Keuring vissersvaartuigen voor verlenging visvergunningen

5
Keuring vissersvaartuigen voor verlenging visvergunningen

Het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is deze week begonnen met de keuring van de visvaartuigen voor de verlenging van de verschillende categorieën visvergunningen. Ook in deze sector heeft de COVID-19-pandemie in Suriname invloed gehad. Hierdoor kon de keuring niet eerder als voorheen worden gehouden.

Voor de categorie Surinaamse kustvaartuigen (SK) heeft de inspectie reeds plaatsgevonden volgens een aangepaste werkwijze. Op maandag 25 januari 2021 is van start gegaan met de inspectie van de vergunningen categorie Binnenwateren Visserij (BV). De inspecties vinden plaats bij het Visserij Centrum Commewijne (VCC) te Nieuw-Amsterdam alsook bij de aanmeersteiger Nene aan de Anton Dragtenweg.

Bij de keuring wordt onder andere gelet op de naam en het registratienummer van het vissersvaartuig. Deze moeten aangebracht zijn aan weerszijden van de boeg en op een grote afstand duidelijk zichtbaar zijn. Eveneens zijn er voorwaarden voor wat betreft de maaswijdte en maximale lengte van de netten. Er zal streng worden gelet op het gebruik van monofilament netten, die volgens de vergunningsvoorwaarden verboden is. De keuring van de categorie trawlers staat voor februari 2021 op de planning.

In de praktijk is gebleken dat bij keuring van de vissersvaartuigen de juiste samenstelling van de netten op de boten wordt aangetroffen. Echter worden deze daarna verwisseld met netten van kleinere maaswijdten, hetgeen in strijd is met de vergunningsvoorwaarden. Het ministerie benadrukt dat bij overtreding van de voorgeschreven regels, op grond van artikel 20 lid 1 sub b van de Zeevisserij wet, de vergunning onverwijld zal worden ingetrokken. 


5 REACTIES

 1. @ Vliegende Hollander.

  No spang, ik weet 100% dat die goed zijn, want er wordt onder tafel dingen geregeld.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Laat Suriname eerst een goede Kustwacht met grotere boten en lang vliegende Helis hebben niet die troep van India long rance Choppas en grotere kust wacht boten die die hele 300 mijl zone kan bevaren en bewaken , ben vaak over heen gevlogen en gevaren als je die illegalen vissers vaartuigen ziet meestal van die grote fabriek schepen die de vis verwerken en versturen vooral die Chinezen en Japanners , Koreane enz voort halen jullie kust leeg meestal zijn ze gek op die blauw vin tonijn die voor de kust van de Guyanas zwemmem heen en weer ok ik hou ff op dus ik hoop dat ze met die Yankees goede kust zaken doe ook om de olie en gas te beschermen !! ik dank U
  gemodereerd

 3. ha-ha ha , die geile paarse stront gatlikker van bouta robg , , gaat nu door onder de naam ex navy seal verder , , wat een leugenaar hij had daar gewekt , , ha-ha ha weer zo’n droom he robg , , en van vissen en visvangst weet jij niets , jij bent al bang van een gupie.


  Maak melding

 4. hEER wAT lET OP uW UITLATINGEN NAAR MIJ TE IK BEN GEEN bOUTA HOOR , BEN WEL GEBOREN IN sU MAAR OPGEGROEID IN DE sTATES DUS MAAK MIJ NIET UIT VOOR bOUTA a.u.b ik ben Hoog geschoold en was een Ex Navy Seal in het Am Navy dus laat mij ik zeg de waarheid ik dank U leave Me alone My Men U dont no Me !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.