Ambassadeurs Khargi en Van der Zwan bieden vandaag geloofsbrieven aan

8
Ambassadeurs Khargi en Van der Zwan bieden vandaag geloofsbrieven aan
Foto (c) Kabinet van de President | Rajendre Khargi en Henk van der Zwan.

Op het presidentieel paleis in Suriname zal de nieuwe ambassadeur van Nederland in Suriname, de heer Henk van der Zwan, vandaag woensdag 10 februari zijn geloofsbrieven aanbieden aan de Surinaamse president Santokhi. Om 10.00u in de ochtend is er een korte ceremonie in het paleis.

Op dezelfde dag zal ook in Nederland de Surinaamse ambadssadeur in Nederland, de heer Rajendre Khargi, zijn geloofsbrieven aanbieden aan koning Willem-Alexander. Dit vindt plaats te Paleis Noordeinde.

Het is voor het eerst in jaren dat een Nederlandse ambassadeur welkom is in Suriname. In 2017 werd de toestemming voor de komst van de nieuwe ambassadeur Anne van Leeuwen ingetrokken. Dat gebeurde onder de toenmalige president Desi Bouterse.

Diezelfde Bouterse heeft in de periode 2010 – 2020 geen ambassadeurs van Suriname in Nederland benoemd. Suriname is sindsdien vertegenwoordigd door zaakgelastigden en dat waren:

Amina Pardi 2010-2011
David Abiamofo 2011
Chantal Doekhi 2011 – 2014
Lucretia Redan 2014 – 2017
Ebu Jones 2017 – 2019
Oquemele Denz 2019 – 2020


8 REACTIES

 1. Heer van der Zwan ook u wens ik heel veel succes toe. Het zou fijn zijn als de Koning naar Suriname gaat. we hebben nou eenmaal een relatie met elkaar en het was altijd heel fijn om leden van het koningshuis in Suriname te ontvangen. Ik weet dat we met alle scholen op het gouvernementsplein voor hun mochten zingen en een bloemenhulde brachten. Prachtig was dat.Toen Suriname nog een kolonie was, hadden de mensen het zo slecht nog niet in Suriname.


  Maak melding

 2. Suriname en Surinaamse bevolking kan het goed hebben, mits er een eerlijke regering aan de macht komt, allemaal die president zijn geworden,zijn allemaal die hebben gestolen uit de staatkas, zijn allemaal Afrikaanse mannen, alleen presidensantokhi kan ons verlossen uit dit financiële crisis, trouwens ik haat racisme, samen moeten wij het doen, no loekoe soema edraai a kondre, kow loekoe sang santokhi e doe dji oenoe


  Maak melding

 3. Heren Khargi en van der Zwan,
  gefeliciteerd met uw benoeming en nieuwe uitdagingen.

  Suriname en Nederland zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Wij hebben meer met elkaar gemeen dan met welk ander natie dan ook. Laten wij als broeders optrekken.

  Proost op een never ending succesvolle en vruchtbare samenwerking.

  No aksi sa yu kondre kan du gi yu,
  maar aksi yu srefi sa yu kan du gi yu kondre.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 4. Die dame van de NDP hadt gelyk toen ze jullie apen noemde, teleurgesteld ben ik dat geen Surinamer het landt goedt kan besturen, en het voortaan aan de NL overlaat .
  Ik noem jullie Kraboe,s . ik ben geen ndp maar wel een Surinamer met denkvermogen,dus komen jullie niet met die beschuldiging want dat is tegenwoordig jullie baricade waar jullei achter verschuilen, jullie hebben allemaal aan meegewerkt het land naar de verdoemenis tehelpen.


  Maak melding

 5. Koning naar Suriname? Zingen op schoolpleinen? De reten kussen is voorbij. Zoals ze Su in 1975 hebben achtergelaten, geen plan van aanpak, om elke burger aan gedegen opleiding, scholing en werk te helpen, geen sociale voorzieningen zoals ze dat ik NL wel geregeld hebben. Na alles wat er de laatste 40 jr is uitgekomen van beide zijden, slechte duivels ad top van Suriname (al 45 jaar lang!!), zakkenvullers, die alle gelden die id economie gepompt moeten worden al 45 jaren lang in eigen zak steken, en toch helpt NL met initiatieven. NL kiest wel welke vd dieven ze het wel gunnen en welke niets. Gebruik je nutteloze hersenen en denk goed na, hoe dit kan? En toch je tong id reet van rood wit blauw willen stoppen om te likken. Law noh??

  Afrikaanse mannen die uit staatskast stelen? Wtf heeft ze daar gezet om te stelen, vieze vuile teringlijer? Wie heeft ze dat gedrag aangeleerd? En dan typen ik haat racisme? Ka Ol o hypocriete sebrefata. Ik kan jou niet, niet haten. Dat laat jij niet toe.
  gemodereerd

 6. D Shell zal heel gauw haar achterwerk komen schudden, misschien dat ze de raffinaderij op Curaçao weer opstarten, dat zou inderdaad ten goede komen van de economie op Curaçao.
  Jammer genoeg ligt die troep die ze hadden achtergelaten er nog steeds, en wie weet wat voor troep ze hier zullen achterlaten, als de olie op is, brr, ik krijg er rillingen van.


  Maak melding

 7. Deze nieuwe Surinaamse Ambassadeur Rajendre Khargi in Den Haag – Nederland moet goed op zijn tijd letten en niet uren lange gesprekken met verslaggever van radiostations gaan voeren.

  Tijd is kostbaar, er moet gewerkt worden.

  Hij kan beter persconferenties geven over zaken en aan de hand vd stand van zaken kunnen verslaggevers naar Den – Haag komen en vragen stellen waarover hij ze kan informeren.

  Ambassadeur Rajendre Khargi stopt u onmiddelijk met uren lang aan radioverslaggevers via mobiel interviews te geven. U tijd is kort en gaat u de werkzaamheden verrichten die nodig zijn voor Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.