Vechtpartij tussen families in Moengotapoe na zelfmoord; vp helpt rust terugbrengen

28
politie-eenheden-in-actie-suriname

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft maandag bijgedragen aan de veiligheid in Moengotapoe nadat een vechtpartij uitbrak tussen twee families. De politie heeft een van de partijen na tussenkomst van de vp van Suriname naar Paramaribo begeleid om erger te voorkomen.

De ruzie begon toen een man zelfmoord had gepleegd. Hij nam twee weken terug een verdelgingsmiddel in en kwam maandag te overlijden in Frans-Guyana.

Het motief was dat de man vermoedelijk door zijn schoonfamilie zou zijn beschuldigd een andere vrouw te hebben. Zijn schoonmoeder had hem op 11 oktober met een andere vrouw gezien. Ook leefde zijn schoonfamilie niet goed met hem.

Toen de familieleden van hem achter het motief van de zelfmoord kwamen, raakten zij in een gevecht met de schoonfamilie. Zij hebben een busje vernield en richtten ook vernielingen aan een huis aan.
 


28 REACTIES

 1. Bigie bigie sma we fetie, na lik chinegere, jullie zijn geen voorbeeld in het maatschappij, zelf Brunswijk moest aan te pas komen, schade hoor, als die meneer zelf moord heeft gepleegd, is jammer, rip, maar elkaar in de haren vliegen, vindt ik abnormaal
  Oe bigie gebruik je verstand, de meneer in kwestie komt toch niet terug, geeft hem een mooie begrafenis, sranang mang no fetie, if oe briebi ien gado, ok tang boeng,
  gemodereerd

 2. Dat is niet de taak van de vp ,maar het schijnt dat hij zich alleen maar bezighoudt met zaken van mensen die op hem lijken….ZEER OPVALLEND….SCHOOLVOORBEELD VAN ETNISCHE POLITIEK.(Bananen republiek)
  gemodereerd

 3. Waarom zou je zelfmoord plegen als je vals beschuldigd wordt voor iets wat je (niet) gedaan zou hebben is dit het waarde reden?
  gemodereerd

 4. @ THINK TWICE

  Ja daar heb je gelijk in, maar het kan ook zijn dat het plaatselijke bevolking éénkennig zijn.
  Het is soort zoek soort, en aangezien R.B. een lontoe éde is, luisteren ze naar hem eerder dan het wettelijke gezag !! ( Oké R.B. is VP, maar het is niet zijn taak om dit op te lossen)
  ”Justitie moet dit oplossen”

  sari tori

  Jacko.
  gemodereerd

 5. Het zelfmoord gen schijnt besmettelijk te zijn , het zou verboden moeten worden om zulke zware gif in de winkels te verkopen.
  Is ook vernietiging van de natuur.


  Maak melding

 6. Lied:
  Fa wi libi so – Johan Misiedjan

  Voor alle Surinamers

  Samen Werken, Samen Sterker
  Conny Ligtvoet
  Chan Do Set In, maar het komt van twee kanten. Met onwillige mensen is het moeilijk vooruit te komen.

  Conny Ligtvoet


  Maak melding

 7. Lied:
  Fa wi libi so – Johan Misiedjan

  Voor alle Surinamers

  Samen Werken, Samen Sterker
  Conny Ligtvoet
  Chan Do Set In, maar het komt van twee kanten. Met onwillige mensen is het moeilijk vooruit te komen.


  Maak melding

 8. @ Els

  Heel vroeger dronk men Azijn om zelfmoord te plegen, toen was de concentratie heel hoog !
  Tegenwoordig hebben we legio mogelijkheden oa het Bosje brug, verdelgingsmiddel de auto lasso vuurwapens slaap tabletten in combinatie met sterke drank. En nu het ergste: de buiten man van je echtgenote, en de zg beste vriend van je hahahahahaha !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Door bemiddeling van de Vp is het Rust terug gekeerd maar voor hoelang? Wat de Politie niet voorelkaar kan en kon krijgen is het de Vp wel gelukt deze Vp is Blijkbaar zeer begaan met het vreedzaam oplossen van geschillen en hij heeft zelf ervaren dat geweld maar een tijdelijke oplossing is hij zou voorgedragen moeten worden om na zijn Ambtstermijn als Bemiddelaar te functioneren als zich onder het Surinaamse volk zulke taferelen zich voordoen hij zou de Eerste Ombudsman van Suriname moeten worden en Ongezouten kritiek moeten kunnen leveren bij geschillen oa tussen de regeringspartijen en hoe corrupt sommige hoge en lage Functionaren zijn met naam en toenaam en ook de uitvoerende orgaan zowel Particulieren en staats ambtenaren


  Maak melding

 10. ik vindt het mooi dat Ronnie in zijn geboortedorp nog steeds van betekenis is. Wie kan zich zijn woningbouw project nog herinneren? Hij beloofde en bouwde met veel tegenwerking van de overheid. Ook in Moengo geniet hij aanzien om de wijze hoe hij handelt. Waarom mag een Nickeriaan met een overheidsfunctie wel voor zijn mensen opkomen maar iemand uit Marowijne niet? Sommige Surinamers denken de wijsheid in pacht te hebben en denken dat alleen Stadse manieren de norm zijn. Soms denk ik kijk hoe ze over de donkere Binnenlandbewoners praten maar over 6 mnd viert ieder1 kiti koti maar in hun denken leven sommigen nog in slavernij.
  Nu oordelen velen over iets in een gemeenschapsleven waar ze niets vanaf weten.
  RIP meneer
  Ronnie bedankt en blijf met je hart werken.
  gemodereerd

 11. Sommige Surinamers zijn in een POSELEINEN KAST opgegroeid.
  Dat betekend dat hun comfortzone zeer beperkt is waardoor zij
  de druk van het leven daarbuiten als zeer bedreigend ervaren.

  Maar om een vertegenwoordiger van een volk te zijn, zal je, je
  comfortzone moeten verlaten en met de massa mee stromen/voelen.


  Maak melding

 12. Dat een VP zich gaat bemoeien met ruzie in een dorp, wat gewoon een civiele zaak is.
  Zie je Rutte al gaan bemiddelen in Rotterdam, spangen, omdat daar een iemand een buitenvrouw heeft en die problemen krijgt met zijn eigen familie hahahahahahahhah
  Alleen in bananen republiek gaat een vp zich bemoeien met burgerlijke buitenvrouw problematiek. Hij had beter zijn topper “Daggoe”bordo kunnen sturen, die inmiddels adviseur is, en directeur NIS, en hooft van de IC hahahahhahahhahahahha hahahahhahah
  Wat een vertoning zeg, ongekend, deze lulhannes van VP kan niet eens zijn eigen namen schrijven laastan besturen, weg met deze rotzooi!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 13. Zo zie je het niveau van deze regering. Kijk maar waarmee de VP dagelijks bezig is. Meer dan de helft van de ministers deugen niet. Dreamteam, mijn voetzool!!!
  gemodereerd

 14. Hey Tookie boi…. that’s the right talk! Het was gewoon een zaak van de politie en niet van de vp. Hij heeft in die zaak niets te zoeken. Hij kan liever kijken hoe het roofprobleem onder marrons kan worden opgelost. Dan is hij met iets zinnigs bezig. Een poosje geleden heeft hij santo boma bezocht en is geschrokken van het groot aantal boslandcreolen die daar vastzitten.
  Is hij soms vergeten dat hij de belofte was (is) van de binnenlandse bewoners en dat dat de reden is dat ze in grote getale naar Paramaribo zijn gekomen?


  Maak melding

 15. Wie pleegt nou zelfmoord om n overspelige vrouw mt n uitgeholde🐱?
  Het is de nieuwste trend op de wereld. Vrouwen neuken mt hun buitwmannen die nog kinderen verwekken bij hun en die ze laten verzorgen door hun echtgenoot.
  Hoererij,overlopen, sluipen, liegen,n bedriegen n man gaat zelfmoord plegen als hij erachter komt.
  LAWMANG LAS EDE MANG.


  Maak melding

 16. @ Eigen+Mening

  Je hebt zeker de NDP balk nog voor je ogen, vandaar dat je zo dom reageert. Het is een relationele sfeer, geen enkele politieke partij heeft part noch deel, dus hou je snater maar dicht. >>>>>@ <<<<< Taurus Misschien is deze man zodanig gepest door zijn vrouw en schoonouders, ik zou het anders oplossen ! Ik zou de kuierlatten nemen, of een paar van deze klote familie inclusief dat takke wijf vermoorden, en daarna de hand op me zelf leggen. Het verstandigste is gewoon weglopen en daarna, een andere vrouw in huis halen en voort leven. Tenslotte zijn er meer huizen dan kerken O soortoe K@ nanga a uma, nanga ing famirie !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 17. OW God, we hebben een held. Is dat de taak van de VP tegenwoordig. De rest van de andere ethische bevolking kan stikken. Suriname is echt heel diep gezakt.
  De olie zal voor een burgeroorlog zorgen.
  gemodereerd

 18. Bouterse is de enige, die dit kan stoppen. Iedereen steelt, maar hij zorgde wel voor het volk.
  Deze gast gaat een puinhoop van SU maken.
  Sosma na gwentie!!!
  gemodereerd

 19. Van Suriname is reeds 10 jaar een puinhoop gemaakt blaka

  Nt de VP taak , mr is hij dan nt mr vrij om rust te brengen tussen zijn mensen of hij nou VP was of nt
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.