op dinsdag 9 februari 2021 mocht minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie als eerste zijn biometrisch rijbewijs in ontvangst nemen (foto). Per dag zullen ruim honderd van deze nieuwe rijbewijzen worden gedrukt. Met hetzelfde systeem zal straks ook het e-paspoort geproduceerd worden.

Het Surinaamse e-rijbewijssysteem is onderdeel van het vorig jaar maart ingevoerde Document Security System, waaruit ook het e-id-project is voortgevloeid. Minister Amoksi merkte net als hoofdinspecteur Marcel Blackson van de afdeling rijbewijzen van het Korps Politie Suriname (KPS) op dat het project heel wat oponthoud heeft gehad. 

Een groot deel is te wijten aan stagnatie van de wetgeving. “Het heeft extra geduurd om het door de Raad van Ministers te krijgen, omdat er gekeken werd naar andere modellen”, liet de bewindsman onder meer weten. Dat het nu zover is, stemt hem goed, vooral omdat er per dag ruim honderd rijbewijzen worden gedrukt. (tekst gaat verder onder video)

Minister Amoksi rekent erop dat de achterstand wordt weggewerkt, ook in de districten waar het e-rijbewijs voorlopig ook zal worden verstrekt. Naast Paramaribo zijn dat Moengo en Nickerie. De bewindsman kijkt ook uit naar de mogelijkheden die het rijbewijs biedt, de toepassingen en de link met andere instanties zoals verzekeringsmaatschappijen.

Hij spreekt verder de hoopt uit dat met het systeem ook de criminaliteitsbeheersing gediend wordt. Met het systeem is het onmogelijk te vervalsen of personen aan een rijbewijs te helpen. In het systeem kan namelijk ook worden nagegaan wie de verantwoordelijke hiervoor is.

Hoofdinspecteur Blackson feliciteerde de groep geslaagden die vanaf maart wachtende zijn met het feit dat zij binnen niet al te lange tijd tot de eerste personen zullen behoren die in het bezit zullen zijn van zo’n document. Hij deed een beroep op hen om de mediaberichten te volgen voor de dagen waarop zij op de verschillende nog bekend te maken locaties terecht kunnen voor het afhalen van hun e-rijbewijs.


8 REACTIES

 1. Alleen dat kan de minister doen. Maar het land leiden heeft hij laks aan. Liever stapt hij op.
  gemodereerd

 2. Om op een pingo te rijden, heb je toch geen rijbewijs nodig ???? En waarom A. Moksi alesie de eerste exemplaar ??? Omdat hij Mini – ster van Jus/ Pol is ???? ”Fuck off man”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Waarom deze moksimetie als eerste.Hij wil heel populair overkomen.Deze mini-ster is niet geschikt en moet vervangen worden.De misdaad onder de marrons wordt niet minder en deze minister wil niet hard optreden tegen zijn eigen volk.
  gemodereerd

 4. Justitie !!! Zorg er maar eerst voor dat die ( zogenaamd .whaa..VERNIETIGDE COMPUTERS vd Ex- VP ) geanalyseerd en tot The Root- kernal wordt uitgelezen of ga naar de servers die gebruikt werden )..Alle berichten van waar het gestolen geld naartoe is gegaan is daat te vinden . Vandaar dat die ict jongens vastblijven. Goed zo.. Maureen Nibte…laten de WARE DADERS opdraaien voor hun daden.. Deleten…is voor de vorm.
  Je Ziet het niet meer, Maar Het Is niet Weg..


  Maak melding

 5. Alibi klopt , die twee ICT-ers ???? wel vrij laten en dat ze hun proces buiten de jail kunnen volgen , maar ze hebben wel spullen vernield , ook al is het in opdracht van een hogere , dus straf krijgen ze wel , , maar die aardappelen-uien kop adhin durven ze niet nogmaals op te pakken en op te sluiten want die klojo is een gewezen gezachtdrager ,en dan weet je het al.
  We hebben die ex vp adhin al een tijdje niet gezien in het DNA is hij net als boefdraad spoorloos.


  Maak melding

 6. Is dit echt iets waarvoor de minister en de korpschef op een foto moeten verschijnen?

  Zien jullie allemaal wel eens dat de blanke mannen uit eerste wereldlanden foto’s nemen om te poseren met de nieuwe kaarten, en zich gedragen alsof ze het wiel hebben uitgevonden wanneer iets eenvoudigs als rijbewijzen een upgrade krijgen?

  Stop deh zo wiesje man. Laat het gewoon gedaan zijn. Doe het gewoon en gedraag je niet meer als een tienerland vol peuters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.