Van beroving verdachte ex-politieman al eerder veroordeeld

19
Voor beroving aangehouden ex-politieman al eerder veroordeeld

Dit is ex-politieman Murwin V., die afgelopen week door het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) werd aangehouden, vanwege betrokkenheid bij een beroving eind vorige maand. De verdachte V. was al eerder aangehouden en veroordeeld voor diefstal middels geweld.

Op 29 januari jl. schoten twee gewapende rovers op een auto aan de Leo Eleazerstraat en wisten daarbij de halsketting van een 21-jarige vrouw buit te maken. De criminelen stapten nadien in een gereedstaand voertuig, waarin zij zijn weggereden. 

Het RBTP wist de ex-agent aan te houden aan de Kennedyweg, in hetzelfde voertuig dat was ingezet bij de beroving aan de Leo Eleazerstraat.

Murwin V. werd in 2013 toen hij nog politieman was samen met een ander ervan verdacht diefstal middels geweld gepleegd te hebben, op 17 april van dat jaar. Bij deze diefstal werd er ook gebruikgemaakt van een vuistvuurwapen.


19 REACTIES

 1. Allemaal dneppers. Stelen en roven gaat makkelijker dan hard werken en je boterham verdienen.

  Geef ze de nekschot, dan ben je het probleem vanaf. En anders gaan ze het toch nooit afleren.
  gemodereerd

 2. ALWEER EEN KRUIMELDIEF.

  WE WILLEN GROTE DIEVEN OP HET NIEUWS DIE DE DEVALUATIE VAN 2013-2021 MET 433% HEBBEN OPGEHOOGD DOOR DIEFSTAL VAN ALLE GELD GOUD.

  GROTE DIEVEN WILLEN WE ACHTER DE TRALIES ZIEN.

  CHAN KENT ZE ALLEMAAL.


  Maak melding

 3. Was deze MPP voordat hij agent werd, dan niet gescreend ( hele fam:) of werd hij binnen gehaald als vriend ???? Hij was maar en agent, voor het zelfde geld beklede hij een belangrijke functie, waar geheimhouding strikt noodzakkelijk (is) was ! Dood schieten als voorbeeld, ter voorkoming van toekomstige kandidaten !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Ik lees deze zin: “De verdachte V. was al eerder aangehouden en veroordeeld voor diefstal middels geweld.” Hoe kan het dat deze man bij de politie zat en ook daar gewoon als politieman kon blijven opereren, ondanks de eerdere veroordeling. Hoewel, zo vreemd moet ik het niet vinden. Immers, een verdachte van meervoudige moord is 10 jaar president van dit land geweest. De norm is gezet. Iedere crimineel kan in Suriname een verantwoordelijke functie vervullen. De huidige VP voldoet ook aan die norm. Aai baja …


  Maak melding

 5. Om het “gezicht” van de politie te redden moeten ze hem een kopje kleiner maken.
  De naam agent zal blijvend klinken in de oren van de burgers waardoor de politie een slechte naam zal blijven dragen ondanks dat een groot deel eerlijk en betrouwbaar en integer is.
  Sjat a mang futu zo snel mogelijk


  Maak melding

 6. GlennD
  9 februari 2021 At 15:56
  Beste Asagi…en waar staat dat hij nog politieman is? Het artikel begin toch met ” de ex-politieman?

  Had ik wat anders van jou verwacht ? Criminelen kunnen bij jou een warm nest vinden.


  Maak melding

 7. @GlennD
  Het is juist goed dat duidelijk wordt gemaakt dat de boef tersprake ex-politieman is geweest.De politie moet ook weten wie er allemaal in dienst worden genomen.Background check van de geselecteerden om het poliekorps te dienen,mag niet verwaarloosd worden.Je verwacht van de politie je te beschermen en niet om je te roven!


  Maak melding

 8. @S,Asagi
  Tja ,het is jammer dat we brunsie als vp hebben maar het kon niet anders.Om bouta weg te krijgen is deze stap nodig geweest.Nu hopen dat brunsie nooit de gelegenheid wordt geboden beslissingen te maken want dat zal een ramp betekenen.
  En ,dan, anderen gaan Santokhi kwalijk nemen dat hij voor deze samenwerking gekozen heeft maar het kon niet anders.Brunsie heeft voorwaarden gemaakt die pijnlijk zijn geweest maar een andere keus was er niet.
  Trouwens Santokhi is niet de politie en ook niet de rechter.Als anderen het maar begrijpen konden…politiek trouwens is heel moeilijk..niet altijd gaat het zoals we wensen of gewenst hadden.
  Maar goed,nu hopen dat brunsie niet a la dol gaat.Het heeft moeite en tijd gekost bouta weg te krijgen dus niemand moet deze kans voor ons verpesten.God helpe ons.


  Maak melding

 9. Deze ex-politie gast had nooit aangenomen mogen worden. Fijn dat hij ontslagen is. Wil je agent worden moeten voor aanname deze sollicitanten goed gescreend worden. Begin vanaf hun jeugd en schoolopleiding. Achtergrond van hun ouders nagaan.
  Deze mensen moeten ook betrouwbaar zijn als wapens dragers. Deze dief met zijn kroeskop is een grote smet geweest voor de KPS. Hard straffen. Sluit hem voor 20 jaar op.
  gemodereerd

 10. Dus sinds zijn eerste beroving en in de functie van politieman is hij nog bevorderd tot politieagent?
  Dus echt een voorbeeld van pot poespoesie foe loekoe merki.


  Maak melding

 11. Het is al erg genoeg dat deze man mensen heefd beroofd en nog gaat men appels met peren vergelyken.Het is alsof sommigen haat koesteren of getrauwmatiseerd zyn van de afgelopen tien jaar
  alvorens tereageren lees eerst goedt wat er staat, want zo gaan bepaalde uitspraken een eigen leven lyden.


  Maak melding

 12. weet je rbrown wat erg is dat deze politieagent?? toen niet door bouta in zijn rug is geschoten , waarom niet , want bouta kan nog altijd een beroep op die teringlijer hij wilt toch dat mensen de wapens oppakken om deze regering te elimineren ( zijn woorden in ocer) , , we hadden jou al eens verteld dat jij getraumatiseerd bent na telkens weer bouta’s kont te vegen , en zo kunnen we dat zien in jou schrijven ,jij zal veel pijnlyden he meneer y.


  Maak melding

 13. @wat
  ik weet niet wie jou nog serieus opvat(ik niet) je bent grappig en leefd in je eigen wereld daarby verzin je van alles by om ander lelyk te bejegenen erg onsportief trouwens,echt om jouw kan ik niet kwaad worden je bent zielig man


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.