Deken van Orde van Advocaten: “Tijd om lockdown op te heffen”

41
Deken van Orde van Advocaten:
Mr. Samantha Gadjradj | foto via Parbode

Een opmerkelijke uitspraak vanmorgen van de Deken van de Surinaamse Orde van Advocaten mr. Samantha Gadjradj. De jurist vindt dat het tijd is om de lockdown in Suriname op te heffen, omdat het land volgens haar ‘kapot gaat’.

“Ik ben altijd pro-lockdown geweest en nog steeds, maar we gaan kapot als land. Dit redden we niet langer. Bedrijven gaan kapot. We weten als volk nu precies hoe we onszelf moeten beschermen. Het is tijd dat we onze eigen verantwoordelijkheid nemen” zegt ze op haar persoonlijke pagina.

Gadjradj vind het nodig om de lockdown op te heffen, maar daarbij wel een paar essentiële maatregelen zoals verplicht mondkapjes en ontsmetten in stand te houden.

“Ik heb het niet over scholen openstellen. Dat is een heel andere discussie. Maar geen avondklok meer en alle bedrijven open stellen zoals kappers” zegt ze. Ze roept mensen die het met haar eens zijn, daarbij op om haar boodschap te delen, zodat ze de juiste instanties kunnen bereiken.


41 REACTIES

 1. We weten als volk hoe we ons moeten beschermen… dus niet mevrouw. U weet niet waarover u praat want dagelijks raken duizenden mensen besmet en komen er tientallen mensen te overlijden. Hoe kan het als u weet hoe het moet ? Bovendien moet u zich niet met politieke kwesties in te laten want daar heeft u geen verstand van. Bedrijven gaan volgens u als gevolg van de lock down kapot…. sorry maar volgens mij is dit land kapot gemaakt door de ndp fascisten en tiran Bouterse. Waar heeft u het over ?
  gemodereerd

 2. Deze juriste vindt dat de mensen eigen verantwoordelijkheid moeten nemen, dat is het nou het knelpunt ! Wel Mw: dat gaat niet lukken dat ik als leek je al vertellen, zelf nu rijden ze s,Avond
  al stiekem al rond tijdens de avondklok. Mensen moeten 1:50 mtr van elkaar staan, hoe doe je dat dan bij de kapper, onder de markt, in de winkels, Casino´s, ga zo maar door. De overheden over de wereld doet dit om de verspreiding te voorkomen, en jij komt als Juriste dit verkondigen. Ik ben geen Arts noch Jurist, maar met mijn boeren verstand zie ik dat je verkeerd bezig bent. Ik zou zeggen ”schoenmaker hou je bij je leest” Of wil je witte voetjes halen, bij de ondernemers en zakenlieden ?????( foei toch !!!! )

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. hele wereld gaat naar de kloten ,bedrijven lijden miljarden aan verlies .Zij praat over op heffen van Surinaamse lockdown .Ik denk dat haar ogen in haar reet zit of heeft zij aandacht nodig heeft.
  gemodereerd

 4. Die hele coronaverhaal is sterk overdreven.
  Het is gewoon een virus zoals de griep. Jaarlijks overlijden zo’n 8.000 tot 9.000 mensen in NL (ouderen, zieken, zwakken) aan de griep. Alleen, sinds de Corona er is, niet eens 500 sterfgevallen door griep, maar die jaarlijkse 9.000 doden worden nu toegeschreven aan Corona.
  Waarom? Omdat Bill Gates zij nano robotjes dmv vaccins in onze lichamen wil stoppen. Vaccins die niet eens goed getest zijn en beslist niet getest zijn op de lange duur voor wat betreft de bijwerkingen.
  Het belachelijke is dit: zelfs als je een vaccin krijgt, kun je anderen besmetten en kun je dood gaan. Daarom moet je herhaaldelijk en waarschijnlijk jaarlijks 2 x ingespoten worden. Wat voor zin heeft die spuit dan? De bewindslieden zijn echt gek geworden of ze spelen een heel gevaarlijk spelletje mee met Bill Gates, wiens plan het is de wereldbevolking te reduceren.
  gemodereerd

 5. Mi Dati,

  Een heel logische uitspraak. Het positieve effect van een avondverbod is in geen enkele land aangetoond. De lockdown helpt ook niks. Mensen worden juist zwakker, zieker en misselijker en gestresster door de ganse dag thuis te zitten.
  Wie een goede weerstand heeft, overleeft de Corona makkelijk.
  De regeringen hebben hun plicht verzaakt. Ze hadden moeten zorgen dat de bevolking – m.n. de ouderen, zieken en zwakken – extra vitamines kregen. Dat kost veel minder dan een vaccin of een ziekenhuisbehandeling.
  Maar de veronderstelde complottheorie (echt waar?) is dat de grote Medi bedrijven geen winst meer maken met normale medicijnen en de vaccins een goudmijn zijn. Bovendien is er een lobby (o.a. de klimaatlobby) die wil dat er veel minder mensen leven, want dat zou de opwarming van de Aarde tegen gaan. Dus komt ook voor hen gevaarlijke vaccins zoals die van Pfizer, die ook nog je DNA veranderen, als een geschenk uit de hemel. Dat jij of jouw familie daarvan sterft of gehandicapt raakt, zal hen worst wezen.


  Maak melding

 6. Boer blijf bij je beest. We hebben echt geen medies of epedemies advies van rechtsgeleerden nodig. Maak werk ervan om boefdraad te vinden en bouta een start te maken aan zijn 20 jarige vakantie of uitlevering aan ptata.


  Maak melding

 7. ach die hele vaccins zijn onzin.
  er is een pandemie zogenaamd? maar iedereen zit op zijn eigen eilandje met zijn eigen vaccin.
  je zou toch denken bij een pandemie die iedereen mekaar helpt?
  om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

  de eilte boeit die corona niet, die ze zelf veroorzaakt hebben.
  en het helpt hun in hun machtspelletje om de wereld te veranderen in wat zij willen.

  de wereld heeft maar 1 echt probleem…. en dat is al jaren zo….
  overbevolking…. de elite weet het al en gooit er een beetje corona bij om wat uit te dunnen.
  probleem alleen is dat ze die corona niet onder controle hebben.
  kijk naar wat voor onzin er allemaal gebeurd met mondkapjes vaccins en medische apparatuur?
  je krijgt de grootste onzin voorgeschoteld.
  verken met asbest, verf, gevaarlijke stoffen en je hele hoofdzit ingepakt met een masker.
  een dodelijke ziekte?? en een lullig doekje schijnt genoeg te zijn… hoe hilarisch


  Maak melding

 8. Tssssh, nou doe maar is jullie land tok?
  In Holland avondklok tot 2 mrt.

  Waar is die reclame v die bitcoinman, lijkt me een goed plan i.p.v. diasporabank. Redditje zilver is ook een goed idee.

  Hallo @robg, iet giet bijna ôn, heb jij je schaatsen al ready.


  Maak melding

 9. Bizarre opmerking voor iemand die juridisch onderlegd. Zij is geen viroloog. Zij heeft ook geen verstand medisch etische vraagstukken laat staan dat ze een econoom is.


  Maak melding

 10. Deze zogenaamde advocaat is het spoor bijster.Vraag mij af hoe zij advocaat is geworden. Zou even haar diploma natrekken. Ze is niet medisch geschoold maar heeft haar mond vol met het uitkramen van onzin. Het volk inzetten om zichzelf en anderen de dood in te jagen. Zij is er stellig van overtuigd dat mondkapjes afdoende zijn tegen deze virus. Hoop niet voor haar dat zij of iemand in haar familie het krijgt en komt te overlijden. Ik ken families die door eigen koppigheid en de waarschuwingen niet serieus namen mensen zijn kwijtgeraakt. En het zijn juist mensen die mondkapjes droegen en geen onderliggende ziektes hadden. Een kennis van mij 45 jaar oud, laat vrouw en kinderen achter. Vrouw ook besmet maar heeft 2 weken aan de beademing gelegen. Voor de rest van haar leven getekend met longproblemen. Deze advocate speelt een zeer gevaarlijk spel. Geld is niet zalig makend. Gezondheid staat op de eerste plaats. Velen hebben de coronaprik gehaald en zijn verder kerngezond en nog steeds in leven. Bewustwording kun je sommige mensen niet bij brengen de virus wel. Bezint eer gij begint.
  gemodereerd

 11. Koos,

  Je bent zeker niet geliefkoosd vandaag. Zij mag ook een mening hebben, net als jij. Zij uit haar privé mening en niet een mening als Deken of Kussen.
  gemodereerd

 12. Ronald beste brave borst ik heb wat voor jou. Hier komt het.
  Ronald aan het stuur.Ronald zeg dat hij kan sturen net zo goed als de chauffeur maar als hij het mag proberen pats boem in de sloot.
  Dit is een oude school versje.
  Zit te zien is het nu actuele.
  Ronald aub stop met je complottheorieën daar schiet iemand wat mee op .
  En weet je wat ik van juristen vind
  Juridisch kan je alles dichttimmeren
  Maar mensen hebben de wetten gemaakt.
  Juristen kijken alleen maar naar juridische regels maar wat betreft menselijkheid. Dus deze juristen heeft een dwaling.
  Ik hoop dat ze heel snel weer bij haar positieve komt.
  Sterkte
  God bless you


  Maak melding

 13. Paul, waar deze vrouw het over heeft vraag jij je af:
  dat is hem het juist, jij bazelt maar wat vanuit je kamer in NL, die mevrouw woont in Suriname, werkt in Suriname, beweeg zich onder de mensen aldaar, die mevrouw weet waarover zij het heeft.
  Vindt je zelf niet dat zij meer recht van spreken heeft dan iemand (oen ) die in NL woont

  Koos, dit is wat de dame gezegd heeft:
  “Ik ben altijd pro-lockdown geweest en nog steeds, maar we gaan kapot als land. Dit redden we niet langer. Bedrijven gaan kapot. We weten als volk nu precies hoe we onszelf moeten beschermen. Het is tijd dat we onze eigen verantwoordelijkheid nemen” zegt ze op haar persoonlijke pagina.
  Gadjradj vind het nodig om de lockdown op te heffen, maar daarbij wel een paar essentiële maatregelen zoals verplicht mondkapjes en ontsmetten in stand te houden.”

  Heb je het nu goed gelezen, speelt zij dan voor viroloog, ze mag toch heer mening geven zoals jij met je domme opmerking.


  Maak melding

 14. ” …
  We weten als volk nu precies hoe we onszelf moeten beschermen. Het is tijd dat we onze eigen verantwoordelijkheid nemen” zegt ze op haar persoonlijke pagina.
  … ”

  Hoe kan zij zo roepen zonder te onderzoeken ?
  Trouwens als dat zo was dan waren er geen lockdown overtreders.
  Er lopen heel wat onverantwoorde Surinamers rond zoals Sibrano Pique. Is zij hem en zijn soortgenoten vergeten ?
  Is Gadjradj vergeten hoeveel onverantwoorde Surinamers op de Nationale Denkfout Partij hadden gestemd ?

  Eigen verantwoording nemen kan je wel van Slim-Suriname verwachten.
  Maar het is dom-Suriname die door hun onverantwoorde en kortzichtige mentaliteit een gevaar vormt voor de nationale gezondheid en nationale ontwikkeling.
  Dom-Suriname heeft nu eenmaal een
  lolo-bal-mentaliteit.

  Beste Gadjradj,
  Niet ontmoedigen maar aanmoedigen.

  Wij werken aan een gezond en verantwoord Suriname. Jij doet toch ook mee.

  Together we will make it.
  Yess, we will. Krakti !


  Maak melding

 15. Domme actie van deze dame en hopelijk op persoonlijke titel. Neemt ze ook haar verantwoordelijkheid als de besmettingen toenemen?
  Hopelijk wordt ze teruggefloten door mensen die er verstand van hebben.
  Als het een griepje was waren er al niet zo veel mensen overleden.
  gemodereerd

 16. Ronald 8 februari 2021 At 17:45
  Die hele coronaverhaal is sterk overdreven.
  Het is gewoon een virus zoals de griep. Jaarlijks overlijden zo’n 8.000 tot 9.000 mensen in NL (ouderen, zieken, zwakken) aan de griep. Alleen, sinds de Corona er is, niet eens 500 sterfgevallen door griep, maar die jaarlijkse 9.000 doden worden nu toegeschreven aan Corona.
  ====================

  Onzin. De R waarde van Covid19 is hoger dan die van influenza. Corona neemt dus de overhand. Zeker in combinatie met maatregelen.


  Maak melding

 17. DE RECHTER WIL NU OP DE STOEL VAN VOLKSGEZONDHEID GAAN ZITTEN??????????????????????????????????????

  HEBBEN JULLIE HOEFDRAAD AL GEVANGEN DAT JULLIE RECHTERS NIKS TE DOEN HEBBEN.

  WANNEER WORDT DDB GEVANGEN GENOMEN

  KUNNEN JULLIE RECHTERS NIET BETER GAAN ONDERZOEKEN WAAR DE GESTOLEN GELDEN ZIJN.

  HET LIJKT ALSOF JULLIE KOP AUTOMATISCH PFIZER EN ASTRAZENA AL AANMAAKT.

  NOGMAALS HOU JE BIJ EIGEN VAK.

  STELLETJE BOBOJANTJE BOBO RECHTERS.

  ALLEEN KRUIMELDIEVEN ZITTEN JULLIE ACHTERNA. DE GROTE SCHIJTEN JULLIE 10 KLEUREN STRONT OM TE VANGEN.


  Maak melding

 18. De overheid mag stoppen met de registratie voor covidsteun aan ondernemers en de lockdown opheffen. NEEN, je mag niet kiezen, de deken der orde van de kappers heeft gezegd, dus…

  Winst voor de Overheid.


  Maak melding

 19. Je hoeft het niet eens te zijn met deze meester(es)

  Als je het bekijkt op het gebied van expertise en kennis dan kun je deze dame eigenlijk ook niet zwaar beoordelen.

  Meneer Bill Gates en heel wat van die club van 300 figuren die zijn geen medische experts maar ze lullen en bemoeien zich heel erg met het vaccineren en biologisch manipuleren van de wereld…


  Maak melding

 20. Suriname is een democratische rechtsstaat, waarin 3 machten zijn, nl:
  – wetgevende macht, DNA
  – uitvoerende macht, de regering,
  – rechterlijke macht,

  Daarbij heb je nog de grondwet en Verdragen

  De advocaten kunnen wel vinden dat de lockdown moet worden opgeheven, of mondkapjes en ontsmetting van handen, enz in stand moet worden gehouden, dat recht om zich te uiten en die vrijheid geeft de democratische rechtsstaat ze wel en ze zullen wel vanuit hun vak ook weten hoe de of wat kan en niet kan.

  Gelukkig is er nog de regering, president, minister van Volksgezondheid, DNA, enz en internationale verdragen die gaan over de gezondheid van de mens en als er sprake is van pandemie, hebben die het laatste woord.

  Dus deze advocaten kunnen zich wel beter rustig houden, of de lockdown wel of niet werkt kunnen ze dit beter over laten aan de regering, DNA.

  De overheid/DNA bepalen hoe alles in het land, ook tijdens de COVID-periode plaats moet vinden.


  Maak melding

 21. Pakiratigri is erg blij dit te horen. Ook in Suriname schijnt het licht door te dringen. Het nieuwe normaal is abnormaal. Mensen moeten terug naar hun oude leven. De wereld is op hol geslagen ,alle goed bedoelde adviezen en opgedwongen maatregelen ten spijt. Het middel is erger dan de kwaal.


  Maak melding

 22. Een rechtsgeleerde met een open mening is foute boel.
  Deze persoon kan geen recht spreken want ze is al
  bevooroordeeld.
  gemodereerd

 23. Het zijn anders de regeringsmensen, de politie en dat van soort dat covid krijgt. Hoe voorzichtig zijn hun??
  Die vrouw ziet hoeveel doden , in verkeer en door frustratie de covid op zn naam heeft. Ze wilt vast dat haar man ook vaker uit huis gaat.
  gemodereerd

 24. die ndp advocate S. Gadjradj , en die ronald , en die paki-rat-igri , en die klojo zonder bedrijf , en ook die pony (uit de bijlmer he) , allemaal moeten ze besmet worden met corona en als ze naar luchthappen , gaan ze wel anders piepen.


  Maak melding

 25. EINDELIJK iemand die zn mond openmaakt en dit BELACHELIJK beleid questioned!!!
  Geweldig en hopen dat meer dat doen
  Als je bang bent BLIJF DAN THUIS EN GA JIJZELF IN LOCKDOWN, er zijn anderen die hun baan willen behouden en centen op tafel moeten leggen om te kunnen vreten heh.
  gemodereerd

 26. Iedereen zit hier te lullen , maar die uitspraak heeft die dame gedaan op haar prive facebook account en niet in haar functie. Maar sranang mang lobi lul ..


  Maak melding

 27. Lockdown kan blijven jij moet je snuit houden want je verdedigd en je bent thuis e kisi ju bigi moni en de rest mag stikken. Als t wordt opgeheven gn ze flink feesten en dan volgt echt de rest dus blaf minder hoor

  LERI NO E PURU DONG🐄🐄🐄🐄
  gemodereerd

 28. Ze hoort tot de Deken van orde van advocaten dus vormt een grote smet in dit beroep van Deken van orde. Privé geplaatst of niet. Zij heeft gebruik gemaakt van de media. Zij is bezig een hetze te ontkennen tegen onze Gezondheidszorg waar de regering erg hard aan werkt om covid 19 onder de duim te krijgen. Ze is een leeghoofd. Haar familie zal wel veel winkels hebben die onder de lockdown lijden. Monie. Laat ze opdonderen.
  gemodereerd

 29. Pony
  8 februari 2021 At 19:44
  Paul, waar deze vrouw het over heeft vraag jij je af:
  dat is hem het juist, jij bazelt maar wat vanuit je kamer in NL, die mevrouw woont in Suriname, werkt in Suriname, beweeg zich onder de mensen aldaar, die mevrouw weet waarover zij het heeft.
  Vindt je zelf niet dat zij meer recht van spreken heeft dan iemand (oen ) die in NL woont

  Goedenavond …. buurman.
  Natuurlijk mag deze vrouw haar mening weergeven. Die mening stel jij op prijs, toch ? Maar als een ander daarop volgend zijn of haar mening weergeeft dan is die persoon een oen of is hij niet in dit land woonachtig. Kijk een van de eigenschappen waarom dit land nooit vooruit zal komen. Het elkaar wantrouwen.
  Maar goed als jij zo een groot hart voor dit land hebt vraag ik me af wat je voor SU betekent. Ik zie je full time op Waterkant je menig geven. Dus ik vrees dat je alleen een te grote kwebbel hebt en voor de rest van anderen profiteert.
  Jij een man die opkomt voor SU ?
  Mi mars papa !


  Maak melding

 30. We weten als volk nu precies hoe we onszelf moeten beschermen. Het is tijd dat we onze eigen verantwoordelijkheid nemen”

  Wel wel mr. Samantha Gadjradj.
  Ik torn niet aan uw woorden maar heb 100% twijfel aan de werkelijkheid van deze onzinnige uitspraak van een jurist.
  Bedenk eens als het echt 100% werkelijkheid zou zijn wat u beweerd dan leeft Suriname in een walhalla een land waar criminaliteit niet bestaat (ieder neemt zijn eigen verantwoordelijkheid of er zullen geen criminelen meer rondlopen want iedereen hoe ze zichzelf moeten beschermen. Dus geen verkrachters overvallers inbrekers moordenaars etc. en ook geen rechtbanken tenzij het gaat over naleving van contracten. Maar als iedereen zijn verantwoordelijkheden kent en neemt is dat zelfs taboe.
  Het enige wat er wel zou zijn in de toekomstige walhalla van deze vrouw is ziekte en doodgaan want daar ontkomt niemand aan.
  En ja toevallig gaat het daar om dat mensen sterven van een virus.

  Boi ik vind dit echte echt flauwe kul praat.


  Maak melding

 31. Een hele boel.slap geklets en inderdaad zijn het de grote farmaceuten en aanverwante bedrijven die de boel middels bangmakerij beïnvloeden
  Overheden doen graag mee, want de hoge pieten houden er wat aan over. Straks allemaal mooie posities bij grote internationale bedrijven of instanties. Zelfs de who doet mee
  Ondanks lockdown geen halvering of zichtbare mindering slachtoffers geeft aan dat dit geen middel is
  Wellicht dat over de hele wereld de bevolking gewoon ongehoorzaam moet worden en indien nodig de straat opgaan. Al die lieden die lockdown roepen ontvangen gewoon hun dik salaris


  Maak melding

 32. Die advocaat mag haar mening geven.
  Een ieder mag zijn of haar mening geven. Vooral als men ziet dat anderen die het niet breed hebben kapot gaan. Maar de mensen die hun broodjes al gesmeerd zijn met boter en beleg die voelen het niet dus ze hebben makkelijk praten. Het is overal nu overduidelijk dat al die maatregelen niks met Covid-19 te maken heeft.
  gemodereerd

 33. Paul, jij gaf geen mening of weerwoord, je probeerde haar mening onderuit te halen en dat vond ik nogal vreemd voor iemand die in de Bijlmer, NL woont. Op mijn reactie wordt je dan weer boos. Als je het niet mee eens bent dan kun je het toch gewoon zeggen, waarom die mevrouw onderuit willen halen, terwijl jij het zelf niet beter weet. Ja dan ben jij voor mij een dikke oen. En ja, ik zit maar één uurtje op waterkant, mag het.

  Sukru sani, werkelijk, je zit vol humor!!!
  Ben benieuwd wat voor soort beroep jij hebt of hebt uitgeoefend. Kun jij je humor ook op los laten hahaha.

  Ik zie alweer allerlei vreemde reacties op een nietszeggende privé uitspraak van mevrouw Gadjradj, toevallig de deken van de Advocaten, er wordt van alles aangesleept en haar van alles aangewreven, alsof ze een ernstig vergrijp heeft gepleegd. Mensen wanneer zijn jullie, jullie frustraties eens kwijt, het wordt steeds erger hier. Wat jullie hier doen is geen mening geven het is veel erger, jullie willen iedereen monddood maken, gefrustreerde konijnen. Jip en Janneke


  Maak melding

 34. Het land gaat niet door de lockdown, maar omdat mensen zich niet aan de maatregelen houden en het virus daardoor niet tot stilstand kan worden gebracht. Trouwens, welke deskundigheid heeft de deken om zo een uitspraak te kunnen doen? Door dit soort uitspraken ontstaat er onrust en gaan mensen twijfelen aan het virusverhaal.


  Maak melding

 35. Geen van jullie kan daadwerkelijk aangeven als er werkelijk corona heerst in Suriname of niet. Overdag is de straat en de markt die zogenaamd gesloten is, maar gewoon naar de straat verhuisd is veel drukker dan ooit en zie ik mensen heel pet tegen elkaar langs lopen. Is corona overdag niet besmettelijk of is dat alleen ‘savonds zo? Een dag niet gewerkt brengt elke economie omlaag en in Suriname heerst nu lockdown simple weg omdat de regering ‘savonds rustig kan slapen of feesten en overdag flink aan dispensatie brieven kan verdienen. Denk maar dat deze stukken papier van nog geen 50$RD cent voor duizenden worden verhandeld, dus ga maar rustig na wat zij eraan kunnen verdienen. Aids en HIV zijn ook dodelijke virussen en hebben ook geen vaccin, maar tog heeft de wereld hiermee leren leven door condooms te gebruiken. Wat als er nooit een einde aan corona komt en ook al zijn er vaccins gaan ze tog weer een andere ziekte creëren, dus vaccins hebben ook geen zin. We moeten vroeg of laat gewoon ermee leren leven. Laat je niet misleiden dat dit virus door een of ander vleermuis is ontstaan want aziaten eten vleermuizen al decenia lang.Gewoon een ziekte gecreerd door de machthebbers om flink centen te verdienen aan zogenaamde medicijnen. Covid-19 staat nog steeds voor Corona virus de-population 2019. Laat je niet beet nemen door de media die door alle lockdown heel wat meer verdiend aangezien men al gauw genijgd is om op het net te gaan in deze lockdown situatie. Achterlijke mensen!!
  gemodereerd

 36. Mensen die niet begrijpen wat een ander zegt of bedoelt doen
  soms alsof die persoon onzin uitkraamt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.