maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVoorlopig geen Nederlandse covidzorg naar Suriname

Voorlopig geen Nederlandse covidzorg naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vorig jaar zijn er tussen juli en oktober maar liefst 46 Nederlandse artsen richting Suriname gevlogen om te helpen met covidzorg. Het ging om Nederlandse zorgverleners met ‘covidervaring’ die een tijdelijke ‘luchtbrug’ mogelijk maakte. Deze is nu voorlopig weer gesloten.

Naast de 46 artsen deden ook 16 analisten en infectiepreventie-deskundigen, 4 IC-verpleegkundigen en 1 epidemioloog het land aan. Vanaf oktober daalde het aantal coronapatiënten in Suriname, waardoor de luchtbrug niet langer nodig was schrijft Medisch Contact.

Suriname had de situatie zelf goed onder controle, maar in december steeg het aantal besmettingen opnieuw. Op hetzelfde moment veranderde de situatie in Nederland ook en is Nederlands zorgpersoneel momenteel zelf hard nodig in eigen land.

Twee artsen hopen met input uit Suriname en Nederland een meerjarenplan voor de Surinaamse gezondheidszorg op poten te zetten, zodat het land dit soort gezondheidsvraagstukken beter aan kan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Goed gedaan en bedankt de Nederlandse specialisten en deskundigen voor hun inzet en kennis overdracht. Nu hoop ik dat ons eigen volk de kennis overdracht goed begrepen heeft en alles vastgelegd. Nu interne bijscholingen en trainingen voor ziekenhuizen en hun personeel. Want hier in.ons land denken nog steeds veel artsen dat ze God zijn. Geheel het Gezondheidszorg systeem is sterk verouderd. Wij leven niet meer in de jaren 0. Mensen bloeden onnodig dood.
  Het geheel justitieel hoort ervoor te zorgen dat de manschappen verplicht een EHBO cursus en trainingen krijgen en dit moet verplicht elk jaar herhaald worden.
  Een geautomatiseerd registratiesysteem. Nu is het zo dat bij elke aanrijding de politie naar het slachtoffer staat te kijken terwijl die dood ligt te gaan in afwachting van een ambulance. Dit kan toch niet. Elke seconde telt om iemand zijn leven te redden. Maar ja 10 jaar lang is de Staatskas beroofd en berooid achtergelaten. Dus monie no de. Hoop dat deze nieuwe regering het roer volledig omgooit en deze zaken anders aanpakt.


  gemodereerd
 2. Ondanks dat er nu geen vluchten plaats vinden , en de artsen en verpleging specialisten zelf in Nederland hard nodig zijn , is het wel goed te horen dat deze medici daar in Nederland wel hun hart op de goede plaats hebben zitten , als het reizen weer kan zullen ze weer komen en de medici hier helpen en zeker nemen ze ook weer medische hulpmiddelen , kennis en medicijnen mee, en ze doen het prodeo .


  Maak melding
 3. @WAT

  Stommerd Nederlanders doen niets gratis. Ze kunnen geen slaven meer meenemen dus smeren ze de overheid leningen met woekwrentes aan. Ze kleden Suriname uit voor beetje hulp. Open je ogen ome Tom.


  gemodereerd
 4. Wat deden die surinaamse artsen toen deze gasen hier waren?? Hebben ze niets geleerd??? Want er zijn veels te veel mensen overleden in jan aan covid. Minister moet bedanken. Hij en zn team deugen niet.


  gemodereerd
 5. Suriname kan de Nederlandse expertise en heel goed gebruiken om de gezondheidszorg op een hoger peil te krijgen. Het is idd te hopen dat ze er wat van opsteken. Elke dag sterven er mensen onnodig. Ben het eens met Bbs dat de politieopleiding moet worden uitgebreid met een EHBO cursus. Onbegrijpelijk dat dit nog niet het geval is. Ook is het de hoogste tijd dat er ook een trauma helicopter komt om snel bij verkeersslachtoffers te komen en hulp te verlenen. Het gaat om een mensenleven, dus elke minuut telt.
  Het is niet meer van deze tijd dat een ambulance uit Par’bo moet uitrukken voor een verkeersongeval in een district. Er zijn genoeg zaken die beter kunnen in Suriname.


  Maak melding
 6. Sikerim Anani
  31 januari 2021 At 06:33
  @WAT

  Stommerd Nederlanders doen niets gratis. Ze kunnen geen slaven meer meenemen dus smeren ze de overheid leningen met woekwrentes aan. Ze kleden Suriname uit voor beetje hulp. Open je ogen ome Tom.
  gemodereerd

  Dat heet de werking van de economie voor wat hoort wat. Ja, Suriname had zich na de onafhankelijkheid moeten inzien dat het bedelwerk voorbij was en dat men zich op de toekomst moest richten. Maar het volk koos keer op keer leiders die liever het volk dom, angstig en lui hield. Daar hadden de leiders veel aan met als dieptepunt Bouterse die werkelijk in 10 jaar dat hij de leider van Suriname was, geen moer voor het land betekend heeft, behalve dat hij zich met drugshandel bezighield.
  Daarom is Suriname geen stap vooruit gekomen en dit is niet de schuld van Nederland maar van de leiders en het volk!


  Maak melding
 7. @Sikerim Anani: Anno 2021 wordt het de hoogste tijd dat je dat slavernijverleden achter je laat en verwerkt!…en de wereld door een andere bril gaat zien.
  Altijd maar lullen over slavernij zet geen zoden aan de dijk. Je leert en niets van en blijft een domme niksnut!


  Maak melding
 8. SURINAMERS MOETEN OOK LEREN OP EIGEN BENEN TE STAAN.

  DEN BIGI BILLE FOE AZ ( HUNBIL WEEGT 80 KG) MOETEN NU ECHT VAN HUN STOEL KOMEN.

  KAN RAMADIN ALLE VERPLEEGSTERS VAN AZ NIET VERPLICHT 2 X PER WEEK OP DE TRIMBAAN PLAATSEN. 20 KM PER WEEK RENNEN.

  ONDER BEGELEIDING.

  HUN KONT IS TE GROOT EN LUIHEID EN BIGIBEK NUMMER 1.

  LAAT ZE ZWETEN OP DE TRIMBAAN. WIE NIET KAN RENNEN MAG THUISBLIJVEN .

  SU HEEFT GEEN SLAPENDE PERSONEEL NODIG IN AZ.
  HET MOET NOU ECHT EEN KEER GAAN OPHOUDEN DAAR.
  TE BEESTACHTIG!!!!!!


  Maak melding
 9. Boesskowtoe@@De slavernij is een geschiedenis en die kan je nooit vergeten. Ga jij de joden zeggen dat ze de joden vervolging moeten vergeten? Ga weg nietsnut. Wat is je afkomst. Ik kan het ongeveer zo inschatten..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES