vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAdvocaat Lobo niet te spreken over onjuiste berichtgeving SUN en reactie VHP...

Advocaat Lobo niet te spreken over onjuiste berichtgeving SUN en reactie VHP hierop

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse advocaat Raoul Lobo heeft vandaag gereageerd op een artikel dat verscheen op de Surinaamse nieuwssite SUN. Hij zegt dat de uitspraken die aan hem toegedicht worden niet kloppen en noemt de journalist van de SUN een lichtgewicht.

Volgens SUN zou Lobo gezegd hebben dat de VHP bij het invrijheidstellingsverzoek van Faranaaz Alibaks-Hausil van de Centrale Bank van Suriname, een handje bijdraagt in deze zaak. SUN schrijft verder dat Lobo vindt dat zijn cliënt langer vastzit, omdat dit een politieke stunt is. 

Lobo zegt het vreemd te vinden dat SUN dit heeft opgeschreven, want volgens hem was er helemaal geen journalist van de SUN in de zaal, beschikbaar gesteld voor de journalisten, present. “De journalist van de SUN was dus niet eens in de zaal: hij/zij pikt flarden op en maakt daar een eigen smeuïg verhaal van” zegt de advocaat.

De VHP vond het kort daarna nodig te reageren op het bericht van SUN en noemde deze vermeende uitspraken van Lobo in een persbericht ‘zeer onprofessioneel en onbehoorlijk‘.

De advocaat zegt dat hij met de nodige afgrijzen kennis heeft genomen van het artikel in de SUN met betrekking tot zijn aandeel in het verzoek tot voorlopige invrijheidstelling in de zaak Hausil, maar dat hij de reactie van de VHP nog weerzinwekkender vindt.

Hij noemt de reactie van de VHP ‘een pseudo intellectuele prietpraat’. “Maar wel domme prietpraat die een zware aantijging jegens advocaat Lobo impliceert. Dan dien je wel 100% zeker te zijn dat hij het e.e.a. daadwerkelijk heeft gezegd” aldus Lobo,die verder zegt:

De VHP reageert dan in een onbeheerste verdedigingsdrang direct zonder enige verificatie van feiten. Hier een hele grote rode kaart voor de VHP.

De bekende journalist Willem Oltmans heeft in een interview eens gezegd:”Driedubbel verifiëren voordat je het e.e.a. op papier zet. Want je begaat als journalist een abjecte blunder als de feiten achteraf niet blijken te kloppen.”

Dus de journalist van de SUN en de persdienst van de VHP hebben hier duidelijk laten zien een stel lichtgewichten te zijn. En als er onduidelijkheden waren; had men dan niet eerst moeten cross-checken? Is maar een vraag. 

Geachte VHP, verifieert u voortaan goed de feiten voordat u derderangs partij-journalisten en figuranten die de partij willen tjattih (likken) allerlei rotzooi op papier laat zetten.

Want valt het de VHP niet op dat journalisten die wel in de zaal zaten geen enkel gewag hebben gemaakt van hetgeen u beweert? Waarom niet? Omdat datgene wat u met zoveel stelligheid beweert totaal niet op waarheid berust. Er zijn gelukkig nog journalisten die hun vak wel serieus nemen en niet afgaan op geruchten zonder deze deugdelijk te verifiëren.  

Jullie commentaar raakt kant noch wal en is zeer onprofessioneel, onbehoorlijk en de grootste partij van Suriname onwaardig.

Want de VHP weet als geen ander dat zaken eerst zorgvuldig dienen te worden geverifieerd voordat je ze in de media smijt.

Er zit ook een positief kantje aan deze zaak (de gevoelens van ondergetekende jegens de VHP zijn dus nogal ambivalent): door ondergetekende zonder deugdelijke verificatie en ongefundeerd zo negatief te bespreken is zijn populariteit substantieel gestegen. Dat was niet de bedoeling vermoedt ondergetekende. Maar ‘ne laisse pas les gens savoir’. Sttt zeg het aan niemand.

De mensen zeggen nu: wat een toffe advocaat is Lobo toch die dit allemaal zo durft te zeggen; niet wetende dat hij dit in werkelijkheid helemaal niet heeft gezegd.

Wat dat betreft: lang leve de VHP en ga vooral zo door: ondergetekende houdt weliswaar niet van het product, edoch wel van het bijproduct. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Lobo hoeft ook niet zo hoog van de toorn te blazen. Deze vrouw de dievegge moet gewoon berecht worden voor de misdaden die ze heeft begaan. Recht voor een recht voor allen. Ze is ook een product die het hele volk heeft belazerd. Laat ze haar straf uitzitten net als de rest.


  gemodereerd
 2. OK SORRY MENEER LOBO.

  GELUKKIG DAT JE DIT NIET GEZEGD HEBT.

  MAAR VRAAG HAUSIL WAAR DE 4.2 MILJARD DOLLAR IS. MISSCHIEN KUNNEN WE NOG IETS TERUGHALEN.

  WANT JE ZIET ZELF ZO EEN DIEF VERDEDIGEN IS NIET GOED. LAAT DE VERDEDIGING VOOR GOD OVER. WE WILLEN ONS GELD TERUG.


  Maak melding
 3. Van alle in voorarrest verkerende verdachten in de mega zwendel van de CBvS, willen een advocaat (jurist) en DNA-lid Vreedzaam de martelaar uithangen hoe Hausil zgn. inhumaan wordt behandeld en dat ze zomaar opgesloten zit. Is het omdat ze een vrouw is? Moeten criminele vrouwen met fluwelen handschoenen behandeld worden? Als men gender gelijkheid prolongeert, moeten vrouwen net zo hard gestraft worden voor criminele daden als mannen, net als hoe vrouwen evenveel rechten (moeten) hebben op ontwikkeling en posities (moeten) kunnen bekleden in de maatschappij. Het mes snijdt aan 2 kanten. Hausil wist dondersgoed waarmee men bezig was.
  Het ergste dat haar kon overkomen door geen opdrachten van van Trikt, of Boefie, of wie dan ook uit te voeren in deze duistere zaak, was op non-actief gesteld te worden. Nu zou ze weer in ere hersteld zijn. Maar ja, als je een beetje macht hebt of krijgt en je wil mee-profiteren van de ‘voordelen’, dan moet je nu ook de gevolgen dragen.


  Maak melding
 4. Advocaat Raoul Lobo maakt hier ook een onvergefelijke fout. Ja de SUN was fout met haar bericht. Maar de VHP reageerde op de uitspraken van de SUN en mocht aannemen dat die hun werk goed gedaan heeft. Lees het artikel onder de link.
  Dat de VHP op deze, inhoudelijk zeer correcte, wijze op het verhaal in de SUN reageert is begrijpelijk. De bron van het kwaad ligt bij het sensatie zoeken van SUN. Het is niet de taak van de VHP om elk artikel op waarheid te controleren en het stuk, lees het zelf, is steeds gebaseerd op het verhaal in SUN. Sterker nog er staat regelmatig dat advocaat Raoul Lobo beter zou moeten weten. Lijkt mij dat Lobo nu politiek aan bedrijven is door de VHP hier met de haren bij te trekken. De VHP moest het artikel in SUN wel weerleggen.
  Ik sluit dan ook niet uit dat er mogelijk sprake is van een paars opzetje. Waarom anders zo fel en politiek reageren?? Wees professioneel.


  Maak melding
 5. Dhr lobo, gezien het feit dat ik nogmaals uw kant van het verhaal hoort, dan kan ik degelijk oordelen dat je inderdaad iets heb gezegd richting de vhp, uw agressieve reacties zeg a genoeg, mevrouw faranaaz zit niet zomaar vast, zij weet bliksem goed waarmee zij bezig was, weet je meneer lobo, let me fresh up your mind, read my comment, weet je nog dat abdoel leba jurist advocaat zei herhaaldelijk dat ndp als grootste uit de bus zou komen, en daar die andere dachten wat deze akelige vent abdoel zeg, zal de waarheid zijn, want als ndp zou hebben gewonnen, dan draait de boeven machines als te voren in Suriname maar Surinaamse bevolking begon de ellende te voelen in hun portemonnee, ik wist 100 procent dat ndp zou verliezen, ik zag surinamers met 2 tongen praten ,toen wist ik dat ndp het is genoeg geweest, ik als ongeschoolde heb meer kijk dan menigeen dat denken, faranaaz moet vertellen pe moni de, meneer lobo Suriname is een rechtstaat, en democratie moet gerespecteerd worden, die 1980 mag nooit opnieuw gebeuren, want die democratie had een coupe gepleegd, was niemand anders dan een foefoermang, veel succes meneer lobo??


  Maak melding
 6. Waarom moet de v.h.p. de waarheid gaan
  Zoeken bij de sun. Het zijn dingens die daadwerkelijk zijn gezegd. Deze geldwolf advocaat doen allerhandse uitspraken om zijn clienten vrij te krijgen. Dus de uitspraken zijn gedaan door deze geldwolf. Deze geldwolven denken alleen aan hun zakken vullen. Men span niet wat en hoeveel men de staat heeft benadeeld en eveneens de gemeenschap
  Tot bedelaar heeft gemaakt.Dan wil hij mooi weer spelen.


  gemodereerd
 7. Schop die Lobo uit de Orde van Advocaten want deze straatjongen gedraagt zich meer en meer als een cowboy met zijn grootspraak en dikdoenerij. Ik heb alle vertrouwen in de VHP en in haar leiders !


  Maak melding
 8. Haha,Redskin, noem je mij een ezel, waarom reageer je weer boos, ik benader dit “gevalletje” vanuit mijn invalshoek, mag tog of niet. Kun je niet gewoon fatsoenlijk reageren, (Pony, ik ben het niet met je eens en dan zeg je waarom je dat vindt) blijf bij het onderwerp, kun je niet zonder je hoofd te moeten stoten (doen alleen Ezels). Weet je wat, zal ik de bomen gewoon omhakken, dan hoef jij je niet meer te stoten, alleen echte Ezels stoten zich meermaals tegen een boom haha je bent echt een boeriekie .

  Ik twijfel aan de objectiviteit van deze regering met betrekking tot het justieel apparaat, de politieke bemoeienis gaat heel ver, is geen unicum, was onder andere regeringen ook al zo, waarom zo hypocritisch reageren. Het is geen beschuldiging, het is een feit, ik ben niet de enige die dit weet. Jullie zijn hier op WKT echte” koekenbakkers” sorry dat ik het zo moet zeggen, wees niet zo naïef.

  haha die WAT toch, wat klets je weer zo onnozel, als ik jouw moet geloven zitten er al een tiental mensen in mijn ‘hol’ en woon ik ondertussen op de ‘Maan’.

  WAT, waar is de 500.000,00 SRD die de DC zgn heeft ontvangen?????? Pé a moni dé!!!!!!


  Maak melding
 9. Inderdaad @pony, PE A MONI DE? het is al erg van die 500.000 SRD……Maar wat about de MILJARDEN, die de client van dong lobo heeft helpen verduisteren? Om niet te spreken van Boefdraad , opa D en die paarse criminele bende? Langzaam maar zeker gaat de paarse beerput open.


  Maak melding
 10. Volgens lobo was en geen journalist van SUN in de zaal, maar wat als die journalist incognito in de zaal zat? En als als je geen vragen stelt, hoef je je ook niet voor te stellen en gewoon op te schrijven wat je hoort.
  @Poeny: aangaande die 500.000, er loopt een onderzoek daarover bij het OM, dus praat niet voor je beurt en wacht het onderzoek af. Verder zou het je sieren als jij als ndp-aanhanger toegeeft dat deze leba niet om 2 stuivers vastzit maar medeplichtig is aan grootschalige zwendel en dat alle gestolen miljarden terug moeten, inclusief die op de buitenlandse rekeningen van Boefdraad.


  Maak melding
 11. Sari , die pony is een travestiet ,hij lult als een home , en ze giegelt als een lesbische , maar wat wel duidelijk is dat dit persoon de kont van bouta schoonlikt en het lekker vindt , dus echt een paarse travestiet,


  Maak melding
 12. Boesskowtoe,
  @@Poeny: aangaande die 500.000, er loopt een onderzoek daarover bij het OM, dus praat niet voor je beurt en wacht het onderzoek af. Verder zou het je sieren als jij als ndp-aanhanger toegeeft dat deze leba niet om 2 stuivers vastzit maar medeplichtig is aan grootschalige zwendel en dat alle gestolen miljarden terug moeten, inclusief die op de buitenlandse rekeningen van Boefdraad.@@
  —-
  Boesskowtoe, ik praat volgens jouw voor mijn beurt met betrekking tot de 500.000,00 SRD, en nu vraag jij mij om voor mijn beurt te praten met betrekking tot de zaak van mevrouw Hausil, heb jij jezelf nog onder controle. Deze zaak is in onderzoek bij het OM, dus het zou mij niet sieren hier een mening te moeten hebben, het zou juist aanmatigend van mij zijn, daarover iets in het openbaar te zeggen, omdat jij het vraagt. Btw ik ben geen NDPer, zou je wel willen. De groeten en val mij verder niet lastig met onnozele vragen, ik geef hier op WKT alleen mijn mening. Trouwens meneer Hoefdraad is ook verdachte in deze zaak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES