Zowel coalitie als oppositie tegen verhoging vervoerstoelage

44
DNA stemt voor wijziging Wet op Staatsschuld en Bankwet
De Nationale Assemblée van Suriname

De Surinaamse minister Albert Ramdin heeft vrijdag in het parlement laten weten dat een aangekondigde verhoging van de vervoerstoelage voor president, vice-president en ministers wordt aangehouden. De verhoging heeft de afgelopen dagen heel wat stof doen opwaaien.

Volgens de verhoging zou de president SRD 750 per dag krijgen als toelage bij het gebruik van zijn eigen auto ten behoeve van de dienst. Voor de vice-president en de ministers was dat bedrag SRD 625 respectievelijk SRD 515. Ook onderministers zouden SRD 325 krijgen.

Ramdin gaf aan dat de regeling niet nieuw is; het bestaat reeds jaren maar is slechts aangepast aan de huidige situatie. Het bedrag is vastgesteld op basis van de huidige economische omstandigheden gaf Ramdin aan. Volgens zijn collega minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken valt deze regeling goedkoper uit voor de regering.

In De Nationale Assemblée werd flink gediscussieerd hierover, waarbij de coalitie en oppositie op 1 lijn stonden. VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien gaf aan dat hij niet twijfelt aan de uitleg van de regering. Hij vindt het echter geen juist moment voor dit besluit, aangezien van de samenleving wordt gevraagd de buikriem aan te halen.


44 REACTIES

 1. Dit is de juiste manier om een land te regeren, zelf de coalitie stemmen tegen met het voorstel van de regering. Tijdens rovers regering van NDP was er sprake van 26 jaknikkers.


  Maak melding

 2. Sorry hoor. Als je zo afgaat op de berichten die actueel zijn in Suriname, komt wel de vraag naar voren : waar men in hemelsnaam mee bezig is? Er is een puzzel weggelegd voor Suriname en men weet niet waar te beginnen en te eindigen op weg naar beter. Alles loopt kris kras door elkaar. Dit ,in schrille tegenstelling tot de zogenaamde negen maanden urgentie-fase enz. De bedoeling is niet dat deze regering zich een slag in de rondte moet draaien en steeds zijn toevlucht moet nemen tot hap- en snapmiddelen. Dit is geen beleid man! Ik vind het wel kranig dat zowel de oppositie en coalitie van zich laten horen. Dat is goed voor de bevolking. De huidige regering moet nu echt wel goed gaan nadenken. Het is eigenlijk heel eenvoudig; je snijdt het mes in allerlei overbodige uitgaven. Je geeft het goede voorbeeld door zelf jouw riem zo strak aan te halen dat niemand meer jou iets kan verwijten. Kortom ,jij bent het levende voorbeeld!


  Maak melding

 3. Schaamteloos gedrag van de huidige regering. Er moet meer aandacht komen voor de sociaal zwakkeren i.p.v. je eigen zakken vullen met extra belastingvrije vervoerstoelagen. Die geniepige Brontosaurus moet een keertje flink op zijn staart getrapt worden.
  gemodereerd

 4. Goed zo. Dit is een voorbeeld hoe DNA moet functioneren. Geen jaknikkers gedrag, zoals die 26 + paarse ratten, die alles goed vonden die opa D en zijn paarse criminele boevenbende deden. Begin ook alle regelingen en dan ook alle regelingen en voorzieningen van exministers en exDNA leden af te schaffen. Begin ook alle dubbele salarissen van ambtsdragers in te trekken, ZONDER AANZIENS DES PERSOONS. Begin ook alle beveiliging en duur, door het verarmd surinaams volk betaalde, bolides in te trekken. Want waarvoor heb je beveiliging en verzorging nodig als expoliticus als je een schoon geweten hebt en gewone burger?
  Al deze maatregelen zullen, weliswaar,een druppel op de gloeiende plaat zijn. Maar dan hoef je de paarse beerput niet te ledigen op het al verarmd surinaams volk. Pluk ze ook kaal, degenen die zich verrijkt hebben met de rijkdommen, die van het surinaams volk zijn.


  Maak melding

 5. Ik begrijp iets niet hier! Solidariteitsheffing van 10%, governmenttake opo, er komt btw heffing of omzetbelasting, schulden kunnen niet worden afgelost, bootsmannen krijgen nog steeds geen Covidsteun, maar vervoerstoelage ei opo wreed! Nurmohamed nanga Albert ei fetie foe bouw brokie abra Corantijn? ETE WANG BIGIE PAIMANG GI OENOE? Wat zal die dure brug opleveren tussen twee arme landen?Sortoe business sa waka? Olie kan ook door een pijplijn? Materiaal kan ook per roll-on-roll-off toch? Of wang monie moes’ mekie? Net als de DDB highway die veel hoger is gefactureerd dan normaal zou moeten? WAKE UP MENSEN!


  Maak melding

 6. Dit is allemaal schynbedrog, by belangryke beslisingen moet men het democratisch gehalte laten merken, want dan gaan de belangen spelen.Parlement(assemble) aan u dat laatste.
  laat woordt en daad overeenkomen,dan zyn wy goedt bezig


  Maak melding

 7. Ramdin: “deze regeling is niet nieuw, het bestaat al jaren, het is slechts aangepast aan de huidige situatie”.
  Ramdin vergeet echter te zeggen dat corruptie en zelfverrijking ook.al jaren schering en inslag zijn bij machthebbers, het enige verschil met de voorgaande ellendelingen is dat ze het met andere bewoordingen trachtten goed te praten. We gaan echter vooruit in Suriname, want zowel coalitie als oppositie vinden het in dit geval te gortig.


  Maak melding

 8. Sinds wanneer heeft de oppositie met name de NDP in haar eigen vlees gesneden ? Naar mijn weten nooit ! Het zijn de grootste graaiers. Nu stemmen ze tegen. Hypocrieten zijn het.


  Maak melding

 9. @ Redsibonkoro
  Voordat men een brug over de conantyn rivier gaat bouwen moet men eerst nog een brug in Paramaribo over de Suriname rivier laten bouwen,en wel niet zo hoog,dan pas mag men aan de grens bruggen bouwen, de grens bruggen is voor het oog ,want wy hebben dat niet dringend nodig. onze leiders nemen tevaak verkeerde besluiten,een land regeren wordt je voor geboren ,er is geen school opleiding voor,en ook geen verkiezing,het is een roeping,maar geen makelyke opgave


  Maak melding

 10. Rediebonkoro ,,,Wat je daar aankaart slaat op niks over de infrastructuur zelf hier in Nederland is de inschatting mis dat het duurder valt dan men berekend had overal in de wereld is het ,het zelfde …maar ja altijd weer het vinger wijzen daarom zal het land verder naar de klote gaan …..Vele van jullie zitten maar te janken oogpunt visie achteruit kijken in plaats van vooruit blijven jullie maar hangen in het verleden ,het heden zal even zuur voor jullie vallen
  gemodereerd

 11. He bouterse heeft zich ook gemeldt hier op waterkant, hij heet zoals hij eruit ziet
  rediebonkoro. dag meneer bouterse
  rbown wat is schijnbedrog precies
  aj ndp wil geen verhoging voor de ministers. had iemand iets anders verwacht???? los daarvan het is een goede zaak. vroeger werd elk voorstel klakkenloos afgenomen


  Maak melding

 12. Als dit een sensatie stunt van de regering was dan moet ik toegeven dat het een goede was.

  Hahaha

  Het geheel van reden, motivatie en bedragen kloppen voor geen meter.

  Hahaha

  Dus mocht het een sensatie stunt zijn om leven in de brouwerij te houden:

  Tja go. Set kong !
  We want more ! We want more !

  Hahaha

  Deze regering heeft gevoel voor humor. Krakti !


  Maak melding

 13. Soso pangpang “ we seti”, walgelijk. Alleen het feit dat “dit”, ter sprake komt is walgelijk. Arme mensen die niet eens te vreten hebben terwijl jullie een vette boterham iedere maand opstrijken. Patricia Etnel……waar ben je?. Jullie hadden de BEK vol van de vorige regering. En ik ben GEEN NDPer maar voel mee met de bevolking. Never trust a politician. Never let them grand you a fever, cause after that the wil use U.


  Maak melding

 14. Deze regering is ook op pad om het volk flink te beroven.Is niet minder dan de vorige.Allemaal zijn boeven en zakken vullers.
  Lieve diaspora u zien wat de Surinaamse regering doet.U wordt gewaarschuwd, geen diaspora geld naar Suriname.
  Uw zuur verdiende geld gaat snel in Suriname verdampen,u zal geen sporen terug vinden.
  Deze schurken regering doet precies wat de moordenaar met zijn bende deed. Ze zitten alles van Nederland te kopieren,geef hun een mountain bike.
  De toelagen zijn veel te veel, een liter benzine kost 13 srd. Gemiddel 5 liter benzine is voldoen = 65 srd. per dag.
  De president , vp en ministers waarom hebben ze zoveel volg autos. Dit heb je alleen bij begravenis. Of moeten we al deze gasten begraven??
  gemodereerd

 15. Een complete begoocheling voor de mensen die heilig geloofden in ” wo sit ing “. De mensen worden wakker. Santokhi stond met zijn vlammende oproep ‘ wo sit ing ‘ gewoon zijn eigen persoonlijke belangen en belangen van Friends and family veilig te stellen. De mensen worden stap voor stap wakker. Santokhi en zijn vermeende experts brengen het land naar de afgrond. Hij en zijn team floppen van alle kanten. Het land koerst naar een ramp die zijn weerga niet kent. Wordt vervolgd……..


  Maak melding

 16. Waarin zit nu het verschil met alle vorige regeringen van dit land vanaf 1975.
  Alles in het voordeel van deze heren, familieleden en vrienden/sponsoren.

  Vanaf Srefidensi worden wij belazerd door onze eigen mensen.

  Motie van wantrouwen indien, regering naar huis sturen.
  Nieuwe verkiezingen uitschrijven en dan integere personen kiezen,
  die dit land echt vooruit willen/durven brengen.
  In Suriname moeten we drastisch om het roer om te gooien.

  Deze dieven, aartsbedriegers en fraudeurs worden steeds rijker.
  Het kan zo niet verder, we gaan arm sterven.

  Kijk om je heen overal verloedering, vervuiling, overlast, ga zo maar verder.

  Jammer voor zo’n mooi land!


  Maak melding

 17. @RobG
  De vorige regering hebben tegen 5% van de waarde alle auto’s voor zich zelf geregeld.

  De huidige president durft zijn gezicht in het parlement te tonen en luistert indien nodig naar argumenten.

  Ik hoop dat u het verslag gezien hebt omtrent onrechtmatige bestedingen Covif noodfonds. SRD 250.000.000 uitgegeven door iemand zonder procuratie/mandaat.
  Rapport wordt wel aan de DNA gegeven en door gezonden naar PG en niet zoals Doekhi deed in het verleden brullen fraude zwaaien met wat papier.

  Het gaat met vallen en opstaan beste RobG maar het gaat steeds beter qua staatshuishouding.


  Maak melding

 18. Robgetverderie, LAGER dan de paarse beerput kunnen we niet zakken. Jouw sergeant majoor opa D heeft zich gigantisch verrijkt met zijn paarse criminele boevenbende inclusief zijn voortvluchtige schoonzoon boefdraad. Tenminste bezinnen deze regeerders zich dat er op hun gelet wordt. Ga je afvragen PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE jo paarse djamoe ede.


  Maak melding

 19. SHOW TIME. ZOGENAAMD WILLEN ZE GEEN VERHOGING.
  WAAROM WORDT ER DAN EROVER GEDACHT en GESTEMD?.

  MENSEN, VERTROUW ALLEEN, DE WIND, DE REGEN, DE ZON
  DE MAAN, DE AARDE WAAROP JE STAAT en JEZELF.
  gemodereerd

 20. En wanneer gaat de NDP coalitie en de regeringscoalitie een motie indienen om al de gestolen auto’s, ja ik gebruik het woord gestolen auto’s, om deze auto’s terug te halen zodat ze weer terug zijn in de boezem van de staat. Dan kunnen de huidige gezagsdragers zich op een normale- en fatsoenlijke manier tijdens hun dienst zich voortbewegen. Ook al het gestolen rijkdom die de NDP-ers hebben vergaard naar binnen harken.


  Maak melding

 21. Het is één grote konijnen hok dat hele assemblee. De een neukt nog harder dan de andere.
  Paarse had het al uitgewoond, dus de pijn zal zeer zeker acceptabel zijn


  Maak melding

 22. “Aangehouden” dus over paar jaar wordt dit gewoon uitbetaald met terugwerkende kracht. Deze regering is echt misselijkmakend, nog erger dan NDP
  gemodereerd

 23. Ik blijf bij mijn standpunt, dit dus;

  “De overheid moet absoluut niet meegaan met het gehuil vd paarse wolven op social media, anders is het gedaan. Dat ze nu in de financiële shit zitten hebben ze zelf veroorzaakt. Dit krijg je als je onbetrouwbare ndp adepten in dienst houd.”

  Deze mensen proberen via een omweg hun wil door te drukken. Wie heeft het document gepubliceerd? Als ik dit flik, dan is het op staande voet ontslag.


  Maak melding

 24. Nou, dan kopen jullie gloednieuwe auto’s, geblindeerd en kogelvrij. Ik wil het wel regelen hoor. Enne absoluut geen Toyota whatever.

  Vermoeiend om elke aanbesteding onder de loep te nemen coalitie. Dit toont de kleinzieligheid v dit land. Ik zie de ministers hier in het westen echt geen projecten/aanbestedingen goedkeuren, pffff. Daarvoor heb je specialisten.


  Maak melding

 25. Wat een ge-emmer hier, toen de vieze president aloe baboeng zichzelf en de president $25000 cadeau gaf hebben we jullie niet gehoord. Dat was wel kort nadat islamic bank Suriname een lening had toegekend. De verklaring is dat alle ndp-ers beschikking hebben over vluchtig geheugen, het zijn amoebes…


  Maak melding

 26. Helemaal eens met mevr Vasseur, stukje tekst uit dbsuriname 05-02-21

  Quote
  Het is een feit dat er continu in de samenleving wordt gezegd dat de vorige regering schuldig is aan de ontstane crisis. Hoewel dit waar is, beseffen velen niet dat ze medeschuldig zijn aan deze ramp en zelfs de hoofdschuldige zijn. En zij die het wel beseffen, weigeren dit toe te geven. Als de meerderheid van het volk niet had gestemd op een persoon met een strafblad, zaten we vandaag niet in deze rotzooi, dan waren onze normen en waarden nog intact gebleven. Maar jammer genoeg heeft men niet gauw de moed om met het beschuldigende vingertje naar zichzelf te wijzen. Het is veel gemakkelijker om de NDP hier de schuld van te geven.
  Unquote


  Maak melding

 27. Wie tekent de missive v.d. RvM ?De vp natuurlijk en hij is ndp gelinieerd, dus geld smijten .zichzelf verrijken zit in hun bloed.Zonder de marrons zou Suriname met snelle schreden vooruit gaan.
  gemodereerd

 28. Weg met alle compensaties. Daarom willen deze gasten in de DNA blijven zitten. Net als Akiemboto die mis nu al de privileges en draait zijn ontslag terug. Waarom pakt heel Suriname niet de fiets. Niemand is met een auto onder zijn kont geboren. Een auto blijft voor velen een status symbool. Al deze tegoeden moeten afgeschaft worden. Het volk pinaart. De prijzen in de winkels stijgen de pan uit.
  gemodereerd

 29. iedereen heeft het over dubbele salarissen e.d.
  ook huidige ontvangers…
  maar niemand die het af wilt schaffen omdat het hun zelf dan geld gaat kosten?
  als je dingen wilt veranderen? zal je toch eerst in je eigen vlees moeten snijden, omdat je anders overal van beschuldigd wordt.
  waarom krijgen al deze hersenloze regeringsmedewerkers zo’n hoog salaris? met pensioen.
  en al die andere extra’s? tot hun dood?
  vanwaar al die auto’s? zelfs voor onderministers wat eigenlijk gewoon secretaresses zijn?
  waarom worden die dingen niet geleased? wat goedkoper is? en onderhoud voor het lease bedrijf is? en bij oprotten van zo’n opvreter hoef je alleen het lease contract op te zeggen.
  deze regering zou zelfs een limonade kraampje zwaar failliet krijgen


  Maak melding

 30. coalitie heeft de meerderheid, dus ze kunnen zo veel belachelijke kostbare wetten en regels afschaffen indien ze dat willen.
  maar snijden in eigen vlees doet heel erg veel zeer.
  maar zo zie je wel dat al deze hersenloze opvreters er niet voor de surinamers zitten, maar alleen voor eigen belang.
  want iemand die echt voor het land bezig is… zou echt het mes wel zetten in al die belachelijke domme geldkosten bouta praktijken


  Maak melding

 31. in arme landen , waar men met de bromfiets naar werk kan gaan , wil men luxe auto’ s met chauffeur. in rijke landen gaat men met de fiets of lopend . wat voor stront is het om arme mensen uit te buiten met duizenden srd’s . terwijl het maandelijkse inkomen van een gestudeerde surinamer niet eens een vijfde van de toelage is . schamen jullie zich niet. terwijl er alleen nietsnutters zijn met hoge posities
  gemodereerd

 32. @ Sari+Suriname 6 februari 2021 At 12:41
  Het graaien is begonnen, pfff.

  Even door lezen de verhoging is aangehouden.

  Dat de ministers uberhaupt eigen auto’s gebruiken is het gevolg van een forse auto diefstal, sorry alle auto’s zijn tegen een gemanipuleerde afgeschreven waarde mee genomen door de vorige regering en vrienden.

  Heeft u ooit gehoord dat de vorige regering rekening hield met kritiek terechte kritiek van de oppositie.

  Heeft u ooit Tsang een kloppende rekensom horen maken. Hij contracteerde baggerwerken voor 2,5 maal de prijs onderhands zonder dekking in de begroting, zonder doordacht bestek etc. Het gevolg zijn idiote contractuele boetes voor een grappenmakers contract dat nergens opslaat een een bedrijf dat niet kan baggeren en niet kwam om te baggeren.


  Maak melding

 33. mensen wat ik niet begrijp ,er is een bepaalde protecol omtrent auto president ,vice,ect ,mijn vraag vol doet de eisen volgens dnv om te rijden in eigen vehicale,of is extra op hun salaris en rijden in auto van de staat .begrijp er niks meer van !
  gemodereerd

 34. JoJo, speciaal voor jouw, de anderen hier mogen het ook lezen, hoe lang ga je de misstappen van deze regering nog goedpraten, altijd gedacht dat je voor goed bestuur was, de schoen begint te wringen ? denk aan Bagdad, Irak.

  COLUMN: AUTO’S
  06/02/2021 14:00 – Ganga

  Hoor je jezelf, wil ik ze vanuit deze hoek toeroepen, maar ik weet dat het geen zin heeft, dus doe ik het maar niet. Eén voor één vallen de maskers, zou ik ook willen zeggen, maar ik weet niet of dat wel een correcte beschrijving is van wat ik zie en hoor. Een masker draag je als je doelbewust mensen voor de gek houdt, om bijvoorbeeld in de gunst te komen van kiezers of machthebbers. Maar ik weet niet of het werkelijk een kwestie is van maskers die nu links en rechts vallen, of dat eigenschappen die eerder niet opvielen nu plots uitvergroot worden, nu ze genadeloos in de spotlight staan.

  Dit is in lijn met het gezegde dat je mensen pas leert kennen als zij macht krijgen. Dat geeft te denken. En zo dacht ik dus deze week: was Albert Ramdin altijd al ehm, hoe zal ik het beleefd zeggen, altijd al iemand die zo zwierig kon omgaan met feiten? Klonk Akiemboto altijd al als een keurig verpakt halfleeg vat? Vallen ze nu door de mand of hebben zij zich aangepast aan de politieke omstandigheid waarin ze zichzelf terug vinden?

  Ik beken dat ik niet het hele ‘To the Point’-interview met Sergio Akiemboto heb beluisterd. Er zijn maar zoveel onafgemaakte zinnen en halve gedachten die ik kan aanhoren. En nog altijd het weigeren om concreet aan te geven wat de partij en zijn partijleiding/-genoten fout hebben gedaan in zijn ogen, wat die praktijken zijn die hij niet kan goedpraten, die hij niet kan en wil verdedigen. In diezelfde trant hoorden we dat zijn voorzitter volgens hem is ‘verwikkeld in een case’ (rond 8 december 1982), zegt hij, en dat is toch zo ongeveer hetzelfde als zeggen dat Covid-19 een verstopte neus is.

  En toen hadden we voor de zoveelste keer Albert Ramdin, superminister, die in de bres sprong om het één en ander te verklaren naar aanleiding van weer een dingetje van de regering ‘w’o set’ en’ Santokhi. Ach, missives voor autotoelages voor ministers waar hele kindertehuizen van zouden kunnen leven – neks mis mee, hoor. Daar kwam het supertalent van Ramdin weer naar boven, het talent dat mij nu pas echt opvalt: om in een stortvloed van woorden de kern te verbergen. Je kan hem niet op een leugen betrappen, maar je denkt wel: ‘sjongejonge, wat zegt hij nu eigenlijk? Hoort hij zichzelf wel?’

  De toelage is gebaseerd op regels die er al waren. (So what? Je hoeft ze niet te volgen). De regeling is aangepast aan de huidige omstandigheden. (Say what? Voor ons allemaal betekent huidige omstandigheid dat je minder geld krijgt, maar voor de ministers dus het omgekeerde). En toen moest hij ons nog uitleggen dat er in het kabinet mensen zijn uit het bedrijfsleven, die ‘vele malen meer verdienden’. (Who cares? Of wacht, heeft hij het over zichzelf?). En ‘als we een voertuig moeten aanschaffen voor een minister zou het vele malen hoger uitvallen’ (Staat er in de Grondwet dat een minister in een auto moet rijden die minstens 60.000 US dollar kost?).

  Nooit gedacht dat Albert Ramdin zich zou beroepen op bestaande regels om iets goed te praten wat ethisch gezien gewoon niet goed te praten is. Als er een kloof is tussen wat de regels zeggen en wat ethisch is, dan ligt in die kloof je integriteit.

  gangadwt@gmail.com

  Trouwens, wat Santokhi te berde bracht in het Parlement is ‘oud’ nieuws, was al vorig jaar bekend gemaakt door hem zelf, de CLAD zou het onderzoeken en het rapport zou dan naar het OM gestuurd worden. Dus waarom nu triomfantelijk net als Brunswijk toen met de papieren van Rusland lopen zwaaien in het parlement!!!!!!

  Terechte opmerking, dat de NDP meerderheidsfracties haar meerderheid misbruikte, daarom het advies, geen enkele partij meer de absolute macht geven, al zijn het alleen maar Sinter Klazen, goed Heilig mannen
  gemodereerd

 35. Ja JoJo , klopt wat jij schrijft , maar die paarse schepsels , die massamoordenaar bouta lovers , robles , robg , frank , rbrown , schipper , paki-rat-igri , pony , glenn , ric , luci-en , luci-en-k….. , sari + , en noem de rest maar op , , worden niet meer geholpen door de ndp , maar omdat ze dom zijn gehouden door de ndp kliek snappen ze niets en laat staan lezend begrijpend , deze domme garde domme paarse ratjes zijn vandaag of morgen uitgeteld , en ze zien dan alleen nog maar zwart.


  Maak melding

 36. Jojo, at :22.38 je reactie op Sari. Ik zie het toch weer anders.

  @@Even doorlezen de verhoging is aangehouden@ dat wil niet zeggen dat de regering haar overtuiging voor de verhoging ineens kwijt is omdat zij door het Parlement is teruggefloten het betreft hier geen verschil van inzicht in goed beleid, een beleid waarmee alle partijen het eens zijn. Dit was meer de intentie van een slechte ingeving uitvoeren.

  Bij de overname van een ministerie, was elke Minister bereid zijn eigen auto te gebruiken vanwege de corruptiebeschuldiging aan het adres van de vorige regering, men wilde het volk laten zien, wij gaan het anders doen, het is toch niet ver rijden, wij hebben geen ‘dure’ dienstauto nodig. Maar later bleek dat de nieuwe ministers te enthousiast waren, want toen, eenmaal op hun ministerie de zaak te hebben overgenomen, bleek dat zij recht hebben op een dagvergoeding voor gebruik van hun privé auto, van dat recht hebben niet alle minister bedankt.
  Ondertussen werden 20 splinternieuwe dienstauto’s door Redusa afgeleverd en die zouden door de Minister van OW verdeeld worden onder de ministeries. Btw. Waar zijn deze dienstauto’ gebleven.

  Tegemoet komen van de regering aan de wensen van de toenmalige oppositie door de NDP, JoJo, ik zou zeggen vraag dat maar aan Aziz Gajadien, dan zul je nog raar opkijken! Of vraag de notulen op van de commissievergaderingen van de afgelopen 10 jaren.

  Bij Tsang heb je gelijk, die heeft een ‘BAGGER’ contract gesloten, hij wist toen nog niet wat het verschil was tussen bagger en baggeren.


  Maak melding

 37. Schandalig dat de regering zich zo rijkelijk heeft gezegend met het kruis.
  Je vraagt je als mens toch wel af waarom de huidige regering er niet voor heeft gekozen om nieuwe gepantserde voertuigen te kopen voor rond de USD 200.000 die ze dan na drie afschrijving kunnen overnemen voor USD 1500. Shandaligggg….de paarse trollen zouden hier blij mee zijn.


  Maak melding

 38. Kun je nagaan, deze regering heeft eerder het roer overgenomen om erger te voorkomen. Wat ze aantroffen was een tsunami van verwoestingen; compleet leeg gejatte kantoren. Geen enkel vehikel beschikbaar. Als ze conform regelgeving later waren gestart, dan hadden ze zelf de planken van de gebouwen verkocht, storm Darcy was in vergelijk een wervelwindje tsssssh.

  Dus die fatoe v ndp was, we jatten alles, nemen duizenden ongeschoolde in dienst, laten heel veel openstaande rekeningen achter, om zich vervolgens in hun hangmat te verkneukelen.
  Mislukt.

  Eeeyy, Facebook transparency, ik daag jullie uit om achter de gestolen gelden te gaan. Waar is boefdraad, putter en de rest.
  Kom op, I dare you.


  Maak melding

 39. @Pony

  Zoals wel eens vaker gesteld wij zitten niet zo ver van elkaar.

  Ramdin is een diplomaat en die kunnen draaien als draaitollen.
  Bronto heeft het ook auto schandaal want dat is het als je de intenties goed beschouwd.

  Bronto framede het als een bespring omdat de huur auto’s $ 200/dag kostte ofwel deze benadering is goedkoper.

  Overall rond uit stom en slecht en niet handig. Helaas herleid baar naar een gebrek aan moraal.

  Overall blijf ik er bij dat deze regering vanuit een heel slechte situatie en helaas met ABOB als partner het voor elkaar moet zien te krijgen.
  Alles wat nu beetje bij beetje boven water komt zal u toch ook zwaar aan het denken moeten zetten. De situatie is niet stabiel met Brunswijk zolang de NDP intact blijft en Brunswijk met hun de VHP en NPS dwars kan zitten.

  Ramdin is nodig voor de buitenlandse netwerken en kan zich als interface als superminister verkopen gezien zijn netwerk.
  Het lijkt te gaan werken. Laten we hopen dat Santohki de zaak onder controle krijgt.

  Volgens Bronto maakt de president allicht geen gebruik van de regeling.
  lllll


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.