Oplichter beweert DNV lid te zijn en tegen betaling vuurwapen te kunnen leveren

6
Oplichter belooft vuurwapen vergunningsaanvraag of grondaanvraag

De Surinaamse politie heeft afgelopen dinsdag de 34-jarige verdachte L.D. aangehouden wegens oplichting en verduistering. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij lid was van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) en in de positie verkeerde om hen tegen betaling aan een vuurwapen met bijbehorende vuurwapenpas te helpen, meldt het Korps Politie Suriname.

Ook beweerde hij dat hij kon bewerkstelligen dat belangstellenden in aanmerking konden komen voor afgeschreven voertuigen die door de overheid werden verkocht.

De verdachte gaf zich tijdens zijn daden onder meer uit als Bruinings Staphorst en Ravi. Tijdens telefonische gesprekken met de benadeelden deed L.D. zich ook voor als ene mevrouw Ramsahai en Rama. Op deze wijze heeft de verdachte L.D. een aantal personen van grote geldbedragen opgelicht.

De man werd dinsdag door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres te Geyersvlijt aangehouden en overgedragen aan de afdeling Fraude. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is L.D. in verzekering gesteld.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Deze benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht op het politie bureau Geyersvlijt en is te bereiken is op de telefoonnummers 455830 en 451413.


6 REACTIES

 1. Er is ook maar 1 straf voor deze nep figuur, en dat is een kogel door zijn K@hoofd te jagen !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Zou zo kunnen dat hij door die viera dit kon doen , wat wel opvalt is dat die viera nu en al een hele tijd zich monddood houd , heeft ze zelf haar uitspraak ( redt je zelf) te hand genomen en vele s….tjes haar g…t brengt ,en nu zich niet meer nergens mee bemoeid , want je raakt ook wel vermoeid , maar straks kan ze echt rusten als ze als hoofdverdachte in de zaak Cairo veroordeeld wordt .


  Maak melding

 3. Wordt zo iemand niet ge gescreend voordat de persoon in dienst wordt genomen? Het moet niet uitmaken of een familie lid een hoge positie heeft. Iedereen moet gescreend worden, onopvallend moet de persoon een maand lang 30 x 24 uur in de gaten gehouden worden. Waar hij gaat, wat hij doet en zo kom je achter of de persoon een goed mens is of niet.


  Maak melding

 4. In Suriname is het een gewoonte geworden om met titels en hoge positie te schermen. Twee weken geleden probeerde een nep advocaat mensen op te lichten door zogenaamd hun belangen te behartigen en procedures te voeren. Nu lees ik over een zogenaamd wapenhandelaar die ook allerlei valse beloftes doet. Surinamers moeten dit soort tuig niet snel vertrouwen.


  Maak melding

 5. Zijn deze mensen zo dom om hierin te trappen. Suriname wordt een vuurwapen gevaarlijk land. Oplichters zitten overal en weten goed in te spelen op hebzuchtige mensen.Wie is nu echt te vertrouwen.
  gemodereerd

 6. U ziet het de Directoraat Nationale Veiligheid (DNV)
  is een criminele organisatie aangesteld door de ndp en ze handelen echt in wapens volgens de criminelen.Vandaar al de berovingen en moorden in Suriname.U weet het ook over de zoon van ddb.opgesloten in de vs.Deze zoon handelde ook in wapens samen met de Hesbollas.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.