Scholen in Suriname worden op afstand opengesteld

10
computer werken afstand Suriname

Het Surinaamse ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft maandag laten weten dat de scholen/instituten op alle niveaus, vanaf donderdag 28 januari 2021 zullen worden opengesteld voor het volgen van onderwijs op afstand.

Afgelopen zaterdag gaf de Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, aan dat alle scholen nog gesloten blijven vanwege de toenemende besmettingen in het land. Vandaar dat het ministerie besloten heeft tot het op afstand openstellen van de scholen.

In een brief aan de schoolleiders zegt het ministerie: “Wij doen een beroep op u om de naderende instructies na te leven en erop toe te zien dat wij dit college- en schooljaar samen op een creatieve, moderne, kwalitatieve en verantwoorde wijze kunnen afronden.”


10 REACTIES

 1. Waarom wordt niet van de televisie gebruik gemaakt om onderwys te geven,dit nou net het moment om eindelyk de TV goedt te gebruiken,iets om over na tedenken.


  Maak melding

 2. Minister.Na zo een lange periode van stilte had ik als ouder een direkte oploßing verwacht.Is er geen backup plan!Steeds weer op instructies wachten.
  Ik hoop niet dat de oplossing dit keer geen whats app is.Het is een grote ellende..Je tel raakt binnen no time vol.Van sommige is gecrashed.
  Minister Whats app is om korte berichten te sturen. Het is niet voor grote documenten.
  Het was een noodoplossing, maar kan niet als blijvend worden beschouwd.
  gemodereerd

 3. Na zo lange periode van stilte nog instructies afwachten?!
  Hopen dat whattsapp niet wederom als de oplossing wordt gezien.Een school draai je niet met whattapo.
  gemodereerd

 4. Dat’s goed idee Rbrown. Er zijn tientallen TV kanalen in Suriname. In plaats van uitzenden van Buitenlandse You tube films kunnen ze liever voor educatieve doeleinden gebruiken. Meeste stations hebben geen eigen producties of heel weinig, zijn 24 uur in de lucht met bederfelijke beelden van You tube gehaald en die ze gewoon uitzenden. Er moet ook ordening hier komen.
  Terecht Rbown. “iets om over na te denken”


  Maak melding

 5. En nog weer een probleem wie of wel internet heeft of kan betalen.
  Oplossend denken , innovatief denken is een vak dat in het curriculum op alle niveaus moet worden toegepast. Ouders werken en pas als ze thuis zijn kan het school werk gedaan worden. Les pakketen is ook een mogelijkheid.


  Maak melding

 6. En hoe moeten de mensen doen die telesuur niet kunnen betalen om les te kunnen volgen via internet.is het land alleen voor mensen met geld,hoe is met minder krachtige bevolking.
  gemodereerd

 7. En hoe moeten de mensen doen die telesuur niet kunnen betalen om les te kunnen volgen via internet.is het land alleen voor mensen met geld,hoe is met minder krachtige bevolking.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.