maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVerzetzaak Bouterse weer uitgesteld; nieuwe datum 26 februari 2021

Verzetzaak Bouterse weer uitgesteld; nieuwe datum 26 februari 2021

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse oud-legerleider Desi Bouterse verlaat het gerechtsgebouw vanmorgen (foto), nadat zijn verzetzaak is behandeld. Na de zitting werd bekend dat de verzetzaak weer is uitgesteld en wel naar 26 februari 2021.

Op de zitting vandaag heeft Bouterse’s advocaat Kanhai aangegeven dat zijn client niet op de juiste manier is gedagvaard en dat de dagvaarding daarom nietig is. Ook gaf hij aan dat de zogeheten amnestiewet niet getoetst mag worden door de Krijgsraad. Kanhai vindt dat alleen een burgerrechter dat mag.

De auditeur-militair moet binnen twee weken schriftelijk reageren op deze inbreng van Kanhai. Op de zitting van 26 februari zal Kanhai dan reageren op deze schriftelijke reactie van de auditeur-militair. Er wordt op die zitting geen uitspraak verwacht.

Volgens Hugo Essed, de advocaat van de nabestaanden in de zaak van de Decembermoorden in Suriname, zal de Krijgsraad vervolgens eind maart een uitspraak kunnen doen over de verzetzaak.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Nou, nou nou…zijn wij als volk zo laf dat wij niet kunnen afrekenen met een moordenaar?
  We blijven het maar uitstellen…Ik schaam me diep en raak mijn geloof in democratisch Suriname en mijn vertrouwen in het rechtssysteem volledig kwijt.


  Maak melding
 2. Maar waarom wordt het telkens uit gesteld dAN…

  Durven jullie geen uitspraak te doen dan, direct opsluiten, anders leveren jullie die man maar aan Holland om daar zijn 11jaren uit te zitten..

  Jullie durven toch niet…


  Maak melding
 3. Hele justitie systeem is alleen om kruimeldieven te pakken, schieten etc. Met wat voor lul verhaal komen ze op 26 February?


  gemodereerd
 4. Wie had vergadering langer dan 12 uren met Bouterse??
  Als Bout effe zn mond openmaakt heeft Chan een probleem.


  gemodereerd
 5. Whahawahaawhwawhaawhahawhaawhahahawhaahaha. Ma, ma ,fa waka dan? A no tide Bouta bo sroto? Na ala man taki tog , taki tide na laatste dei fu Bouta . Pakiratigri brult van het lachen. Hey ,laat een pakiratigri niet lachen. Het staat niet mooi. Whahawhahahawhawhawhawhawhawhawhawha.


  Maak melding
 6. Waardeloos!
  Dit liegbeest heeft suri al teveel gekost. Het lijkt me handig om pas in maart ruchtbaarheid te geven aan deze rechtszaak. In feb gebeurt er toch niets.

  Maken ze nou bewust fouten: de dagvaarding was onjuist en iets met de amnestiewet, het lijkt er wel op.

  En dit zijn Surinaamse ambtenaren die met jullie belastinggeld worden betaald, de één na de andere fout wordt gemaakt.
  Morgen zullen ze weer als paarse varkens schreeuwen dat de prijzen in de winkels te hoog zijn, nou hierom dus. Dikbetaalde ambtenaren die geen fuck weten.

  Suriname kan in het Guinness book of records met de langste rechtszaak ooit ter wereld. Schandelijke vertoning.


  Maak melding
 7. Ai boi alleen maar haat haat haat
  Julliebzitten hier te ergeren mang
  Die man loop tot de dood vrij rond,denk je dat de stad een ouwe man in een cellenhuis gaan zetten pi ooo kost lanti moro want die man moet dialiseren begrijp jullie dat niet


  Maak melding
 8. @ Pakiratigri (Go)

  Je moet lachen als je gekist wordt !! Maar je heb gelijk het kost kapitalen om deze lul te berechten. En hij lacht in zijn vuistje, de rechters in Su zij te slap ze zijn gewoon te bang voor de aanhang van de NDP. En de huidige regering is ook te slap, ze zijn te bang voor een burger oorlog, tussen zwarten en koelie,s( Hindoestaan) Stef Blok heeft gelijk, het is een K..T staat !!!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 9. Deze indianen zijn te stom voor woorden. Suri is 5 jr geleden door het Inter Amerikaans hof voor de mensenrechten veroordeeld vanwege het niet erkennen vd inheemse rechten. Dit liegbeest heeft nooit iets voor deze ingies gedaan, toch lopen ze achter hem aan.
  Vandaag moet pres Santokhi dit oplossen. Nou, dit heeft ook geen haast.


  Maak melding
 10. Ik heb altijd gezegd, en blijf het zeggen!! Een grote poppenkast!! Er komt nooit een uitspraak!! Alleen maar bobojantjes in Su. Niemand durft!! Kan evengoed vrij spreken! Hoeft niet elke keer uitgesteld te worden en hele rechtspraak opgelucht en blij!! Failed State!!


  Maak melding
 11. Oke maar dan ook niet meer lullen over het slavenverleden en compensatie want jullie hebben al genoeg gehad ! Ga maar de rest bij de Afrikaanse broeders halen want die waren de bron van slavernij.


  Maak melding
 12. De rechters spelen ieder keer een toneelstuk.Opdoeken de schijters rechters in Suriname.Ze zitten daar maar te zitten om ieder maand geld op te strijken.De benanen republiek gaat naar de kloten met deze schuijters.De moordenaar gaat nog meer mensen vermoorden,hij gaat de wapens weer opnemen had in de ocer opgeroepen tegen zijn bende leden.


  gemodereerd
 13. Pakiratigri lach maar. de molens van justitie draaien traag. Echter Bouterse lacht niet. Er waren meer mensen officieel aanwezig van de politie en zijn beveiliging en betaalt orkestje dan sympathisanten.
  Zijn fans blijven weg. Hij krijgt wel elke keer de boodschap dat hij moet komen.


  Maak melding
 14. en er is helemaal niets anders waar ze deze rat op kunnen pakken?
  na 10 jaar het land opvreten?

  fouten in dagvaarding e.d. worden express gemaakt zodat deze rat altijd een gaatje heeft om te vluchten.
  ga je krijgen als je paarse ratten op cruciale posities laat zitten.
  chan laat het afweten, dat is wel duidelijk… laattie maar eens goed ziek worden met die dikke volgevreten kop van um


  Maak melding
 15. @Ram Sing, vervolg op 26 februari is dat de zaak Dan verjaard is en dat er niemand meer van toen, berecht kan worden. Als iemand een manja steelt op een erf word hij net als leguaan neer geschoten. Tja…verschil moet er zijn!


  Maak melding
 16. RECHTERS IN SURINAME SCHIJTEN 1000 KLEUREN STRONT OM DEZE MAN TE BERECHTEN OP TE HALEN EN OP TE SLUITEN.

  SU HEEFT ECHT EEN SETJE SCHIJTERIKKEN AAN RECHTERS DIE BIJ ELKAAR PASSEN.

  ZIJN KAMPIOEN BEEFACHTIGEN. FREDE NO KA.
  ZE DURVEN NIET. IS NU AL 40 JAAR. TOCH ZIJN ER GEEN BALLEN ZICHTBAAR.

  BERECHT DIE KAULO MAN GEWOON MET KLEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  OF DDB HEEFT AFSPRAKEN LOPEN MET DEZE REGERING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 17. De grote valse broekpoepers comedy heeft vandaag weer een vervolg gekregen.
  De laffe moordenaar heeft zich weer door bekende en onbekende kontkusser laten omringen.
  Was dat als machtsvertoon bedoeld of doet hij het in zijn luier als zijn handjes niet door meerdere mensen worden vastgehouden?
  Correctie: “handjes” moet “met bloed bevlekte klauwen” zijn.

  “Kanhai heeft aangegeven dat zijn client niet op de juiste manier is gedagvaard en dat de dagvaarding daarom nietig is.”
  Ja hoor daar heb je Kanhai weer met de bekende helemaal tot op de draad afgelebberde smoes omtrent onjuiste dagvaarding.

  ” Ook gaf Kanhai aan dat de zogeheten amnestiewet niet getoetst mag worden door de Krijgsraad.”
  Deze onzin bewering heeft Kanhai ook al vaker gebruikt. Niks nieuws. Want er zijn geen mazen of sluipwegen in de wet om te voorkomen dat zijn melkkoe in het gevang komt.
  Ingrid probeerde vandaag meer handjes-vasthouders de rechtbank binnen te smokkelen. Het mocht niet van de politie. Ingrid trok haar muil heel wijdt open maar de aanwezige politie was niet onder de indruk van deze fraudeur, schaamteloze en amorele nepotis.
  Ingrid Bouterse was kontkussers en hielen likkers gewend. Zij kon zich achter de onterechte onschendbaarheid van het gedrocht Desiree B. verschuilen.
  En ze wil er maar niet aan wennen dat zij nu als ieder ander burger behandeld wordt.


  gemodereerd
 18. Lafaard opa D gaat nog een maand hallucineren en coke snuiven. En zal nog steeds nachtmerries krijgen van de bezoeken van al zijn slachtoffers vanaf 1980. Motjo ingrid wilde naar binnen. Maar de krijgsraad is niet voor burgers. Ken je plaats suwa pantje!
  Zwerver, je heb weer een slag gewonnen; maar niet de oorlog!
  De paarse djamoe edes kraaien victorie. Maar its not over yet.


  Maak melding
 19. He Ingrid Bouterse.
  Michelle Obama dat was een first lady om U tegen re zeggen. En zij wordt nu nog als zodanig behandeld.
  Michelle Obama straalt gezag en stijl uit, beschaafheid, waardigheid, intellect en al het goede en mooie wat je van een net mens verwacht. Op de wereld zijn er meer ex-presidents vrouwen die een aantal of alle van de hierboven toegeschreven eigenschappen van Michelle Obama hebben.
  Helaas Ingrid B. zal dat niveau nooit kunnen evenaren. Zou haar uitbarsting van deze morgen komen doordat Ingrid bij het zien van haar oude werkplek (de Wulfingstraat) er weer aan herinnerd werd dat zij uit de goot kwam en weer in de goot zal eindigen.
  Oeps. Je bent wat je bent. Vecht er niet tegen Ingrid B.
  Is jou karma.


  gemodereerd
 20. Hij heeft wel alles uit de kast moeten halen, ook even langs de bonuman geweest. Die ketting heeft z’n werk gedaan voor nu.
  Maar die takru die straks op hem en zijn nageslacht afkomt, gaat zelfs hij niet kunnen bezweren.


  Maak melding
 21. Paul als ik jouw zuster op de walletjes te werk wil stellen en jij vangt haar en je verkoopt haar aan mij, dan ben ik nog steeds de primaire bron van haar ellende en het maakt niets uit dat jij me een handje hebt geholpen. Ik ben en blijf de bron, want zonder mij was je waarschijnlijk niet op het idee gekomen jouw zuster te verkopen.


  Maak melding
 22. Santoki had een geheime onder onsje met DD bouters en brunsie dat hij geen straf krijgt die DD bouterse want die santoki heeft boter op ze kop


  gemodereerd
 23. ddb was tijdens de moorden op 8 december 1982 aanwezig in Fort Zeelandia en had daar de leiding bij de executie van de 15 andersdenkenden. Vakbondsleider Fred Derby was daar ook aanwezig op die bewuste avond dat de executie plaats vond op deze 15 personen en heeft dit in een verklaring die ook bij de krijgsraad is afgelegd. Hij mocht op die dag zijn kleding gaan halen op de plaats in Fort Zeelandia waar de slachtoffers dood op de grond lagen.

  Belangrijk voor alle Surinamer
  Dat de krijgsraad/rechtbank de amnestie buiten beschouwing laat bij de 8 december 1982
  rechtszaak, omdat dit niet van toepassing is in een lopende rechtszaak en is wettelijk goed gezien en toegepast in deze zaak.

  Surinamers onthoudt u dit.
  Wat zeer belangrijk is en iedere Surinamer moet weten is, dat amnestie niet van toepassing is bij misdaden tegen de menselijkheid en het 8 december 1982 rechtszaak is niets anders dan misdaden tegen de menselijkheid.


  Maak melding
 24. Surinamers onthoudt u dit.
  Wat zeer belangrijk is en iedere Surinamer moet weten, is dat amnestie niet van toepassing is bij misdaden tegen de menselijkheid en het 8 december 1982 rechtszaak is niets anders dan misdaden tegen de menselijkheid.


  Maak melding
 25. JoJo
  Ik hoopte wel dat de molens van justitie traag draaien traag. Is wel een gezegde maar komt lang niet altijd uit.
  Ik heb Justitie zo traag zien werken dat de verdachte nooit en te nimmer straf heeft gekregen en zijn erfgenamen met miljoenen ervandoor gingen want zij kregen de erfenis.
  Misschien dat dit ook voor Bouterse zijn gezin zal gelden en al die andere klein kinderen en buitenkinderen en buitenvrouwen etc.
  Ja en daarom vind ik vrouwe Justitia niet altijd beide ogen dicht heeft met een blinddoek.


  Maak melding
 26. Dit was te verwachten.
  Je zou zeggen van wel, maar het laatste woord is nog niet gezegd. Ik verwacht ook niet dat op de eerst volgende zitting direct een uitspraak komt. Bouta en zijn jurist zullen zich i.i.g. weer moeten melden.

  Dat Bouta-lovers nu hun adem, die ze hadden vastgehouden, weer kunnen loslaten geeft aan dat ze telkens weer diaree hebben zo vlak voor de zitting.
  Er komt dus over 4 weken weer een zitting. Bouta zal zich weer moeten verantwoorden en al die Bouta-lovers zullen dagen ervoor weer aan de norit zitten.
  Je kan ook duidelijk zien dat de bezorgdheid bij Bouterse en Kanhai toeneemt. Zij hebben geen konijnen meer om uit de hoed te halen.

  Uiteindelijk heeft het recht de langste adem.

  Voor wie is het dus lachen ?

  Justitia Pietas Fides.
  Wij willen een rechtvaardig Suriname. Krakti !


  Maak melding
 27. @ Henkes, nog steeds is het gaande dat Afrikanen hun moeders en zusters voor een kommetje rijst of banaan verkopen. Prostitués worden door neghers beschermd en velen maken zich schuldig aan vrouwenhandel. Dit soort werk, waar je niet veel moe van wordt, zit in de genen.


  Maak melding
 28. Hij zal en moet achter de tralies…
  Is de enige oplossing voor het volk…
  Vraag is, wie heeft de langste adem…

  Deze blessure tijd duurt veel te lang..


  Maak melding
 29. Tja Paul.. Wat kan jij uit je nek lullen zeg! Dat jij de slavernij erbij haalt over een zaak van Bouta zeg al genoeg over jouw denkvermogen. Ik begin mijn nu af te vragen of dit het denkwijze is van de VHP aanhang in Holland. Blijkbaar stem je voor Geertje in Nederland. Saka saka..

  Ik heb al vanaf het begin gezegd dat Bouta nooit gaat zitten en toen ik hem vandaag zag met al zijn lijfwachten dacht ik van … laat maar.


  Maak melding
 30. echt een toneelspel van de krijgsraad, en een waardeloze vertoning , het laat weerzien dat alles veel te traag gaat hier in Suriname , lijkt wel ,effe wachten , effe wachten , effe wachten , eerst weer ademhalen , en dan weer het zelfde ,foei.
  of worden ze bedreigt en die stijfwachters van bouta zijn bewapend hoor, als de krijgsraad iets verkeerd gaat zeggen dan vliegen de kogels om hun oren .


  Maak melding
 31. Paul @@ Bij jou gaat het niet om Bouta, maar om je diepgeworteld haat naar donkere mensen, terwijl je Nederland wordt gezien als een allochtoon ofwel een zwarte. . Ga naar Afrika mensen kopen dan? Saka saka.


  Maak melding
 32. hé ricje , dus jij lacht de nabestaanden uit van de 15 helden van Suriname , die op 8 december 1982 op brute wijze door jou lover bouta zijn vermoord.
  en nog wat ricje jou baasje wordt nog dit jaar vast gezet , en dan zal jou lachen vergaan , en iedere bouta lover in de bijlmer moet dan ook oppassen.
  ric smerige vieze vuile stinkende kontenlikker van bouta.


  Maak melding
 33. Heel de wereld lacht Suriname uit hoe dat kan
  dat een moordenaar niet bericht kan worden voor zijn
  daden in december 1982 omdat iedereen bang is voor hem
  in Suriname waar is die democratie ?Een moordenaar blijft
  in ogen van God eenmoordernaar.


  gemodereerd
 34. Jongens, effe dimmen, het is de Krijgsraad die Recht gaat spreken, afwachten, aan goedbedoelde hebben wij voorlopig niks, ik doe er niet meer aan mee, ik wacht rustig af.

  Paul, je bent weerzinwekkend, ga je schamen.


  Maak melding
 35. Op Youtube is te zien hoe viswijf Ingrid tekeer gaat omdat ze niet mee naar binnen mocht.
  Schandalig hoe ze zich heeft gedragen. Blijkbaar moet ze er nog steeds aan wennen dat zij en haar seniele moordenaar geen macht meer hebben.
  Om je dood te schamen dat Suriname 10 jaar in handen was van zulke domme ratten, totaal geen niveau!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES