Melkprijs omhoog met SRD 1

13
liter-melk-melkcentrale-suriname

Ingaande vandaag kost een liter melk van de Melkcentrale in Suriname SRD 9,50 in plaats van SRD 8,50. Dit geldt voor volle, halfvolle en magere melk.

De Melkcentrale had ingaande 1 oktober 2020 de prijzen van haar bijproducten aangepast. In samenspraak met het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij was toen besloten de melkprijs vooralsnog niet te verhogen.

Hieronder de nieuwe prijslijst van de Melkcentrale.


13 REACTIES

 1. Volle melk, halfvolle en magere melk zijn allemaal even duurt. De gare en halfgare directieleden van de melkcentrale denken zo langzamerhand ook dat alle Surinamers even gek zijn als zijzelf, want jaar in jaar uit betalen we voor alle drie soorten melk, zonder te morren, dezelfde prijs.
  gemodereerd

 2. Jammer hoor dat melk duurder wordt.
  Melk 🥛 is gezond vooral voor jonge kinderen voor bouw van sterke botten .
  Vroeger kregen wij opgeloste poedermelk op school .
  Eigenlijk moeten kinderen ook op school melk krijgen.
  Ik heb best wat voor over om dat te steunen.
  🙏🏻


  Maak melding

 3. Paul wat een rare opmerking, ben je van de zotte!!!!! Welke baby krijgt al gewone melk te drinken. En trouwens, moeders die net zijn bevallen van een kind, hebben meestal genoeg melk in de borst. Of je bent een slechte lezer of je klets gewoon uit je nek.
  Waarom heb je het niet over de verhoging??


  Maak melding

 4. Over melk gesproken. Vroeger kregen wij op de lagere school elke dag een beker opgeloste poedermelk van het BOG. Het was lekker en verfrissend. Een portie eten of korenpaap uit de gaarkeuken van het Nationaal leger was op bepaalde dagen welkom. De concentratie en prestaties van de leerlingen was aan de hoge kant en de werkende ouders werd zodoende werk uit handen genomen. In deze moeilijke tijd zou de minister van onderwijs de mogelijkheden hiertoe moeten bestuderen. Laat de rijken in het Land hier een steentje aan bijdragen, komt op termijn de economie ten goede.


  Maak melding

 5. Melk schijnt toch niet zo gezond te zijn als dat word beweert. Koemelk is bestemd voor het kalf… en niet specifiek voor de mens. Een kalf is na 2 maanden al dubbel zo zwaar in gewicht. De stoffen in melk zorgen daarvoor. Er zitten qua verhouding meerdere stoffen in die niet passen bij het menselijk lichaam. In Nederland is melk in de jaren voor de 2de wereldoorlog, gepromoot als gezond om de staatskas te spekken. Toen liepen er al veel koeien rond in Nederland. Veel Mensen zijn ook lactose-intolerant. Die mensen missen een enzym dat lactose afbreekt. Normaliter heeft een kind dat enzym en dat verdwijnt na de zoog-periode. Dus na het 3de levensjaar.

  Maar goed, dit is geen biologie les. Wat mijn punt is. Check sommige zaken goed voordat je roept dat ze gezond zijn. Melk staat al een hele tijd ter discussie. Is het wel of niet goed voor de mens!?? Wist u bijvoorbeeld dat een melkkoe haar hele leven zwanger is, om die melkproductie te kunnen garanderen. Na elke worp, word ze binnen de kortst mogelijke termijn weer bezwangerd! De moederkoe ervaart dus haar hele leven trauma. Heel erg gezond lijkt dat me niet.

  Maar goed ik laat het hierbij, er valt nog zoveel meer hierover te vertellen. Zoekt u dit rustig uit op het internet er is genoeg informatie over te vinden..


  Maak melding

 6. @pony , ik klets niet maar ik wijs op de harde feiten. Heb jij ooit gehoord dat men van moedermelk ziek geworden is ? Velen zijn allergisch voor melk de witte motor ! Ik weet nog goed dat bij mij in de buurt elke vrijdag melkpoeder en een blik milkie (gecondenseerde melk, mierzoet) uitgedeeld werd. Nooit begrepen waarom !


  Maak melding

 7. Uitgaande van de huidige koers (1-17) is de prijs met 5.8 cent verhoogd. Hoe schokkend is dat? Surinamers zijn een klaagvolk en willen het liefst dat alles in hun leven gesubsidieerd wordt door de staat. Ook begrijpen ze niet dat door het beleid van niksnut bouta er zoveel geld is bijgedrukt, dat er devaluatie van de munt heeft plaatsgevonden. Die lafaard heeft de koers ook nooit aangepast omdat hij wijst dat het in slechte aarde zou vallen bij de bevolking en heeft dat overgelaten aan een volgende regering
  Domme ndp-ers geven de huidige regering de schuld van dat alles duurder is geworden, maar kijken niet verder dan hun neus lang is.


  Maak melding

 8. Melk heeft geen echte gezondheidswaarde. De genoemde poedermelk distributie was voor velen ook een crime want je kreeg er in 9 van de 10 gevallen diarree en wormen van. Mensen zijn de enige zoogdieren die melk van andere zoogdieren consumeren. Als je peulvruchten/dus bonensoorten in je voeding opneemt heb je geen melk nodig. In Afrika en in vluchtelingenkampen geeft men nu pindapasta aan de kinderen.


  Maak melding

 9. Toch moet ik Paul en enkelen die tegen melk zijn groot gelijk geven. Moedermelk is voor een kind de zuiverste melk die een kind krijgen gaan. Heeft totaal niets met respect voor moeder te maken.


  Maak melding

 10. Dat klopt, vroeger had je een slogan “melk de witte motor”. Inmiddels is die voor veel mensen die geen koemelk kunnen verdragen verandert in “melk de witte moker”.


  Maak melding

 11. WAT.

  Er melk is duurder geworden. Wo stiting en het volk schijt.
  Wo Siting is voor familie en vrienden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.