Religieuze leiders houden dankdienst voor president Santokhi

30
Religieuze leiders houden dankdienst voor president Santokhi

Geestelijke leiders in Suriname hebben vandaag tijdens een dankdienst het jarige Surinaamse staatshoofd, Chan Santokhi, bemoedigend toegesproken. De president is zeer ingenomen met de dankdienst. Hij gelooft in de kracht van God om goed werk te kunnen verrichten.

“We gaan dit land opdragen aan Jezus Christus en we gaan ervoor zorgdragen dat elke Surinamer gelukkig kan leven met respect” aldus Santokhi.

Op woensdag 3 februari 2021 viert president Chandrikapersad Santokhi zijn 62ste verjaardag. Deze dag markeert niet alleen de geboortedag van het staatshoofd, maar ook zijn terugkeer op kantoor na een korte periode in isolatie te zijn geweest, vanwege zijn COVID-19- besmetting.

De dankdienst was onder leiding van pastor Harold Pultoo, verbonden aan het Kabinet van de President als Adviseur Geestelijk Welzijn en Arbeid. De dienst bestond uit zegeningen, gebeden en bemoedigende woorden. Diverse religieuze leiders waren aanwezig: pater Esteban Kross, Apostel Eric Tjin Kon Kiem, Apostel Misiekaba Carlo, Pastor Lloyd Djendje en Pastor Paul Doth.

“God wil dat alle mensen behouden worden. Dat is een passie van God, zoals u een passie hebt dat het goed gaat, dat w’o set’en. Zo heeft God een passie in set’ en in de natiën”, woorden van Pastor Lloyd Djendje. Pater Kross heeft het staatshoofd verrast met een klein muziekoptreden. “To God be the glory for the things he has done.”

Bekijk ook:

30 REACTIES

 1. Er zijn genoeg Hindoestanen in Suriname die Christen zijn. Wel gek dat je dat niet weet. Ben je wel Surinamer? Ook ik ben Hindoestaan en mijn ouders zijn Christen.
  gemodereerd

 2. Hoe zit het met de mensen die niet in Jezus geloven? Dit moet je toch gescheiden houden. Er zijn vele landen in de wereld met politieke leiders die hogere morele waarden uitdragen dan de Surinaamse leiders en die kerk en staat gescheiden houden. Wees integer en draag dat uit. Daar heeft de bevolking meer aan.
  gemodereerd

 3. rbrown , kan yu skrifi Sranan , yu fergiti san , , want jij dwaalt , maar in het Engels zal het duidelijk voor je , but you believe in one god and that is supreme god bouta , and this god loves purple rats, and this faith is coming to an end because the devil is picking him up , he has fallen , duidelijk toch rbrown.


  Maak melding

 4. Als Santokhi geen Christen is, heeft zijn opmerking dat hij Suriname opdraagt aan Jezus Christus net zoveel waarde als wanneer de Paus Italië zou opdragen aan Hanuman of Ghanes.


  Maak melding

 5. Nee Ram je hebt het mis, hij is GEEN hindoe, maar een Christen en hij eet niet van 2 walletjes.
  Voor de meeste hindoes is het moeilijk om te accepteren,… it’s the truth, so deal with it!
  gemodereerd

 6. Stevie wonder is zijn wonden, opgelopen door opa D, aan het likken. Meye is niet meer welkom op het kabinet. Zijn “geestelijke tijd” heeft Su geen wonderen gebracht; alleen maar paarse ellende.


  Maak melding

 7. En volgens de minister van Volksgezindheid verspreidt hij veel onzin over de Covid-19 vaccinatie wat veel onrust geeft in de samenleving. Kijkend naar zijn uitglijders in het verleden is het niet te geloven dat deze pedofiel, pseudo-predikant en geestelijke vertrouweling van bouta nog volgers heeft??
  gemodereerd

 8. Wat ik heb begrepen vanuit mijn kennissenkring is dat de vele geloven soms uitkomen bij 1 en dezelfde profeet met een naam die hun vertrouwd is. In de verschillende geloven wordt niet de mens maar de verhevene met zijn of haar daden verheerlijkt. In gemeenschappen waar veel analfabetisme heerst(e) krijgt de verhevene uiterlijke kenmerken tenslotte gaat het om de intentie van de gelovige in zijn of haar gebed en uitoefening van het geloof.
  Ik ben persoonlijk een geloofsmamjo/geloofslappendeken metrespect voor de intentie van elk lapje. Momenteel(al heel wat jaren) heb ik iets tegen de geestelijke rouwkleur paars omdat het besmeurd is.(een goed verstaander heeft maar een half woord nodig)


  Maak melding

 9. Goeie zaak!
  Das nou een gemêleerd gezelschap. Top 👍

  Zelf ben ik, als gedwongen opgevoede katholiek, een fervent aanhanger vd Oosterse filosofieën.
  Uiteindelijk blijkt de Hindoe-filosofie de overkoepelende filosofie te zijn, die iedereen onbewust bezigt. Denk aan: karma, reïncarnatie, levenslessen, meditatie, yoga, I am en deze; de wereld is een speeltoneel, the joker.

  Oeps!


  Maak melding

 10. President als u het goed wil doen, dan nodigt u alle religies uit.
  Laten ze allemaal voor u en land en volk bidden. Dan krijgt u geen scheve gezichten.
  Ben zelf christen, maar laat alle anders gelovigen in hun waarde.
  De meeste oorlogen zijn door godsdienst en politiek ontstaan.
  Dus dat blijft gevoelig.


  Maak melding

 11. tijdens Bouterse jarig dag, hadden ze pakketen gedeeld. Maar nu happen we gebakken lucht.
  gemodereerd

 12. Kijk hoe jullie je in allerlei bochten wringen om de leugen in de persoonlijkheid van Chan, recht te praten. De man en zijn vrouw zijn beide Hindioe!! Zelfs het feit dat hij enkel en alleen om de macht, telkenmale zijn geloof verloochend en zijn Goden desavoueert, deert jullie niet. Dat hij het land opdraagt aan een God en in dit geval de Christus, is een goede zaak. Maar hij moet niet denken dat hij Christus voor de gek kan houden! Een deel van het volk wel, de trollen hier en in het buitenland ook wel, maar God niet! En je weet wat men zegt over het verzoeken van de Goden toch?


  Maak melding

 13. @Lucien: saaang ie leer wan njoeng woortoe noh…..
  Hieronder de betekenis:
  Desavoueren = Wanneer een diplomaat een akkoord heeft gesloten waarvan zijn regering meent dat dat buiten zijn volmacht valt, kan de regering de vertegenwoordiger desavoueren.

  Dus mie boi…je hebt dat woord in de verkeerde context gebruikt hor…ga je huiswerk maken!
  gemodereerd

 14. ”We gaan dit land opdragen aan Jezus Christus en we gaan ervoor zorgdragen dat elke Surinamer gelukkig kan leven met respect” aldus Santokhi.”
  Ik leer een ander te begrijpen, niet dat het mij altijd lukt, maar vaak heb ik bij benadering goed.

  Land opdragen aan, Jezus Christus?
  Voeg ik toe: Jezus, waar u ook bent, help mij om het land goed te besturen, zodat een ieder in vrede kan leven. Het woord,” vrede” is erg breed!


  Maak melding

 15. Beste leek
  Jij hebt het over “ het woord “vrede”is erg breed”
  Vrede is de laatste stap voor dat je gelukkig wordt.als je overal vrede in kan vinden dan ben je een gelukkig mens.
  Ik heb zelf nog niet overal vrede in kunnen vinden.
  Ik wens iedereen heel veel vrede toe.


  Maak melding

 16. Aaj, eindelijk kan ik weer iets zinnigs zegge hier. Want t is nogal wat , wat de president aankondigt. Want dat is uniek op aarde. Want t is het moedigste wat je zou kunne hore van ee president. Want wie tot Jezus de Christus nadert, krijgt t aan de stok met Satan.

  Daarom moeten wij/gelovigen en hen die net voor Chan hebbe gebeden, regelmatig voor hem bidden om zo’n moedig voornemen te realiseren.
  Zelf schat ik de kans groot dat t lukt, want hij heeft aan t begin ook gezegd dat hij nauwere banden met Israel wilt. Want er zijn [bijbels] twee hoofd-principes van God de Almachtige die nog steeds van kracht zijn hoor:

  1. Wie Israel zegent, wordt gezegend. Wie Israel vervloekt, wordt vervloekt.

  The Call of Abram

  Genesis 12:1-3
  The Lord had said to Abram, “Go from
  your country, your people and
  your father’s household to the land
  I will show you.
  2 “I will make you into a great nation,
  and I will bless you;
  I will make your name great,
  and you will be a blessing.
  3 I will bless those who bless you,
  and whoever curses you I will curse;
  and all peoples on earth
  will be blessed through you.”

  Genesis 18: 18
  Immers, Abraham zal zeker tot een groot en machtig volk worden, en alle volken van de aarde zullen in hem gezegend worden.

  2. Omzien naar de arme, de weduwe en de wezen.

  Sodom en Gomorra werden door God verwoest in een regen van zwavel en vuur. De hoofdreden was niet losbandigheid of homoseksualiteit, maar het verachten van de armen, terwijl ze welvarend waren.

  Ezechiel 16: 49
  Ziet, dit was de ongerechtigheid uwer zuster Sodom; hoogmoed, zatheid van brood en stille gerustheid had zij en haar dochteren; maar zij sterkte de hand des armen en nooddruftigen niet.


  Maak melding

 17. Zelfs geloof ik in de scheiding van kerk en staat, daar hoefdt niet over gediscuseerd teworden.
  @wat
  alvaker probeer jy op zeer domme wyze indruk temaken, jongen verschuil je niet achter je nick name, en je kan gewoon Nedrlands toetsen ik begryp het wel, nog een advies
  racisme komt er by my niet in, je begrypt my toch met je kartel


  Maak melding

 18. @Boesskowtoe: Het is duidelijk dat jou verstand niet verder rijkt dan je toetsenbord en wiki. Ga je liever scholen i.p.v. elke dag onzin te deponeren op het net. Hou op met het desavoueren van de waarheid als het je in je gezicht staart!


  Maak melding

 19. @Lucien: kafowroe: jullie ndp-ers zijn zo laag geschoold dat jullie de betekenis van woorden niet weten en ze in de verkeerde context gebruiken. Jij bent de 2e ezel die over deze steen struikelt. Ik neem jullie niks kwalijk hoor, niet iedereen heeft de beschikking over een goed stel hersens en de kans op een goede opleiding. Ik kijk ook niet op jullie neer hoor, want jullie kunnen er niks aan doen dat jullie zoooo dom zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.