donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinameNog geen hervatting veerverbinding Suriname en Guyana

Nog geen hervatting veerverbinding Suriname en Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

In tegenstelling tot wat verschenen is in enkele media, als zou de veerverbinding tussen Suriname en Guyana per donderdag 28 januari 2021 na lange tijd wederom hervat wordt, heeft de Surinaamse overheid laten weten dat dit niet het geval is.

Er is binnen regeringsverband van gedachten gewisseld over het mogelijk hervatten van de veerverbinding. Na verdere beraadslagingen is gebleken dat er nog een aantal formele plichtplegingen verricht moeten worden. Dit heeft ondermeer te maken met de heersende COVID 19 situatie. Zo moeten de board van Canawaima Suriname en de counterpart van Guyana nog afrondende gesprekken voeren.

Nadat deze beraadslagingen hebben plaatsgevonden moet door het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) ook een formele nota naar het buurland gestuurd worden voor wat betreft het hervatten van de veerverbinding. Deze formele handeling heeft nog niet plaatsgevonden.

Dit betekent dat zoals eerder gesteld, de veerverbinding tussen Suriname en Guyana tot nader order niet wordt hervat. 

Op woensdag 27 januari is er overleg geweest tussen de ministers van Transport, Communicatie en Toerisme, BIBIS en Volksgezondheid waarbij is aangegeven, dat indien de grenzen onder de huidige omstandigheden opengaan, transport via de veerboot alleen voor cargo mogelijk zal zijn en geen passagierstransport. Een datum voor de hervatting van de dienst is niet vastgesteld aangezien een aantal zaken zoals eerder gesteld nog moet worden afgewikkeld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. En die 26 cubanen die afgelooen maandag nr cuba zouden vliegen???? Die gearreteerde cubanen die in nickerie zitten of zaten….wat is er van hun gekomen?


  Maak melding
 2. Hou corona buiten de deur. Laat deze mensen in eigen land blijven. Maak van ons land geen grotere ghetto.


  gemodereerd
 3. Minister Jubitana heeft haast de boot weer te laten varen terwijl minister van gezondheid het lucht en water-verkeer dicht houden is minister van transport Jubitana bezig met onderhandelen om de grens met Guyana open te gooien en nog erbij de Guyanezen hoeven de Covid protocollen van Suriname niet na te leven omdat volgens Jubitana in Guyana die protocollen niet kennen. President Sabthokie moet goed letten op zijn ministers, dat ze niet doen wat ze willen. Tjoekoe is gevaarlijk.


  Maak melding
 4. Door de pandemie, COVID-19-virrus, zijn grenzen van landen, te land, water en de lucht gesloten voor mensen die uit andere landen komen. Dit om in eigen land de situatie beheersbaar te houden, bewoners in eigen land te beschermen, verspreiding tegen te gaan, te behandelen, enz.

  Suriname doet er verstandig aan deze maatregel ook op te volgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES