woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSantuella Darius geholpen met splinternieuw huurhuis dankzij donatie

Santuella Darius geholpen met splinternieuw huurhuis dankzij donatie

-

Does Travel - naar Suriname

De vrouw die vanaf 2011 een zwelling heeft aan het linkerbeen, Santuelle Darius, heeft gisteren haar intrek genomen in haar woning op het P&D-project. Het gaat om een splinternieuwe woning. Donateur Mildred Doesburg heeft de borgsom en drie maanden huur betaald. Darius is 1 voor 12 dankbaar voor haar tussenkomst. “Meneer Vismale, God bless you”, aldus een emotionele Darius kort dat zij haar woning binnentrad. Zij bedankte de almachtige op de eerste plaats en de donateurs om haar uit haar benarde situatie te halen.

De zwelling aan het linkerbeen is de afgelopen jaren alleen maar groter en dikker is geworden. Volgens haar heeft medisch onderzoek uitgewezen dat haar lymfevaten verstopt zijn. Darius woonde in een instelling, maar kon niet meer functioneren en verhuisde toen in een woning zonder stroom en water. Echter kon zij de huur niet betalen. Haar zus heeft haar toen opgevangen. Darius woonde in de garageruimte met haar vier kinderen.

Nadat 1 voor 12 melding maakte over de situatie van Darius heeft zij nationaal als internationaal hulp ontvangen. Uit ontvangen donaties heeft Darius een deel van de inboedel gekocht. Doesburg geeft aan dat het verhaal van Darius haar heeft aangrepen. Zij heeft het ook zelf mogen zien. Zij heeft ook een koelkast en een wasmachine aangeschaft voor Darius.  Zij spoort eenieder aan om elkaar te helpen. “Al is het maar met een beetje”, benadrukt de donateur. 

Louis Vismale, directeur 1 voor 12, geeft aan de stichting hard tegenaan is gegaan, na de situatie van Darius gezien te hebben. De huur bedraagt Euro 200 per maand. Hoewel hij zegt dat het geen duurzame oplossing is gelet op het bedrag van de huur, de focus gelegd is om Darius zo spoedig hulp te bieden. De huur bedraagt normaliter Euro 250, maar deze werd gezien de situatie teruggebracht naar Euro 200 door de verhuurder.

1 voor 12 zal samen met Darius nagaan hoe verder. Uit ontvangen donaties heeft 1 voor 12 twee bedden, een bankstel en kleine huishoudelijke spullen aangeschaft. Vismale is Ogane ook dankbaar voor het kunnen kopen van een gascylinder. Hij doet een beroep op president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk om Darius te helpen met een woning. 

“We zijn nog niet klaar”, benadrukt de 1 voor 12-directeur. Nu dat Darius haar woningnood is verholpen, zal er gewerkt worden aan haar gezondheid. Nagegaan zal worden over donatiemiddelen erover zijn en wat er nog binnenkomt. Darius heeft naast 1 voor 12 ook andere donaties ontvangen. Vismale deelt mee dat mocht blijken dat zij niet genoeg middelen in kas heeft voor haar gezondheid, de stichting zal kijken naar mogelijkheden om in te komen.

“Mocht blijken dat mevrouw Darius na drie maanden geen geld heeft voor de huur, dan gaan wij weer bedelen”, aldus Vismale. Hij wenst Darius alle genot toe in haar nieuw onderkomen. 1 voor 12 betaald nog voor drie personen de huur en voorziet anderen van voeding met ondersteuning van donateurs. Darius zal vaker een pakketje ontvangen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Beste redactie,

  Ben genoodzaakt melding te maken, dat via een filmpje dat viraal ging ( geplaatst door Team United 2020; bestaande uit 3 dames) deze situatie onder de aandacht is gekomen van 1 voor 12. Jammer en spijtig dat onze naam nooit 1 keer is gevallen in bovengenoemd artikel. Door onze inspanning en een eenmalige samenwerking met St. 1 voor 12 zijn wij tot dit resultaat gekomen. Verdere begeleiding en voortzetting van hulp in wat voor vorm dan ook, wordt door ons en eventueel St. 1 voor 12 gegeven. Graag deze informatie corrigeren en rectificeren.


  gemodereerd
 2. REDACTIE. Alweer vele slordige fouten.
  1.De zwelling aan het linkerbeen is de afgelopen jaren alleen maar groter en dikker is (❓) geworden.

  2.Melding maken OVER (‼️)

  3.Louis Vismale, directeur 1 voor 12, geeft aan DAT (‼️) de stichting hard tegenaan is gegaan, na de situatie van Darius gezien te hebben.

  4.De huur bedraagt normaliter Euro (‼️)250, maar deze werd gezien de situatie teruggebracht TOT (‼️) Euro (‼️) 200 door de verhuurder.

  5. Niet Euro maar euro (altijd in kleine letter tenzij aan het begin van een zin) of gewoon €.

  6.Deze zin klopt niet:-
  Nagegaan zal worden HOEVEEL (‼️) donatiemiddelen er over (‼️ erover moet los; niet vast) zijn en wat er nog binnenkomt.

  Het gaat niet goed redactie.

  REDACTIE: beste Medusa je hebt gelijk. Het is een ingezonden stuk en we hadden dat beter moeten screenen. Bedankt!


  gemodereerd
 3. Goedkoop is het niet. Met dat beren kan ze niet werken. Waarom wordt er niets daaraan gedaan??? Kan ze tenminste uit huis om te gaan verdien. De vader van de kinderen moet ook in zn zak.


  gemodereerd
 4. Stichting 1 voor 12 goed werk wat jullie doen.
  Ik heb ook een donatie gedaan.
  Een dringende vraag aan de surinaamse bevolking, om mevrouw Darius wat groenteplantjes te schenken, nu ze woonruimte heeft kan ze samen met haar kinderen een groentetuin aanleggen om zo in haar eigen onderhoud kan voorzien.
  Alle beetjes helpen


  Maak melding
 5. =Deze mevrouw had in die instelling moeten blijven voor zorg. Nu maakt ze het erger en duurder voor haar zelfs.
  Hoe gaat zij haar voeten en benen dan verzorgen???


  Maak melding
 6. Het is niet mogelijk om deze zwellingen te zwachtelen.
  De voeten van onderen uit insmeren met verse kokosolie,
  voorkomt uitdroging en ontsteking.

  Hopelijk dat die mevrouw spoedig de juiste oplossing voor
  haar problemen vindt.


  gemodereerd
 7. vreemd verhaal
  ze woonde in een instelling en kon niet meer functioneren?
  wat wordt er bedoeld met functioneren?

  wonen in een instelling? samen met 4 kinderen? dat betwijfel ik dus.
  waarom is er geen medische hulp verleend? neem aan dat ze dan een staatsverzekering had? dus de staat heeft het dan ook af laten weten.

  en nu in een huis van 200 euro? oftewel 4000 srd? wat veels te duur is natuurlijk.
  want dat geld kan ze nooit opbrengen.
  de goodwill van de stichting en donateurs is te bewonderen.
  maar de gegeven oplossing is gewoon dramatisch en niet echt een oplossing, want deze vrouw zou constant moeten gaan bedelen voor geld.
  en waarom is die huur in euro? we zitten hier in suriname toch? was dat niet afgeschaft met diverse wetjes? dat dat niet meer mocht?


  Maak melding
 8. klinkt hard
  maar beste oplossing is dat been amputeren, want dat wordt nooit meer wat.
  scheelt heel veel problemen, kosten en je kwaliteit van leven


  Maak melding
 9. Het been amputeren lijkt geen optie. Een goede optie zou zijn, te beginnen met opereren van het been en kijken hoe het geneest.
  Het is wel schaamteloos om iemand in nood zonder inkomen een huur te laten betalen van 200 euro per maand. Als je echt wil helpen dan is 1000 SRD een redelijk bedrag gezien de situatie van mevrouw Darius.
  Het is duidelijk dat deze verhuurder alleen zichtzelf helpt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES