Vliegverkeer van en naar Suriname verder beperkt

8
SLM op luchthaven van Suriname
Archieffoto: SLM op luchthaven van Suriname

De Surinaamse overheid heeft deze week nieuwe maatregelen genomen met betrekking tot het vliegverkeer van en naar Suriname. Personen mogen alleen vanuit Nederland naar Suriname (inbound) wanneer het urgente medische gevallen betreft of vanwege overlijden van eerste- of tweedegraads familie. Verder wanneer het gaat om experts (technici), essentiële groepen, waarbij de urgentie aangetoond moet worden en repatrianten. Bij de laatste groep moet het gaan om Surinamers en ingezetenen die langer dan zes maanden in Suriname zullen verblijven.

Er wordt uit Nederland noch de VS toestemming verleend voor huwelijken of vakantie in Suriname, ook omgekeerd niet. “Huwelijken zijn verboden”, benadrukt minister Ramadhin.

Het afreizen naar Nederland mag om dezelfde redenen als afreizen naar Suriname: urgente medische gevallen, technici, essentiële personen en repatrianten (vreemdelingen die vanuit Suriname terug moeten naar hun land). Cargo is wel toegestaan tot 50 passagiers die wel voldoen aan de voorwaarden van inbound.

Reizen van de VS naar Suriname: alleen repatrianten, technici en essentiële personen. Ook geen toestemming voor vakantie of huwelijken. Voor outbound (Suriname naar de VS) geldt hetzelfde, ook voor repatrianten die via de VS terug moeten naar hun land van afkomst. Minister Ramadhin benadrukt dat er na 7 februari geen toestemming is voor repatrianten uit de VS naar Suriname.

“Dat wil zeggen iedereen die in VS is, elke Surinamer, en als repatriant wordt geclassificeerd zal tot 7 februari in staat zijn om terug te komen met repatriatievluchten. Daarna zal het niet mogelijk zijn,” aldus de bewindsman. Vrachtvluchten naar de VS vinden wel normaal voortgang.

Vanuit en naar Brazilië mogen alleen repatrianten terugreizen. De laatste repatriatievlucht, zowel inbound als outbound, is op vrijdag 29 januari. Cargovluchten uit en naar het buurland zijn wel toegestaan. Voor Guyana gelden dezelfde voorwaarden als voor Brazilië, wel met de vermelding dat voor Guyana er na 7 februari geen repatriatie meer mogelijk is. De Canawaima zal alleen voor cargo worden ingezet. Voor wat overige bestemmingen in de wereld betreft, benadrukt minister Ramadhin dat er ingaande heden tot en met 15 februari geen chartervluchten worden toegestaan. Indien er urgentie daartoe bestaat, zal dit in regeringsverband worden besproken.

Binnenlandse vluchten zijn alleen toegestaan voor medische gevallen en cargo. Surinamers noch buitenlandse toeristen mogen recreatieoorden bezoeken. Recreatieoorden en luchtvaartmaatschappijen mogen deze personen vervoeren noch ontvangen. Er zal op het vliegveld Zorg en Hoop een strenge controle plaatsvinden op alle personen die uit Paramaribo en andere delen van Suriname binnenkomen.


8 REACTIES

 1. De medewerker van Minister van Arbeid, Technologische Ontwikkeling & Arbeid, in diverse branches tewerkstelling werkgelegenheid in heel Suriname blijkt dat particulieren, bedrijven, instantie etc. in de meeste gevallen de werknemers worden benadeeld in financieele instantie en de meeste gevallen bij diverse werkgelegenheid in moderne slaaft indiensttreding worden gebruikt in de werkterritotium opdracht uitvoering werkzaamheden tevens bij diverse branches zijn al voltooid is meestal achterstallige uitbetalingen opdracht. Zowel mondeling nog schriftelijk houden instantie niet aan de afspraken.instanties worden gesjoemeld met belasting fraude. Zowel de medewerker van de belasting kantoren etc. Accountant die belasting formulieren te beantwoording worden er fraude gedaan. Er worden hierdoor aangewerkt door de overheid. Ik vertrouw erop u hiermede de lezenaars van dit bericht van dienst te zijn. Inmiddels verblijf ik. Hoogachtend, Mr. Drs. Prof. Wiradimedja al-hajj
  gemodereerd

 2. Had allang moeten gebeuren. Minister Jubitana van Transport in de gaten houden. Hij gooit de lucht en de grenzen open zonder dat minister van gezondheid het weet. Want hij maakt haast de belangen van de Guyanezen te dienen en de veer verbinding Canawaima zo snel als mogelijk opgang te brengen zonder de covid-19 protocollen van Suriname na te leven, omdat Guyana geen protocollen kent is de redenering van minister Jubitana. Net als de SLM die blijft vliegen onder motto vrachtvervoer maar gaan aardig wat passagiers mee. En dan is er een ander minister van Openbare werken die vertelde, dat Suriname de kosten moet dragen van de brug die moet komen over de Corantijn rivier.


  Maak melding

 3. RAMADIN KAN BETER EEN LENING NEMEN EN EEN LADING REGULIERE MEDICIJNEN BINNENHALEN.
  INSULINE
  HIV REMMERS
  OOGDRUPPELS
  DIALYSE
  BLOEDDRUK
  ETC ETC
  SMA O DEDE ZOMETEEN ZONDER MEDICIJNEN.
  NIET AAN COVID MAAR GEEN NORMALE MEDICIJNEN.

  ZE LULLEN TEVEEL MET COVID. RAMADIN ZIJN HOOFD DRAAIT ALS EEN COVIDTOL. ZIJN HOOFD MAAKT AL ZELF ASTRAZENA AAN ZO TE ZIEN.

  HET LUKT HEM NIET OM DE KOE BIJ DE HORENS TE VATTEN. HIJ WEET NIET MEER WAT BELANGRIJK IS EN NIET.


  Maak melding

 4. Als ik me goed herinner was deze mijnheer eerst, Mr: Drs: Ir: en nu ook nog Prof: knap hoor.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. KLM heeft al zijn vluchten stop gezet naar Suriname , ook om kosten besparing , en wat gebeurd er hier , de noodlijdende slm mag een keer per week naar Nederland vliegen met een paar bepaalde mensen en een beetje vracht , , en als ze terug komen van Nederland mogen ze weer bepaald mensen meenemen en een beetje vracht , , de kosten zullen hoger zijn dan de baten en ze duiken dieper in de rode cijfers , en de belastingbetaler hier moet dat weer dokken.
  Regering U zegt dat vanaf 7 februari geen vluchten meer gaat met de slm voor personen, met uitzonderingen ,en verder vracht , dus U brengt Uw slm nog verder in de put.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.