Personeel ’s Lands Hospitaal niet uitbetaald, vakbond wil in beraad

5
sLands hospitaal Suriname

Tot donderdag was er nog geen geld vanuit de Surinaamse overheid overgemaakt op de rekening van het ’s Lands Hospitaal in Suirname, waardoor het personeel van het ziekenhuis niet uitbetaald is. De vakbond wil vandaag daarom in beraad gaan, zegt vakbondsleider Imro Edam aan Starnieuws.

Deze week werd nog bekend dat de medische zorg moeilijke tijden doormaakt vanwege de verergerde COVID-19 situatie in ons land. De aanhoudende coronapandemie legt een druk op de beddencapaciteit en zorgverlening in het ’s Lands Hospitaal. Voor het personeel is het al zwaar en dan komt dit er dan nog bij.

Volgens Edam heeft de overheid wettelijk tot de laatste dag van de maand (vandaag) de tijd om geld over te maken. Maar in dit geval is dat zondag en komt die lockdown bij kijken. Heel wat personeelsleden hebben geen voorbereidingen voor het lockdown weekend kunnen treffen, omdat ze nog geen salaris ontvangen hebben zegt de vakbondsleider tegen de nieuwssite

En ook al wordt het geld vandaag gestort, dan nog zal het even duren voordat het personeel geld op de eigen rekening bijgeschreven ziet.

Overigens was ook het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo tot donderdag niet uitbetaald meldt Starnieuws vanmorgen.

UPDATE – De salarissen van het personeel van ’s Lands Hospitaal zijn vandaag uitbetaald, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan Starnieuws. De normale gang van zaken is dat het drie werkdagen duurt voordat het geld vanuit de Centrale Bank naar de verschillende banken gaat voor verwerking naar de rekeninghouders.


5 REACTIES

 1. Doodziek wordt je v die vakbonden in suri.

  De tijd is aangebroken om een uitleveringsverdrag met Nederland af te sluiten én de ontslagwet voor ambtenaren aan te passen.
  Dit kan per decreet uitgevoerd worden á la Biden.

  De president doet heel weinig met zijn machtspositie vind ik.


  Maak melding

 2. personeel heeft recht op salaris en voor de allerlaatste dag van de maand.Men benoemd familie en vrienden alla doll ,maar werkers krijgen niet op tijd hun geldik denk dat e vanwege het proces allemaal ijn ondergedoken met z,.g covid,nadat ze de wulfingstraat eerst 1 richting hebben gemaakt,weekend -total lockdown hebben afgekondigd,terwijl aantal covid besmettingen aan het dalen is.We zien wel wat de dag verder brengen zal en wanneer de hoge heren uit hun schuilplaatsen komen,vrij van covid,terwijl het volk word opgesloten,velen onder geld en w.s zonder eten.
  gemodereerd

 3. Personeel ’s Lands nog niet uitbetaald!! Dat is een heel kwalijke zaak. Wanneer houdt het op, dat mensen niet optijd betaald worden? Zij hebben ook hun verplichtingen.
  Minister van Financiën, President en Vice-President kunt u er wat aan doen. Wij hebben deze mensen binnen de gezondheidszorg nodig.
  Dit kan gewoon niet. Ze moeten wel hun werk naar behoren doen, maar worden niet optijd betaald. Zo demotiveer je hun ook.
  PLEASE DO SOMETHING.


  Maak melding

 4. Dit is voer voor de paarse ratten aanhangers. Gewoon storm in een glas water.
  Ik acht het uitgesloten dat deze regering haar verplichtingen niet nakomt. De afgelopen dagen is met man en macht gewerkt om op alle ministeries de lock-down in goede banen te leiden.
  @Esmerald: je hebt wel gelijk, ook ik had de verwachting dat er een reorganisatie van het logge Surinaamse ambtenarenapparaat zou plaatsvinden, maar die blijft helaas uit (of laat lang op zich wachten) Op dit moment spelen er zaken die meer aandacht/prio nodig hebben (o.a. Covid-19 situatie en economisch herstelplan)


  Maak melding

 5. Precies hoe wij onze plichten kennen, weten wij ook wat de rechten zijn. Laat het duidelijk zijn dat wij geen stiefmoederlijke behandeling meer accepteren. Dit is een liedje van zeker langer dan 10 jaren. Elke eind van de maand moeten wij strijden voor onze zuur verdiende geld. Vanaf 2019 zijn zeker een grootdeel van de ambtenaren thuis en ontvangen optijd. En wij???? Wanneer en waarmee moeten wij boodschappen doen??? Want volgens de MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID moeten wij alvast boodschappen halen in voorbereiding op de LOCKDOWN!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.