Vervallen producten aangetroffen bij winkelcontroles EZ Nickerie

21
Vervallen producten aangetroffen bij winkelcontroles EZ Nickerie
Enkele van de vervallen producten

In het district Nickerie zijn er afgelopen week winkelcontroles uitgevoerd door de dependance van het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie(EZ) in samenwerking met de bestuursambtenaren (BO’s) van het commissariaat van Nickerie. 

Enkele overtredingen die zijn geconstateerd, hebben te maken met onder andere een niet geijkte weegschaal, enkele vervallen producten zoals, specerijen, bevroren groenten wasmiddelen, haar verzorgingsartikelen, brood en bollen.

Ook waren er losse baby wegwerpluiers op de schappen geplaatst voor verkoop. Daar er geen vervaldatum op te zien was, zijn die ook verwijderd.

Vernomen is, dat de winkelverkoopster de vergunninghouder reeds op de hoogte had gesteld over de vervallen producten op de schappen. De vervallen producten zijn onder toezicht van de vergunninghouder, de BO’s en het Burger Informatie Centrum (BIC) ter plekke vernietigd.


21 REACTIES

 1. Dan ben je toch een ongelooflijke klaploper als je producten na vervaldatum probeert aan de man te brengen. Het is goed dat er streng wordt gecontroleerd. Een fikse boete is in dit geval op zijn plaats. De volgende stap is om de winkel voor 3 weken te sluiten totdat de eigenaar orde op zaken heeft gesteld. Viespeuk !


  Maak melding

 2. Voedings waren die over de datum zijn kan je nog gebruiken, mits het in de ijskast of nog in de officiele verpakking zit! Luiers en haarverzorgings middelen is nog te gebruiken als het in de orginele verpakking zit. Ik heb wel eens een tv programma gezien(NL keuringdienst van waarde, ) dat je producten na drie maande na verstreken datum nog kan consumeren ! Ik heb melk dat 4 maanden in het vriezer zat ontdooit en gedronken, maar leeft nog ! In Su is het mede door de klimaat misschien anders, vroeger hadden we deze soort keuringdienst niet.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Wat dacht je van die eetzaken die de lekkere vettige hapjes en porties voor je maken. Goed doorgekookt en gefrituurd, je merkt er toch niks van als het over de datum is.

  Njan switi tjakoem tjakoem tjakoem.


  Maak melding

 4. LANG LEVE DE CHINEZEN.

  VEEL GELUK EN PLEZIER STRAKS MET CHINEES NIEUWJAAR.

  DE SCHULD LIGT BIJ HANDEL EN INDUSTRIE EN HUN CONTROLE.

  DIE MANNEN GAAN DAAR 7U TEKENEN EN ZIJN HALF 10 KRANT AAN HET LEZEN IN HUN BALKON THUIS.

  VRIENDEN OP HET WERK TEKENEN OP PRESENTIELIJST VOOR ZE.


  Maak melding

 5. Omdat Surinamers lui zijn om te werken. Liever zitten ze lui onder de palmboom te niksen en naar dame ste schijnen want daarmee komen ze ver. Ja geef de Chinezen de schuld maar.


  Maak melding

 6. J. Zwartmans,
  Melk van 4 maanden uit de vriezer ontdooien en dan opdrinken, na’f kies schijterij. Kom nou; we leven niet in oorlogstijd. Er is meer dan genoeg voorradig in de supermarkten dus weggooien die oude troep. Daar word je ziek van.
  Of is meneer Zwartmans dusdanig geïntegreerd dat hij alles wat meneer Witmans doet klakkeloos overneemt? Onnodig hamsteren is een eigenschap van meneer Witmans.


  Maak melding

 7. Ik heb al mijn leven lang voeding over de datum gegeten..nix mis mee; vroeger bestond dat niet.. er was geen datum op voeding in de winkels toen ik nog klein was. We moesten alleen controleren als het blikje bol was a.d boven- enof onderkant..dán moest je die niet nemen of terug brengen naar de winkel als je het thuis ontdekt..dat was het.. niemand is er ooit van dood gegaan.. hihi
  Tot nu toe neem ik alle over de datum dingetjes mee van mn werk..krijg ik van de automaten vulploeg.. blikjes fris.. bier..mars. twix.. van alles.. geen enkel probleem..
  Het zou slimmer zijn van deze winkeliers om dergelijke spullen niet in de schappen te zetten.. MAAR het in de opslag bewaren en met een mooie korting “stiekem” te verkopen aan mensen die geen moeite hebben met de datum..
  ÓF.. net als in mijn geval..gewoon gratis weggeven als een soort bonus aan je vaste klanten.. bijv 1per klant.. da’s beter dan dat het vernietigd wordt door die “klootzakken” die nix te doen hebben..(7u tekenen..half10 krant lezen.. zeven even..)
  Weggeven is ook Beter dan een boete of winkel sluiting..
  In de bijbel staat.. eten (voeding) gooi je niet weg..
  Geef het aan de armen..of aan de dieren.. en op zijn minst gooi je het in het water..daar zijn er altijd vissen en andere organismen die het nuttigen
  In suriname wil iedereen belangrijk zijn..zelfs deze “idioten”.. die in mijn tijd kalakkaScootoe’s genoemd werden..hihi
  Geef ze weer een sproeier om “ongedierte” te gaan bestrijden.. dát moeten ze gaan doen!!! ..

  *Laat die ondernemers met rust.. iedereen probeert het hoofd boven water te houden..

  Immers.. de klant bepaald toch zelf als ze die spullen uur de schat halen of ze het willen of niet..
  Ze kunnen toch zien en lezen.. dat het over de datum is..en als het geen probleem vinden.. waarom niet?

  Het is ook super krom.. 1dag voor de verval dag mag het nog verkocht worden..MAAR 1dag na de verval datum mag het niet meer worden verkocht..
  Als Ik iets koop 1dag voir de verval datum en ik heb het thuis ik de provisie kast.. en pad na een week of weken gebruik..dan is het ook over de vervaldatum.. MAAR dan is er niets aan de hand.. trouwens niemand gaat daarvan dood.. én er kraait geen haan naar..

  Mensen die een voorraad inkopen om mee te nemen naar het binnenland..veelal blikjes..die weten ook dat na verloop van tijd in het binnenland de vervaldatum verloopt.. ook dan is er niets aan de hand..

  *ps: Hongkong free..goed gezien en gezegd..👍


  Maak melding

 8. er zit ook een verschil in.
  t.g.t. te gebruiken tot of
  t.h.t. tenminste houdbaar tot.

  die datum is er ook om kopers na die datum nog gebruik te kunnen laten maken van hun gebruikte items… het betekend niet dat het gelijk niet goed meer is.
  alles wat over datum is.. zit al in de verrottingsfase, dat zegt nog steeds niet dat het niet eetbaar meer is.
  @ sabbi… weggeven aan je vaste klanten zodat ze je normale spullen niet meer kopen?
  lijkt me niet een erg slimme actie en kost je meer dan alleen het verval item.
  de winkelier is verandwoordelijk voor wat er in zjn winkel gebeurd, dus ook zijn producten.
  dat jij je eigen keukenkast opnoemt is al te belachelijk voor woorden, aangezien dat je eigen probleem is. dus die vergelijking is pure onzin.
  “In de bijbel staat.. eten (voeding) gooi je niet weg..” wat jij in je sprookjesboek leest heeft totaal niets te maken met de werkelijkheid.
  ondernemers die de regels volgen worden niet lastig gevallen door controles, of hebben daar niet of nauwelijks last van.
  producten mogen niet over de vervaldatum zijn, daar gaan kopers ook vanuit.
  dus het ook weer op de kopers schuiven is alweer belachelijk.
  en dan je voorbeeldjes over persoonlijke acties? ronduit belachelijk weer.

  je slaat de plank volledig mis hier. met al die domme opmerkingen.
  de regels zijn er…. en ze behoren zich daaraan te houden.
  want wanneer vindt jij dat iets uit het schap gehaald behoort te worden?
  bij schimmel ofzo?? of als het al aan het rotten is?? met nog meer kans op bacterieen?
  of moet iemand je uitleggen wat hygiëne is?? want blijkbaar heb je daar totaal geen kaas van gegeten zo dom zijn je opmerkingen


  Maak melding

 9. dat er ook niet consumeerbaar spul verlopen is zegt al genoeg over de winkel.
  wasmiddel over datum? of haarproducten?
  weet je hoelang die houdbaarheid is???dat is gewoon slecht beleid van de winkeleigenaar.
  moet je als winkel maar niet 40 verschillende merken en soorten van hetzelfde product proberen te verkopen, want je weet dat je met oude rommel overblijft
  vraag en aanbod… dus neem niets in voorraad waar nooit om gevraagd is
  blijf je er ook niet mee zitten


  Maak melding

 10. Producten die over datum zijn mogen niet meer verkocht worden. Mocht er iets met je gebeuren dan kan de eigenaar van de zaak aangeklaagd worden. Mocht je een product te lang in je koelkast laten en daardoor over datum raakt, dan is het je eigen schuld als je aan de dunne raakt of voedselvergiftiging oploopt.


  Maak melding

 11. ALS SURINAMERS SORRY BLAKA BAKRAS UIT SURINAME VAN VAKANTIE TERUGKOMEN NAAR HOLLAND WAT ZIT ER IN HUN KOFFER????????RARARARARA:

  JAAA 2 X 23 KILO VERSE BEVROREN VIS. ALLE SOORTEN TOCH!! IK JOK NIET TOCH!!!

  DEZE ZELFDE 46 KILO BEVROREN VIS EET DE SURINAAMSE BLAKA BAKRA MISSCHIEN WEL 3 JAAR LANG. ELKE MAAND EEN STUKJE. PAS NA 3 JAAR IS HET OP.

  IK HEB EEN KEER VIS BIJ IEMAND GEGETEN ( SURINAAMSE VIS) IN HOLLAND. HET WAS 6 JAAR IN DE VRIEZER. WEL IK DACHT DAT IK EEN KADAVER IN MN MOND STOPTE. UIT BELEEFDHEID HEB IK HET INGESLIKT. EN NIKS GEZEGD. TERUG IN SURINAME WILDE IK GEEN VIS MEER ZIEN VOOR ENKELE MAANDEN.

  MAAR ZO ETEN SURINAAMSE NEDERLANDERS SURINAAMSE VIS. HET IS 20 KEER OVER DE DATUM. MAAR ZE GAAN TOCH NIET DOOD.

  VOOR BLIKJESWAREN MOET JE WEL OPPASSEN.

  DUS OMOE SNESIE NEKS NO FOUT!!!!!!!!


  Maak melding

 12. @ Loes Bereh

  Het is niet zo dat je loes bereh, krijgt van melk of wat dan ook die uit de vriezer heeft gezeten.
  het moet niet zo zijn als @ Lesley het schrijft, want overdrijven is ook een kunst ! Verder ben ik ben volkomen eens met @ Sabi, en Lesley: als ik in Su ben koop warme vis op bestelling bij iemand die ken, 1 dag voor vertrek wordt het bezorgd. En het gaat gelijk in de vriezer, in Nederland aangekomen wederom in de vriezer, en geen 46 kg zoals jij het schrijft. Invoer rechten ie sabi tog ??? 3 kg zeker wel, Kadaver….. dan was het al verrot voordat het in de vriezer ging. Maar enfin Lesley, yu é meka tori spang moro likie fa a dé.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Het is veel administratief werk om bij te houden wat je op de rekken heb geplaatst en hoe lang die houdbaar zijn. Ze werken daar niet met een barcode systeem bij de kassa die de voorraad en de uiterste datum bijhoudt, dus moet je steeds handmatig gaan tellen en bekijken. Een hoop werk…..
  Raam naam ke aalsie, bhojan ke hoshiyaar…


  Maak melding

 14. Afhankelijk van hoe iets bewaard wordt en verpakt wordt kan de houdbaarheid verlengd worden.
  Aan de andere kant is het vaak zo dat het in winkels warm is , zijn de temperaturen van de koelingen niet in orde en zijn er onhygienische toestanden. Hierdoor kan de houdbaarheid weer verkort worden.

  Op verpakkingen moeten de bewaarcondities vermeld zijn, bijvoorbeeld t.g.t. bij max 7 graden. M.a.w. verandert de temperatuur dan verandert ook de houdbaarheid.
  Ook de verpakking speelt een rol. Is iets luchtdicht verpakt dan is de houdbaarheid ook langer.
  Etc.

  Het is goed dat er gecontroleerd wordt, want veel winkeliers doen maar wat en de consument wordt er de dupe van.

  Ik denk dat winkeliers veel baat zal hebben bij voorlichting en training ! Zodat zij bewust worden gemaakt van het belang van de gestelde veiligheidseisen en hygienevoorschriften.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 15. In de goede oude tijd hadden we geen voedsel nodig uit blik, maar er was voldoende vers voedsel. Terugkomend op vervaldatum, men moet ook alert zijn dat sommige verval data niet vervalst worden. Daar zijn sommige winkeliers heel handig in. Men maakt zich niet druk of producten reeds vervallen zijn of niet, er moet verkocht worden. Ook al loop je voedsel vergiftiging op; dat is des klants. Zo redeneert menige winkelier. Hetzelfde kan je ook zeggen van groente die bespoten is met chemicalien en normaal aan klanten worden verkocht. De groente ziet er dan gaafjes uit. Zolang er maar verdiend kan worden. Er is geen enkele ethiek meer die men etaleert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.