Kanhai niet zeker of Bouterse bij behandeling verzetzaak zal zijn

31
Bouterse met in zijn hand de verklaring die aflegde aan de Krijgsraad in november 2020.

Advocaat Irvin Kanhai kan niet met zekerheid stellen dat zijn client Desi Bouterse op vrijdag 29 januari 2021 zelf aanwezig zal zijn bij de behandeling van zijn verzetzaak. Volgens Kandhai zullen hij en auditeur-militair Manro Danning het woord voeren.

Kanhai heeft reeds preliminaire verweren opgeworpen, waarin hij vraagt dat de krijgsraad zich onbevoegd moet verklaren. Hij vraagt ook de dagvaarding nietig te verklaren en het Openbaar Ministerie in Suriname niet-ontvankelijk te verklaren. Hierop zal Danning reageren.

Kanhai vindt onder meer dat de krijgsraad onbevoegd is de Amnestiewet te toetsen waardoor deze wet in haar volle omvang van toepassing is. Naar zijn oordeel dient de krijgsraad zich daarom onbevoegd te verklaren om kennis te nemen van de zaak Bouterse.

Bouterse is bij verstek veroordeeld tot twintig jaar celstraf. Daartegen is er verzet aangetekend. 


31 REACTIES

 1. Waarom geeft kan haai niet toe dat bouta gewoon te laf is om te verschijnen. Verschijnen of niet recht moet geschieden, desnoods moet de MP bouta in zijn onderbroek ophalen. Na bijkans 38 jaren beginnen de excuses maller te worden, kan haai moet zich doodschamen om zo een figuur voor het gerecht te verdedigen. Maar ja hem kennende hij heeft ook een prijs per pond voor zijn moeder.


  Maak melding

 2. WHAT THE FUCK: DAN GAAT DE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL TEVENS MOORDENAAR TOCH NIET NAAR DE ZITTING???

  MAAR DAN IS DEZE ZAAK OOK METEEN AFGELOPEN.
  DEZE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL MOET NIET DENKEN DAT HIJ JEZUS CHRISTUS DE MESSIAS IS.


  Maak melding

 3. Je kunt ervan uitgaan dat deze laffe hond niet zal verschijnen.
  Smoes na smoes, de ene na de andere leugen verzint dit dom beest om maar aan pay day te ontkomen.
  Ja hoor mislukking van de natuur het is tijd om te betalen door alvast gewoon 20 jaar naar de gevangenis te gaan.
  gemodereerd

 4. Oppakken en per ontboden vliegtuig naar Scheveningen daar moet hij buiten suriname de dood ingang vlakbij zijn voorouders.
  En hier in suriname moet de pg beginnen om alle geld wolven op te pakken.
  Zij moeten bewijzen hoe zij in 1 nacht tijd multimiljonair zijn geworden.
  PLUK ZE KAAL.
  MET PEK EN VEREN tentoonstellen te onafhankelijksplein.
  gemodereerd

 5. Deze massa moordenaar maakt, door niet op de zitting te verschijnen, duidelijk aan de surinaamse bevolking dat hij schijt heeft aan het volk en hun wet- en regelgeving.
  Minachting van de staat Suriname.
  De hele clan die betrokken was bij de moorden en de staatsgreep tonen telkens weer hun minachting voor de wetten in Su en niemand kan hen geen shit doen.
  Immers het stikt van de kakelende boelers in Su maar als er ballen getoond moeten worden blijken het alleen maar lafaardtjes te zijn en ondertussen lacht de bejaarde massamoordenaar zich helemaal stuk.


  Maak melding

 6. Kanhai lieba haai, tori ma ke chodo, je gaat een misdadiger verdedigen die kanker hoer bouta Surinaamse vloek, heeft heel veel familie ontwricht?
  Mik a chies kanker die mpp bouta, kanhai ding moes dji wang boeng fong fong geld wolf,


  Maak melding

 7. Kanhai agoe, wat heeft jouw cliënt charlatan bouta iet goed gedaan voor de Surinaamse bevolking, kom met een uitlegd, zij hebben miljarden gestolen, ding dagoe ndp, sommige mensen zijn zo oneerlijk, zelf het leugenachtige preek wat zij aan kondigen geloven zij nog in, en dat is en zijn misdadigers, gado ne sribi, wang dee a hoer dies bouta no de, dan gaan wij feesten, te tra tamara,


  Maak melding

 8. Die zwerver maakt zich heel belachelijk door te stellen dat de krijgsraad zichzelf onbevoegd moet verklaren….vraag je client opa D om zelfmoord te plegen. Just the same. Nee baardaap, jouw client is net zo schuldig als er water door de Suriname rivier stroomt. Alleen die lafaard heeft geen ballen om als een man zíjn verantwoording te nemen voor zíjn gruwelijke daden.


  Maak melding

 9. De dagvaarding die hij ontvangt is een oproep om op 29-1 aanwezig te zijn. Die boko-boko voert gewoon een koude oorlog met de krijgsraad. Zou me niks verbazen als hij weer met een smeekbriefje komt dat bouta ongesteld is. Er moet nu een uitspraak komen, die moordenaar moet boeten voor zijn daden.


  Maak melding

 10. Die man is alleen militair als hij een wapen in zijn hand heeft.Zonder is hij laf en stelt hij niks voor.Een militair in hart en nieren gaat zijn vonnis met opgeheven hoofd tegemoet.Deze man heeft geen ballen,geen karakter,laat anderen de kastanjes uit het vuur halen.Wat een zak stront!!! Gelijk doortrekken!!!


  Maak melding

 11. Daar heb je het weer hé, die vervelende amnestiewet. De gewijzigde additionele amnestiewet die ergens in april 2012 tot stand gekomen is. Die hele dyugudyugu is bij het voormalige staatshoofd Venetiaan begonnen. Bij zijn amnestiewet heeft hij Bouterse en geïnvolveerden bewust uitgesloten. Brunswijk en leden van het Junglecommando kregen allemaal kwijtschelding terwijl de schending van mensenrechten door hen gepleegd, niet onder deden voor die van Bouterse & Co.

  Op dat punt heeft de meerderheid van het parlement in 2012 , besloten enige aanvullingen toe te voegen en zo kregen we de gewijzigde amnestiewet. Het is additioneel omdat er niet getornd is aan de amnestiewet van Venetiaan. Er zijn slechts toevoegingen geweest en nadere uitleg hoe dit allemaal gerechtvaardigd was en nog steeds is. De amnestiewet staat als een kankantri vooralsnog. Kom je aan de amnestiewet van 2012 ,kom je automatisch ook uit bij die van El Vene in 1989. Ook bij die wet had men veel bezwaar en toch werd het bekrachtigd door El Vene. Het democratische parlement heeft toen niets anders gedaan dan in april 2004, de puntjes op de i te leggen.

  De Krijgsraad zit in een moeilijk parket. Bouterse is reeds veroordeeld en het verzet zal de Krijgsraad niet van gedachten doen veranderen. Echter, de Krijgsraad kan onmogelijk ertoe over gaan Bouterse & Co te laten arresteren omdat de amnestiewet (vrijwaring) een sta in de weg is. De Krijgsraad is niet bevoegd de amnestiewet ongeldig te verklaren. De Krijgsraad kan dus wel veroordelen en daarbij is de rol van de Krijgsraad uitgespeeld. Bedankt voor de inspanning. Er zijn wel meerdere wegen die naar Rome leiden. Dit valt ook onder de categorie democratie. Respecteer je het ene ,is er geen andere weg dan het andere ook te respecteren. We doen niet aan slalommen. Dat laten we aan de skiërs over.


  Maak melding

 12. @Pakiratigri

  De 8 decembermoorden vallen onder de categorie misdaden tegen de menselijkheid en daar geldt geen amnestie voor.Ze vallen bijv onder dezelfde noemer als de moorden tijdens de Argentijnse dictatuur.


  Maak melding

 13. @Pakiratigri

  U bent eenzijdig.
  Ja er is middels openbaar traject gekozen alleen amnestie te geven voor wat er in het binnenlands conflict gebeurd is aan misdaden tegen de menselijkheid.
  De misdaden van de beide kanten zijn tegen elkaar weg gestreept in een soort van nationale verzoening. U vergeet dat Bouterse/het Leger en hun proxies ook misdaden begaan hebben.

  De aanpassing van de amnestie wet van 2012 is gelegenheids wetgeving omdat Ruben Roosendaal de Omerta van de 16 geschonden had en er nu veel zwaarder bewijs was tegen Bouterse.
  Echter wetgeving die tijdens een lopend proces gemaakt wordt behoort niet tot het toetsingskader voor de rechtspraak. De rechtspraak doet haar werk op basis van de wetgeving bij de start van de rechtszaak.
  Dit is conform de grondwet van Suriname en het internationale recht.

  Einde zaak. Bouterse heeft zijn verzet in gezet op procedurele gronden en een verwijt van slecht juridisch advies. Het zou einde verhaal moeten zijn.
  Laten we er op humanitaire gronden 20 jaar huisarrest van maken in een hutje op broka bakka zonder vrienden en zonder telefoon en dagelijkse 3 maal controle.


  Maak melding

 14. Waarom is men zo bang voor een dictarortje van niets? Zelfs voor mega dictators als Hitler, Musulini, Idi Amin, Franco, Pol pot, Kadhafi en Saddam Hussein had men de juiste medicijn om ze een toontje lager te laten zingen of ze voor goed het zwijgen op te leggen. En voor Mr. Neks No Fout heeft men neks?


  Maak melding

 15. RECHTERS IN SURINAME SCHIJTEN 1000 KLEUREN STRONT OM DEZE MAN TE BERECHTEN OP TE HALEN EN OP TE SLUITEN.

  SU HEEFT ECHT EEN SETJE SCHIJTERIKKEN AAN RECHTERS DIE BIJ ELKAAR PASSEN.

  ZIJN KAMPIOEN BEEFACHTIGEN. FREDE NO KA.
  ZE DURVEN NIET. IS NU AL 40 JAAR. TOCH ZIJN ER GEEN BALLEN ZICHTBAAR.

  BERECHT DIE KAULO MAN GEWOON MET KLEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 16. niks geen officier maar gewoon een sergeant want hij heeft zichzelf bevorderd toen niemand hem durfde tegen te spreken. Komt hij niet dan gewoon ophalen en hangende verder onderzoek opsluiten.
  De vermoorden moeten nu eindelijk rust krijgen.


  Maak melding

 17. Allen,
  Hoe lang gaat dit nog duren ?
  Er moet gewoon een uitspraak gedaan worden met of zonder de verdachte, punt uit.
  Dit gebeurd toch ook in andere strafzaken ?
  De rechterlijke macht moet een uitspraak doen en het verdwenen geld terughalen, zodat Suriname hiermee weer opgebouwd kan worden en niemand meer te klagen heeft.
  SUCCES


  Maak melding

 18. Waarom wordt hij niet van huis gehaald en berecht, daar na direct op gesloten.
  Hij had die vermoorden toch ook van huis gehaald opgesloten daar dood geschoten..
  Gewoon dood schieten…..


  Maak melding

 19. Kanhai de advocaat van de duivel. Kanhai denkt oppermachtig te zijn. Ook hij moet in de cel verdwijnen.
  Kanhai denkt enkel aan zijn eigen portemonnee. De q5 december moorden kun je niet zomaar weg wissen. De families lijden nog steeds. Ook de prominente Hindoestaanse broeders die vermoord zijn door Bouta probeert Kanhai weg te moffelen. Hoe hart en harteloos moet je zijn als advocaat om deze moordenaar Bouta te blijven verdedigen en alles goed te praten. Als Kanhai een verstandige advocaat was had hij zijn handen afgetrokken van deze zaak. Maar zo waar de duivel vertegenwoordigd de andere duivel.
  gemodereerd

 20. Bouta,… zie hier de reacties, er wordt massaal aangegeven dat je geen ballen hebt en een grote lafaard bent. De boodschap is duidelijk. Waarom verhang je jezelf niet of neem je niet een beetje Johnny black met DDT? Neem eerst een snuif van die witte poeder, dan krijg je moed…doe it!.. dan zijn we eindelijk van je verlost. Je bent een vloek voor land en volk!


  Maak melding

 21. De grootste leugenaar in de geschiedenis v Suriname zal eindelijk terecht worden veroordeeld. Dit liegbeest heeft héél veel op zijn kerfstok, behalve de 8 dec moorden zijn er de afgelopen 40 jr ook veel burgers verdwenen.

  Maak een statement dat suri sinds 25 mei 2020 eindelijk een echte democratie is. Des te meer omdat ze v plan zijn om 25 febr groots te vieren, volgens het artikel in dbsuriname. Dit noem ik pure intimidatie. Schaamteloze walgelijke rattenzooi.

  Bye the way: de link naar de nu nog 20 jr opgeborgen documenten vd staatsgreep kun je vinden in het artikel v srherald.

  Lock him up!


  Maak melding

 22. Officier , whahahaha.
  Jullie kijken teveel naar films. Dit liegbeest was sport-instructeur bij Defensie Ned, stelt geen fuck voor. Bezigheidstherapie voor ptts’ers, absoluut niet te verwarren met de gevechtstrainers, das nou andere koek.

  Lock him up!


  Maak melding

 23. Alle zaken die Kanhai aanhaalt zijn al in een eerder stadium van tafel geveegd. Deze zaak dient alleen om Bouterse alsnog in staat te stellen om persoonlijk zijn verhaal te doen. Dat en NIET MEER DAN DAT!!
  De enigste weg die de rechters kunnen en mogen bewandelen is om alle opmerkingen van Kanhai van tafel te vegen als buiten de orde, Bouterse het woord te geven met de vraag of hij nog iets heeft te melden en die opmerkingen dan wegen. Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Bouterse nog iets zinnigs heeft te zeggen.
  De logische verwachting is dan ook een vonnis dat bij voorraad uitvoerbaar is. Dwz dat, als hij aanwezig is, hij direct naar BOMA gevoerd kan worden Als Bouterse afwezig is is het dan ook omdat hij en Kanhai weten dat dit ongeveer het enigste is dat de rechters kunnen. Bij voorraad uitvoerbaar vonnis.


  Maak melding

 24. @ Maripa +ko

  Ik weet dat je en velen boos zijn maar, om iemand de( ziekte kanker ) te wensen gaat te ver.
  Als ik het was zou ik wederom geblokkeerd worden door de redactie van Waterkant ! Trouwens ik heb nooit de intentie gehad, om iemand iets verschrikkelijk toe te wensen. Ik zou wensen dat DDB de eeuwige ” ERECTIE” krijgt, maar dat zal niet gaan gezien zijn leeftijd ! Dat hij het nog kan gebruiken om te urineren, is al een zegen voor die ” Ouwe LUL”. Wat mij betreft mogen ze hem voorgoed opsluiten, hij heeft al geprofiteerd van land en volk van Su.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 25. @pakiratigri 29 januari 2021 At 09:18
  Je klets weer. Misdaden tegen de mensheid zijn met geen enkele Amnesia wet weg te poetsen. Precies voor dit paars wangedrag zijn dergelijke internationale verdragen bedoeld!!


  Maak melding

 26. Veroordeelde drugscrimineel (11 jaar bajes), veroordeelde mensenrechtenschender en massamoordenaar (20 jaar bajes). Zero tolerance voor dit monster met bloed aan de klauwen. LOCK HIM UP en alle rechten ontnemen, zowel jurudusch als medisch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.