zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Geen dringende noodzaak om Pique vast te houden'

‘Geen dringende noodzaak om Pique vast te houden’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse advocaat Maureen Nibte is van mening dat het niet nodig was om de verdachte Siebrano Pique, afgelopen weekend op de manier zoals het gegaan is, op te halen. Dat zegt ze in gesprek met Dagblad Suriname.

Volgens de politie heeft Pique in het jaar 2014 een postpakket ter verzending naar het buitenland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er 150 milliliter vloeibare cocaïne in het postpakket aangetroffen.

“Het strafbaar feit is al lang bekend en ik heb nergens een opsporing voor deze persoon gezien. Ook niet in de media. Heeft het OM hem nu nodig?”, merkt Nibte op tegen de krant. 

De advocaat zegt dat hem na 7 jaar mogen vervolgen, maar dat het ook met een dagvaarding kan. Ze ziet geen dringende noodzaak om de verdachte in verzekering te stellen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. Om te zien waar advocaten toe in staat zijn. Wat een hoerige manier om te solliciteren om iemand te mogen verdedigen. Mi gado.


  gemodereerd
 2. Is echt een aanstellerij van ze..
  Na 7 jaren bahhhh
  Zou jullie ook heel bikkel vinden als jullie Bouta en Hoefdraad zo konden ophalen..jullie moeten durven he. Misbaksels allemaal oeng soso boto RBT


  gemodereerd
 3. Het is een zielige vertoon van deze regering om kruimeldieven op te pakken omdat ze openlijk wat kritiek leveren op het beleid. Dit is geen democratie, maar misbruik maken van je macht. Waarom pakken ze persmensen niet op, als zij kritisch zijn op het beleid. Dat durven ze niet.


  gemodereerd
 4. Hij is gepakt, maar voordat je gepakt wort heb je vast en zeker al tientallen keeren drugs verzonden. Niemand wort de eerste keer gelijk gepakt.
  Ga hem mar een flink ondervragen en hou hem zo lang als kan vast ter bescherming van hemzelf. De grote jongens weten dat hij een slappe is en heeft gepraat.
  Laat hem vrij en we kunnen straks lezen dat er een lichaam in een vat gevonden is met chemikalien


  Maak melding
 5. Het is gewoon crimineel van de PG en zijn politieke partij VHP om Piqué te arresteren. Men wilt deze actievoerder van de straat houden om op deze manier het protest tegen de regering Santokhi in de kiem te smoren. Dit crimineel gedrag van de PG is zo doorzichtig.Waarom.juist nu deze man arresteren?Het is duidelijk een teken van zwakte van de regering Santokhi.


  Maak melding
 6. Ze vergeet erbij te vertellen dat het geen 1malig ding was en dat onderzoek en vervolging tijd heeft gekost. Ik hoop voor hem dat hij al die jaren niet als ripper is gezien want nu schroomt hij er niet voor om doden als daders aan te wijzen. Hij merkt nu wel aan den lijve dat deze regering niet speelt. Al het hem ff tegenzit hoeft hij niet meer te gaan kroelen in het Wanica Ziekenhuis maar krijgt hij nu datgene wat voor hem niet bestaat. Zijn vrouw zal hard moeten werken en diep in de zakken moeten gaan om de beloofde verlammingen waar te maken.
  Ze kan beter dr bakroes gaan verzorgen want die zijn zeker in protest vanwege verwaarlozing anders zat Mr Straatprotest nu niet vast.


  Maak melding
 7. En gaat men ervan uit dat by deze arestatie,de ontevredenheidt is opgelost? het wordt nu bewezen dat de (PG) politiek bedryfd,op een plek waar dat niet gewenst is.
  Deze man moet de eer aan zich zelf houden of hoe dan ook afstandt moeten nemen van zn ambt.
  by de vorige regering was hy te laks en by deze te ambitieus, de gemeenschap maakt uit als
  de opperrechter goedt is en aan blyft en niet de President
  Deze man komt teveel in opspraak,en dat is niet goedt voor het imago als PG


  Maak melding
 8. @@@RobG, heb je soms een gezin?????? Jou manier van reageren zegt mij genoeg als het over opvoeden gaat.

  Er zijn bewijsstukken van de politie en NIET van de pg. De VHP heeft hiermee NIETS te maken.

  De leiderschap tussen Santhoki en bouterse zijn HEEL duidelijk. Shame


  Maak melding
 9. Zo zie je maar weer hoe Bouta-lovers denken. Iemand is betrokken bij handel in drugs maar hoeft niet vervolgd te worden. En dan zijn zij zogenaamde tegen corruptie en tegen criminaliteit.

  En daarom is samenwerken met de NDP geen optie ! Zij zullen nooit corruptie en criminaliteit aanpakken maar eerder verdedigen.

  Het is niet te hopen dat zij andere politieke partijen besmetten.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 10. Sammy, het is toch te gek voor woorden, oppakken na 7 jaar voor zo’ n vergrijp, ik zou graag jouw reactie willen zien als het jouw was overkomen. Jij en de anderen hier klagen altijd over klasse justitie, de grote jongens laten lopen en de kleine oppakken. Zie hier jouw discrepantie, je bent ontspoort.


  Maak melding
 11. RobG 25 januari 2021 At 12:47
  Het is gewoon crimineel van de PG en zijn politieke partij VHP om Piqué te arresteren.

  RobG
  Ik hoop dat je dezelfde mening bent toegedaan i.v.m. de veroordeling van Bouterse namelijk:
  “Het is gewoon crimineel van de PG en zijn politieke partij VHP om Bouterse NIET op te pakken en achter slot en grendel te plaatsen”

  RobG
  Zolang er geen goedbewijs is kan je niemand zomaar ophalen zoals indertijd het laten ophalen van Cairo door huurlingen van de BVD, tenzij ze dit op persoonlijke titel heeft doen uitvoeren.


  Maak melding
 12. In periode toen Bouterse aan de macht werden drugdealers gefaciliteerd en beschermd. En Pique was zo iemand die de aan hem geboden gelegenheid ten volle heeft gebruikt en uitgebuit. Nu wordt deze misdadiger opgepakt voor deze misdrijf. Let op misdrijf en geen overtreding. En dat vindt men nu raar omdat de rechtstaat nu beetje bij beetje aan het opkrabbelen is. In de periode van Bouterse is de rechtstaat systematisch en bewust ontmanteld. De rechtstaat is nu aan het opkrabbelen en is zich weer aan het herpakken. Er liggen nog genoeg oude zaken op de plank die nu met verve en adequaat moeten worden opgepakt. Er zullen meer van deze criminele NDP-ers worden bediend.


  Maak melding
 13. Poeny is van mening dat het al lang geleden is dus een crimineel hoeft niet op gepak te worden
  ben je nou helemaal bedonderd. ik zou graag jouw reactie willen zien als het jouw ouders waren afgeslacht, jij was verkracht en je kinderen mishandelt of je er net zo over zou denken.
  laat maar het is al zo lang gelede. zand erover
  Sodemieter


  Maak melding
 14. Mevrouw Nibte is geen advocaat meer hoor zij is door de Surinaamse orde gediskwalificeerd wegens haar buitenproportioneel declaratiegedrag. Bij een klant heeft zij € 30.000 gedeclareerd voor een fluitje van een cent zaak. Deze meester in de rechter moet haar moet dichthouden.

  Terecht is besloten om deze drugscrimineel strafrechtelijk te vervolgen. Onder fascist Bouterse en diens fascistische Beweging NDP hadden drugscriminelen vrij spel. Die mochten op grote schaal drugs exporteren naar USA en Europa. Ook vonden onder het extreem fascistische Bouterse regiem liquidaties plaats.
  Met een sterke leider als Santokhi is gelukkig daar een eind aan gemaakt en wordt samen met de Amerikanen en Nederland snel jacht gemaakt op deze klaplopers uit de samenleving die met hun handel hele generaties uitroeien. Pique is een van die ordinaire kwaadaardige gezwellen de zich met drugshandel inliet. Maar nu waait er een ander wind in Suriname en daar is Pique gelukkig het slachtoffer van.


  Maak melding
 15. Junkie sibrano is 7 jr geleden gesnapt op verhandeling van drugs en vrijgelaten. Hij heeft dus zeven lange jaren de gelegenheid gehad om vrij te dealen.

  Degene die het delict te lang geleden vind, nodig ik uit om die ex-pres te posten naar Nederland. Hij heeft nog een tegoedje van 11 jaar. Kunnen we zien in hoeverre lang, lang is 🤨.

  En voor degene die het spul te ‘weinig’ vinden, sommigen zitten 16jr voor alleen de deal maken 😎.


  Maak melding
 16. je pa is een crimineel; die lafaard noemde namen van overleden mensen; dus hij weet ervan, jo paarse djamoe ede. Iedere drugdealer moet keihard worden aangepakt; ongeacht wie ze zijn. Vooral opa D uit leonsberg. Si brain no heeft hoog spel willen spelen en heeft zijn hand overspeelt. Hopelijk heeft hij genoeg vaseline.


  Maak melding
 17. Zou je denken ja @Hedwig

  “Joan Nibte mag voor de duur van een half jaar het ambt van advocaat niet uitoefenen. Het Hof van Justitie, dienende als de hoger beroepsinstantie van het Advocaten Tuchtcollege heeft haar een schorsing van zes maanden opgelegd. Behalve deze tuchtstraf, kreeg Nibte ook in een andere tuchtzaak in hoger beroep, een berisping opgelegd. De kamer van het hof, voorgezeten door rechter Dinesh Sewratan, wees de vonnissen vorige week op 25 augustus. Het hof besliste voorts dat gezien het ‘publieke belang van kennisneming’, de beslissingen bekendgemaakt c.q. gepubliceerd moesten worden op de uitsprakendatabank van de website van het hof.”
  03 Sep, 2020 06:37 bron:starnieuws

  Wat ik niet snap is dat ze advocaat is van die trinidadiaanse adviseur en die 2 handlangers v aloe baba, ondanks de tuchtstraf.


  Maak melding
 18. NIEMAND van de DRIE GEKOLISEERDE bevolkingsgroepen in SU. zal ooit
  capabel zijn om het land te besturen als ze niet bewust worden dat elk mens
  een INDIVIDUELE WIL HEEFT en niet ondergeschikt is aan de wil van een ander.

  Machtsvertoon is dus gelijk aan KOLONISATIE en veroorzaakt
  grensoverschrijdende tegenstrijdigheid en verdeeldheid, zoals racisme.


  Maak melding
 19. Ik zie gelukkig genoeg gelijkgestemden die net als mij vinden dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit en daarvoor gestraft moet worden. Azijn zeikers gooien het OM de PG, de President en de VHP op een hoop en denken dat ze een organisatie zijn. Ze hebben totaal niet door het het allemaal verschillende organen zijn binnen een democratie.
  Deze regering faciliteert geen drugscriminelen. Dat was in de vorige regering misschien een normale zaak, maar er waait nu een andere wind.
  Dus ndp-ers hier op wtk azijn lopen pissen zet geen zoden aan de dijk. Als je wilt klagen, ga naar je baas. Jullie zijn nu een minderheid en een uitstervende soort. Nog voor het eindtermijn van deze regering zal Suriname de eerste vruchten plukken van de olie inkomsten. Daar zal het volk ook van mee-profiteren en de regering in 2025 opnieuw 5 jaar geven. En als we dan in 2030 zijn beland, is er niets meer van jullie over….want bouta ka somenlanga.


  Maak melding
 20. @ RobGay

  Jou moeten ze niet arresteren maar gelijk met de grond gelijk gemaakt worden, voor jou is het een normale zaak dat mensen met drugs lopen te sjoemelen ! Dat geldt voor alle NDP´ers trouwens, SCHIPPER is ook van die LUL die ze moeten oppakken met zijn opruiende opmerkingen.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 21. Dan maar dagvaarden voor strafbare feiten. Hjj is zeker familie van deze advocaat. Hij mag zijn straf niet ontlopen. De kruimeldief zit ook achter slot en grendel.
  Dagvaarden en dan plaatsen achter slot en grendel deze drugscrimineel


  gemodereerd
 22. Machtsmisbruik van de huidige regering om de kruimeldieven/overtreders op te pakken, omdat deze zich kritisch hebben uitgelaten over het huidig beleid.


  gemodereerd
 23. @Esmerald….in het artikel van Pique wordt Maureen Nibte genoemd en GEEN Joan Nibte!!
  Het is ook geen schrijffout. Goed lezen he!!


  gemodereerd
 24. Gelet op de COVID-19-VIRRUS en de pandemie met het gevolg dat mensen ziek worden en dood gaan, op dit moment geen vaccins ervan in Suriname zijn is het raadzaam dat er geen protesten en samenscholing plaats vinden.

  Een ieder die de maatregelen die de Overheid heeft afgekondigd om het COVID-19 Virrus
  te voorkomen overtreedt moet niet alleen tegen zichzelf in bescherming worden genomen, maar ook voor de maatschappij. Afzonderen is de beste oplossing.


  Maak melding
 25. Jullie reacties gelezen. ik kan mij maar niet voorstellen dat wie dan ook niet wil dat een crimineel wordt opgepakt. het maakt toch niet uit wat hij wanneer dan ook gedaan heeft.
  als het tegen de wet is dan moet hij worden opgepakt. dit heeft niets met politiek te maken maar met hoe je in het leven staat. stop met excuses te zoeken voor wie dan ook.
  anders ben je net zo slecht


  Maak melding
 26. NIEMAND uit de DRIE GEKOLONISEERDE Bevolkingsgroepen zal ooit
  capabel zijn om Suriname te ontwikkelen als zij niet bewust worden
  dat elk mens een INDIVIDUELE WIL heeft en niet ondergeschikt is
  de wil van een ander.

  MACHTSVERTOON KOMT UIT EEN GEKOLONISEERDE BREIN dat niet
  bewust is van zijn eigen WILSKRACHT en SCHEPPINGSAUTORITEIT.


  Maak melding
 27. @Itamar,
  Nou bedankt hoor voor je scherpe waarneming.

  Dus deze is anders, hebben ze verschillende reglementen voor facturatie bij bureau nibte? (Retorisch)


  Maak melding
 28. Dus het rare hierin is dat er nog steeds van die paarse ratten zijn die het OM en PG van crimineel gedrag beschuldigen ten opzichte van een potentiële drugsdealer/gebruiker die men liever vrijuit ziet gaan.
  De omgekeerde wereld, het moet echt niet gekker worden.
  Normen en waarden zijn ook op de post gezet, poti Sranan.


  Maak melding
 29. Ma deese mijneer hat paket met ferboode middele gepos, dang hei wilde DNA foorsitter laats ook paket aanbiede, dang wie weet wat sat in die laats paket. Hei moete ophauwde om paket te geefe. Sein paket sein nie fijlig.


  Maak melding
 30. Zeg ze hoor Pony en Lucien.
  Wij paarsen laten niet over ons heen lopen.
  We zullen hoe dan ook ervoor zorgen dat deze regering naar huis moet, koste wat het kost.
  Baas komt nog met een geniaal plan om ze ten val te brengen, laat ze eerst wat problemen oplossen.


  gemodereerd
 31. dus hier in Suriname hebben we ook een familie advocaten , , in Nederland was het toch moscovist of zo , en een had toch bouterse verdedigd met die drugszaak , maar wel verloren en bouta moet daar in Nederland toch jaren zitten, , dus fam. nibte geen schijn van kans hebben jullie.


  Maak melding
 32. daar hebt je ze ook weer , , paarse mongool robg met zijn holmaatjes , luci-en-k…. , schippertje , pony , rbrowny met y , en zo dadelijk komt ook zeker ricje , en paki-rat-igri en al die andere paarse schepsels ( sorry misbaksels ) nog met een tekst geleverd door de ndp via faya pepre , , gaan jullie een orgie doen met die advocaten ondanks de covid proteocollen, lijkt er wel op .


  Maak melding
 33. @WAT: Ja zij passen op mekaar Wendy is met Boeffie op reis en ze eten eerste Klas Kip van de centen van het volk. Ik hoorde iets van van verborgen ruimte in dr ouderlijk huis op Zorg en Hoop


  gemodereerd
 34. @ROBG: je bent niet alleen behoorlijk aan lager wal geraakt, maar heb nu ook last van hallucinaties, je tak wan lo boegoe-boegoe now.
  En die argumenten van je maties hier raken kant noch wal. Ik heb het eerder gezegd, jullie zijn nu een minderheid en een uitstervend (onkruid) soort. De ndp krijgt nooit meer regeermacht. Jullie zullen eeuwig dwalen als jorka’s en leba’s.


  Maak melding
 35. Talk Right 25 januari 2021 At 17:22

  @Hedwig, houd toch je stinkende smoel. Het gaat om Joan Nibte die door het Hof geschorst is en geen Maureen Nibte. Strontzak!!!

  Het verschil tussen een persoon met educatie en opvoeding vs een straatjongen die alleen op i-net een grote kwebbel heeft. Blijkbaar heb jij veel ervaringen met stront en poep want het is alleen poep en stront wat bij jou de doorslag geeft,


  Maak melding
 36. “RobG 26 januari 2021 At 00:29
  Zeg ze hoor Pony en Lucien.
  Wij paarsen laten niet over ons heen lopen.
  We zullen hoe dan ook ervoor zorgen dat deze regering naar huis moet, koste wat het kost.
  Baas komt nog met een geniaal plan om ze ten val te brengen, laat ze eerst wat problemen oplossen.”
  ================================================

  Ik heb nieuws voor je, die “glorie” dagen komen nooit meer terug. Elke dag dat het duurt wordt het volk zich bewuster van, wat voor een ellende je baasje en zijn kornuiten hebben achtergelaten in Suriname. Het volk van Suriname heeft geen geniale meester criminelen meer nodig om ze uit te buiten, zoals ze dat al 40 jaar hebben gedaan. Die periode is achter de rug en is het een kwestie van langzaam opschonen die lui. Dus jullie paarse ratten kunnen zich alvast aanmelden voor behandeling. Het volk heeft jullie al uitgepoept.


  Maak melding
 37. @@Degene die het delict te lang geleden vind, nodig ik uit om die ex-pres te posten naar Nederland. Hij heeft nog een tegoedje van 11 jaar. Kunnen we zien in hoeverre lang, lang is 🤨.@@
  Esmeralda je bent zo gebeten op die pony, dat je niet meer goed kunt lezen en verwerken in de context waarin mijn reactie is verwerkt. 1. De ex pres is een veroordeelde drugscrimineel, die moet zijn straf nog uitzitten evenals onze VP. 2. Meneer Piqué is verdachte in een drugs gelieerde zaak en is opgepakt voor verhoor, dus is niet veroordeelt.
  Wat mij betreft is er voor geen enkel strafzaak een limiet gewenst, iedereen moet voor de Rechter gebracht kunnen worden. Waartegen ik ben is de duur van deze onderzoeken in strafbare zaken. Het mag niet zo zijn dat het OM marchandeert met strafzaken, dus strafzaken te lang op de plank laten liggen. Loopt er tegen iemand een strafzaak dan moet het OM, als de drukte het toelaat, zo snel mogelijk de zaak afhandelen. Zoals je weet heeft iedereen , ook jij, hier recht op, recht op een snelle afhandeling van jouw zaak. Daarom vindt ik het vreemd dat meneer Piqué, ongeacht hoe je tegenover hem staat, 7 jaren heeft moeten wachten voordat de zaak tegen hem werd opgepakt door Justitie. De vraag is waarom nu, mag jij beantwoorden, je bent toch juridisch geschoold. Jij en anderen hebben altijd geklaagd over ‘vermeende’ klasse justitie, als een ‘kleine’ crimineel werd opgepakt en binnen no time een veroordeling aan zijn broek had en de ‘grote’ crimineel nog rond liep; was meneer Piqué een vooraanstaande drugscrimineel geweest dan was hij never opgepakt geworden door wie dan ook.
  Zo , nu mag jij (en je kompanen ) mijn vorige reactie weer gaan lezen, misschien dat je het nu beter begrijpt.

  RobG, ik zie dat jij mij in een lastig parket gemanoeuvreerd hebt, ik ben niet uit op de val van deze regering, reacties hier hebben enkel het doel om de regering te houden aan het door haar beloofde behoorlijk bestuur, doet zij dat niet dan wordt het een andere situatie met uiteraard een ander oplossingsmiddel. Ik moet je helaas teleurstellen, je zult mij altijd vinden naast jouw en het Surinaams volk als ik vindt dat er “onrecht” in het spel is, maakt niet uit vanuit welke hoek ook en wie de persoon/partij is.


  Maak melding
 38. De “suggestieve” vraag van mensen hier op WTK, waarom Pique pas op dit moment na 7 jaar is opgepakt, is ook weer zo’n doemdenkertje als je bedenkt dat de vorige regering ietsjes meer dan 6 van de afgelopen 7 jaar aan de macht was in het land.
  Deze regering zit er nauwelijks acht maanden.
  Kortom, voor de verwerking van de percepties in het brein maakt het totaal niet uit hoelang geleden het was voordat meneer Pique is opgepakt. Tenzij men natuurlijk wil aangeven dat de vorige regering bewust en opzettelijk geen bal met dit soort zaken heeft gedaan.
  De focus moet zijn, potentiële drugscrimineel/gebruiker, oppakken en berechten of een precedent scheppen en gewoon laten lopen, het zand erover syndroom. De vraag is dus wat de gemeenschap het beste zal dienen?


  Maak melding
 39. Sabaku, begrijpelijk dat je zo denk, maar dit is een juridische kwestie, en een mening hierover is niet relevant. Wat schrijft het recht voor dat is van belang. Het OM is een onafhankelijke instantie die haar werk moet doen, maakt voor haar niet uit welke regering aan de macht. Het OM vervolgt personen in strafzaken en niet de regering.


  Maak melding
 40. Het is zo simpel. De dictator verbood de PG om zijn werk te doen. Deed hij toch wat hij gezworen had dan zou men hem in een ton vinden Je merkt aan zoveeeeeeeeeel dingen dat het volk geen angst meer kent. Ze weten dat ze eerlijk zullen worden behandeldt.
  Leve de vrijheid


  Maak melding
 41. Je denkt echt dat je belangrijk bent hé poeny.

  @=apenstaartje
  @poeny=reactie op poeny
  Staat dat ergens in mijn reactie?
  NEEN.

  Dus laat me lekker met rust met je dom geklets.


  Maak melding
 42. Esmaralda, jammer voor jouw dat je boos bent maar eigenlijk weer geen argumenten op zak hebt om een serieus weerwoord te geven. Je klets en klets. Dit is een discussie forum. Nog steeds lees ik echter geen steekhoudende weerlegging, iets waar ik je eerder al op betrapte.

  Ali, laat je hersens werken, een PG die zich laat bedreigen moet maar aftreden. Dit is geen relevante argument voor 7 jaren wachten. Ik vind het een oneigenlijk argument. Suriname is nog steeds een Rechtsstaat. De groeten!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES