dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan overleden nadat rastahaar vast komt te zitten in machine

Man overleden nadat rastahaar vast komt te zitten in machine

-

Does Travel - naar Suriname

Dit is de 42-jarige Tex Allicock, die op woensdag 27 januari tragisch om het leven is gekomen, nadat zijn lang rastahaar vast kwam te zitten tijdens zijn werk op een vissersboot.

De man van Guyanese afkomst, die al meer dan 20 jaar in Suriname woont en werkt, zou werkzaam zijn als kapitein van een vissersboot op zee. Tijdens zijn dienst was er een probleem met een machine en besloot hij een check te doen in de machinekamer.

Bij die gelegenheid kwam zijn haar ongelukkigerwijs vast te zitten bij de aandrijfas van een van de machines. Hierdoor werd zijn hoofd de machine ingetrokken en raakte hij zwaargewond. Het lukte de collega’s om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

De verwondingen aan zijn hoofd waren echter zo ernstig dat hij kort daarna de geest gaf. Zijn lichaam is na het tragisch ongeval door de Surinaamse justitiële autoriteiten vrijgegeven aan de familie. Zijn uitvaart is donderdag aanstaande in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Ik ben trots op werkende mensen, daarom raakt het mij als ze komen te overlijden, zeker tijdens hun werk.
  Triest wat deze man overkomen is.
  Strekte toegewenst aan zijn geliefden.
  Laten we aub een lesje hieruit leren. Zowel man als vrouw, doe je haren in een knot bij zulk werk. Ook als je gaat koken trouwens(denk aan de vlam van het fornuis!)


  Maak melding
 2. Ze zijn in Su niet zo nauw met veiligheid voorschriften, en vaak worden deze op het werkvloer niet toegepast ! En deze man was nota bene z.g. de kapitein van het schip, (boot )dat moet hij toch verdomme weten ??

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Als hij een echte vakman was, zou hij weten dat zijn rastahaar loshangend tot dit incident zou leiden.

  Laat dit een les zijn voor al de vakmannen in Suriname. Veiligheid is zeer belangrijk. Laat je haar nooit los hangen als je binnen bij productieondernemingen bent. Vrouwen let op uw haar. mannen let op uw dassen en het dragen van een helm, brillen, veiligheidsschoenen, handschoenen en blijft u zo ver mogelijk van de machines.

  Dassen en haar loshangend in productieondernemingen mag niet is een regel die iedere vakman kent.

  Moge Zijn Ziel in Vrede Lusten

  Sterkte aan de familieleden toegewenst


  Maak melding
 4. Correctie:
  Moge Zijn Ziel in Vrede Rusten

  Nogmaals:

  Neemt u de veiligheidsvoorschriften in acht.
  monteurs, mensen in de huishouding, vrouwen die koken bij gasfornuizen, houtvuur, vakmannen, enz.

  Houdt u aan de veiligheidsmaatregelen.


  Maak melding
 5. @ Passant

  Al die spullen wat je opsomt moet de werkgever ervoor zorgdragen, en als hij dat niet doet kan je weigeren om werkzaamheden te verrichten. Tenminste in NL: in Su wordt je zeker ontslagen wegens werk weigering, of ze weigeren het om te dragen (opzetten) en de arbeidsinspectie komt altijd te laat als de kwaad reeds is geschied.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 6. Als hij een echte vakman was, zou dit ongeluk nooit gebeurd zijn.

  Elke vakschool, technische school, huishoudschool, enz, overal ter wereld leert de leerling vakman de veiligheidsvoorschriften, productieondernemingen geven dit ook goed aan. Ook ondernemingen oa, Fernandes Bakkerij, Staatsolie Suriname, SAB, EBS, SWM, SLM, GMD, grote rijstondernemingen, houtondernemingen ook in Suriname doen het. Overal waar onderzoek plaats vindt, producten worden gemaakt geven de veiligheidsvoorschriften aan waar de werknemers, bezoekers zich aan moeten houden. De werknemers moeten deze kennen en toepassen en rekening mee houden tijdens het werk.

  Dat er veel fout is in Suriname, komt niet alleen door kolonialisme, onderdrukking en uitbuiting, maar ook door achterstand in onderwijs en wetenschappen, onderontwikkeling, armoede, geen kapitaal, diversiteit van Surinamers met hun eigen kenmerken/karakter, enz. Wat er de afgelopen 40 jaar is gebeurd in Suriname door Neks No Fout is hier ook debet aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES