donderdag, mei 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVHP: 'Opmerking advocaat Raoul Lobo zeer onprofessioneel en onbehoorlijk'

VHP: ‘Opmerking advocaat Raoul Lobo zeer onprofessioneel en onbehoorlijk’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politieke partij VHP is zeer ontstemd over een uitspraak die advocaat Raoul Lobo, volgens de Surinaamse site SUN zou hebben gedaan. Volgens de site zou Lobo hebben gezegd dat de VHP bij het invrijheidstellingsverzoek van Faranaaz Alibaks-Hausil van de Centrale Bank van Suriname, een handje bijdraagt in deze zaak. SUN schrijft verder dat Lobo vindt dat zijn cliënt langer vastzit, omdat dit een politieke stunt is. 

“De opmerking van de advocaat raakt kant noch wal en is zeer onprofessioneel, onbehoorlijk en een advocaat onwaardig” zegt de VHP. Volgens de partij weet Advocaat Raoul Lobo als geen ander, dat Faranaaz Alibaks-Hausil is aangehouden in het kader van het onderzoek van het Openbaar Ministerie, waarbij Robert van Trikt en Gillmore Hoefdraad, ook ervan worden verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van artikel 18 en 21 van de Bankwet en artikel 13 van de Anti Corruptiewet. 

De VHP heeft nimmer een strafklacht ingediend tegen de verdachte Faranaaz Alibaks-Hausil. Het is de toenmalige leiding van de CBvS, die een strafklacht tegen Van Trikt heeft ingediend. In DNA heeft ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën uitgelegd dat een strafklacht is ingediend, omdat er sprake zou zijn van oneigenlijke contracten die Van Trikt heeft getekend met onder andere het Belgische bedrijf Clairfield.

De heer Hoefdraad wordt ook ervan verdacht, zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting. Zulks naar aanleiding van het feit, dat Hoefdraad op 26 juni 2019 acht panden heeft verkocht aan de CBVS voor miljoenen Euro’s. De algemeen secretaris van de Centrale Bank mevr. F. Alibaks Hausil wordt nu gezien als een medeverdachte in de zwendel met de aankoop van het onroerend-goed van de overheid. 

Omdat de advocaat niet bij machte is zijn cliënt vrij te krijgen wordt de VHP bewust met de haren erbij gesleept. Als advocaat dient Raoul Lobo te weten dat inmenging in rechtszaken verboden is. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden.  Artikel 131 lid 3 van de Grondwet, welke bepaling de hoeksteen is van de constitutionele onafhankelijkheid van de Surinaamse rechterlijke macht.  

“De advocaat wordt dringend gevraagd, de VHP en de politiek buiten dit rechtsproces te laten en het recht zijn beloop te laten hebben”, aldus de partij.   

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Transacktie is gepleegd door haar ,zij was de 2de persoon na boefdraad dus zij is de dader ,wie dan ook t zou zijn zou het nooit doen als je van je gezin hield ja tog ?met geld kan men veel doen ,maaar zou nooit mijn gezin eronder laten lijden ,dit is gewoon bigi ai en of paisa tjodel ,hoelang ga je of zal je met t geld leven is maar voor ffe de schuld enof rekening zal je voor altijd betalen ,kijk maar hoeveel mensen ziek zijn en hoeveel de dokter nie kunnen betalen is tog erg wat deze mensen uitzaien is erg triest ze moetten het terug betalen want men rijdt de duurste outo hier alsof alles lekker is ,maar neee het is en wordt zwaarder voor ons ,dus laat men lekker boetten voor wat men gedaan heeft .de waarheid is hard om aan te horen maar suriname slaapt niet ,ze hebben gegeten ,maar ze gaan nu meer moetten eten ,vhp zinda barr


  gemodereerd
 2. Dhr lobo, vhp heeft jouw netjes uit gelegd hoe de vork in de steel zit ,omdat jij jouw cliënt niet vrij krijgt mag vhp de schuld krijgen, vhp is geen ndp, dat bij één telefoontje mevrouw zo vrij te pleiten,
  Vhp heeft met de rechtzaken niks te maken, leest goed meneer lobo, bovendien je weet wat lobo betekent in het Surinaamse, betekent dong kaw???


  Maak melding
 3. Soms denk ik, dat geleerde mensen zo dom zijn, bij deze wist ik ik honderd procent dat ndp zou verliezen, en toch dacht ndp dat de verkiezingen van 2020 zou winnen, ze waren,zij waren zeker van? Daarom hebben heel veel ndper schuldig gemaakt aan fraude, omdat bouta zeker hun met 1 telefoontje vrij zou krijgen, sommige boutisten beven, zodra boefi boefdraad gepakt wordt, dan weten zij zeker, dat de weg naar santo boma voor hun ook open staat , mevrouw faranaaz zit niet zomaar vast, ik weet dat geschoolde mensen 2 kanten, zij kunnen eerlijke zijn, met een trukje kunnen zij ook frauderen, slechtheid loont niet, dat is karma


  Maak melding
 4. Je hoort weinig van de boutisten, 1 ding staat vast
  Dat tegenwoordig Surinaamse politie gericht schiet, daar zijn wij blij mee, wij hadden liever gezien dat de kogel op boven lichaam wordt geschoten, hebben wij surinamers weinig last van, het zijn recidivist, dus opruimen, de boeven zijn hardleers, aan de Surinaamse politie een advies ruim de boeven op, hoeven jullie midder uit te rukken, het zijn jonge mannen, die alles gratis willen hebben, terwijl anderen heel erg heel erg hun best doen om te werken, ruim op ruim op Surinaamse politie aub tang so


  Maak melding
 5. Echt een lobo,;bobo sufferd. In het spaans: wolf. Mr lobo (niet deze sufferd)was vroeger dansmeester in Su. Begrijpt die lobo niet hoe de Trias politica werkt? Weer naar de schoolbanken bobo.


  Maak melding
 6. Er zit een kern van waarheid in zo een uitspraak doe je niet zomaar als advocaat waar is kirpalani weg gemoffel door chan iedereen vraag zich af waarom hij niet voor de rechtbank verschijn


  Maak melding
 7. Beste famiri, wordt het misschien tijd om Lobo op de post te doen richting zijn geboorteland voor wat extra scholing. ff bij Rutte en co kijken hoe het werkt.


  Maak melding
 8. lobo krijgt minder klanten,hij had veel klanten tijdens ndp-boeven regering.Nu kraait lobo onzin om aandacht en klanten te trekken.Deze man krijgt alleen criminelen klanten om ze op ook met grote bedragen op te lichten.Mensen trap niet in deze bobo en neem een fatsoenlijke advocaat als je een nodig heb of verdedig uw zaak zelf.


  gemodereerd
 9. DANKZIJ HAUSIL IS ONGEVEER 4 MILJARD AAN USD LENINGEN VERDUISTERD.
  DANKZIJ HAUSIL EN ANDEREN IS 200.000.000 USD VAN HET VOLK NOGMAALS VAN HET VOLK GESTOLEN.
  VANDAAG DE DAG KAN IK NIET MEER DAN 150 USD PER WEEK VAN REKENING KRIJGEN.
  IK WIL EEN AUTO KOPEN MAAR IK MOET 3 JAAR GAAN OPNEMEN BIJ BANK.
  DANKZIJ DEZE BEROVINGEN IS DE KOERS 14 EN 17 EN SOMS 18.
  DANKZIJ HAUSIL IS DE DEVALUATIE GROETER DAN 433% VAN 2013 – 2021.
  DANKZIJ HAUSIL KOST EEN LITER BENZINE 12 SRD.
  HOEFDRAAD STAAT NOG STEEDS NIET OP INTERPOL?????WAAROM NIET. ZIE SITE INTERPOL. NERGENS STAAT ZN NAAM.
  WAAROM WORDT DE OPDRACHTGEVER DE INDIAAN BOUTERSE OOK NIET OPGEPAKT??????
  HEEL SURINAME BEEFT EN SCHIJT OM DIE GROTE MOORDENAAR EN DIEF OP TE PAKKEN EN OP TE SLUITEN. NIEMAND DURFT. ZELF ONZE NIEUWE PRESIDENT BEEFT OM DIT TE DOEN. DANKZIJ HEM IS ER 433% DEVALUATIE IN HET LAND.


  Maak melding
 10. Lobo is niet kundig om die beroep uit te oefenen. Deze vrouw is zwaar medeplicht als Boefdraad en van Trikt.
  Dit soort advocaat hadden aan ander beroep moeten kiezen. Putjes schepper past beter bij Lobo. Schreeuwen maar niet weten waar de klepel hangt. Diefstal is Diefstal. En deze vrouw de dievegge weet precies dat zij land en volk heeft opgelicht voor miljoenen.


  gemodereerd
 11. In Su bestaat er op dit moment geen vrije meningsuiting meer. Zolang een uitspraak afwijkt volgens een bepaald cultuur in bepaalde politieke partijen ben je anti bezig. Teken je een cartoon, ben je discriminerend bezig en wordt het niet getolereerd. Je wordt opgepakt als je via sociale media je mening uit. Echt beneden maats en men vraagt zich af waarom Suriname niet op niveau is? Daarom blijven we maar in deze cirkel rond dwarrelen. Want we willen geen enkel kritiek aanhoren om ons te verbeteren, maar we zijn wel ready om afbrekend kritiek te leveren. Triest, heel triest. Blijven jullie maar bekrompen denken en laat de ontwikkeling van jullie zogenaamd geliefd Suriname maar dobberen op het water.


  Maak melding
 12. Lobo hihi als je kleine vissen gooi vang je grote hihi.. maarja waterkant.net lijkt wel een vhp medium het maakt niet uit als je helemaal geen politieke kleur hebt je wordt tot een paarse rat gemaakt als je kritisch bent hihi… De leerling overtreft de meester goedzo Chan geen wonder dat je af en toe nog op les gaat bij je meester bouta want het populisme is duidelijk te merken overal het volk maar brainwashen en geen moer beteken voor het land, familie en vrienden accomoderen heel veel in de ruimte lullen om zaken te verdraaien, hoeveel olieputten heb je al verkocht kom dat vertellen, weg met alle oude politiek ook weg met Chan de grootste leugenaar, het volk opgejut over IMF zo’n anti IMF was die gast kijk nu, dezelfde persoon die predikte dat de werkende klasse niet afhankelijk moest zijn die komt op de tv om te praten dat we vegetarisch moeten gaan eten wauw schaam je liever ga je met je bouta op een dak zitten oprotten neem die isioot van dams of how hij heet ook mee so bung leider van de ghetto pfffft maar vreten julloe voldoende de gezonde revolutie komt nog 1 waarbij gros van de bevolking 1 zal zijn en niet de deel politiek die uitgevoerd word door jullie. Het volk wordt verziekt met haat en verdeeld en vervolgens flink genept.., goed geleerd van de kolonisator maar No Spang Suriname voor Surinamers stelletje idiotwn bij elkaar en ja dit is mijn mening en als u zich op welke wijze dan ook beledigd voelt, voel je dan vrij om van de beug te gaan springen en waterkant.net als u dir niet wilt publiceren zal het overduidelijk zijn dat u als.medium ook meedoet aan het verzieken en verspreiden van haat of krijgt u betaald om niet neutraal en kritisch te zijn!!!!


  gemodereerd
 13. Het is publiek geheim dat de VHP en het OM twee handen op een buik zijn. M.a.w. VHP = OM= VHP! Lobo heeft het goed gezien en verwoord en Suriname weet dat het waar is alleen de poepwormen hier niet, of doen ze maar alsof ze het niet weten uit valse schaamte of puur uit gebrek aan ethiek om voor een heer de waarheid te spreken? O ja, ik mag bij jullie geen scheldwoorden als “de waarheid” gebruiken, krijgen jullie direct een rash van. Vraag dan maar aan je partij om een verzachtende creme!


  Maak melding
 14. Als er een tuchtcommissie voor advocaten in Suriname is, zou hij daar opgeroepen moet worden en een draai om z’n oren moeten krijgen voor het doen van een dergelijke uitspraak.
  Lobo maakt als een kat in nood bokke-sprongen. Faranaaz Alibaks-Hausil is net als van Trigt en Boefdraad schuldig. Er zijn genoeg bewijzen anders zat ze niet vast.


  Maak melding
 15. Deze vrouw moet lekker op de blaren zitten. Dit is een mooi bewijs dat het suri gerechtshof iedereen veroordeeld ongeacht de ‘positie’.
  Je bent niet blond tok, als je baas je opdraagt om iets te doen wat niet koosjer is, zeg je er iets van of je stapt op. Das nou integriteit.
  En die advocaat moet zijn ‘napraat’ gedrag laten varen. Ndp komt nooit meer, dus inlikken is onnodig.


  Maak melding
 16. @ Wendy

  Inderdaad de waarheid is nooit leuk om te horen ( Lezen, )vooral als het in jou nadeel is !
  Zo heeft jou Meester Bouta het volk een gouden toekomst beloofd, niks is waar ! In tegen deel heeft hij en zijn 40 rovers het land helemaal lam gelegd. Alleen hij en zijn 40 rovers zijn er wijs van geworden Financieel gezien dan. En nu durft die ouwe ”Zak” niet voor het gerecht te verschijnen, ik zou zeggen sroto ing mars, a k@olo kuma koisi groeng groeng !!!!! Trouwens yu toe, bikassi yu bing takki wa k@ toe, nanga yu njang mofo !!!!!

  sari tori

  Jacjo

  sari tori


  gemodereerd
 17. Whahaha, dus omdat Mr. Lobo volledig ongeschikt is en zijn cliënt niet naar behoren met feiten kan vrij krijgen, wordt de politiek en de VHP erbij betrokken. Enkele paarse trollen vergeten gemakshalve hoe de vorige regering recht en wet naar eigen hand zette met hun gelegenheids wetgeving. En nu de democratie in al haar glorie het werk doet, is het plotseling de ”schuld” van de VHP en de politiek.
  Dat is waarheid en niet die geschiedvervalsing waar jullie nu mee bezig zijn.
  Het kan verkeren, het volk is zich er van bewust wat voor een ellende de NDP voor ze heeft achtergelaten.
  Ik zeg bewust ze (het volk), want die gangsters hebben hun zakken goed gevuld de afgelopen tien jaar.


  Maak melding
 18. Geachte Srananmangs waaronser lesley:jullie blijven maar veroordelen en lullen over NDP.Kijk ik ben aan geen enkele partij verbonden en ook geen fan van DD maar jullie lullen maar over DDen zijn partij.Denk je dat door te veroordelen en schelden het beter wordt ?of daardoor de koers omlaag te kunnen brengen de prijzen in de winkels verlagen? Nou die chan heeft ook gemoord ,ook drugs verhandeld maar jullie lullen niet daar over .Dus top met het het lullen over DD en NDP .Maar lullen julle over de huidige regering die met het volk doet wat ze willen en het volk moet maar slikken .groetjes think abaut that .iiii


  Maak melding
 19. Ja de waarheid is moeilijk om aan tehoren .Mijn reactie wordt direct weggehaald omdat jullie allemaal oneerlijk zijn en de doorn zien in andrrmans ogen maar de balk in je eigen ogen nirt zien .Chan is ook een moordenaar geweest en drugs dealer punt uit mogen jullie weer mijn bericht wissen oneerlijke beesten en onredelijke schijters .


  Maak melding
 20. Dat liegbeest heeft de afgelopen tien jr nooit de koers omlaag gekregen. Hij is gestart met 1 op 3 en een kas van 3 miljard. Hij heeft gelogen over trams, fly-overs, koers, 600 pagina’s aan leugens. Duizenden ongeschoolde ambtenaren in dienst genomen die nooit aanwezig zijn of de hele dag kousenband snijden.
  Veroordeeld voor drugs 11 jr, dec moorden 20jr en corruptie de afgelopen 10 jr. Zoon 16 jr de bak in, vrouw die onterecht grond in de palmentuin heeft gejat. Dochter op kabinet, schoonzoon overheidsbeveiliging, ex-schoonzoon die miljoenen heeft gejat.
  Honderd en tien leningen genomen en ontiegelijk veel openstaande rekeningen bij ondernemers achtergelaten.

  Dat zijn feiten @ marro, waar zijn jou bewijzen. Je praat mensen na.


  Maak melding
 21. Marro
  Als ik jouw reactie hier analyseert
  Dan is mijn conclusie heel duidelijk.
  Dat jij een Redi musu bent.
  Kan niet anders met zulke uitspraak.

  Ps
  De enige Lobo die ik ken is die lobo zonder benen en hij “stond”te bedelen in de stad .er werden heel veel grappen over lobo gemaakt.
  Wie kent nog zo’n grapje/ mopje
  Ik ben ze vergeten.

  Sari jere


  gemodereerd
 22. Marro.

  Gelijk heb je, het ging om een kind die Chan heeft vermoord.
  Gaat allemaal in de doofpot. Dus dat was de vergadering met de ex president en de huidige president. Neks no fout en wo siting.


  Maak melding
 23. ric , luci-en en pa winti en marro , jullie moeten eens van een hoogte luchthappen , bijvoorbeeld de bosje brug , en dan een vrije val doen ,en dan zijn jullie ook verlost van covid.


  Maak melding
 24. WAT,

  Ik wil het samen met je doen, maar gek ben ik niet want ik spring met reddingsmiddelen.
  Want ik heb bij jou een gevoelige snaar geraakt om de waarheid te vertellen over een kind
  dat vermoord is door je huidige president.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES