woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Onnodige ophef na oprichting nieuwe staatsonderneming'

‘Onnodige ophef na oprichting nieuwe staatsonderneming’

-

Does Travel - naar Suriname

Op social media is vandaag onnodig ophef ontstaan, nadat screenshots van een uittreksel uit het register van de kamer van Koophandel en Fabrieken werden gedeeld. Daarop is te zien zijn dat ministers Armand Achaibersing en Albert Ramdin zitting hebben in de raad van commissarissen van een nieuw bedrijf.

Zonder dat er precies duidelijk was wat deze stukken precies inhouden, werden ze grif verspreidt alsof de bewindslieden iets illegaals zouden uitvoeren. Het gaat echter om een honderd procent staatsonderneming, die onder het ministerie van financiën valt en bedoeld is om investeringen in het buitenland voor Suriname aan te trekken.

Dit nieuwe staatsbedrijf genaamd New Surfin NV is speciaal opgericht voor het aantrekken van nieuw kapitaal. Het is dus geen ‘financiële instelling’ er is ook geen sprake van illegaal handelen door een minister, zoals de NDP-gelieerde Facebook pagina Transparency Watch en anderen wordt beweerd.

De functies van minister en lid van de raad van commissarissen in een honderd procent Staatsonderneming zijn juridisch namelijk gewoon verenigbaar. Het gaat ook om functies waarvoor geen vergoeding wordt gegeven. Achaibersing en Ramdin zitten er omdat ze de lead hebben in het aantrekken van kapitaal.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

60 REACTIES
 1. G rt o tt er kansen gemist de afgelopen decennia…

  Het lag niet alleen Aan de kansen maar aan de i.q..dat ontbrak ten enen male… DIECTIJD KOMY NOOIT MEER TERUG..


  Maak melding
 2. Die paarse schoften kunnen liever vertellen waar boefdraad uithangt of hoe opa D aan zijn rijkdom komt of waar die ontvreemdde staatsgelden gebleven zijn ipv nu heilige boontje komen spelen en de ministers vals beschuldigen. Zak in de paarse stront opa D


  Maak melding
 3. Dit is ook een niet OKE model waar men nu al kan aannemen dat het niet verenigbaar is,waarom deze mnisters ook comisaris moeten p[aats nemen in dit bedryf.
  wordt geen lering getrokken uit het verleden, dit geeft bedenkelyk wantrouwen.


  Maak melding
 4. De NDP kliek doet er alles aan om anderen onterecht in een kwaad daglicht te brengen.
  Ze zijn jaloers, omdat ze dom zijn en alles wat anderen juist goed doen zwart te maken. Dit onderneming voor lange termijn is ten gunste voor land en volk, maar anderen denken alleen maar aan bruine bonen en gratis pakket van de dag. Is iets bedoeld voor het lange termijn, dan gaat men klagen.


  Maak melding
 5. * Is iets bedoeld voor het lange termijn, dan gaat men klagen. Omdat het resultaat niet direct te zien is. Sommige ‘mensen’ leven alleen wat de dag hun te bieden heeft. Ze hebben geen vooruitzicht op morgen, laatstaan overmorgen..


  Maak melding
 6. Als dit OK is, waarom is dit dan niet vooraf openbaar gemaakt?
  Als dit OK is waarom zijn alleen vhp’ers in functie benoemd? Werken de directeur en rvc ook gratis? Zeer ongeloofwaardug en beschamend dat waterkant dit voor zoete koek aanneemt.

  Helemaal bizar is het doel van de nv namelijk het omzeilen van regelgeving van toepassing op reguliere banken, lees anti-witwaswetgeving en MOT regels. De doelstelling van de nv is dus zelfs crimineel van aard.


  gemodereerd
 7. Door hun aan het roer geeft beleggers en financiële instellingen het vertrouwen om in Su te investeren.
  Wat een meesterzet.
  Anderen kunnen alleen maar jaloers worden.
  Kijk maar naar Boefdraad alles te gronde gemaakt!


  gemodereerd
 8. Dit roep ik al maanden. Documenten worden gelekt en zodanig geponeerd om deze regering in het kwaad daglicht te stellen. Alles onder het mom van transparantie.
  Jullie willen meedoen met de ‘grote jongens’ maar jullie teren op bullshit fakenews.

  Fakenews en bewust verdraaien van feiten moet bestraft worden. In de usa lopen er nu rechtszaken van biljoenen us dollars tegen foxnews en andere conspiracy idioten.
  Dat kan ook in suri. Hoelang gaat de overheid accepteren dat de ndp ambtenaren het land proberen te destabiliseren. Begin met blokkeren vd Facebook idioten. Holland cyberteam helpt graag.


  Maak melding
 9. =Als het wel zo is, dan is er geen vuiltje aan de lucht dat deze twee heren er ook bij betrokken zijn.
  Zo kunnen zij de zaken veel beter in de gaten houden en ingrijpen waar het niet goed gaat. Het gaat om geld dus zou ik zeggen heel veel succes.

  NDP ruim eerst jou puinhoop op en sta voor de spiegel om zelfs na te gaan wat Boefdraad heeft achtergelaten.


  Maak melding
 10. Dit wordt een TOPTOPIC het sneeuwt dus de intelligente ratten partij aanhangers in Nederland ziiten zich binnen te vervelen achter hun beeldscherm.


  Maak melding
 11. trutje esmerald weer met haar usa vergelijkingen.

  suriname is geen amerika dom wicht, dus enige vergelijking trekken is totale onzin


  Maak melding
 12. Wat moet ik me hierbij voorstellen: een financieringsmij lees ik. Dus er zal geld op rekening van deze NV worden gestort en die het op haar beurt lenen aan derden. Door wie wordt er gestort? is het legaal geld? en waarom niet op rekening van een reguliere bank? Wat zijn de garanties voor financierders? Springt de overheid bij ..lees belastingbetaler..als er verlies wordt geleden op een investering? de financierder moet altijd worden betaald? Waarom een RvC..wordt voldaan aan de eisen hiervoor?


  Maak melding
 13. De regering Brunswijk santokhi is goed bezig om Suriname uit problemen te halen, ndp viezerik ,deze 2 mannen hebben niks illegaal gedaan, hou het bij jullie maar, santokhi Brunswijk zal ons zeker uit de ellende halen, die te doen van jullie is Suriname in een ellende terecht gekomen, ja ndp jullie zijn achterlijke varken, niets meer en niets minder


  Maak melding
 14. Als er niks aan de hand is, waar blijf dan de transparantie? Transparantie die elke “verdachte “ move van deze van deze regering zou rechtvaardigen.

  Zo was een zekere Hoefdraad ook begonnen, hij zou kapitaal aantrekken, had een netwerk van hier tot ginder, iedereen blij natuurlijk, had een ‘Top’ functie bij het IMF, was een goede schaker, hij was een ‘super’ minister, hij zou de ‘domme’ Surinamers effe laten zien hoe je aan kapitaal kunt komen, hij kreeg ook bevoegdheden om op eigenwijze manier te werken, het omzeilen van juridische rompslomp was een vereiste, er was geen controle, soms wist men niet eens waar hij uithing, was altijd uitlandig, en nu is hij op vlucht voor al het ‘goede’ werk dat hij heeft mogen doen.

  Klink dit nog bekend, want men vergeet gauw hoe het begonnen was.

  Nu doen wij het weer, met weer een ‘super’ minister, Ramdhin met een hulpje.
  Krijgen wij een herhaling, want deze regering blijkt goed te zijn in het na-apen van de vorige, ook worden ‘slecht’ werkende wetten niet vervangen maar keurig aangepast naar de behoeften van deze regeringsleden.
  Voorlopig is het fake News zeggen de volgelingen van regering Santokhi/Brunswijk.


  Maak melding
 15. Aan sommige wil ik even duidelijk maken, dat de kaders van vhp hoogschoolde mensen zijn z
  ,die weten precies wat van hun wordt verwacht, van ndp daarentegen alleen ulo en mulo diploma, dus je raad het al, deze ndper die waren geïnstalleerd om te frauderen, zie 20jaar niks gedaan dan alleen foefoermang geweest, daarom weet vhp precies die mensen op posten te plaatsen, voor het welzijn van land en volk, alleen sranang mang ab geduld, we wonen in 1 van mooiste land op aarde, no klage, maak iets van je leven, succes??


  Maak melding
 16. Tweede termijn ndp was nog erger, bacove bedrijf te jarkaba, hadden door te doen van ndp en belgen die aandelen hadden, heeft ndp doelbewust dit bedrijf kapot gemaakt, jaren lang hoor je in nickerie rijst dit rijst dat, die bedrijven waren bijna omgevallen door toe doen van beleid ndp, alles begon duur te worden, de bevolking begon het te voelen, in hun portemonnee, geld geleend bij de imf, en verduisteren alle geleende geld, die in de miljarden loopt, wat heeft ndp iet productief gedaan, dat ik kan schrijven ndp jullie hebben het goed gedaan, nee never nada ok


  Maak melding
 17. ja hoor hebt je de paarse poepratten ook weer met een reactie he glenn en pony , toen de straf eis van 12 jaar tegen boefdraad werd gedaan door de PG , waren jullie in geen velden en wegen te zien he paarse kloteklappers , en jullie zijn jaloers op deze regering die wel goed bezig is om ons land Suriname naar verbeteringen te brengen , want 10 jaar bouta heeft ons land vernietigd.
  dus blijf lekker bij de ndp en zijn kliek en jullie houden nog steeds van boefdraad en die massamoordenaar bouta , blaaskaken.


  Maak melding
 18. Ik ben volkomen wars van de NDP, dat zijn gewoon criminelen die onrust willen stoken en hopen dat ze snel weer kunnen graaien. Maar dat neemt niet weg:
  .
  Deze constructie is ongewenst, sluit grote risico’s voor allerlei vormen van misbruik in vooral opdat 51% van de geplaatste aandelen in handen is van de regering, ook is het wel degelijk een financiële instelling, en het lijkt mij uitgesloten dat de CLAD & Rekenkamer akkoord kunnen gaan met deze constructie. Ook begrijp ik niet dat een accountant zich hier voor leent.


  Maak melding
 19. Gewoon het gezond verstand Laren spreken en je hersens gebruiken. De VHP staat op dat gebied mijlenver voor op de ndp. Klaar uit punt uit. De ratten van de ndp kunnen het niet accepteren dat dit land door anderen geleid wordt.


  gemodereerd
 20. Geweldige zet van de min. Van Financiën en de rest van de regering. Het aantrekken van kapitaal is alleen mogelijk als de poppetjes op de juiste plaats zitten. In dit geval zitten Ramdin en Achaibersing op de juiste plaats. Het zijn geen kleine jongens maar mannen die echt verstand van dr materie hebben en als geen ander kennis hebben hoe kapitaal aangetrokken moet worden. Dat de fascisten van de ndp weer nat worden van zijn eigen bilzweet is zijn probleem.


  Maak melding
 21. Pony@@ Velen hier zijn zo politieke gekleurd dat ze de realiteit verliezen. Je hebt helemasl gelijk. En nu zoeken ze Hoefdraad. De man die zo goed geschoold is. Ik ben benieuwd over 5 jaar wie ze gaat zoeken. Oplichters ten top sommige Surinamers.


  Maak melding
 22. Je wil kapitaal aantrekken (van wie?) maar je houdt dat geheim. Vreemde zaak, want je moet het juist overal bekend maken zodat de mogelijke kapitaalverschaffers het ook te weten komen.


  Maak melding
 23. Transparantie is belangrijk en gewenst bij dergelijke grote staatsondernemingen. Een eerdere gang naar het IMF werd tegengewerkt en getorpedeerd door dezelfde coalitie die eerst oppositie was. In de toekomst worden veel inkomsten uit oliewinning verwacht. Deze inkomsten gaan waarschijnlijk rechtstreeks naar de nieuwe staatsonderneming. Hoe transparant is deze nieuwe staatsonderneming? Brandstofprijs ging ook pas in de nacht omhoog, zonder enige aankondiging vooraf. Figuren worden benoemd zonder dat de Surinaamse kiezers op hen hebben gestemd. Met transparantie naar de kiezers toe kun je veel vragen voorkomen.


  gemodereerd
 24. Glenn en de rest van de paarse ratten willen terug naar de tijd van SIS. Lekker in lange rijen staan voor een kilo suiker of uien. Of ze houden hun handen open om gratis te ontvangen. Wel luie Surinamers,nu is het wie niet wil bijdragen mist de bood naar democratie en welvaart. Dat Glenn en vrienden evolutie hebben gemist en nog in bomen wonen ,kunnen we hun commentaar begrijpen. Ze reageren uit instinct en niet met hersens


  Maak melding
 25. ‘De functies van minister en lid van de raad van commissarissen in een honderd procent Staatsonderneming zijn juridisch namelijk gewoon verenigbaar. Het gaat ook om functies waarvoor geen vergoeding wordt gegeven. Achaibersing en Ramdin zitten er omdat ze de lead hebben in het aantrekken van kapitaal’…0…
  Voer voor paarse ratten, ze vallen hier over elkaar en denken gelijk aan fraude, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten….


  Maak melding
 26. Laat ik mij haasten om te melden dat ik geen politieke voorkeur heb, maar;

  Ik merk steeds vaker op dat bij enkele mediahuizen de journalistieke waarde van vele artikelen verloren gaat vanwege het vermogen om objectief verslag te doen

  Ook dat er ingezonden brieven geplaatst worden, die elke zichzelf respecterende redacteur, uit oogpunt van de journalistieke objectiviteit zou moeten aarzelen deze te plaatsen.

  Ik bespeur een tendens van het op willen nemen voor de huidige regering ipv de feiten weer te geven. Dat is waar het in journalistiek om gaat.

  Ik vraag mij dus dit artikel lezend de volgende zaken af;
  1. Getuigt het van goed bestuur dat niet één, maar maar liefst twee ministers (die een salaris genieten van belastingplichtige Surinamers) zitting hebben in een dergelijke onderneming?
  2. Ik hoor en lees steeds dat Suriname in een crisis verkeert, wat dus betekent dat er – mijns inziens – gefocused zou moeten worden.
  3. Met betrekking tot transparantie en openbaarheid van bestuur; waarom moeten wij dit uit de media vernemen? Moeten wij daaruit opmaken dat de VHP niet een beetje op de solo toer is?
  4. Stroken dergelijke achterdeur functies wel met wat er in het regeerakkoord is vastgesteld?

  Ik zou nog wel Ff door kunnen gaan met opsommen, maar had graag deze zaken – waar elke andere journalist in de ‘werkelijke’ wereld van de journalistiek – belicht willen zien ipv politieke tegenstanders tegen elkaar uit te spelen.

  PS; opnieuw geplaatst vanwege typo’s in het vorige bericht.


  gemodereerd
 27. Door de ijlziekte van Bouterse, ze zijn helaas nog niet genezen, waarschijnlijk is dit erger dan Corona, is het denk-en onderscheidingsvermogen van de oprechte volgelingen van de Regering Santokhi/ Brunswijk aangetast.

  Wat zouden zij echt vinden van deze constructie: geld inzamelen voor het land, in naam van de Republiek Suriname en dan zelf gaan bepalen zonder controleregels, hoe het geld gaat worden uitgegeven. Het lijk erop alsof hel land wordt beschouwd als privé bezit van deze gasten.g Kan het Parlement deze beide ministers nog goed controleren. Sinds wanneer mogen Ministers Commissaris zijn in een Overheidsbedrijf, gaan zij zichzelf controleren, omdat ze ‘in de lead’ zijn. Bonafide geldverschaffers gaan geen geld geven aan een instantie met zo’n constructie. Never nooit. Er is geen dekking als het fout gaat, trouwens heeft deze ‘constructie’ eigen werkkapitaal. Is deze ‘constructie’ corruptie bestendig, hoogopgeleid wil nog niet zeggen dat je ook beschaafd bent opgevoed in je doen en laten. En vergeet niet, meestal kom alleen als hoogopgeleide in de positie om te corrumperen. Gaat er dan gewerkt worden met ‘zwartgeld’. Waarom stond er niets in het Herstelplan, terwijl, als ik meneer Ramadhin mag geloven men heeft gekozen om beter en constructiever te kunnen werken met het herstel van Suriname, dus deze constructie is de de spil/motor van het Herstelplan. Maar het Herstelplan werd eerder gepresenteerd zonder haar spil. Iemand plaatste laatst een opmerking over het Herstelplan, dat het Herstelplan deels visie uitstraalt, in de Bedrijfskundige Informatica wordt dit ook wel de ISI en de SOLL situatie genoemd, gaat dit ook op voor deze nog op te zetten Overheidsbedrijf met een nogal dubieuze werkmethode.

  Mocht blijken dat deze constructie ongeoorloofd is, dan moet de notaris die de bewust
  hieraan heeft meegewerkt geschorst geschorst worden door zijn beroepsgroep, vanwege onethisch gedrag.

  WAT, ik wilde niet voorbarig zijn, dus heb ik niet gereageerd, heb ik van jouw amigo meneer Boesskowtoe geleerd, niet altijd voorbarig te reageren op iets dat nog gaan de is, sorry als je dit als gemis heb ervaren hahah


  Maak melding
 28. @Pony: hahaha… mooie reactie van je. Ik moet toegeven dat ik soms te streng was in mijn opmerkingen naar jou, maar het was niet slecht bedoeld hoor. Ik kan het waarderen als mensen kritisch zijn (zelf ben ik dat ook) maar we moeten de dingen wel in het juiste licht zien (of met de juiste bril op). Ik heb in het verleden idd over het herstelplan aangegeven dat het een beschrijving moest zijn van de IST en Soll situatie. Ik heb wel duidelijk aangegeven dat het belangrijk was dat er daarover een visie was. Dat ontbrak nog.
  Over deze nieuwe overheidsafd. weet ik weinig, het is er maar net, maar omdat de 2 ministers een schoon verleden hebben, krijgen zij van mij het voordeel van de twijfel.
  Soms moet je op je intuïtie vertrouwen en dingen een kans geven die kunnen meewerken aan het herstel en de ontwikkeling van je geliefd vaderland. Het feit dat ik al jaren in Ned. woon, doet niet af aan het feit dat ik nog steeds zielsveel van mijn land hou en ben zeer begaan ben met haar ontwikkeling. Daarom doe ik veel aan liefdadigheid in Suriname.
  Ik zou zeggen Peace bro,…… we hebben het beste voor met ons land!


  Maak melding
 29. Deze constructie bestond al in de vorm van NV1 en NV2. Omdat deze NV’s door het CLAD onderzocht worden op frauduleuze handelingen, heeft de overheid een nieuwe NV opgericht om (normale)potentiële investeerders aan te trekken.

  Ik snap dat men herhaling van de afgelopen 10jr wil voorkomen, door dit niet publiekelijk bekend te stellen. De PSA database zit/zat vol witwas investeerders uit de hele wereld. Uitleg is overbodig, controleer de belangrijke bedrijven die obligaties ter beschikking stelden.


  Maak melding
 30. @Anne-Rose Abendanon: Je moet het artikel wel goed lezen, want die 2 ministers doen dit onbezoldigd. Ze worden er dus niet voor betaald! Dat getuigd van een mate van vaderlandsliefde waar veel Suries blind voor zijn. In het vorig kabinet was zoiets niet denkbaar.


  Maak melding
 31. nu de afroos aan de zijkant staan, hebben ze allerlei commentaar van teleurstelling, verdriet , zielig doen.. anderen beschuldigen van allerlei verdachtmakingen ….,
  ze hebben immers al vanaf de historie van het land aan het stuur gestaan, maar hebben er nooit wat van kunnen maken..
  ze wonen immers vanaf de slavernij tot heden in krotjes woningen die op de erven van anderen zijn gebouwd, dit terwijl ze zelf duizenden hectaire gronden hebben geërfd van hun voor ouders , maar nimmer nooit iets hebben verbouwd of er op gebrouwd..

  dit allemaal, terwijl de hindoestaan dagelijks in het modder staat te ploeteren om rijst te verbouwen voor de suri. mens als daar buiten , moeite doet om wat van het leven te maken en die negers in de stad blijven hangen roven, stelen, moorden, verkrachten, oplichten enz. enz…
  Nu is een hindoestaanse regering aan zet doet zijn best, het beste van te maken met een lege staats kas zonder leningen en toch een ieder te proberen een volle maag te bezorgen, wordt zij op allerlei manieren gedwarsboomd..
  de vorige regering heeft bij het verlaten van het gebouw ook alles wat los en vast zat, meegenomen, alle middelen verduisterd, schulden van miljarden achter gelaten .

  nu ze weten dat het lang zal duren voordat zij weer aan de macht zullen kome, saboteren ze alles wat kan..


  gemodereerd
 32. Wij Surinamers willen het nog steeds niet begrijpen dat deze regering voor ons zit. Deze regering bestaat niet uit zakkenvullers maar uit hardwerkende prominenten die oog voor het volk heeft. Hoeveel is niet binnen 1 jaar bereikt ? Tamanredjo is bijna geheel geasfalteerd, de moeilijk bereikbare dorpen en het binnenland is voorzien van schoon drinkwater en elektra. Overbodige en geldverslindende projecten zijn stopgezet. Er komt ene berg geld van het IMF dankzij bemiddeling van deze regering. VS en Nederland en diaspora en andere landen staan te springen om in Suriname te investeren. Het probleem is de Surinamer zelf die geen geduld heeft. Tien jaar lang had dezelfde Surinamer zijn mond niet opengedaan en nam alles voor de zoete koek aan. Deze regering doet geen beloftes maar maakt de beloftes waar die de vorige, slechtste regering ooit, deed. Die regering was alleen georiënteerd op het vullen van de eigen zak. De huidige regering had bij aantreden al gewaarschuwd dat het de eerste 2 jaar moeizaam zal gaan vanwege de ellende en armoede die Bouterse c.s brachten. Het land is failliet en regering Santokhi en Brunswijk moeten van begin af aan de boel weer op de rails krijgen. Dat zal ze ook lukken. Maar dan moet er eindelijk GEWERKT worden door het volk. De luiheid van niets doen is voorbij. Dit is het enige middel dat ervoor zal zorgen dat Suriname weer vooruit komt. IEDEREEN MOET WERKEN !


  Maak melding
 33. @Hedwig: Ik ben het helemaal met je eens! Als iedereen zijn steentje bijdraagt zijn we er sneller dan wanneer we de kat uit de boom kijken en alleen kritiek leveren! Werken aan het herstel en ontwikkeling is het devies. Iedereen op z’n eigen niveau. Vraag niet wat je land voor je kan doen, maar wat JIJ voor je land kan doen!


  Maak melding
 34. NDP kan niet meer graaien en dat voelen ze rechtstreeks tussen hun benen.
  Pijnlijk noh!!! Hersens hadden ze toch al niet, en ze kunnen nog steeds niet inzien dat het land volledig is leeg getrokken, ze hebben ook moeite om te willen inzien dat ze eindelijk weer betaald worden, en dat het land langzaam aan weer overeind krabbelt..
  ☹😢


  Maak melding
 35. Ik blijf het grappig vinden, de selectieve verontwaardiging van die opportunistische paarse NDP trollen hier. Ze hebben NV1 en NV2 in ellende achtergelaten en hebben het nu over transparantie….


  Maak melding
 36. @Boesskowtoe,
  U mist mijn punt. Het gaat er niet om of men wel of niet bezoldigd wordt. Het gaat ok het principe van ‘behoorlijk bestuur’, iets waar de VHP voor zou gaan! Althans dat hebben ze de kiezer doen geloven.

  Hoe kunnen 2 ministers zitting hebben in een NV? Dat is een van de punten die ik maak


  Maak melding
 37. Anne-Rose Abendanon 7 februari 2021 At 22:08
  Hoe kunnen 2 ministers zitting hebben in een NV?
  ===============================================

  Anne-Rose, je doet jezelf veel te kort, je kan deze en voorgaande vragen best wel zelf beantwoorden, allen durf je het niet.


  Maak melding
 38. Boesskowtoe, maak je geen enkele illusie, intimidatie is Pony vreemd, hij kan tegen elke stootje en blijf streng zijn mening geven.
  Ik ben het eens met Anne-Rose, je kunt niet op dezelfde valse muziek blijven dansen, al is het in een andere danszaal met andere dansers. Ministers die als commissarissen in een Overheidsbedrijf gaan zitten kan en mag niet, ook al is het onbezoldigd en goed bedoelt. Je moet zulke precedenten niet scheppen voor anderen in de toekomst. Als ze de slechte punten in de constructie niet veranderen verwacht ik niet dat zij kapitaal uit binnen en buitenland zullen gaan krijgen, zie mijn vorige post.
  Velen geven deze regeringsploeg het voordeel van de twijfel, maar dat doe ik niet meer, heb mijn lesje in het verleden geleerd, ben niet meer zo naiëf
  Ik heb ‘goede’ Surinamers zien veranderen in grote geldwolven, vooral wanneer zij in de positie komen waarin zij over grote sommen geld mogen beslissen. Macht corrumpeert nog steeds. Deze regering heeft teveel een scheve schaats gereden, vanaf het begin al, al zijn ze onder een slecht gesternte begonnen, zie recentelijk de terug gedraaide autodeclaratie, en nu weer het opzetten van een nieuwe Overheidsbedrijf onder een wazige en warrige constructie. Wij zullen het meemaken, deze regering is nu in de lead, wij moeten het hiermee doen. Jip en Janneke.


  Maak melding
 39. Hahaha een NV opgericht door iemand met een Nederlandse nationaliteit wordt gebombardeerd tot staatsbedrijf omdat twee ministers in de Rvc zitten.

  Een staatsbedrijf opgericht dus zonder dat Surinamers er van wisten. Een staatsbedrijf opgericht zonder missieve? Een staatsbedrijf waarvan andere coalitiepartners niets wisten en ook geen zitting hebben, enkel een vhp onderonsje.

  Alleen in Suriname kan dit onder een vhp regering. Waar is de kritische pers, waar zijn de vragen in de DNA?
  Deze nv is duidelijk een vhp witwas vehikel die de bananen republiek Suriname misbruikt.

  Welnu geen enkel land of instelling zal Suriname geld verschaffen. Nederland heeft ze al verwezen naar IMF, USA pompt miljarden in Guyana en Suriname krijgt niets van IMF zullen ze een keiharde programma voorgeschoteld krijgen voordat ze 1 cent zien.

  De eerlijke dn rechtgeaarde diaspora bedenkt zich 100 keer voordat ze 1 cent investeren onder deze geboren dieven en corruptelingen.


  gemodereerd
 40. Sinds deze regering aan de macht is, heb ik hen nog niet kunnen betrappen op onbehoorlijk bestuur. Ook is er nog geen enkel minister vervangen, dus laat ze hun werk doen en ga niet piepen als zich nog niets heeft voorgedaan. Verder zouden we moeten ophouden met het zoeken naar spijkers op laagwater en deze regering moeten steunen en moeten vertrouwen in haar inspanningen om Suriname weer gezond te maken. In het vorig wanbewind van 10 jaar,was transparantie en deskundigheid ver te zoeken. Dat waren de hoogtijdagen van onbehoorlijk bestuur die we gelukkig achter ons hebben gelaten. Laat ongeacht ras of geloof je vaderlandsliefde zien en gooi alle etnische voordelen overboord, want alleen zo kunnen we werken aan eenheid als volk en vertrouwen krijgen in een rechtvaardig Suriname waarin een ieder bestaansrecht heeft.


  Maak melding
 41. Als al de critici van de regering Santokhi zich in de periode 2010-2020 ook zo kritisch zouden hebben gedragen tegenover de destijds zittende regering, zou Suriname er nu een stuk beter voor staan. Maar de lafhartige journalisten waren te bang om kritische vragen te stellen aan de regering Bouterse. Ze weten dat Santokhi een beschaafde man is en nu durven ze te blaffen. Stelletje lafaards!


  Maak melding
 42. Men heeft de regering nog niet kunnen betrappen op onbehoorlijk bestuur, lees ik hierboven?

  Ik zou graag de definitie willen lezen wat men onbehoorlijk bestuur verstaat.

  Je vrouw, broer en familie op meerdere functies aanstellen is waarschijnlijk goed bestuur.
  Liegen dat de Fed Dollars naar Suriname heeft gestuurd, terwijl de Fed het land Suriname naar een Cambio heeft gestuurd om geld te wisselen. We wachten nogstteds naar het bedrag dat men bij de cambio mocht wisselen.

  Zal ik nog doorgaan.


  Maak melding
 43. @marcel ,

  Het is geen Hindoestaanse regering. Het is een christelijke regering, net als de vorige. Er zitten weinig echte Hindoe ministers (misschien minder dan in Bouterse II) in deze regering.
  Santokhi is er goed in geslaagd zand in de ogen van de Hindoes te strooien.


  Maak melding
 44. Boesskowtoe. Wat versta jij onder goed bestuur, heb jij voor ons de ‘juiste’ definitie.

  Boesskowtoe, bij de vorige regering was er ‘genoeg’ transparantie, alleen werd het nooit geloofd; bij deze regering is er juist ‘weinig’ transparantie, ze komen pas op de de proppen met uitleg als hun plannen zijn uitgelekt; spijkers op laag water zoeken hebben wij van de vorige oppositie geleerd, maar daar weet jij alles van, als je begrijp wat ik bedoel.

  Iedereen mag van mij een regering vormen als het maar één is van behoorlijk bestuur zonder belangenverstrengeling of neiging naar corruptie.

  Dirk, ben ik helemaal met je eens👏🏼 De Surinaamse regering wordt een filiaal onder deze nieuwe Bedrijf.


  Maak melding
 45. Deze bandieten denken echt dat ze met van alles weg kunnen komen omdat hun partners niet de ballen tonen die nodig zijn. Een oprichtingsacte waar van alles zog leeg is en naar believen kan worden ingevuld, een instituut dat buiten het parlement is opgericht! Niemand weet wat het precies is, wat het gaat doen maar wel wie er in zitten als bestuur! Ministers die zich zelf benoemen in RVC’s?? In de vorige regeerperiode is er door de VHP moord en brand over geroepen en nu doen ze hetzelfde en nog een stevige tand hoger, want zij gaan de economie van Suriname kanaliseren en uithollen en natuurlijk vinden de leeghoofdige trollen hier het geweldig omdat ze totaal niet snappen wat wat is!


  Maak melding
 46. En natuurlijk houdt WK.net zich bij dit ene bericht over deze foute kwestie, terwijl andere media er dagelijks mee bezig zijn. Zo betaamt het een VHP-medium natuurlijk!


  Maak melding
 47. Gelezen: ABOP- en NPS-fractie interpelleren regering over Surfin……en gingen over tot de orde van de dag. NPS omdat zij de rit willen uitzitten en ABOP omdet…..ze het domweg niet snappen, ook niet en minder nog na uitleg.


  Maak melding
 48. @Winston: 2 dieven, twee rovers, twee leugenaars. Deze bedriegers hebben, toen zij zich betrapt zagen, direct geroepen dat deze zaak in de RVM is besproken…..SOSO LEE!! want dan zou daar een missive van moeten zijn. Nu roepen al hun partners en zelfs hun partijgenoten dat zij nergens van op de hoogte waren, Jogi en Greg proberen het intussen goed te praten, Jogi omdat hij VHPer is en Greg om behoud van zijn positie met alle financiele voordelen van dien. FEIT IS, DAT DNA EN HET VOLK ZIJN VOORGELOGEN DOOR DEZE MINISTERS EN DAT IS POLITIEK DOODZONDE!!! Nu kijken wat de moraalridders bin deze vregering gaan doen. Zoals Belfor het zei: GELIJKE MONNIKKEN, GELIJKE KAPPEN. Maar dit is de leugen-regering, dus zullen we moeten afwachten met welk lul-verhaal Chan gaat komen. Bah!!!! Soso K’Ka!!


  Maak melding
 49. Vandaag een hele goede column van Stuart Rahan in dwt. Hij slaat daarmee de spijker op de kop. Ik raad al die onnozele lezers van Waterkant aan deze te lezen. De wijze waarop deze onderneming is opgezet neigt naar corruptie, want so fufuru e begin. Er zou veel zwart- en drugsgeld worden witgewassen. Ik heb daarom geen enkel vertrouwen in de diasporabank en alles wat daarmee samenhangt. Dat diasporabeleid is geheel gericht op de aanhang van de vhp. Bij diaspora gaat het niet alleen om geld, maar ook om betrokkenheid. En in deze opzet is daarvan geen sprake.
  De onlangs benoemde ambassadeur heeft maar één opdracht en dat is de VHP zo goed mogelijk in Nederland te vertegenwoordigen en niet het land Suriname met zijn diversiteit. Tot slot wil ik het nog even hebben over de leiders van de overige coalitiepartijen die lijdzaam toekijken wat er gebeurt, ook zij zijn bezig met hun eigen belangen. Neem maar de leider van abop, die gelukkig zou zijn met een dergelijke onderneming. Een mooie gelegenheid op zijn crimineel geld wit te wassen. Hij snapt toch niet wat er om hem heen gebeurt. En Gregory, een halfbloed onderkruipsel, wil zichzelf in stand houden met een dubbel salaris. Want naast dna-lid is hij ook adviseur van de president, een schoolvoorbeeld van belangenverstrengeling. Hij toucheert daarmee een dubbel salaris en de massa kijkt toe.


  Maak melding
 50. stuart rahan heeft all respect verloren alles wat met hindoestanen te maken heeft is maar een ka koelie voor hem. Zolang hindoestanen feesten arm en als afo’s leven geen probleem maar als we een iota financieel economies bovensteken komt hun jaloezie en racisme direct naar boven. De afo’s in Suriname lopen 200 jaren achter ten opzichte van de rest van de wereld en geven alles en iedereen de schuld van hun achterstand behalve aan hun eigen zakeninstinct, ijver en crminele mentaliteit.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES