President Santokhi test positief op Covid-19

32
Volledig presidentieel team bezoek Guyana negatief getest op COVID-19
Archieffoto: President Santokhi wordt getest op het coronavirus (aug 2020).

President Chandrikapersad Santokhi is na een Covid-19 test vanmorgen positief bevonden. Dit meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS).

De president vertoonde zaterdagochtend lichte klachten en heeft op zaterdag en zondag afgezien van de geplande ontmoetingen. Zijn arts adviseerde hem een Covid-test te doen. President Santokhi voelt zich goed en zal zich strikt aan de medische voorschriften houden en in thuisisolatie gaan. Tot op heden zijn geen andere personen in de omgeving van het staatshoofd, inclusief de first lady positief getest.

De personen die in de afgelopen dagen in contact zijn geweest met het staatshoofd zullen volgens het gangbare protocol gemonitord en getest worden. De Surinaamse samenleving zal, via de media, regelmatig op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.

Nadere details rondom het feit dat president Chandrikapersad Santokhi heden positief is getest op het COVID-19 virus, zullen vandaag rond 16:00uur bekend gemaakt worden. Het gaat in deze om informatie omtrent de voorzorgsmaatregelen voor personen rondom de president en de verdere aanpak van deze ontstane situatie.

UPDATEOok 4 ministers getest op COVID-19, president spreekt volk toe:


32 REACTIES

 1. Excelentie, ik ben het niet altijd eens met uw gevoerde beleid, maar heb hoop dat het ooit goed komt met mijn geliefd vader/moederland. Ik wens U een voorspoedig herstel en heel veel suc6 met uw moeilijke taak.


  Maak melding

 2. U BENT NIET DE enige die met dit heugelijke feit in aanraking bent gekomen..
  Er duizenden voor u al geweest.. dus haten we het beste van hopen….

  Voorzichtigheid is de enige waarschuwing die gegeven kan worden.
  Dus denk aan je gezondheid, de rest is bijkomstig heid….
  .


  Maak melding

 3. Zijne excellentie president santokhi, veel beterschap, en hoop dat u snel beter wordt, desondanks veel beterschap ,we hebben u nodig om Suriname vooruit te komen!!


  Maak melding

 4. Ook ramadhin, gayadien en jogy blijven niet gespaard. Jullie lullen teveel. 👎👎👍👍
  gemodereerd

 5. Neks no fout “” in het Surinaams”Bravo da bakka,,Bravo for Press.Kunt U zich voorstellen??/ Ach het komt niet zo ver ,beterschap Press. Santoki en set ing kong..Pres. Biden zei ,,We will fiks it””


  Maak melding

 6. VEEL BETERSCHAP EN SNEL HERSTEL ZIJNE EXCELLENTIE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME DE HEER CHANDRIKAPERSAD SANTOKHI.

  LAAT GEEN PAARSE RIOOLRATTEN IN DE BUURT VAN DE PRESIDENT KOMEN WANT ZO HEEFT BOUTERSE VELE MENSEN LATEN DODEN IN ACADEMISCH ZIEKENHUIS.

  MENSEN CHAN OPGEPAST OPGEPAST OPGEPAST.

  DE OOIT AUDITEUR MILITAIR M.A. (NET 2 DAGEN BENOEMD DOOR VENE) DIE BOUTA MOEST BERECHTEN IN HET DECEMBER GEBEUREN IS BIJ CONTROLE IN AZ GEWOON GEINGESLAPEN DAAR. NIEMAND KAN VERKLAREN HOE OF WAT.
  ZO OOK VELE ANDEREN.
  FIRST LADY MEVROUW MELISSA SANTOKHI—-HOUDT U PERSOONLIJK DE WACHT!!!!!!!!!!!!!

  SURINAME IS EVEN EEN WARBOEL MOMENTEEL.
  gemodereerd

 7. BRAVO, RAMADIN,ACHAIBERSING,RAMDIN WEES ALERT. LOEK BOENG.

  BRAVO ZET SURINAME GEWOON 14 DAGEN 1 X 24 UUR OP LOCKDOWN. DAT HEEFT HET LAND NODIG.
  NIKS ANDERS HELPT.
  gemodereerd

 8. Laat ons bidden; laat onze president dit overleeft, Here wij vragen U verhoor ons. Voor het eerst in mijn leven heb ik namelijk de behoefte te bidden tot de Almachtige om in te grijpen. Ik moet er namelijk niet aan denken dat onze VP de P wordt.


  Maak melding

 9. President beterschap. Effe een vraag. Mocht er sprake zijn van de worst case scenario, wat ik niet hoop en met mij de meerderheid van de Surinamers, hoe is dat allemaal staatsrechtelijk geregeld met zijn opvolging/vervanging.
  Wij moeten niet willen dat er een machtsvacuüm gaat ontstaan in Suriname, mocht onze president niet verder kunnen. En door wie worden nu zijn taken opgenomen nu de president effe pas op de plaats moet maken.
  Want de paarse ratten zullen van elke gelegenheid gebruik maken om de boel te saboteren (doen ze nu nu al hoor), en zullen proberen een om een Grote paarse rat vooruit te schuiven om het gat te vullen. God behoede Suriname.


  Maak melding

 10. Als Chan niet in staat is om het land te leiden is Brunswijk de eerst volgende om het over te nemen. En zou Chan onverhoeds overlijden wordt Brunswijk automatisch president van Su wat een nachtmerrie zal zijn.


  Maak melding

 11. Heel vervelend maar als de president zich aan de corona regels houdt die zijn kabinet heeft gepresenteerd en hij raakt toch besmet, dan klopt er iets niet aan de regels zo te zien.
  gemodereerd

 12. Is de tweede keer dat hij besmet is. Eerste keer was hij samen het leeghoofd van een vp besmet geraakt.
  Als ik hem was zou ik uitkijken voor een opzettelijke besmetting door anderen. Wie heeft er grote baat bij als de pres de geest geeft.


  Maak melding

 13. Z. E. Santokhi, get well soon !!
  Your people and your country need you.

  In het vervolg en aan de gehele DreamTeam neem geen risico ! COVID is echt en het steunt de duivel.

  Bescherm jezelf.
  Gado de wi fesimang. Krakti !


  Maak melding

 14. Waarom zich druk maken als de President ziek is wordt hij vervangen door VP.
  Spoedig beterschap president. Houd de minister van Transport goed in de gaten. Want terwijl er maatregelen worden getroffen om niet te vliegen, vliegt SLM toch onder de noemer repatriëringsvluchten. Ook vanmiddag is bekend geworden dat de grens met Guyana wordt open gegooid terwijl de minister van gezondheid juist wil hebben dat de controle bij de grenzen opgevoerd en verscherpt moet worden. Zie artikel in dagblad Suriname. Suriname is op weg om de grens met Guyana te heropenen en om voor Guyanese reizigers af te zien van de quarantainemaatregelen. Dat heeft minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme naar verluidt in het weekeinde bekendgemaakt, zo heeft Dagblad Suriname vernomen. Het Canawaima-kantoor zou in overleg zijn met Guyana om de heropening voor te bereiden. ‘We werken naar een spoedige heropening toe’, aldus Jubithana. ‘Guyana, dat geen quarantainebeleid kent, heeft problemen met het Surinaamse beleid dienaangaande.’ Vervang deze minister Jubithana. Bij hem is waarschijnlijk money talks bullshit walks.


  Maak melding

 15. Laten we Biden , en God vragen om gezondheid en kracht voor de president , zodat hij zo snel mogelijk weer achter het stuur kan
  gemodereerd

 16. Komt door die maffe broko dei met de VP en de opperrat in de mancave op het paleis. Opperrat staat erom bekend dat hij tranga jesi tegenstaanders met virussen heeft besmet na zijn moordpartij in het fort JohnnyK was ook een slachtoffer. In die tijd was opperrat heel actief.
  Pres get well soon Koffiedjompo lai dresi gi alla siki


  Maak melding

 17. President santokhi u ziet het, veel mensen wensen jouw beterschap, omdat jij de enige president bent om ons Suriname op een goede baan te helpen komen, 10 jaar mag als verloren worden beschouwd, maar onder uw macht zal Suriname van ellende worden verlost, Surinaamse bevolking willen het goed hebben, veel beterschap meneer santokhi??


  Maak melding

 18. Had hij maar de maatregelen in acht moeten nemen, want vaak genoeg zie je hem zonder mondkap.
  gemodereerd

 19. De impact van Santokhi zijn besmetting op de samenleving is niet erg groot. Het kan de mensen niets schelen. Zelfs zijn aanhang loopt zich op straat uit verdriet voor hem niet te geselen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.