Oliemaatschappij doneert tablets voor afstandsonderwijs Suriname

7
Oliemaatschappij doneert tablets voor afstandsonderwijs
Euan Irving, salesmanager van RUBIS (links) en directeur Yuro Dipotaroeno met een van de gedoneerde tablets, compleet met hoes.

De Franse oliemaatschappij RUBIS heeft 24 tablets inclusief hoezen gedoneerd aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, als bijdrage voor het afstandsonderwijs in Suriname. Salesmanager Euan Irving diende het project voor de donatie in na te hebben gelezen over de onderwijsachterstand in het binnenland door de COVID-19 pandemie. 

“Het onderwijs is enorm getroffen door deze situatie. We hebben al eerdere donaties gedaan aan BOG en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het MINOWC is het derde deel van het project”, aldus Irving.

De directeur Algemeen Vormend Onderwijs, Yuro Dipotaroeno, nam de donatie in ontvangst voor het ministerie. Hij bedankte de salesmanager en beloofde de tablets goed te zullen inzetten. De donatie kwam volgens hem in navolging van een oproep die hij deed toen First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry zelf ook tablets schonk aan het MINOWC voor de uitvoering van ICT in Education.

“Hiermee kunnen we de onderwijsvernieuwingen op efficiënte wijze laten geschieden”, zegt de directeur. Hij hoopt dat andere particuliere bedrijven hetzelfde voorbeeld opvolgen.  


7 REACTIES

 1. Maar 24 tablets? En als internet niet fatsoenlijk tot stand komt, wat heb je dan aan afstandsonderwijs? Leg mij dat eens uit. Dag in dag uit hoor je donatie hier donatie daar. En het zijn goeie initiatieven, maar de onderliggende problemen worden niet gezien. Men schenkt een tablet en denkt daarmee probleem op te lossen.

  Suriname: pakket land
  Surinamers: pakket bedelaren


  Maak melding

 2. Ik vraag me af of tablets wel bij de kinderen komen die het echt nodig hebben. De kans is immers groot dat door corruptie deze tablets in handen komen van kinderen van welgestelde ouders.


  Maak melding

 3. Maar jullie delen alleen tablets en hoe doen de leerkrachten dan? Waar blijven de laptops en internet? Moeten wij soms toveren!! Leerkrachten worden altijd in de steek gelaten!!
  gemodereerd

 4. Zo dat is goed dat ze tablets doneren voor afstand onderwijs.
  Maar niet iedereen is instaat een internet abonnement te betalen in Suriname.
  Dus de tablets zijn bestemd voor hen die internet kunnen betalen.

  Er is woningnood, er is watersnood, er is medicinood en er is veiligheidsprobleem in het verkeer. Waarom geen hulp met de problemen die we hebben.


  Maak melding

 5. Precies Pa Wintie, waarom geen hulp voor de problemen die wij hebben, ze kunnen beter meer “belasting” betalen dan goedmakertjes uitdelen voor de “leegroof” in Suriname waarmee ze bezig zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.