zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname en Indonesië bespreken samenwerking tussen de twee landen

Suriname en Indonesië bespreken samenwerking tussen de twee landen

-

Does Travel - naar Suriname

De ministers van Buitenlandse Zaken van Suriname en Indonesië hebben telefonisch overleg gehad over de intensivering van de betrekkingen tussen de beide landen. Dit overleg vond plaats op vrijdag 29 januari 2021. 

Suriname en Indonesië hebben een historische verbondenheid, welke als basis dient voor de vriendschappelijke betrekkingen tussen de beide landen. In lijn met het uitgezette buitenlandsbeleid van de Regering Santokhi/Brunswijk, worden de banden met bevriende naties aangetrokken en daar waar nodig en mogelijk geïntensiveerd.

Minister Albert Ramdin heeft met zijn collega, Retno Marsudi, de vriendschappelijke bilaterale betrekkingen onderstreept en aangegeven dat Suriname de wens heeft deze speciale banden niet alleen te bestendigen, maar ook uit te breiden.

Tijdens het gesprek is eveneens aandacht geschonken aan de verbreding van de culturele betrekkingen, waarbij zijdens Indonesië ondersteuning is toegezegd ter implementatie van geïdentificeerde gemeenschaps- en culturele projecten. 

Beide bewindslieden gaan de samenwerking op economisch gebied verder exploreren, aangezien vanwege de COVID-19 pandemie, deze minder intensief is geworden. Hieraan zal tijdens de nog dit jaar te houden 6e editie van de Gemengde Commissie Suriname-Indonesië, verder aandacht aan worden geschonken.

Minister Marsudi heeft collega Ramdin uitgenodigd om samen met een vertegenwoordiging van het Surinaamse bedrijfsleven te participeren in de 2e Indonesië-Latijns Amerika Business Forum, welke in oktober dit jaar in Jakarta zal worden gehouden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Suriname mag zich voor haar ontwikkeling richten over de hele wereld, thuislanden van Surinamers, maar moet ook goed kijken wat de eigen regio voor de ontwikkeling van Suriname kan betekenen.

  Zie Brazilië, Guyana, Frans-Guyana, T&T, “Antillen”

  Suriname moet zorg dragen voor goed bestuur, rust, orde veiligheid, democratische rechtsstaat, internationale verdragen, mensenrechten, samen werking, goede scholing vanaf de lagere school tot de Universiteit en kijken wat het land te bieden heeft. Het onderwijs en wetenschappen hierop afstemmen.

  Ook infrastructuur speelt hier een belangrijke rol in:
  – diepzeehaven,
  – treinverbinding van oost naar west voor mensen en goederen vervoer,
  – internationale luchthaven Zanderij moet voldoen aan goede opslag van producten die snel vervoerd moeten worden door transportvliegtuigen. Transito Luchthaven aan de noordkust van Zuid-Amerika.
  – transport, logistiek moeten in orde zijn,
  – automatisering ICT/productieondernemingen,
  – ecotoerisme,
  – moderne grote landbouw,
  – moderne zeevisserij, opslag, transport, distributie logistiek, ICT, gereed maken voor inpakken en verzenden over de hele wereld.

  et cetra.

  Infrastructuur daar moet kapitaal voor gevonden worden om deze zaken te realiseren, naast scholing voor werknemers in de branches hiervoor.


  Maak melding
 2. Zoveelste overwinning voor de regering van Santokhi en Brunswijk alhoewel ik bij de laatste het gevoel heb dat hij niets voor de ontwikkeling van Suriname doet. Ik hoor hem nooit over het beleid ten aanzien van. het buitenland. Het si alleen maar Santokhi die de klok slaat. Het Surinaamse volk heeft echt de beste keus gemaakt door massaal op de VHP te stemmen. Zonder de fraude van dictator Bouterse zou de VHP, de partij die voor alle Surinamers opkomt, glansrijk hebben gewonnen en de meerderheid van 28 zetels binnengehaald hebben.


  gemodereerd
 3. Is een bespreking voeren met een ander land een overwinning?
  Ik zie namelijk geen enkele overwinning, er wordt gesproken gebabbeld, gegeten en gedronken, en daarna horen wij dat er vruchtbare gesprekken zijn gevoerd.
  Wie heeft wie gebeld?
  Wat zijn de kosten van het gesprek geweest?
  Hebben zij overuren gemaakt?
  Drama, drama


  Maak melding
 4. SOSO KA,dit soort shit hoor ik al vanaf 75,zoveel geld van Holland gehad,Suriname blijft toch op een broko pernasie lijken.Ene boeven bende lost de ander af,daarom komt er nooit vooruitgang,geboefte allemaal….


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES