zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVoetganger mishandeld en beroofd door 4 mannen waaronder een buurtbewoner

Voetganger mishandeld en beroofd door 4 mannen waaronder een buurtbewoner

-

Does Travel - naar Suriname

Een man die onlangs nietsvermoedend over straat liep, werd daarbij ineens geduwd en viel op het wegdek. Hij werd door vier mannen mishandeld en herkende eentje als een 21-jarige buurtbewoner. De politie heeft deze 21-jarige Z.K. aangehouden meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

De benadeelde J.L. deed op vrijdag 1 januari op het politiebureau Geyersvlijt aangifte van diefstal middels geweldpleging. Hij verklaarde aan de politie dat hij over de Paulus Potterstraat liep, waarbij hij plotseling door een manspersoon in zijn rug werd geduwd.

Hij viel op het wegdek en werd vervolgens door vier manspersonen mishandeld, waarbij hij een deel van zijn voortand brak. Bij die gelegenheid werd hij beroofd van zijn mobiele telefoon en een geldbedrag in US Dollar. Toen hij opkeek herkende hij Z.K. positief als te zijn een buurtbewoner zegt de politie.

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de Recherche van Paramaribo. Na de informatie te hebben uitgewerkt, gelukte het de rechercheurs Z.K. op te sporen en is hij in de tweede week van januari door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op Tourtonne 4 aangehouden.

De buit is nog niet terug gevonden. Z.K. ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie is Z.K. hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van zijn drie kompanen wordt gewerkt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Ik mag het misschien niet zeggen maar ik ga het toch zeggen, de daders zijn weer creogers!!
  Let op de volgende beroving deze week, en een keer raden wie de daders zijn????


  Maak melding
 2. Als dit een Surinamer overkomt dan ben je als toerist al helemaal niet veilig meer… of joe moes foe waka nanga gong foe soet deng trowe wantrong….(het probleem is dat ze zelf ook gewapend zijn en soms zelfs trimmen met een gasbuks bij zich 🙂
  Om problemen uit de weg te gaan,…is er zijn nog genoeg mooie veilige landen waar je je euro’s kunt uitgeven. Zuid-oost Azie of Dubai b.v. daar kun je nog veilig op elk uur van de dag /nacht veilig rondlopen.


  Maak melding
 3. Helaas het is niet anders. Ik als Creool schaam me diep voor mijn soortgenoten. Niet zo lang geleden hoorde ik een marron buschauffeur de volgende opmerking maken. Elke ochtend haal ik schoolkinderen op. Van de 20 schoolgaande kinderen is er maar een Marron, de rest is Hindoestaan of Javaan. Wat verwacht je anders van de Marrons behalve dat ze roven en plunderen ?
  Het is niet anders dan een keiharde vaststelling.


  Maak melding
 4. vroeger zei men s,avonds na 12 uur spookt het.
  nu spookt het ook gewoon bij daglicht in de zon.

  De tehnologie en ontwikkeling bij de rovers wordt steeds beter. vroeger was het s,nachts. Nu gewoon 10u smorgens.

  neks no fout


  gemodereerd
 5. Dit gebeurt ook dagelijks in nederland op t.v rellen verkrachtingen en nog eens rellen berovingen nu dagelijks maar wordt niet naar buitengebracht in suriname wel Avondklok rellen. In nl gebeuren ook schokkende moor etc maar de hollander houdt zulke dingen al heel heel lang binnenhuis, ik schrijf er graag over over de kleine man vrouw die leed overkomt ik ben zelf ook bijna slachtoffer geworden door verkrachting door een blanke mix antilliaanse chizoferene jongevrouw ik ben geboren in suriname ik hou niets achter de blanke bakras wel . Nu is avond is het heel erg stil en gaat weer sneeuwen en avondklok om 21.00 uur. Ook door creolen maar ook antillanen en bulgaren enz. Ik lees graag nieuws van waterkant zo knap dat men ook reactie mag geven. Zo knap van mijn surinaamse landgenoten leven van de gewone mensen raakt jullie. Tang boeng.


  gemodereerd
 6. Boeskowtoe , we hebben al vaker gehoord van familie en bekenden in Nederland en Belgie , dat ze door dat geweld op toeristen niet komen , echt onze familie willen nog niet komen in hun vaderland , nu kan het niet door covid , maar als dat voorbij is gaan ze het op nieuw bekijken.
  Ons land Suriname is echt een crimineel land geworden , dankzij die bouta en zijn ndp roversbende.


  Maak melding
 7. Het is echt jammer want als deze situatie aanhoud en toeristen straks massaal wegblijven, loopt Suriname heel wat inkomsten mis en dus slecht voor de economie. Het zijn wel de toeristen die de valuta in Suriname brengen. Je zal als regering toch maatregelen moeten nemen om het tij te keren. Niets doen is geen optie.
  Wat wel gezegd moet worden is dat de onveiligheid in Par’bo het grootst is. In Commewijne, Saramacca en Nickerie kun je nog veilig rondlopen. De vraag is alleen voor hoelang…


  Maak melding
 8. @Hedwig,

  Ik begrijp je helemaal en ben het helemaal eens met jouw betoog.
  Ik ben zelf ook creool en het klopt dat de berovingen dagelijks gepleegd worden door marrons.
  Dit mag best wel gezegd worden want dat is je democratisch recht.
  De toeristen durven ook niet meer naar Suriname ook als de pandemie voorbij is.
  De mensen gaan afkeer krijgen tegen deze groep omdat ze moe zijn geworden van de vele berovingen. Ik bedoel het zal je overkomen en dan. Waar zijn de marron politieke kopstukken die hun soortgenoten moeten corrigeren. Belfort spreekt ze opvoedkundig toe in zijn programma Sranang tide , maar ze luisteren niet. En als ze neergeschoten worden gaan ze op de raciale tour !!!!
  Wanneer komt hier een eind aan?


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES