woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSiebrano Pique zojuist vrijgelaten

Siebrano Pique zojuist vrijgelaten

-

Does Travel - naar Suriname

Activist Siebrano Pique is zojuist rond 17.15u vrijgelaten. Bij het politiebureau Keizerstraat werd hij opgewacht door vrienden en familie. Direct na zijn vrijlating werd een culturele handeling verricht op straat voor het politiebureau (foto).

Pique werd eerder vandaag voorgeleid bij het Parket in Suriname. De Surinaamse advocaat Maureen Nibte had daarbij het verzoek gedaan aan de officier van justitie om de activist in vrijheid te stellen, die meegegaan is met het verzoek.

Pique werd op zaterdag 23 januari door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres in het district Para opgespoord en aangehouden. Hij zou in 2014 vloeibare cocaïne in een postpakket hebben verstuurd.

Nibte zei tegen ABC Radio niet te snappen waarom haar client na 7 jaar werd opgespoord, terwijl hij altijd ter beschikking was van de justitie. De advocaat geeft wel aan dat bij de overtreding van de wet verdovende middelen de verjaringstermijn 12 jaar is.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. @ percival
  En dan nog een domme aandacht trekkerij ook nog, ach ja hij is maar ook een NDP,er wat wil je dan ?????

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Juspol heeft werk aan de winkel.
  Er worden grove fouten gemaakt.

  Amoksie moet ook zijn afdeling schoonvegen.

  Het volk heeft recht op een verklaring !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 3. =Sommige Surinamers maken het land gewoon belachelijk en houden zich niet aan de regels.

  Ze hebben die Indianen ingehuurd voor die zogenaamde wasie daarom zeggen buitenlanders altijd dat Surinamers zich met voodoo bezig houden.

  Wat een voorbeeld voor de volgende generatie van deze meneer en morgen hoor je dat niemand ze iets gunt.

  Sommige Afro Surinamers moeten nou komen ophouden om het slechte voorbeeld te geven.
  Ik heb niet gemerkt dat de fam het gedrag over drugs heeft afgekeurd. SHAME


  Maak melding
 4. geen afstand , geen mondkapjes , hopelijk krijgen ze allemaal covid , en ze kunnen niet geholpen worden want de ziekenhuizen liggen vol , ja paarse rat je had beter daar in de jail kunnen blijven , over een paar dagen weten ze het , dus ga nog snel de straat op met een protest , maar waar moet dit protest dan overgaan???


  Maak melding
 5. Een telefoontje was genoeg om hem te zeggen zich aan te melden. Maar zoveel agenten met vest??? Belachelijk. Min van juspol zie jij dat niet in???


  gemodereerd
 6. Je zou zweren dat die kerel jarenlang vastzat. Welke paarse idioten zijn hem gaan ophalen ?! .. zijn deze ook omgekocht voor een 100 srd of waren deze idioten gratis ?


  Maak melding
 7. Deze hersenloze gasten maken onze Surinaamse vlag tot schande. Deze drugs familie horen allemaal achter slot en grendel. Ongeschoolde krachten met hun zogenaamde bonoe die niets voorsteld. Pique hoort achter de tralies thuis. Hij behoort ook tot de grootste drugsdealers van Surinaamse. Schaamteloze paria.


  gemodereerd
 8. Sybrano Pique werd opgewacht door DIKIE BOLU: Mijn God wat een schaamteloze vertoning om een vermoedelijke DRUGSCRIMINEEL een WASIE op straat voor het politiebureau te geven.

  Ik ben het eens met de Rechter Commissaris om deze Drugscrimineel voorlopig vrij te laten. Mijn vraag is: Waarom is deze Crimineel niet vervolgd in het jaar 2014??


  Maak melding
 9. Waarom zoveel drukte om een kleine crimineel!!!! Jullie schrijven die Piqué groot en gaan dan zelf weer klagen over meneer Piqué. Hebben jullie weinig zelfvertrouwen. Wat een stelletje slappelingen heeft deze regering.


  Maak melding
 10. Ondertussen moet het wel voor de slome ‘DENKERS’ duidelijk zijn dat deze aanhouding en arrestatie van de Surinaamse patriot Pique, niets anders geweest is dan pesten, een staaltje van powerplay , tevens een verkapte politieke intimidatie en bedreiging van desbetreffende verantwoordelijken gericht aan deze Surinaamse strijder voor gerechtigheid. De slome ‘DENKER’ realiseert zich wellicht dat in Suriname de scheiding der machten elkaar doorkruist. De PG is van alles maar zeer zeker niet zo onafhankelijk en neutraal als wel vereist is in een ware democratische samenleving.

  De band tussen Zijne Excellentie en de PG, is intiemer dan de band tussen hem en zijn vrouw Melissa. Officieel is het een aanhouding waarbij Pique verdacht wordt van een delict gepleegd eeuwen geleden. Heel toevallig valt dat samen met de protestmanifestaties. Nou ,sorry hoor ,dit is geen toeval. Ga eens na, een misdrijfje gepleegd jaren geleden. De zaak is gelaten voor wat het was. De patriot Pique gaat protesteren. Dit is een doorn in het oog. Er wordt grondig gewroet in de aarde en het vermeend gepleegd delict komt naar de oppervlakte. Jongen ,jongen ,als de vaderlands liefhebbende Pique geen protestactie had gehouden ,was hij ook niet gearresteerd geweest. Het ligt er te dik op. Vind men het gek dat Hoefdraad zich gedeisd houdt , gebruikmakend van alle dekkingen en camouflagetechnieken? Er is een teveel aan onderonsjes in Suriname. Zelfs het duo Neymar-Mbappé is niet gewaagd aan de een-tweetjes van deze huidige regering met andere organen. In het huidige Suriname ben je bij voorbaat schuldig bevonden. Gelukkig dat hoe dan ook, er toch een juridische weg bewandeld zal worden waardoor misstanden boven komen drijven.


  Maak melding
 11. Patriot ? Man laat mij niet lachen hoor. Waarom laat Pique zijn gezicht alleen in Paramaribo zien ? Patriot ben je in mijn ogen als je het land doorkruist van oost naar west en van zuid naar noord. Maar ja, je bent zelf een stuk verdriet dat vanuit het verre Nederland zijn racistisch prietpraat de wereld in slingert. Ik ken eerlijk gezegd niet een Surinamer die het verdient om als patriot neergezet te worden. Pas maar op dat de Amerikanen zich niet vergissen en een Patriot op jouw kwebbel afvuurt.


  Maak melding
 12. De Surinaamse geschiedenis kent wel degelijk patriotten:
  John Baboeram, Bram Behr, Cyrill Daal, Kenneth Gonsalves, Eddy Hoost, Adre Kamperveen, Gerard Leckie, Sugrim Oemrawsing, Lesley Rahman, Surendre Rambocus, Harold Riedewald, Jozef Slagveer, Robby Sohansingh, Frank Wijngaarde.

  Dit zijn de ware helden van Suriname die op 8 dec.1982 hun strijd met hun leven hebben moeten bekopen. Moge hun ziel in vrede rusten.


  Maak melding
 13. @Pakirira: de misstanden van de ndp van de afgelopen 10 jaar drijven als poephopen aan de oppervlakte. Maar door die paarse balk in je oog ben je blind en zie je ze niet. In de onzin die je plaatst, merk ik sympathie voor Boefdraad. Het is jou mening, maar in mijn beleving sta je op hetzelfde niveau als een rioolrat, want die is instaat zijn eigen soort op te peuzelen als hij niks te vreten heeft.


  Maak melding
 14. Schaamteloze vertoning voor een kleine drugsdealer. In de schaduw van de de grote drugsbaronnen uit ocer olv opa D. Wie spreekt dat TEGEN en kan dit WEERLEGGEN met FEITEN?
  Hij is NIET vrijgesproken van het ten laste gelegde. Hij is hangende het onderzoek voorlopig vrijgelaten.
  Dus al de paarse djamoe edes die staan te juichen, 1 ding: je moet de huid van de beer niet verkopen VOORDAT hij geschoten is.
  Die bonoe rommel zal ze niet helpen. Heeft trouwens NOOIT geholpen. Kijk maar naar Haïti met zijn vodoo.
  Ga werken si brain no. Pas dan kan je een patriot genoemd worden. Dan lever je een bijdrage aan de herbouw van Suriname. Want er is veel HERSTEL te verrichten voor het verarmd surinaams volk dankzij de puinhopen van paars olv opa D.


  Maak melding
 15. Waarom kunnen landen als Haïti en Cuba niet vooruitkomen?
  Iedereen weet wat die mensen kunnen presteren buiten hun woongebied.
  Haïti en Cuba hebben decennia lang moeten lijden onder de hebzucht en onderdrukking van Amerika, de rijken bezitten de mooiste gebieden en zelfs gelden die na een ramp over de hele wereld worden ingezameld komt niet in handen van het volk. De beschuldigingen tegen de Bill en Hillary Clinton fonds is algemeen bekend, en dat zijn de grootste democraten(demonen die rondlopen)
  America duld geen enkele onafhankelijke natie binnen haar territoriale wateren.
  De geschiedenis van Haïti is bekend, en de Fransen lijden tot nu toe daaronder. De vrijheid en stopzetten van de slavernij is allemaal dankzij de strijd die ze daar hadden geleverd.
  Hun armoede is gewoon het gevolg van onderdrukking net zoals de bevolkingen, in Zuid Afrika, Nigeria, Mozambique, Libië, Ghana, Kameroen, Uganda, Sera Leon, etc.
  War zones, waarbij de onderdrukkers kinderen massaal heeft getraind om te moorden en te plunderen in het belang van de voormalige kolonisator, de WARCHILD is het product van de onderdrukker, dat is wat men een mijnenveld noemt, wat werd achtergelaten en de vooruitgang of ontwikkeling van een land of continent tegenhoud.
  Suriname kent ook z’n mijnenveld, de scholen, kerken en de politieke partijen, zijn een onderdeel daarvan, de ZOGENAAMDE DEMOCRATIE.


  Maak melding
 16. @Kronto: In Afrika is de onderdrukker, de Afrikaan zelf. Wat dacht je van Boko-Haram, Idi dada Amin, en de genocide een paar jaar geleden tussen de hutu’s en de tootsies?
  En door wie zijn wij als land onderdrukt? We zijn jarenlang een kolonie geweest en uitgebuit, dat ben ik met je eens, maar het zijn onze eigen landgenoten die ons tot ellende en verval hebben geleid. Dus hou maar op met je lulkoek en kijk voorruit wat jij voor Suriname kan doen ipv steeds in je achteruitkijkspiegel te kijken en anderen de schuld geven van je eigen stommiteiten.


  Maak melding
 17. Beste famiri, na culturu laat die man coke exporteren! Hij is zogenaamd schoongewassen om weer de abani didibri te dienen. En zo zingt pico verder.


  gemodereerd
 18. Auw, auw, aauuww! Wat een pijn onder de trollen van dit forum! Dit noemen ze karma in your face! Natuurlijk konden ze niet anders dan Pique vrijlaten want de SurNeds, de eigen diaspora van je baasje Chan, hebben zich ermee bemoeid en ze kunnen geen negatieve reclame gebruiken. Je bent nog maar nauwelijks aan de macht en dit is al je tweede (of zelfs meer) politieke gevangene! Chan e k’ka fu tek ing en jullie ook! Vandaag dat schuimbekkend gescheld hier!


  Maak melding
 19. @ Boesskowtoe
  Je slaat de spijker op zijn kop, alleen moet je nog kunnen inzien dat nadat de VN het hebben van koloniën verbood, de landen werden gedompeld met wurgcontracten en gecreëerde vijanden, die door de kolonisators werden voorzien van wapens en afname garanties van de rijkdommen. Je ziet dan wel een zwarte man, maar in principe is hij gehersenspoeld door de voormalige kolonisator, de sabotage clausule, welke je nooit zal kennen als je niet terugkijkt, is verdeel en heers.
  Nu je weet wat er gebeurd was, kan je het probleem van nu anders zien en beoordelen.
  Suriname is een verdeeld land, waarin ieder bevolkingsgroep een traumatisch verleden heeft gekend.
  De documentatie die de kolonisator achter heeft gelaten is alleen maar om ons verdeeld te houden, en het zit heel diep in ons geworteld.
  De mate waarin je een andere beoordeeld, doe je niet vanuit je eigen innerlijke kennis, maar vanuit een, door de kolonisator ontwikkeld systeem, waarbij je denkt dat je weet, omdat je een hoge IQ hebt.
  Die hoge IQ is eigenlijk je valkuil, want hoe dieper je in de boeken van de onderdrukker kruipt, hoe dieper je in hun macht en filosofie terecht komt, je bent dan aan de haak van de onderdrukker geslagen en ziet alleen wat zij willen dat je moet zien.
  Het zijn de meesterlijke en onuitputbare wezens, de zogenaamde democraten.
  In principe hebben ze ons gemaakt tot hun marionetten, en hoe hoger je bent in hun opleidingen, hoe verder van de waarheid.
  Dus eerst in de achteruitspiegel, om daarna een goed beleidsplan te ontwikkelen voor Suriname.


  Maak melding
 20. Wanneer zijn de grote jongens als Hoefdraad aan de beurt. Laat de politie daar achteraan gaan. Laten ze ook werk van maken om Oemrawsingh (duikboot) uit Nederland terug te halen.


  Maak melding
 21. ha-ha-ha , , luci-en-k…… , paki-rat-igri , pony , jk , w…y , en nog meer van die paarse trollen , , jullie zien niet dat die pique schade en schande heeft aangericht aan jullie bouta ndp roversbende , let op , het lachen zal jullie nog vergaan , maar we verklappen het nog niet , maar een ding is al wel zeker , die pique overkomt het zelfde als Roy Horp , de beste vriend en mede couppleger van bouta , die werd vermoord door bouta , en aan een stoel gehangen met een koord van bouta sportbroek , en dan zeggen dat het zelfmoord was .
  en jullie blijven maar die massamoordenaar aanbidden.


  Maak melding
 22. @ WAT,
  Kijk naar de berichten van Boesskowtu. hij geeft het advies om niet achteruit te kijken maar vooruit. Het geval Horb is bijna 40 jaar geleden, dus je hebt veel inhaalkracht nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES