Man begint drugs te verkopen vanwege lockdown situatie

16
politie Suriname

De politie van het bureau Zanderij heeft afgelopen vrijdag de 35-jarige drugsverkoper N.S. aangehouden. Hij verklaarde drugs te zijn gaan verkopen vanwege de lockdown situatie, meldt het Korps Politie Suriname.

Het ressort Zanderij wordt reeds geruime tijd geteisterd door jongelui die drugs verhandelen. Naar aanleiding hiervan heeft de Surinaamse Narcotica Brigade twee maanden terug twee potentiële verdachten aangehouden. Op dit tweetal werden aangetroffen en in beslag genomen een hoeveelheid drugs, verpakkingsmateriaal en jachtpatronen.

Ondanks de aanhouding van deze twee manspersonen bleef het ressort te kampen hebben van drugshandel door jongelui. Tijdens de verhoogde surveillance van de politie van Zanderij werd op 5 februari op een bekende drugslocatie de verdachte manspersoon N.S. waargenomen.

Hij stond op het punt drugs ten verkoop aan te bieden, waarbij de politie hem direct in de boeien sloeg. Op hem werden aangetroffen en in beslag genomen 67 zip lock zakjes met marihuana, een schaar, een fijn weger, SRD 130 en verpakkingsmateriaal.

De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. N.S. verklaarde aan de politie dat hij pas een week ertoe over was gegaan tot drugsverkoop. Dit vanwege de lockdown situatie in het land en geen andere mogelijkheden had om zijn gezin te onderhouden.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is N.S. in verzekering gesteld, meldt het Korps Politie Suriname.


16 REACTIES

 1. Waarom doet men in Suriname nog steeds zo spastisch over marijuana? Zelfs Clinton, Bush en Obama hebben toegegeven tijdens hun studententijd wel eens een sticky gerookt te hebben. En ook in Amsterdam op Uilenstede en Zilverberg rookte 90% van de studenten wel eens ‘Shit’ en de meesten zijn goed terecht gekomen.


  Maak melding

 2. ACH DE GROTE CRIMINELEN KUNNEN ZE NIET PAKKEN. DEZE PAKKEN ZE IN 1 UUR OP.

  DE GROTE MAFFIA DIEVEN LUKT NIET.

  DE HELE DAG PAKKEN ZE KRUIMELDIEVEN OP.

  SOSO KA.


  Maak melding

 3. Wederom geef ik jullie helemaal gelijk, marihuana valt onder drugs, maar 1 van de laagste qua
  drugs verslavingsgraad. Het wordt in Nederland gewoon te koop aangeboden bij de coffee shops, en het wordt gedoogd !( Vaak ook gebruikt als medicinale doeleinden.)Maar wacht even deze Lul beweerd dat hij marihuana is gaan verhandelen wegens de lockdown, wat doet
  hij dan overdag ??? Ik zie dit als een smoesje, en een ”lucratief handel drijven”

  @ Lesley
  Je hebt helemaal gelijk, de grote worden beschermd en de kleine man wordt gepakt, krommer kan het niet.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Als je kinderen honger hebben dan moet je iets doen. Als de regering je opsluit zet in huis dan mr wat je van huis uit kan doen
  gemodereerd

 5. NS heeft gelijk. Draai eventueel ook een KOFFIEWINKEL thuis erbij als je terug bent van LOCKED UP. Er moet brood op de plank komen en dat komt niet uit de lucht vallen.


  Maak melding

 6. Alcohol is een zwaardere drug dan marihuana, en toch is deze vrijelijk verkrijgbaar in de winkels. Wil; men de criminaliteit terug dringen, dan moet men dit middel gaan cultiveren en
  als volwaardig geneesmiddel in de handel brengen en eventueel exporteren.
  In bepaalde delen van de VSA, waar het verbod is stopgezet zijn grote bedrijven opgezet en kan men voor vele ziektes een vorm vinden, welke de gezondheid bevorderd.
  De ziekteverwekkende voedingsmiddelen, moeten verboden worden, want die brengen meer schade toe aan de mens en onderdrukken de spirituele ontwikkeling van de mens.
  Het gebruik van de cocabladen in vroegere tijden was om gezondheidsredenen, de Maya’s die op grote hoogtes woonden, dronken hun thee, om te klimmen en te leven op hoogtes van zelfs 5000 meter.
  Alles wat goed was voor de mensheid werd verboden, en daarvoor kreeg men pokken, mazelen etc en COVID 19, in de plaats.


  Maak melding

 7. Ik raad het al, laaggeschoold dus kansloos om een baan te vinden. En toch zijn er voor deze lieden mogelijkheden genoeg; zelf planten, vissen en jagen. De oogst/vangst verkopen. Zo kom je op een eerlijke manier aan geld.
  In mijn jeugd maakte ik vliegers, asbakken (van cocosbast), schemerlampen (van kalebas)
  De Printa voor de vliegers, de cocosbast en de kalbas, kwamen allemaal uit de natuur en dus gratis. De jeugd op zanderij heeft nooit leren werken en hebben slechte randdebielen als idool.


  Maak melding

 8. @ Boesskowtoe

  Niet alle laaggeschoolden kunnen geen werk vinden, kijk maar naar Money Hond, R. Brinsie, en de ergste is zelf President van Su geweest !!! Het enigste wat je hiervoor nodig hebt is : ”een grotebek,en vrienden”dan a tori séti brada.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Laat die mensen die dom zijn en tevreden zijn met een djonko met rust. Die tonnen cocaine kunnen ze niet opsporen maar voor een paar grammen djamie ga je de bak in. De surinaamse versie van marihuana bevat niet eens 5% van de ptata THC. Dus no spang.


  Maak melding

 10. Ik heb +500 sollicitatie’s op mijn bureau liggen van mensen uit de Horeca, voornamelijk casinomedewerkers, die nu geen inkomen hebben. Veelal alleenstaande moeders, is een schrijnende situatie, maar ik kan ze niet plaatsen.
  Dus de criminaliteit is laatste oplossing.
  Hou er rekening dat Su geen NL is. Er is geen vangnet.
  gemodereerd

 11. Het stimuleren van verslavende producten is heel groot. Het zijn juist de zwakkeren niet geschoolden, mensen met een verstandelijke beperking in onze samenleving die vinden dat dit moet kunnen. Zelfs voor de jongeren vinden velen dat drugs gebruikt de normaalste zaak in de wereld is. Als je denkt een goede ouder te zijn geef het aan je eigen kroost. Wat een zelf vernietigend volk zijn sommigen. Bah.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.